ευα τελικα δεν ξερω,πιο πολυ χρονος χρειαζεται για να μαθουμε αυτα που μας λενε η να τα ξεχασουμε;
Printable View
ευα τελικα δεν ξερω,πιο πολυ χρονος χρειαζεται για να μαθουμε αυτα που μας λενε η να τα ξεχασουμε;
ολα αυτα που γραφεις ευα , τα αραδιαζω 10 χρονια τωρα στοδιαδικτυο σε σαιτ , μπλογκ , φορουμ κλπ.Quote:
Originally posted by evath
Ενα αναπηρο παιδι σου μαθαινει πολυ περισσοτερα απο οτι 12 χρονια σχολικης εκπαιδευσης. Αρκει να το δεις με ευαισθησια (να προσπαθεις πραγματικα να μαθεις για αυτο) και οχι με προκαταληψη.Quote:
Originally posted by πανος12345
λαθη ειμαστε ανθρωπους κανουμε!
καλυτερα να ειχα ενα αναπηρο παιδι, παρα μια ευνουχισμενη απο την αληθεια Παιδεια...
Η πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα ειναι ελαχιστα επιστημονικη και πολυ περισσότερο ιδεολογικη. Διδασκει μυθους και προκαταληψεις ως αληθειες. Π.χ. το μαθημα των θρησκευτικων. Επιβαλλει, οχι μονο με το περιεχομενο της αλλά και με το τροπο διδασκαλιας της, ενα πανομοιοτυπο τροπο σκεψης για να κανει τις μαζες ευκολα χειραγωγησιμες. Ειναι πιο ευκολο να ελεγξεις ενα νου, παρα πολλους. Αυτο το πετυχαινει μεσω της διδασκαλιας ιδεολογιας και της ιδεολογικης διδασκαλιας, δινοντας στα παιδια ενα κοινο φιλτρο προσληψης της πραγματικοτητας. Δεν τα μαθαινει να σκεφτονται ενεργα μονα τους, να αμφισβητουνε και να αντιμετωπιζουν κριτικα οτιδηποτε τους \"πασαρουν\" τα ΜΜΕ και αλλοι ιδεολογικοι φορεις. Μονο τους επιβαλλει να παπαγαλισουν εναν ογκο πληροφοριων, χωρις να αφηνει περιθωρια δημιουργικης σκεψης. Εγω προσωπικα δεν εμαθα τιποτα απο το σχολειο. Αντιθετα, μου στερεισε ωρες διαβασματος και παιχνιδιου. Ο,τι εμαθα το εμαθα απο το πανεπιστημιο αφου παπαγαλισα και τελικα ξεχασα ενα τεραστιο ογκο αχρηστων πληροφοριων.
Ομως εδω στην Γαλλια ειναι απο αυτης της πλευρας ακομα χειροτερα! Γιατι τα θρησκευτικα δεν διαδασκονται καθολου στα σχολεια και την δουλεια αναλαμβανουν οι παπαδες και οι καλογριες , οι ραβινοι και οι μουφτηδες!
Οραματιζομαι καποτε ενα μαθημα θρησκευτικων στα Αγγλικα
για να εχει πλανητικη εμβελεια , οπου ολα οσα εμαθα 23 χρονια μελετωντας τις τοιχογραφιες της Θηρας και το συμβολικο χαρακτηρα τους , να μπορουσα να τα βαλω υπομορφη γουικι
για να δουν ολοι οι ανθρωποι στον παλνητη οτιολοι οι προφητες πιστευουν στον ιδιο θεο και να κλεισουμε για παντα το κεφαλαιο της θρησκοληψιας κρατωντας μονο τα μαθηματα τους που ειναι σοφια χωρις ορια για την ηθικη αναπλαση της παιδικης ψυχης και την αγαπη χωρις συνορα , εθνικα , κοινωνικα η πολιτικα.
Ενα μάθημα θρησκειολογίας που τωρα συζητειτε να ενταχθει στο προγραμμα μαθηματων πιστευω θα ηταν καταλληλοτερο. Αλλα να ειναι αντικειμενικο και επιστημονικο και οχι ιδεολογικο με διακυρηξεις του τυπου \"η θρησκεια μας ειναι η καλυτερη\". Απιστευτη πλυση εγκεφαλου. Θυμαμαι το μαθημα των θρησκευτικων. Μας εκαναν κυρηγμα για το οτι ορθοδοξος χριστιανισμος ειναι η καλυτερη και πιο σωστη θρησκεια. Να μας λεει ο \"δασκαλος\" οτι εαν δε πιστευουμε θα παμε στη κολαση! Ευτυχως οι γονεις μου δεν ειναι θρησκοι και με αφησαν να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα και να σκεφτομαι - οσο μπορω γιατι και εγω ειμαι επηρεασμενη απο τις οποιες προκαταληψεις της κοινωνιας - αυτονομα.
Συμφωνω απολυτα με το μαθημαQuote:
Ενα μάθημα θρησκειολογίας που τωρα συζητειτε να ενταχθει στο προγραμμα μαθηματων πιστευω θα ηταν καταλληλοτερο. Αλλα να ειναι αντικειμενικο και επιστημονικο και οχι ιδεολογικο με διακυρηξεις του τυπου \"η θρησκεια μας ειναι η καλυτερη\". Απιστευτη πλυση εγκεφαλου. Θυμαμαι το μαθημα των θρησκευτικων. Μας εκαναν κυρηγμα για το οτι ορθοδοξος χριστιανισμος ειναι η καλυτερη και πιο σωστη θρησκεια. Να μας λεει ο \"δασκαλος\" οτι εαν δε πιστευουμε θα παμε στη κολαση! Ευτυχως οι γονεις μου δεν ειναι θρησκοι και με αφησαν να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα και να σκεφτομαι - οσο μπορω γιατι και εγω ειμαι επηρεασμενη απο τις οποιες προκαταληψεις της κοινωνιας - αυτονομα.
της \"Ιστοριας των θρησκειων\" οπως το αποκαλω προσωπικα ευα , αρκει στον τομεα του χριστιανισμου, να μπει η αληθεια οτι τον 3ο αιωνα Μ.Χ στην πρωτη Οικουμενικη συνοδο, αποφασιστηκε ο Χριστος να δοξαζεται ως γυιος του θεου και αντι της μητερας του Μαριας να μπει το πουλι , ανοιγοντας με αυτο το κτηνωδες και εξωπραγματικο δογμα ,τον δρομο για το σχισμα των εκκλησιων και την δημιουργια του Προτεσταντισμου , που δικαιως δεν θεωρει την Μαρια ως θεοτητα αλλα κραταει το πουλι , για να κλεισει ετσι ενας φαυλος κυκλος απο ψεματα και σκοπιμη παραπληροφορηση που κραταει ως τις μερες μας και εγινε η αιτια της αυτοεξοριας μου
με εκατομυρα ανθρώπους, θύματα αιματηροτατων συγκρούσεων που μπροστα τους ωχριά το Ισλάμ!
Σκεφτειτε Χριστιανοι ολου του κοσμου ,ποιοι εγραψαν χιλαδες χρονια τωρα την συνεχεια του πολιτισμου μας στην γλωσσα μας μαλιστα!
Αυτοι που για να κρατανε σκλαβες τους , τις γυναικες τους , οπως κανουν σημερα [500 χρονια αργοτερα απο την γεννηση του χριστου εζησε ο Μωαμεθ] οι Ταλιμπαν και τους σκοτωνουν στην Χωρα τους μεσα, εβαλαν ενα πουλι στην θεση της γυναικας που ακομα και να υπηρχε θεος , τον κυησε και τον γεννησε καταδιωγμενη απο τους Ρωμαιους και τους δικους της μεσα σε μια φατνη ζωων ενω ηταν απογονος του Βασιλα του ισραηλ Δαβιδ και αυτη και ο πραγματικος της συζυγος Ιωσηφ!
Ουτε στοιχειωδης σεβασμος για την γυναικα , για να μην σηκωσει ποτε κεφαλι και αποκαλυψει το ποσο λαθος ειναι το στησιμο της κοινωνιας μας, στην βαση της οικογενειας αντι της Πολιτειας !,
μαρεσει το σαιτ αλλα δε προκειται να ψαξω το αλλο μου μισο γιατι ξερω πιο ειναι και δε προκειται να το εχω.για κατι εναλαξ τα καταφερνω και χωρις το διαδυκτιο :P
Quote:
Originally posted by katatonia
μαρεσει το σαιτ αλλα δε προκειται να ψαξω το αλλο μου μισο γιατι ξερω πιο ειναι και δε προκειται να το εχω.
εν οιδα οτι ουδεν οιδα
για κατι εναλαξ τα καταφερνω και χωρις το διαδυκτιο :P
αρε πανο,τοσο καιρο εχεις την λυση στο προβλημα και δεν το λες;αυτο το υπο μορφη γουικι κανει την διαφορα;και χωρις επιθετικοτητα συμπληρωνω ;)Quote:
ολα αυτα που γραφεις ευα , τα αραδιαζω 10 χρονια τωρα στοδιαδικτυο σε σαιτ , μπλογκ , φορουμ κλπ.Quote:
Ενα αναπηρο παιδι σου μαθαινει πολυ περισσοτερα απο οτι 12 χρονια σχολικης εκπαιδευσης. Αρκει να το δεις με ευαισθησια (να προσπαθεις πραγματικα να μαθεις για αυτο) και οχι με προκαταληψη.Quote:
λαθη ειμαστε ανθρωπους κανουμε!
καλυτερα να ειχα ενα αναπηρο παιδι, παρα μια ευνουχισμενη απο την αληθεια Παιδεια...
Η πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα ειναι ελαχιστα επιστημονικη και πολυ περισσότερο ιδεολογικη. Διδασκει μυθους και προκαταληψεις ως αληθειες. Π.χ. το μαθημα των θρησκευτικων. Επιβαλλει, οχι μονο με το περιεχομενο της αλλά και με το τροπο διδασκαλιας της, ενα πανομοιοτυπο τροπο σκεψης για να κανει τις μαζες ευκολα χειραγωγησιμες. Ειναι πιο ευκολο να ελεγξεις ενα νου, παρα πολλους. Αυτο το πετυχαινει μεσω της διδασκαλιας ιδεολογιας και της ιδεολογικης διδασκαλιας, δινοντας στα παιδια ενα κοινο φιλτρο προσληψης της πραγματικοτητας. Δεν τα μαθαινει να σκεφτονται ενεργα μονα τους, να αμφισβητουνε και να αντιμετωπιζουν κριτικα οτιδηποτε τους \"πασαρουν\" τα ΜΜΕ και αλλοι ιδεολογικοι φορεις. Μονο τους επιβαλλει να παπαγαλισουν εναν ογκο πληροφοριων, χωρις να αφηνει περιθωρια δημιουργικης σκεψης. Εγω προσωπικα δεν εμαθα τιποτα απο το σχολειο. Αντιθετα, μου στερεισε ωρες διαβασματος και παιχνιδιου. Ο,τι εμαθα το εμαθα απο το πανεπιστημιο αφου παπαγαλισα και τελικα ξεχασα ενα τεραστιο ογκο αχρηστων πληροφοριων.
Ομως εδω στην Γαλλια ειναι απο αυτης της πλευρας ακομα χειροτερα! Γιατι τα θρησκευτικα δεν διαδασκονται καθολου στα σχολεια και την δουλεια αναλαμβανουν οι παπαδες και οι καλογριες , οι ραβινοι και οι μουφτηδες!
Οραματιζομαι καποτε ενα μαθημα θρησκευτικων στα Αγγλικα
για να εχει πλανητικη εμβελεια , οπου ολα οσα εμαθα 23 χρονια μελετωντας τις τοιχογραφιες της Θηρας και το συμβολικο χαρακτηρα τους , να μπορουσα να τα βαλω υπομορφη γουικι
για να δουν ολοι οι ανθρωποι στον παλνητη οτιολοι οι προφητες πιστευουν στον ιδιο θεο και να κλεισουμε για παντα το κεφαλαιο της θρησκοληψιας κρατωντας μονο τα μαθηματα τους που ειναι σοφια χωρις ορια για την ηθικη αναπλαση της παιδικης ψυχης και την αγαπη χωρις συνορα , εθνικα , κοινωνικα η πολιτικα.
αφου δε ξερεις τιποτα, πως ξερεις ενα????? :)Quote:
εν οιδα οτι ουδεν οιδα
γουικι??
ελενη δεν ξερεις το γουικιιιιιι;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
κατσε τωρα για τιμωρια να γραψει ο πανος μια εκθεση να το μαθεις καλα ;)
:)
το γουικι αγαπητοι φιλοι , ειναι ενα προγραμμα με το οποιο θα γραφτουν μετα τις 5 οκτωβριου στην Ελλαδα , [ευχομαι να γινω ακουστος] ολα τα εκπαιδευτικα εργαλεια της Χωρας μας στο διαδικτυο ,απο το νηπιαγωγειο μεχρι τα μεταπτυχιακα ....
Σημερα κανενας μαθητης δν δικαιουται να λεει δεν καταλαβαινω το μαθημα, γιατι ημουν αρρωστος και εχασα την σειρα ...
Απο το σπιτι τους , αρρωστοι μαθητες , ωριμοι πολιτες με κενα γνωσεων , μαθητες , σπουδαστες η φοιτητες , ευασιθητοποιημενοι πολιτες σαν εσας για τα \" ψυχικα νοσηματα\"
αλλα και καθε ομδα ειδικων ενδιαφεροντων για μαθηση , πρεπει να βρισκουν οσες γνωσεις τους χρειαζονται για να γινουν καλυτεροι ανθρωποι , προσδοκοντας την ευτυχια τους και την επικοινωνια τους με τους αλλους...
Πως γινεται?
Πολλοι χρηστες μαζι γραφουν απο κοινου ενα ηλεκτρονικο βιβλιο , που επιτρεπει πχ την ταχυτατη συγκομιδη πληροφοριων απο ολα τα πανεπιστημια , την διορθωση της σχολικης υλης ανεξοδα σχεδον , την ενημερωση για καθε ζητημα και θεμα ,χωρις γεωγραφικες , πολιτικες , θρησκευτικες , η κοινωνικες αποστασεις
Η τραπεζα γνωσεων της Ανθρωποτητας σε ολες τις γλωσσες του πλανητη!
Σαν το wiki (γουικι) pedia?
ΤΟ ΓΟΥΙΚΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ειναι μια πιο επισημη καπως μορφη εφαρμογης του προγραμματος γουικι ,με τοοποιο πχ το ΠΑΣΟΚ , εφτιαξε τις προγραματικες του θεσεις για πολλα ζητηματα οπως την πρασινη αναπτυξη για παραδειγμα...Quote:
Σαν το wiki (γουικι) pedia?