παθαινεις ανοχη πχ εγω επινα ενα πενηνταρακι ουζο το πρωι και στο γραφειο του πατερα μ που πηγαινα γιατι τον βοηθαω ημουν νορμαλ.μετα το μεσημερι ενα ακομη πενηνταρακι και απο τις 5 και μετα μπυρες 2 εξαδες.η πληρη καταντια............
Printable View
παθαινεις ανοχη πχ εγω επινα ενα πενηνταρακι ουζο το πρωι και στο γραφειο του πατερα μ που πηγαινα γιατι τον βοηθαω ημουν νορμαλ.μετα το μεσημερι ενα ακομη πενηνταρακι και απο τις 5 και μετα μπυρες 2 εξαδες.η πληρη καταντια............
Μη σκέφτεσαι έτσι και μη το βάζεις στο μυαλό σου σαν κατάντια....Πέρασες μια δύσκολη φάση, βρήκες παρηγοριά στο ποτό, αλλά τώρα τελείωσε και είσαι καλά.
Όταν με το καλό δυναμώσεις και ξεπεράσεις ότι σε ταλαιπωρεί θα βγαίνεις, θα πίνεις τα ποτάκια σου και δεν θα φοβάσαι πως μπορεί να ξαναπεράσεις τα ίδια.
Ξέρω μια κοπέλα που είχε φτάσει να πίνει ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα, (για να κοιμηθεί όπως μου είπε), το έκοψε μαχαίρι για πάρα πολύ καιρό και τώρα πίνει μόνο όταν υπάρχει λόγος.
Όλα στο μυαλό μας είναι και όλα εξαρτώνται απ τη δυναμή μας.....
Νομίζω ότι ο άντρας της είναι σε \'εξωσυζυγική\' σχέση με το πιώμα... μη κοιτάς εμένα, εγώ το είχα παντρευτεί... :P. Η μπύρα είναι πολύ παρεξηγήσιμη επειδή είναι ακόμη πιο κοινωνικώς αποδεκτή, λόγω χαμηλότερης περιεκτικότητας. Ποιός θα σε κοιτάξει περίεργα αν την πίνεις μαζί με το φαγάκι;... για σκέψου να έτρωγες όμως με μια μπουκάλα ρούμι έ;... κι όμως, κάνει απ\' τα χειρότερα μεθύσια... εγώ που λες, λειτουργική μέχρι την κατάρρευση, μια κι έξω. Σε συνδιασμό με υπερκόπωση, μάλλον φαντάζεσαι. Ευτυχώς, το συμβάν έγινε στον ιδιωτικό μου χώρο. Αν βέβαια μπορεί να πει κανένας \'ευτυχώς\'...
ετσι ειναι θα το ξεπερασω και καποτε θα το θυμαμαι σαν μια δυσκολη φαση οπως λες που μεσα απο αυτην θα εχω κερδισει δυναμη και εμπειριες:)
καλα κανει κ ανησυχει. κ ελπιζω να κανει κατι για αυτο.Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Για τον άντρα της φίλης μου να σου πω...
Ξεκινούν το μεσημέρι με το φαγητό (μπύρες, δεν ξέρω ακριβή ποσότητα) και το βράδυ ποτά.
Η φίλη μου ανησυχεί γιατί όλο το καλοκαίρι δεν σταμάτησε ουτε μια μέρα να πίνει....
μεγαλη αληθεια αυτη alobarQuote:
Originally posted by Alobar
Το αλκοόλ, ως κοινωνικά αποδεκτή συνήθεια, γίνεται πρόσχημα για ένα σωρό καταστάσεις. Και μη ξεχνάς πως πολλοί είναι αν όχι εξαρτημένοι, προβληματικοί και δε το γνωρίζουν.
Quote:
Νομίζω ότι ο άντρας της είναι σε \'εξωσυζυγική\' σχέση με το πιώμα... μη κοιτάς εμένα, εγώ το είχα παντρευτεί... :P. Η μπύρα είναι πολύ παρεξηγήσιμη επειδή είναι ακόμη πιο κοινωνικώς αποδεκτή, λόγω χαμηλότερης περιεκτικότητας. Ποιός θα σε κοιτάξει περίεργα αν την πίνεις μαζί με το φαγάκι;... για σκέψου να έτρωγες όμως με μια μπουκάλα ρούμι έ;... κι όμως, κάνει απ\' τα χειρότερα μεθύσια... εγώ που λες, λειτουργική μέχρι την κατάρρευση, μια κι έξω. Σε συνδιασμό με υπερκόπωση, μάλλον φαντάζεσαι. Ευτυχώς, το συμβάν έγινε στον ιδιωτικό μου χώρο. Αν βέβαια μπορεί να πει κανένας \'ευτυχώς\'...
για να πω την αμαρτία μου, τις τσάκισα τις κορώνες στις διακοπές και το ευχαριστήθηκα πάααααρα πολύ! (να ανησυχώ που δεν μέθυσα?)
Θεωρώ πως είναι μεγάλη παγίδα το αλκοόλ, αλλά νομίζω πως αν κάνεις χρήση και δεν αφεθείς μπορείς να το κοντρολάρεις...
Είναι ακριβώς ότι σκέφτομαι για το κ...τσιγαρο.
Αν μπορούσα να καπνίζω πέντε την ημέρα θα ήμουν ευτυχισμένη, αλλά δεν μπορώ.....
ειχα μια φιλη κ εναν φιλο που ηταν αλκοολικοι. στη φιλη μου, το καταλαβα σταδιακα, κ σιγουρευτηκα μετα απο μερικες εξοδους μας. θυμαμαι, πώς ο σταθερος λογος απομακρυνσης της ηταν η καθε φορα που γινονταν λογος για το ποτο κ ποσο πολυ πινει.Quote:
Originally posted by olgaki82
egw θεοφανια μου καταλαβα οτι ειχα γινει αλκοολικη οταν τον τελευταιο χρονο ξυπνουσα και αντι για καφε επινα αλκοολ για να μπορεσω να κανω οτιδηποτε.το πιο πολυ διαστημα που αντεχα χωρις αλκολ αντε να τανε 4 μερες ,και το χωρις αλκοολ ητανε και παλι 4 μπυρες για τα δικα μου δεδομενα.καταλαβα οτι αυτο δεν ηταν καταχρηση αλλα πληρη εξαρτηση...
στη δευτερη περιπτωση, του φιλου, τα πραγματα εξελιχθηκαν κ παλι καπως ετσι...
τί συμπερανα: ποσο δυσκολο ειναι να δει κανεις το προβλημα του τελικα.δεν μπορω παρα να μην δω ποσο σημαντικο ειναι αυτο. ισως αυτο να ειναι ενα κομβικο σημειο της ζωης μας. κ ξεκινησα με αφορμη σκεψεις κ γεγονοτα του παρελθοντος για το ποτο, αλλα τελικα μαλλον εχουν εφαρμογη σε καθε προβλημα ψυχικο.
ολγακι, καλη δυναμη κ για την συνεχεια κ μπραβο για τα μεχρι τωρα αποτελεσματα:)
Παιδιά θα σας αφήσω με δυο \'αστειάκια\' που βρήκα... Ολγάκι μη ξεχνάς να το κοροϊδεύεις... να του λες \'ουστ\' και να παίρνεις και ύφος ντίβας... :P. Ελπίζω να γελάσετε! Καλό βράδυ!
http://www.youtube.com/watch?v=6ENHyxa5niw
http://www.youtube.com/watch?v=uqKjdeajWHE&feature=related
:P
Τώρα είδα Σοφία αυτό που είπες για το τσιγάρο. Μια σκέψη - προβληματισμός και φεύγω. Έχουν χαρακτηρίσει τον αλκοολισμό \'ασθένεια\' - χωρίς βάσιμες επιστημονικές μελέτες, γι\' αυτό είχα παραθέσει τοποθέτηση της Pops -, όταν η εξάρτηση απ\' το τσιγάρο όχι μόνο είναι μεγαλύτερη, αλλά οδηγεί στην πραγματική ασθένεια του καρκίνου, αν και είναι ιάσιμη ευτυχώς σε πολλές περιπτώσεις... είμαι κι εγώ μια... :P. Σαφώς το αλκοόλ οδηγεί σε βία, τροχαία, παραβατικές συμπεριφορές, κάτι που δε γίνεται με το τσιγάρο, αλλά... δεν είναι το κάπνισμα πιο αποδεκτό;... ένα θα σου πω απ\' την εμπειρία μου. Το τσιγάρο κόβεται πιο δύσκολα απ\' το αλκοόλ. Κι ακόμη πιο δύσκολα ελαττώνεται σε σχέση με αυτό.
:P
καλο βραδυ να χεις αλοβαρ:)
Kαι εγω Alobar θελω να κανω μια παρακληση ωστε οταν λες για κατι που δεν σ αρεσει για καπιους να αναφερεσε ονομαστικα και ξεκαθαρα και αμεσα...ποιος ποιοι??Quote:
Καλησπέρα παιδιά κι ελπίζω να είστε καλά. Μια μικρή παράκληση με όλο το θάρρος. Μήπως είναι εύκολο να μη χρησιμοποιείται το α\' πληθυντικό πρόσωπο κατά τη διατύπωση των απόψεών μας; Χίλια συγγνώμη, αλλά με ενοχλεί η ταμπελοποίηση. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Σας ευχαριστώ.
:)
Αν λεω.. ΑΝ ενοουσες εμενα...τοτε θα σου ελεγα οτι μενεις στης λεξεις και χανεις το νοημα...
Αλλα παλι αν οχι οπως και να χει γινε πιο Αμεσος...
Τα ξανα λεμε.........
ετσι ειναι και με την ηρωινη και με καθε ψυχοτροπη ουσια...Quote:
Originally posted by olgaki82
παθενεις ανοχη και θες ολο και περισσοτερη ποσοτητα
Εγω ειχα ξεκινησει με το μισο του εν τεταρτου του γραμμαριου και εφτασα να πινω 6 γραμμαρια την μερα...εκει να δεις καταντια...σε ολοτης το μεγαλειο....
Τεσπα...
Παλια ξινα σταφυλια....
η ζωη ειναι μπροστα μας και μας ανηκει:)Aς της δωσουμε το πιο γλυκο μας χαμογελο:)παω να διαβασω τον αλχημιστη ενα βιβλιο που το χω χρονια και ποτε δεν το ανοιξα:(
kalo vradi na xoyme oloi mas:):)
Θοδωρή γεια σου, είμαι η Alobar. Διακρίνω μια παρεξήγηση που μάλλον δε καταλαβαίνω από πού προέκυψε. Δεν ανέφερα πουθενά ότι \'κάτι δε μου αρέσει σε κάποιον/ους\', δε μιλάω ποτέ με αοριστολογίες. Κι ο Αριστείδης που είναι φίλος μου μίλησε σε α\' πληθυντικό, το διέκρινα σε κάποια ποστς κι αυτό είναι όλο. Δεν απαίτησα κάτι, είναι αντιληπτό. Είμαι σε ένα θέμα για το αλκοόλ και θεωρώ το πρόβλημα του οποιουδήποτε μια ξεχωριστή και προσωπική υπόθεση. Όπως ο,τιδήποτε μπορεί να αφορά έναν άνθρωπο. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και στην προκειμένη και ο κάθε αλκοολικός είναι διαφορετικός. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις μου, οδηγούν στις απόψεις μου. Καλή συνέχεια και πάλι σε όλους!
:)