Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by Arsi
΄ήταν και μαγικός γιατί κάτι σ΄αυτόν σε τάραξε΄
Άραγε η ταραχή πάει με τη δόση?
ή με την ανικανότητα κάποιου εν προκειμένου εμένα να δεχτώ την αλήθεια?
....κ ακόμα μια φορά καταλήγουμε στην σπουδαιότητα της αυτογνωσίας κ την επούλωση των πληγών που εμποδίζουν αυτήν την κατεύθυνση.....
Την αυτογνωσία που είναι η μόνη οδός για τον διαχωρισμό ψέματος κ αλήθειας,της σταθερότητας του εσωτερικού καθρέφτη...
Αχ!μερικές φορές πως πελαγώνω ανάμεσα στα όρια της αλήθειας κ του ψέματος!πως βρίσκει κενό ο πάτος μου,που κάπου ξαναανέφερες κ προσπαθώ να τον γεμίσω με ΄ότι να΄ναι...!΄.Αλλά έτσι ποτέ δε στερεώνεται μέχρι να βρεθεί το αληθινό κομμάτι και μπει στη θέση του....
Με ρωτάς αν η ταραχή είναι ένδειξη αλήθειας κρυμένης, αν \"πάει με την δόση\".
Αρσι μου καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σου.
Εχω δει κάτι παρόμοιο στον ευατό μου.
Πολλές φορές, τα πράγματα με τα οποία εξοργίστικα περισσότερο, χωρίς φαινομενικά να δικαιολογείται τόσο ο εκνευρισμός μου, ήταν αυτά που χτυπούσαν μια φλέβα αλήθειας μέσα μου.
Και θύμωνα, θύμωνα πολύ με αυτόν που τολμούσε κάτι τέτοιο.
Ηταν πράγματα που δεν άντεχα να δω.
Νομίζω οτι αυτό που θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις μια ωφέλιμη κριτική απο μια παραπλανητική, είναι ορισμένα κριτήρια που εμένα με βοήθησαν.
Πχ.
Το είδος της σχέσης ( το άτομο που μου το λέει, είναι ένα άτομο που εμπιστεύομαι? Που με ξέρει κι άρα μάλλον έχει δει κάποιες συμπεριφορές μου σε βάθος χρόνου?)
Η αντίδρασή μου.
( μήπως αντιδράω υπερβολικά σε σχέση με το ερέθισμα? Αρα μήπως, έχω την μύγα και μυγιάζομαι?)
Η αίσθησή μου για αυτήν την κριτική, αφού την δω αποστατιοποιημένα, μετά το αρχικό σοκ.
Δώσε χρόνο, κι η αλήθεια θα σου φανερωθεί. Εχε ανοιχτά μάτια κι αυτιά για να συλλέγεις πληροφορίες και θα δεις ποιές θα κρατήσεις στο τέλος.
Μην εμπιστεύεσαι το πώς αισθάνεσαι με τα λόγια που ακούς, το τι σου προξενούν, αλλά στάθμισέ τα με την λογική σου κρίση.