Quote:
Originally posted by John11
Mόνο σε αυτό και το δεύτερο thread υπάρχουν 300 μηνύματα.
Έτσι θα γράψω και εγώ ένα δικό μου και όποιος το διαβάσει. Προσωπικά μόνο μια ματιά έριξα στα προηγούμενα μηνύματα.
Πρώτα, απ\' όλα υπάρχει αυτό το site. Έχει αναρωτηθεί κανείς το λόγο της ύπαρξής του; Κάποιοι θα πουν για βοήθεια στα άτομα. Εντάξει, και εγώ θα ρωτήσω γιατί κάποιος να αφιερώσει χρόνο, κόπο, χρήματα για να φτιάξει αυτό το site ώστε εσύ και εγώ να κάνουμε το δικό μας; Έτσι, η πρώτη απάντηση \"για βοήθεια των ατόμων\" δεν ξέρω αν είναι πραγματικότητα. Εξαρτάται από τη σκέψη των δημιουργών του. Ένα είναι σίγουρο, δεν είναι κάποιοι πλούσιοι, με άπειρο χρόνο που θέλησαν να διαθέσουν άπλετα αυτά τα αγαθά τους για το κοινό καλό. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν διαφημίσεις. Έτσι σιγά-σιγά απαντούνται κάποια ερωτήματα.
Ας υποθέσουμε ότι συμβαίνει κάτι ενδιάμεσα, π.χ. οι κάτοχοι αυτού του forum, θέλουν και να κερδίσουν κάτι από αυτό και επίσης να βοηθήσουν άτομα. Είναι υποθετική η κρίση αυτή, γιατί φαντάζομαι κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αλλά ίσως είναι κοντά στην αλήθεια.
Πάμε τώρα, σε μεγαλύτερο βάθος. Υπάρχουν τρεις επιλογές για τους κατόχους του forum:
1.. να το αφήνουν αρκετά στην τύχη του, και απλά να αποκομίζουν όσα κέρδη γίνεται (τα κέρδη φυσικά δεν είναι πάντα χρήματα).
2.. να το περιποιούνται κάπως (νομίζω οτι αυτό συμβαίνει την παρούσα στγμή).
3.. να το περιποιούνται πολύ.
Στην δεύτερη και στην τρίτη περίπτωση πάλι υπάρχουν επιλογές. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να είναι 100% προσανατολισμένο στην βοήθεια των ατόμων, έστω κι αν αυτό θα σημαίνει μειώση της κινητικότητας του forum. Mπορεί όμως να είναι 100% προσανατολισμένο στο κέρδος και η κινητικότητα θα πρέπει να είναι υψηλή. Μεταξύ αυτών των δύο ακραίων καταστάσεων υπάρχει όλη η κλίμακα από το 0% ως το 100%. Πάλι είναι μια απάντηση που κανείς πιστεύω δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Σωστά;
Τα έχει σκεφτεί κανείς αυτά;
.