το αιωνειο ερωτημα .... υπαρχει η δεν υπαρχει θεος; και τι σημασια εχει. τοσο ζωα ειμαστε που πρεπει να βρεθει θεος για να γινουμε υπακουα;
εγω θα ελεγα να θεσετε διαφορετικα το ερωτημα. υπαρχει η δεν υπαρχει ανθρωπος;
Printable View
το αιωνειο ερωτημα .... υπαρχει η δεν υπαρχει θεος; και τι σημασια εχει. τοσο ζωα ειμαστε που πρεπει να βρεθει θεος για να γινουμε υπακουα;
εγω θα ελεγα να θεσετε διαφορετικα το ερωτημα. υπαρχει η δεν υπαρχει ανθρωπος;
Γιατί να μην τα έβλεπα?Quote:
Originally posted by Lou!..
κι αν ο θεος εδωσε σημαδια, εσυ θα τα εβλεπες?Quote:
Originally posted by lightbluepath
Τέλος είναι χαζό πιστεύω να πιστεύουμε στο θεό. Λέξεις όπως η πτώση και πλάστηκε μου φαίνονται πολύ περίεργες. Έλεος αυτά τα έφτιαξε ο άνθρωπος που είναι ο θεός τόσα χρόνια; Δεν θα είχε δώσει σημάδια;
(πραγματι, ο θεος μπορει να μην υπαρχει κ να ειναι ολα φτιαχτα απο τον ανθρωπο, παιζει κ αυτο το σεναριο)
χαχα σαν τον φρανκ σινατρα που κατεβαζει το φεγγαρι για χαρη της αγαπημενης του. κοριτσια το χολιγουντ δεν ειναι ριαλ λαιφ.Quote:
(πραγματι, ο θεος μπορει να μην υπαρχει κ να ειναι ολα φτιαχτα απο τον ανθρωπο, παιζει κ αυτο το σεναριο)
e?Quote:
Originally posted by insect
το αιωνειο ερωτημα που κανενας δεν μπορει να αποδειξει με μαθηματικα. υπαρχει η δεν υπαρχει θεος; εγω θα ελεγα να θεσετε διαφορετικα το ερωτημα. υπαρχει η δεν υπαρχει ανθρωπος;
funny
To farting monkey πήγαινε στον insect :P
Λοιπόν, το θέμα μας τώρα δεν είναι ο θεός, αλλά πως θα διαχειριστώ τα θέματά μου!! Θα μου πει κανείς;;;;;
κατ αρχην δεν ειμαι ο φαρτινγκ μανκι.Quote:
Γιατί να μην τα έβλεπα farting monkey?Quote:
κι αν ο θεος εδωσε σημαδια, εσυ θα τα εβλεπες?Quote:
Τέλος είναι χαζό πιστεύω να πιστεύουμε στο θεό. Λέξεις όπως η πτώση και πλάστηκε μου φαίνονται πολύ περίεργες. Έλεος αυτά τα έφτιαξε ο άνθρωπος που είναι ο θεός τόσα χρόνια; Δεν θα είχε δώσει σημάδια;
γιατι ολα μπορει να τα ερμηνευες με αλλους τροπους, οτι δλδ δεν εχουν καμια σχεση με το θεο. πχ ο χριστος ηρθε αλλα δεν ηταν γιος του θεου, ο αποστολος παυλος που τον ειδε οραμα, δεν ηταν οραμα αλλα περασε ψυχωσικο επισοδειο, ενα θαυμα που εγινε δεν ηταν θαυμα, αλλα ακραια καλη τυχη κλπ.
υστερα ειναι κ κατι αλλο. απο οτι εχω καταλαβει απο κουβεντα με πιστους, ο θεος φανερωνεται στους ανθρωπους βιωματικα, αλλα πρεπει να πιστευεις κιολας σε αυτον κ να προσευχεσαι. δλδ σε εμενα δεν εχει φανερωθει ποτε, δεν του το ζητησα ομως.
οποτε αν δεν πιστευεις δε θα σου φανερωθει κιολας.
εγω την εκκλησια σου την προτεινα γιατι εσυ ειπες οτι το μονο που διαθετεις για να προσεγγιζεις τους ανθρωπους ειναι το μισος, κ η εκκλησια δινει εμφαση στην αγαπη κ σε μια τελειως διαφορετικη προσεγγιση απο αυτη του μισους κ ισως εκει να εβρισκες καποιες λυσεις για το πως να χτισεις σχεσεις με τους αλλους.
δεν την ανεφερα για το αν υπαρχει ο θεος η οχι.
προς Λου!.. : (πραγματι, ο θεος μπορει να μην υπαρχει κ να ειναι ολα φτιαχτα απο τον ανθρωπο, παιζει κ αυτο το σεναριο)
\'\'Δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει μια μαγικη τσαγιερα που πεταει γυρω απο την σκοτεινη πλευρα του φεγγαριου εχοντας εναν νανο μεσα της που διαβαζει ρομαντικες νουβελες και εξακοντιζει κεραυνους απο τα βυζια του,αλλα φαινεται καπως απιθανο.δεν φαινεται?\'\' - Glee.
ινσεκτ εσυ εισαι παλι?
ε?σε μενα αναφερεσαι?απο οσο γνωριζω δεν ειμαι ο/η ινσεκτ!
Η απαντηση ειναι απλη και την ξερεις. Θα πας σε εξιδεικευμενους γιατρους που θα σε βοηθησουν.Quote:
Λοιπόν, το θέμα μας τώρα δεν είναι ο θεός, αλλά πως θα διαχειριστώ τα θέματά μου!! Θα μου πει κανείς;;;;;
Δεν υπαρχει καμμια μαγικη συνταγη , αλλιως η πλειοψηφια των φορουμιτων θα την ακολουθουσε και θα ηταν ολα μελι-γαλα.
Λοιπόν, βρήκα τι θα κάνω. Ένας γιατρός κάποτε που νόμιζα ότι είχα σχιζοφρένεια ενώ δεν είχα, μου είχε πει το εξής επι λέξη:
Ότι ο εγωισμός των \"σχιζοφρενών\" έχει γίνει χίλια κομμάτια!!!!!!!!!!
Γι\'αυτό επιμένω ότι είναι κάτι επίκτητο, δηλαδή ο εγωισμός δεν γίνεται σε μια μέρα κομμάτια, παίρνει πάρα πολύ καιρό και είναι τρομακτικό αυτό, όπως και η ίδια η ψύχωση. Γι\'αυτό το λόγο δεν με ενδιαφέρει ο εαυτός μου, να βαφτώ, να κάνω μπάνιο, κτλ. Εκτός και αν είναι κληρονομικό γιατί ξέρω μια περίπτωση.
Οπότε, η μόνη λύση είναι να χτίσω πάλι τον εγωισμό μου....
Τι σημαινει ομως για εσενα ο εγωισμος?
Δηλαδη , υποθετικα, πες οτι αυριο πρωι πχ ξυπνας και εχεις τον εγωισμο που θελεις,
πως θα ηταν η μερα σου?
(πες 3 παραδειγματα , συγκεκριμενα , που να δειχνουν αυτη την αντιδραση σου)