Καλημέρα Σάββα. Καλημέρα Φίλιππε. Καλημέρα all.:)
Ελπίζω κάθε μέρα να νιώθετε καλύτερα, όλο και πιο γαλήνια, όλο και πιο ήρεμα.
Printable View
Καλημέρα Σάββα. Καλημέρα Φίλιππε. Καλημέρα all.:)
Ελπίζω κάθε μέρα να νιώθετε καλύτερα, όλο και πιο γαλήνια, όλο και πιο ήρεμα.
Καλημερα και απο μενα παιδια. Ας ειναι μια νεα μερα με λιγοτερο πονο για σημερα! Αυριο βλεπουμε παλι!
Συλλυπητήρια Σάββα, και μπουμπουρίνα και Φίλιππε και σε όλους εσάς που χάσατε τόσο απότομα και πρόωρα τον δικό σας άνθρωπο. Δεν ξέρω τι να γράψω, θέλω όμως να σας στείλω διαδικτυακό κουράγιο. Εύχομαι ο χρόνος και οι καταστάσεις να απαλύνουν τον πόνο σας :)
Αχ τι να πω.. Λες και οι λέξεις πια δεν βγαίνουν από το στόμα... Πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια, ζωή σε εσάς και εύχομαι κουράγιο.... Δεν σας ξέρω καθόλου αλλά νιώθω τόσο πόνο και εγώ μαζί σας.... Μην διστάσετε να μου μιλήσετε.. Είμαι εδώ για όλους και μακάρι να βοηθήσω όπως μπορώ...
Είπα να γράψω..Έτσι ..για το αντέτι που λένε...
Κοιμόμαστε μαζί. Σ' ένα υπέρδιπλο κρεβάτι,το κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας, εγώ στη μέση και τα δυο μου παιδιά από δίπλα μου, ένας από δεξιά κι η άλλη από αριστερά..Στο στήθος μου επάνω , κάθε βράδυ τα χεράκια τους πλεγμένα, το ένα με το άλλο, μια αλυσίδα αγάπης άρρηκτη... Άντε να κοιμηθώ....Χωρίς να δακρύσω και χωρίς να ενοχλώ....
Ανασφάλεια ?
Λείπει η μαμά ?
Λείπει..
Αφόρητα...
Κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερα...
Ο μικρός με πυρετό. Ίωση ? Όποιος λέει καεί από το χυλό , φυσάει και το γιαούρτι.
Κάλεσα τον παιδίατρο 3 φορές σε 4 ημέρες. Στο τέλος με αποπήρε ο άνθρωπος.
Αποφάνθηκε..
Γαστρεντερίτιδα..
4 ημέρες άυπνος.
Διάρροια κι εμετό ο μικρός , πυρετό κοντά στο 39................
Τι πληρώνω ?
Τι ?
μερικές φορές τα λόγια είναι περιττά.
Έγραψα αυτες τις έξι λέξεις για να ξέρεις πως είμαστε εδώ.
.....Θα περάσει σιγά σιγά αυτό το ασήκωτο Σάββα... Θα γίνει λίγο πιο ελαφρύ τουλάχιστον. Θέλει πολλή δύναμη όμως και είναι πολύ δύσκολο... Και θα πάρει χρόνο. Δε μπορώ ούτε καν να διανοηθώ πόση δύναμη θέλει αλλά σας την εύχομαι, και νομίζω πως την έχετε. Να βγάζετε λίγο πιο εύκολα την κάθε μέρα εύχομαι... Ή άλλοτε λίγο πιο δύσκολα, με ελπίδα για λίγο πιο εύκολο αύριο. Καλό βράδυ οικογένεια...
Σαββα κουραγιο και περαστικα στο παιδακι σου.αυτα τα χερακια ειναι η δυναμη σου, ειναι η αρρηκτη αλυσιδα αγαπης οπως ειπες.δυστυχως οι ανθρωποι πολλες φορες αναγκαζομαστε να δεχτουμε κατι πολυ οδυνηρο εστω κι αν ολο το ειναι μας φωναζει οτι δεν μπορει και το αρνειται.
ειναι ισως η δυσκολοτερη περιοδος τωρα και εσυ πρεπει να εισαι δυνατος γιατι τα παιδακια φοβουνται εχασαν οτι πολυτιμοτερο ειχαν μεχρι τωρα...εσυ εισαι πια τα παντα γι αυτα.η αγαπη που εχετε μεταξυ σας θα σας δωσει την δυναμη να συνεχισετε. εξ αλλου δεν μπορω να φανταστω οτι μπορει να ειχαν καλυτερο πατερα απο σενα.
κουραγιο και να εχετε την υγεια σας.
Σαββα ολα να πανε καλα. Τα παιδια αρρωσταινουν,μην ανησυχεις,θα περασει.Απλα πεσανε ολα τωρα πανω σου...ολα που κανατε μαζι τωρα πρεπει να τα κανεις μονος σου.Και εγω σε ιδια κατασταση ειμαι...τωρα εχω και αλλο..εμαθε η μανα μου οτι εχει καρκινο .Πρεπει να παω-ειναι μακρια και ειναι μονη. Πως να παω,τι να κανω τα παιδια,που να βρω τοοοοοση δυναμη!!!! Εγω τι πληρωνω???????
Σάββα τι να πω...
περαστικά στο γιο σου καταρχήν. Κ σύντομα εύχομαι ολόψυχα. Ελπίζω δλδ από σήμερα αύριο να αρχίζει να συνέρχεται (παιδί περνούσα κι εγώ συνεχώς γαστρεντερίτιδες με πυρετό φυσικά και κάπου εκεί κρατούσε).
Αχ Σάββα, αν σου πω ότι σε ονειρεύτηκα το μεσημέρι που κοιμήθηκα..?
Παράξενο, πρώτη φορά με έχει ακουμπήσει τόσο ένα θέμα συμφουρίτη. (ώστε να δω όνειρο κιόλας! πέρα απ'το ότι αναρρωτιέμαι αυτές τις μέρες που δεν έγραψες)
Σου'λεγα πως είμαι κλειστή και δε μπορώ να σε πλησιάσω όσο θα ήθελα, να σε ρωτήσω, δεν ξέρω πως να αντιδράσω.
Απάντηση δεν πήρα για το πως είσαι ή δε θυμάμαι και είχα σκοπό σήμερα να σου στείλω πμ. Κ τώρα είδα την απάντησή σου..
Κουράγιο Σάββα.
Δεν ξερω πως το αντεχετε αυτο το πραγμα ολοι εσεις που το περνατε.. Δεν ξερω ποσο καιρο θα κανει να απαλυνει.. Μεχρι προσφατα ενιωθα οτι ο πατερας μου ειναι εδω σαν πνευμα, οτι δεν εχει φυγει, τωρα πια νομιζω οτι το μονο που υπαρχει απο αυτον ειναι οι αναμνησεις μου, και το γονιδιο του.. Ολα τα αλλα παφ γινανε αερας...
Σάββα μου καλημέρα.:)
Το καταλαβαίνω ρε συ, όντως κάηκες και σου βγαίνει σε υπερπροστατευτικότητα. Μη φοβάσαι κι αυτό θα το ξεπεράσεις εν καιρώ. Δεν ήταν λίγο μάτια μου, κάποιες αλλαγές από τέτοια περιπέτεια συναισθηματική θα τις έχετε, τον πρώτο καιρό όλοι σας δεν θα είστε τα σύμβολα της μη υπερβολής. Δεν πειράζει, θα φτιάξει, θα προσαρμοστείτε και τότε θα γυρίσετε και στο μέτρο που μπορεί να χάνεται προσωρινά.
Περαστικά στο μαναράκι το μικράκι σου, είναι στο πρόγραμμα κι αυτά, το ξέρεις. Αν δεν έχει όρεξη όσο πριν δεν πειράζει, όσο να παίρνει υγρά που χρειάζεται. Δεν ξέρω τι σύστησε ο γιατρός, υπάρχουν όμως στα φαρμακεία αμπούλες για εξισορρόπηση/επαναπλήρωση ηλεκτρολυτών, κάποια διαλύματα, τα Almora, αν χρειαστεί ρώτα τον γιατρό, στα δικά μου έδινε τέτοιες όταν περνάγαν γαστρεντερίτιδες. Είναι η εποχή τους η άνοιξη. Ανάπαυση και αναμονή. Να πλένει τα χεράκια του, ας χρησιμοποιεί άλλη πετσετούλα για λίγες μέρες,προσωπική του. Tσαγάκι και κόκα κόλα, που άλλες φορές είμαστε πιο αυστηροί στην κατανάλωσή της, σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθά. Αλλά με φρυγανούλες, όχι σκέτα όσο γίνεται, μη στέκονται σε άδειο βλεννογόνο.
Και να δακρύζεις, δεν ενοχλείς μάτια μου κανέναν, γιατί είναι ενόχληση κάτι τόσο ανθρώπινο σ΄αυτό που ζείτε? Και να κλαις όσο θες και όταν σου'ρχεται, να μη σε καταπιέζεις, να σε αφήνεις να φεύγει από μέσα σου το φορτίο που συσσωρεύεται.
Δεν πειράζει που κοιμάσαι με τα παιδιά, είστε παρηγοριά και δύναμη ο ένας για τον άλλον, αντλείτε παρουσία, στοργή και ζεστασιά. Όταν νιώσεις έτοιμος και νιώσουν θα γυρίσετε στις παλιότερες θέσεις σας. Κάθε κατεργάρης στην κλίνη του που λένε, σου κάνω και αστεία τρομάρα μου, ελπίζω να μην παρεξηγείς.
Τα παιδιά γύρισαν στο πρόγραμμά τους, έχουν εξετάσεις αυτή την περίοδο, έτσι δεν είναι? Τους κάνει καλό Σάββα νομίζω η ρουτίνα, ενίσχυσε το γυρισμό τους σ' αυτήν με τον τρόπο που εσύ διαισθητικά σαν γονιός ξέρεις καλύτερα να κάνεις.
Σε φιλώ, να έχετε όλοι σας μια καλή μέρα. Και μίλα μας όποτε το έχεις ανάγκη, ξέρεις εσύ πότε, εμείς εδώ βρισκόμαστε, θέλουμε να ξέρουμε πως τα πάτε, αν είστε καλά, να μαθαίνουμε νέα σας, δεν πιέζουμε, όποτε και όπως το θέλεις.
Σαββα καλησπερα και απο εμενα
Ειδα οτι ο μικρος σου περασε ιωση. Περαστικα του
Εσυ τουλαχιστον νοιαστηκες και εφερες τον γιατρο 3 φορες.
Εμενα ανεβασε 39 πυρετο Πεμπτη βραδυ και Σαββατο ειχα τα σαραντα.
Δεν πολυεδωσα σημασια, σκεφτομουν μονο το χαμο του Τακη. μεχρι και πατατακια του εδωσα! Αποτελεσμα? Περασε 3 βδομαδες με την γαστρεντεριτιδα, 3 χρονων και εγω γεματη τυψεις που δεν τον φροντισα απο την αρχη.
Σαββα ειναι δυσκολο να πρεπει να αναπληρωσεις το δικο σου κενο και των παιδιων ταυτοχρονα.
Δεν εχω λυσεις να σου δωσω. Μονο οτι καθε μερα που περναει το κανει να φαινεται συνηθεια πια. Σαν να το κανεις χρονια.Ο Νικολας μετα απο 3 μηνες ακομα καθε βραδυ μου λεει οτι αυριο θα ερθει ο μπαμπας απο τη δουλεια και θα τον παει στο JUMBO.
Και εμεις κοιμομαστε αγκαλια. Η μυρωδια του και η παρουσια του μικρου στο κρεββατι με ηρεμει και με αποκοιμιζει, να μην σκεφτομαι, να μην θυμαμαι.
Δεν ειναι τιποτα το ιδιο Σαββα, και τιποτα δεν θα ξαναγινει οπως πριν. Ομως το ξερεις και εσυ, το ξερω και εγω οτι πρεπει να μαθουμε να ζουμε χωρις εκεινους που γεμιζαν τη ζωη μας μεχρι χθες με αλλα νοηματα και εδιναν φως και δυναμη σε εμας και τους γυρω μας. Το κενο δεν αναπληρωνεται, απλα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο το κενο και να ποναμε καθε μερα λιγο λιγοτερο. Και εσυ εγινες μανα και πατερας και εγω και η νατασσα και το κατερινακι την ιδια σχεδον χρονικη στιγμη.
Σαββα κρατα τα παιδια σου κοντα σου και ασε τη θεια να μεινει θεια και τους παππουδες και τις γιαγιαδες να κρατησουν τους προτερους ρολους τους. Κανεις δεν μπορει να γινει ξανα μανα για αυτα τα παιδια. Ειναι σημαντικο για σενα και για εκεινα να νιωσουν την παρουσια της και την απουσια της απο τη ζωη τους να θυμουνται την γλυκα της και τις ευαισθησιες της, το νοιαξιμο της, το μαλωμα της και να μην προσπαθησει κανεις να παρει τη θεση της και το ρολο της. Κρατα την ζωντανη μεσα απο τις αναμνησεις σας και προς Θεου μην αφησεις τα παιδια να εξιδανικευσουν καταστασεις, αυτο συμβαινει συχνα οταν καποιος αγαπημενος μαςφευγει απο κοντα μας.
Σε σκεφτομαι και νιωθω κοντα σου
Καλη δυναμη για αλλη μια φορα
Καλησπέρα Σάββα, πώς είστε; Σας πέρασε η ίωση; Καλό βράδυ σας εύχομαι...
saab ? τι απεγινες?