Quote:
Originally posted by PETRAN
Το θέμα είναι να βελτιωθεί ο καθένας όσο μπορεί μιας και είναι αδύνατο να βελτιώσει κανείς τους πάντες. Ηλίθιοι και μικρόμυαλοι έτοιμοι να στιγματίσουν πάντα θα υπάρχουν, γι αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα-χεστους-αλλά μπορούμε να κάνουμε για εμάς, νε βελτιώσουμε τις κοινωνικές δεξιότητες που έχουμε κλπ.
Γιατί ξέρεις, όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Αν ξέρω εγώ πας με την σκέψη \"όλοι οι άλλοι είναι έτοιμοι να με στιγματίσουν\" κλπ είναι πιο πιθανό και εσύ άθελα σου να έχεις συμπεριφορά που θα οδηγήσει σε αυτό! Θυμάμαι παλιότερα όταν είχα πάρα πολύ έντονο κοινωνικό άγχος (κοινωνική φοβία) νόμιζα ότι κάθε κίνηση που έκανα με αξιολογούσαν οι άλλοι. Πήγαινα να ανοίξω ένα παράθυρο και έτρεμαν τα χέρια μου. Από το στρες που είχα εκείνη την στιγμή ήταν πιο πιθανό να κάνω γκάφα και τελικά να κάνω τους άλλους να σχηματίσουν την ετικέτα του \"weirdo\" από μια άλλη \"καλύτερη\" ετικέτα/εντύπωση. Οπότε είναι καλύτερο γενικά να μην σκέφτεσαι έτσι γιατί πίστεψε με, θα τείνεις να το επιβεβαιώνεις στους άλλους. Τώρα σίγουρα ότι και αν κάνουμε μερικές φορές κάποιοι δεν θα μας πάνε αλλά αυτή είναι η ζωή. Έτσι είναι παντού και εμένα δεν με πάνε κάποιοι και μέ έχουν κοροιδέψει τι να κάνουμε? Υπάρχουν και άλλοι που με πάνε όμως, έτσι είναι αυτά.
Τώρα αυτό που λέω για το \"πάντα\" και το \"γενικά\", είναι ότι μπορεί μεν κάποιοι να σε κοροιδεύουνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το γενικεύσεις από το \"κάποιοι με κοροιδεύουν\" στο \"με κοροιδεύουν όλοι\". Αυτές οι καθολικές γενικεύσεις μόνο κακό κάνουν και στατιστικά και ρεαλιστικά μιλώντας δεν ισχύουν με τίποτα!
Δλδ πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας επειδή είναι οι άλλοι ηλίθιοι; Αυτό μου λες;