μπιφτεκια κοτοπουλο
500 γρ κιμας κοτοπουλο
2 καροτα τριμμενα
2 πιπεριες φλωρινης τριμμενες
1 κρεμμυδι τριμμενο
μαιντανος
1 κ. σ. φρυγανια
1 αυγο
1 κ.σ. ξυδι
αλατι, πιπερι, ριγανη, καρυ
Printable View
μπιφτεκια κοτοπουλο
500 γρ κιμας κοτοπουλο
2 καροτα τριμμενα
1 κρεμμυδι τριμμενο
μαιντανος
1 κ. σ. φρυγανια
1 αυγο
1 κ.σ. ξυδι
γεια σας!! σημερα εφτιαξα ενα γλυκακι πολυ καλοκαιρινο και δροσερο με λιγες θερμιδες. πετυχα την συνταγη τυχαια σε ενα μπλογκ και ειπα να την φτιαξω!
χρειαζεται 1 τυρι κρεμα φιλαδελφεια λαιτ, φρουτα με εντονη γευση(οπως ανανα, φραουλες, κερασια, ροδακινα κτλ), δημητριακα ή μπισκοτα digestive , λιγο μελι, λιγο γαλα.
σε ενα μπολ βαζουμε το φιλαδελφεια και το αραιωνουμε οσο θελουμε βαζοντας γαλα. εγω εβαλα και 1 κουταλακι μελι κ εγινε πλ πιο ωραιο.
ψιλοκοβουμε τα φρουτα σε ενα αλλο μπωλ και ριχνουμε χυμο ανανα ή τον χυμο του ανανα απο την κονσερβα(αν ειναι κονσερβα καλυτερα να προσεξετε να μην εχει ζαχαρη.)
σπαμε σε πλ μικρα κομματακια τα δημητριακα(ολικης) ή τα μπισκοτα και βαζουμε μια στρωση σε ενα κολωνατο ποτηρι.Μετα μια στρωση απο τα φρουτα, μετα μια με το φιλαδελφεια και μετα παλι φρουτα και τα λοιπα... γενικα εβαλα οσες στρωσεις χωρουσε και απο πανω εβαλα 1 φετα ανανα και 1 κερασι στη μεση στο καθε ποτηρι. το αφηνετε να παγωσει λιγο κ ετοιμο!!!
εμενα μ αρεσε πολυ, ηταν δροσερο και νομιζω δεν ειχε και πολλες θερμιδες! :)
ωραια ιδεα!
παιδια ασχετο μολις επεσε στα χερια μου ενα βιβλιαρακι απο την εφημεριδα εθνος της 12ης του μηνα,
εχει τα παντα για διαιτες, ολα τα ηδη γνωστα βεβαια αλλα η επαναλειψη δε βλαπτει!
οποιου του αρεσει να διαβαζει για διαιτες διατροφες κτλ ας το ψαξει.
ευχαριστω τσοκο! απο δευτερα ξανα καλα ναμαστε!Quote:
Originally posted by chocaholic
μπιφτεκια κοτοπουλο
500 γρ κιμας κοτοπουλο
2 καροτα τριμμενα
1 κρεμμυδι τριμμενο
μαιντανος
1 κ. σ. φρυγανια
1 αυγο
1 κ.σ. ξυδι
το αυγο προφανως μπαινει στο μιγμα? ασχετη :D
ekana την κλασσικη μπιφτεκοσυνταγη για κοτομπιφτεκα κ ηταν μια χαρα!
badgirl ναι ανακατευεις ολα τα υλικα μαζι...
rouli τελεια ιδεα...μονο θα ηθελα να ρωτησω το εξης:η γευση του τυριου ειναι πολυ εντονη??αν δεν ειναι, προκειται περι εξαιρετικης συνταγης και μπαινει αμεσα στα υποψιν!!!!
εγω γι αυτο εβαλα το μελι, για να μην εχει εντονη γευση! στ τελος με τα φρουτα μαζι κτλ δεν ειχε κα9ολου γευσι τυριου.:)
ax maresei η τυρογευση με φρουτα...δε θα βαλω μελι.
τις θερμιδες φοβαμαι κ τα λιπαρα του τυριου...
κοραλακι το φιλαδελφεια λαιτ εχει μονο 50 θερμιδες στα 30 γρ
αχ τελεια τελεια!!!βεβαια εγω θα το κανω χωρις μελι (κλαψ κλαψ) και θα σας πω εντυπωσεις!!!!
θα ανεβασω και φωτογραφια.. δεν φτιαχνω συχνα γλυκα! χαχχαα
:D νασαι καλα γελασα, εχω μια διαθεση χαλι μαυρο που περιμενου τους ρωσους. ουφ.
ο δε δικος μου λεει μαλλον εγγυος ειμαι με τοσα που εφαγα :D
ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ι!!!ναι ναι ανεβασε και φωτογραφιααααααα!!!τι καλαααααα!!!αχ ποσο τις λατρευω αυτες τις εφευρετικες ιδεες μαγειρικης...αισθανομαι οτι δεν κανω διαιτα!!!λαλαλαλαλαλα
chocaholic δεν παιζεσαι!!!!! χαχαχχαχα σε διαβασα και νομιζα πως το σχολιο το εγραψα εγω!!!
Αυτο το"ιιιιιιιιιιιιι" κι αυτο το "λαλαλαλαλαλα".....με εστειλαν!!
rouli, το γλυκακι φαινεται ουαου!! Λιγο η...τυρογευση με ανησυχει....
Να το επιχειρησω ??
Quote:
Originally posted by chrys
rouli, το γλυκακι φαινεται ουαου!! Λιγο η...τυρογευση με ανησυχει....
Να το επιχειρησω ??
chrys μ εγω επειδη εβαλα κ μελι δεν μ φανηκε να ειχε γευση τυριου:/
τωρα δεν ξερω αν θα σ αρεσει, εξαρταται απο τα γουστα του καθενος...
πω πω παιδια με χαροποιησατε με το γλυκο! εμεις στο σπιτι μου λατρευουμε τα τυρενια γλυκα!θα το τιαξω σιγουρα! μαλιστα θα το κανω τουρτα ως εξης:τα μπισκοτα κατω)θα τα βρεξω με λιγο γαλα για να γινει πιο συμπαγες),το τυρι γαλα απο πανω και στο τελος τα _ρουτα! ειναι μια τελεια παραλλαγη του cheese cake! μπραβο ρουλα μικρουλα! εγω στην ηλικια σου ουτε αυγο δεν εβραζα!
Γειά σας κορίτσια.
Επειδή έχω 2 παιδάκια που λατρεύουν τα ζυμάρικα, ακούστε τι έκανα. Έφτιαξα ζυμαρικά κοχύλια με ξεχωριστή κόκκινη σάλτσα για την οικογένεια.
Εγώ έκανα το εξής κόλπο, για να μη μαγειρεύω αλλο φαγητό. Σε μια κούπα έβαλα τη μερίδα μου και έκοψα μια φρέσκια ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια, ανακάτεψα και έφαγα.
Νόστιμο, θρεπτικό και κυρίως δίχως δυσκολία.
Γιατί για όσες απο εμάς είναι παντρεμένες και έχουν και παιδιά, είναι πιο δύσκολο να κάνουμε ιδιαίτερο φαγητό για μας.
Έχετε κάνει εσείς κάτι παρόμοιο;
Καλησπέρα κι από μένα!Πολύ ωραίες οι συνταγούλες σας κορίτσια, ξετρελλάθηκα με το γλυκο α λα τυρι κρέμα, κι εγώ που έχω αδυναμία σε γλυκά τύπου τσιζκεικ είναι σίγουρο πως θα το τιμήσω!
Εγώ έκανα μια παραλλαγή ζελέ φράουλα light, βάζοντας αντί του 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό που λέει 1 1/2 φλιτζάνι γάλα 2% και έγινε νοστιμότατο!Δοκιμάστε το!
ωραια ιδεα κελινα, νοστιμη κ λαιτ!
εγω προς το παρον κανω ο,τι λεει ο τσελεμντες γιατι ειμαι νεα "νοικοκυρα" κ προεχει να τρωγονται.
τον χειμωνα λογικα θα εχω ξεπαρει κ θα σας τρελανω :D εχω απεριοριστη φαντασια!
ελπιζω να εχω κ στην κουζινα!
μπιζελι μου ευχαριστω για την ιδεα, αντε να δω γιατι τα βαρθεηκα τα ζελε τοσα που εχω φαει!
καλημερες!
εκανα τα πρωτα μου φασολακια κατσαρολας,
γιαχνι τα ονομαζει ο τσελεμεντες!
εκτος του οτι εχω να καθαρισω την φισλερ απο τα καμμενα φασολακια
βγηκαν τελεια!
για πρωτη φορα δηλαδη με ελαφρυντικα!
το θεμα ειναι οτι μου μυριζουν καμμενο κ δεν το κοβω να τα τρωμε,
αν κ χθες δοκιμασαμε μιση μεριδα καθενας για να δουμε πως ειναι!
σκεφτομαι οτι θα ειναι απο τις πιο διαιτητικες συνταγες μου μεχρι στιγμης,
αφου δεν θα τα φαμε! :D
σημερα ξαναεκανα φασολακια κ βγηκαν ΥΠΕΡΟΧΑ.Quote:
Originally posted by koralaki
καλημερες!
εκανα τα πρωτα μου φασολακια κατσαρολας,
γιαχνι τα ονομαζει ο τσελεμεντες!
εκτος του οτι εχω να καθαρισω την φισλερ απο τα καμμενα φασολακια
βγηκαν τελεια!
για πρωτη φορα δηλαδη με ελαφρυντικα!
το θεμα ειναι οτι μου μυριζουν καμμενο κ δεν το κοβω να τα τρωμε,
αν κ χθες δοκιμασαμε μιση μεριδα καθενας για να δουμε πως ειναι!
σκεφτομαι οτι θα ειναι απο τις πιο διαιτητικες συνταγες μου μεχρι στιγμης,
αφου δεν θα τα φαμε! :D
συνταγη της μανουλας μου κ τροπος πρασκευης, οποια θελει σφυραει! κ πολυ λαιτ γιατι δε βαζει λαδι πολυ η μανα μου!
Quote:
Originally posted by koritsaki
πω πω παιδια με χαροποιησατε με το γλυκο! εμεις στο σπιτι μου λατρευουμε τα τυρενια γλυκα!θα το τιαξω σιγουρα! μαλιστα θα το κανω τουρτα ως εξης:τα μπισκοτα κατω)θα τα βρεξω με λιγο γαλα για να γινει πιο συμπαγες),το τυρι γαλα απο πανω και στο τελος τα _ρουτα! ειναι μια τελεια παραλλαγη του cheese cake! μπραβο ρουλα μικρουλα! εγω στην ηλικια σου ουτε αυγο δεν εβραζα!
χιχιχι! σ'ευχαριστω! εγω προσπαθω να μαγειρευω γενικα και μονη μου γτ δεν κανουν ολοι στο σπιτι διαιτα οποτε....
και εξαλλου μ'αρεσει :)
παρεπιπτοντως Χαρουλα μ λενε :D
Quote:
Originally posted by xontrompizeli
Καλησπέρα κι από μένα!Πολύ ωραίες οι συνταγούλες σας κορίτσια, ξετρελλάθηκα με το γλυκο α λα τυρι κρέμα, κι εγώ που έχω αδυναμία σε γλυκά τύπου τσιζκεικ είναι σίγουρο πως θα το τιμήσω!
Εγώ έκανα μια παραλλαγή ζελέ φράουλα light, βάζοντας αντί του 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό που λέει 1 1/2 φλιτζάνι γάλα 2% και έγινε νοστιμότατο!Δοκιμάστε το!
χοντρομπιζελι εγω εβαλα στο ζελε ανανα γιαουρτι αντι γαλα κ εγινε πλ πιο ωραιο απο το σκετο ζελε!!!
αχ σουχα γραψει κ γω μηνυμα κ βλακωδως τελειως το εσβησα, πηγαινα να το κολλησω με αλλο...Quote:
Originally posted by rouli
Quote:
χιχιχι! σ'ευχαριστω! εγω προσπαθω να μαγειρευω γενικα και μονη μου γτ δεν κανουν ολοι στο σπιτι διαιτα οποτε....
πως εισαι ρουλι μου?
Αρχαιοελληνική σαλάτα
Συστατικά:
Λίγο μαρούλι
Λίγη ρόκα
1/2 λαχανάκι σικορέ
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 μήλο κόκκινο
6-7 καρύδια
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας μέλι
Λίγο κρασόξιδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού τζίντερ (τριμμένη πιπερόριζα)
ελαιόλαδο
?Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
?Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
?Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.
Y.Γ.Την έμαθα από το Νηστικό Αρκούδι. Εγώ συμπληρώνω και ντοματάκια Σαντορίνης και κίτρινη και πράσινη πιπεριά
Σούπα Gazpacho
Συστατικά
5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη
2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια κρύο νερό
4 κουτ. γλυκού αλάτι
?Ανακατευουμε το αγγούρι , την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ.
?Προσθέτουμε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι.
?Πολτοποιούμε το μίγμα στο μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά.
?Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει πουρές.
?Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
?Σκεπάζουμε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
?Βάζουμε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή
koralaki σ' ευχαριστώ.
Κορίτσια τρώτε σαλάτες με βραστό αρακά;
Quote:
αχ σουχα γραψει κ γω μηνυμα κ βλακωδως τελειως το εσβησα, πηγαινα να το κολλησω με αλλο...Quote:
Originally posted by rouli
Quote:
πως εισαι ρουλι μου?
μια χαρουλα ειμαι!!!! εσυ?? σ ειχα συνηθισει bad, αλλα θα το συνηθισω και το κοραλακι! :)
χαχαχαχ ειπα ναλλαξω μηπως κ μπω ξανα σε δραση (κιλων)
εχουμε καμμια συνταγη για φιλετα σολωμου κ βρατσα κολοκυθακια?
υποψιαζομαι οτι το απλο ψησιμο γινεται στο τηγανι με νερο κ λεμονι οπως κανω το κοτοπουλακι?
εχω χρονο σημερα...αν παιζει κατι καλυτερο πειτε!
koralaki, ο σολωμος με ψησιμο σε αντικολλητικο οπως ξερεις δε χρειαζεται τπτ, περα απο το ψαρι μονο του.Μετα προσθετεις το λεμονι καλυτερα, αφου ψηθει. Οσο για τα κολοκυθακια...αυτα δεν επιδεχονται και πολλες αλλαγες, περα απο μια ελαφρια σος λαδολεμονου..Πεσε με τα μουτρα στο σολωμο καλυτερα, που ειναι και χορταστικος, μην τον λυπασαι, ας ειναι λιπαρο ψαρι, εξαλλου δεν τρως και καθε μερα, να υποθεσω. Χτυπα και ντοματα και αγγουρι διπλα, με λιγο αλατακι η σκετα αν προτιμας, και θα σκασεις!!Εγγυημενο(το εχω δοκιμασει)
Συγγνωμη, δεν εχω καποια καλυτερη ιδεα, ειδικα για τα κολοκυθακια...
βρηκα συνταγη με μαυρη ζαχαρη, σκονη μουσταρδας (σε πολυ μικρες ποσοτητεςολα)
αλλα επειδη μου φαινεται επικυνδυνη για πρωτη φορα σκεφτομαι να βαλω ο,τι κ στο κοτοπουλο:
μιγμα λιγης μουσταρδας, ελαιολαδου κ λεμονιου στο τελος του φησιματος που το κανω με λιγο νερο...
καλο δεν ακουγεται?
για να εχει στη συνταγη μουσταρδα θα πει οτι πηγαινει ελπιζω...
εχω κ πατατες βραστες με σως μουσταρδα απο εχθες, θα κανω ωραια σαλατα!
οχι δεν τρωω καθε μερα σολωμο αφου δεν ξερω πως να τον φτιαχνω, ακομη! χιχιχιχι
απο,τι ειδα θελει κ λιγο ψησιμο ο σολωμος, καλο αυτο.
koralaki, ο σολωμος δε θελει πολυ ψησιμο...με το ματι..θα δεις, ισα να παρει χρωμα, σιγουρα οχι πανω απο 20 λεπτα.Εγω το βαζω σε ταψακι, με πολυ λιγο νερο(δεν ξερω καν αν χρειαζεται, απλα απο φοβο μην κολλησει βαζω), φαντασου μισο ποτηρι περιπου, και το ψηνω στο γκριλ για 15-20 λεπτα, να μη στεγνωσει απο τα υγρα του, με λιγο αλατι και ριγανη. Μετα οταν το βγαζω βαζω μονο λεμονι.
Η σος μουσταρδας που βαζεις στο κοτοπουλο ειναι εγγυημενη σιγουρα, αλλα δεν ξερω αν παει με το σολωμο...δοκιμασε σε ενα μικρο κομματακι ψαριου, κι αν σ αρεσει ορμα! χαχχαχα !!Για τα κολοκυθακια αν εννοεις αυτη τη σος...χμμμ...δεν εχω δοκιμασει, αλλα γτ οχι?? κανε κι εδω μια δοκιμη! Μη βαζεις ολη τη σος και μετα δε σ αρεσει και το σουταρεις το πιατο!
Γενικα, κανε δομικες μεχρι να βρεις αυτο που θα σ ενθουσιασει!!
δοκιμες*
καλα εγω να σουταρω πιατο δεν παιζει,
ειδικα με αγνα υλικα, τρωω τα παντα εστω κ νεροβραστα, αρκει να ξερω οτι ειναι απο το χωραφι μας...
καλα μη νομιζεις οτι η μουσταρδa σως ειναι τιποτε φοβερο, μουσταρδα, ελαχιστο λαδι κ λεμονι ειναι...
απλα παιρνει απο το κοτοπουλο την...κοτοπουλιλα.
παρεπιπτοντως ειδα το διαιτολογιο μου κ εχω ψαρι με κολοκυθι, οχι πατατα.
εβαλα στα κολοκυθια ενα μιγμα μυρωδικων, ξυδι κ ελαιολαδο κ πιστευω να εγιναν καλα.
για τον σολωμο ψηνομαι να τον κανω οπως λες στο γκριλ, ωραια η ιδεα σου, θα γινει κ λιγο κριτσινιστος ελπιζω ετσι που τρελενομαι!
ειναι δυνατον ολοκληρη σκουρα να εχει μονο μια συνταγη για σολωμο? :D
εσυ τι θα φας σημερα? μαγειρευεις ή η μητερα σου?
εχει κ 3 διαφορετικα γκριλ ο φουρνος, αντε να βγαλεις ακρη :D
θα τον βγαλω στον ηλιο να ψηθει χαχαχαχα
koralaki!! χαχαχα! μονη μαγειρευω, καθοτι και υπανδρος!!
στο γκριλ στη μεγαλη βαθμιδα θα το βαλεις και ναι! Θα γινει κριτσανιστο απο πανω!!Αλλα επειδη ειναι ψαρι και "στεγνωνει" ευκολα, μην το αφησεις πολλη ωρα!!
Εγω βιβλια μαγειρικης εχω πολλα , αλλα διαλεγω παντα μικρα κολπακια που αρεσουν σε μενα και δεν ακολουθω παντα τις οδηγιες..κανω τα δικα μου! Αν π.χ εχει ενα μυρωδικο που δε μ αρεσει, απλα δεν το βαζω!
Καλη ορεξη!!
(Εγω σημερα εχω χταποδι με κοφτο μακαρονακι ολικης αλεσης, και γενικα σε ολα τα φαγητα μου, βαζω πολυ λιγο λαδι.Θα φαω λιγο και σαλατα.)
Καλη μας ορεξη!
Quote:
χαχαχαχ ειπα ναλλαξω μηπως κ μπω ξανα σε δραση (κιλων)
εχουμε καμμια συνταγη για φιλετα σολωμου κ βρατσα κολοκυθακια?
υποψιαζομαι οτι το απλο ψησιμο γινεται στο τηγανι με νερο κ λεμονι οπως κανω το κοτοπουλακι?
εχω χρονο σημερα...αν παιζει κατι καλυτερο πειτε!
κοραλακι ειχα βρει μια συνταγη για νοστιμα κολοκυθακια καποτε αλλα δεν την εχω κανει ποτε. αν τα καταφερω θα τα φτιαξω το βραδυ. Οριστε η συνταγη οπως την βρηκα:
Συστατικά
* 1 κιλό κολοκυθάκια
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο (είναι αρκετό)
* ρίγανη
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια.
2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το λάδι ομοιόμορφα στα κολοκυθάκια.
4. Ψήνουμε στο φούρνο στο πρόγραμμα αέρα με γκρίλ.Σε 15 λεπτά περίπου τα γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
5. Έτοιμα.
ρουλι θα με κανεις αφρατουλι με τοσες ωραιες συνταγες!!!
κρις τωρα να πω οτι δεν ξερω τι σημαινει υπανδρος...ειμαι των θετικων επιστημων :D
ναι αυτο κανω κ γω με τις συνταγες, αλλα με βοθουν πολυ γιατι ενα γενικο μπουσουλα τον θελω, καθοτι ασχετη...
rouli τα εχω φαει ετσι τα κολοκυθακια και ειναι τελεια.Κατι αναλογο με τις πατατες τις φουρνο-τηγανιτές.:)
Κολοκυθάκια ωμά,κομμένα σε κύβους, μαριναρισμένα σε λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά,στο ψυγείο για καμιά ώρα. Μετά τα ανακατώνεις με στραγγιστό γιαούρτι κι έχεις μια διαφορετική κρύα σαλάτα.
Συχνά κόβω κολοκυθάκια,μανιτάρια,κρεμ μύδια,μελιτζάνες και πιπεριές και τα μαραίνω σε αντικολλητικό με σόγια.Όσο τα ψήνεις,τόσο παίρνουν χρώμα και καραμελώνουν.Είναι μούρλια!