Originally Posted by
fevgatos67
χανω κατι σημαντικο για να κερδισω κατι αλλο εξισου σημαντικο...αλλα τελικα σημασια εχει να μη χρειαζεται να κανω τετοιες ανταλλαγες!
καλημέρα :-)
Ωραία συζήτηση έχετε ανοίξει.
προσωπικά έχω αποδεχθεί - συμβιβαστεί - προσαρμοστεί με την ιδέα της "ανταλλαγής". Δε νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ κάποια στιγμή, έστω και μικρή χρονικά, που δε χρειάζεται να κάνω μια ανταλλαγή.
Το συναίσθημα της ματαιότητας που δημιουργείται όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο, υπεραπλουστευμένα μιλώντας, όταν δηλαδή διαπιστώνεις ότι σε όλη σου τη ζωή και τις εκφάνσεις της πρέπει να συμβιβαστείς, μετριάζεται από τη στιγμή που θα καταφέρεις να διαχωρίζεις την αξία που έχει για σένα ο κάθε συμβιβασμός - ανταλλαγή, τη σπουδαιότητά του για τη ζωή σου αλλά και γι'αυτούς που αγαπάς.
Προσωπικά, απεχθάνομαι το συμβιβασμό που αναγκάζομαι να κάνω στο θέμα της εργασίας...
Παρολαυτά, σκέφτομαι π.χ. για κάποιον/κάτι που αγαπώ ότι θα μπορούσε μια "ανταλλαγή" να περιλαμβάνει και την ίδια μου τη ψυχή, αλλά θα ήταν μια συνειδητή επιλογή, επομένως δε θα λειτουργούσε μέσα μου εντέλει ως συμβιβασμός ή προσαρμογή, αλλά ως προσωπική ανάγκη.
Εδω κολλάω ( οχι μόνο εδώ κολλάω αλλά λεμε τώρα ) στο να μην χρειάζονται οι ανταλλαγές αρα το τότε καταστάλαγμα με το σήμερα ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους.