Πάντος αν εφαγες μόνο 5-6 είσαι καλή. Εγώ άμμα πώ να φάω κεφτεδάκια, δεν σταματάω πριν τα 10. Και η πλάκα είναι ότι τα τρώω μόλις βγους από το τηγάνι με μπόλικο λεμόνι από πάνω... Αχ τι μου κάνεις βρε Ντορέτα πρωί πρωι...
Printable View
Πάντος αν εφαγες μόνο 5-6 είσαι καλή. Εγώ άμμα πώ να φάω κεφτεδάκια, δεν σταματάω πριν τα 10. Και η πλάκα είναι ότι τα τρώω μόλις βγους από το τηγάνι με μπόλικο λεμόνι από πάνω... Αχ τι μου κάνεις βρε Ντορέτα πρωί πρωι...
κι εγω τα κανω ετσι τα σουτζουκακια, ψητα και μετα σαλτσα.
αλλά εκτος απο τα σουτζουκακια εμεις κανουμε και τα κεφτεδακια κοκκινιστα, και εχουν αλλη γευση ειναι πιο ελαφρια απο τα σουτζουκακια γιατι δεν εχουν σκορδο κλπ, μονο κρεμμυδι + δυοσμο
δε σε επεισα με τα 5-6, ε? με εχεις φοβηθει για τα καλα βλεπω !Quote:
Originally posted by polinaki1983
λοιπόν επειδη δεν εχω πρόθεση να σε ξελιγώσω τερμα οι συζητησεις για κιμαδες πρωινιατικα:)
Αχ ντορετακι μου!!!! Το θετικό είναι ότι απόψε έχω μπιφτέκι ε και κάπως θα το ξεπεράσω. εκτός που αν φτιάξουμε κάτι επιτρεπτό στο μάθημα, που θα καταναλωθει εκείνο!!!!
εγω παλι εντοπισα μια συνταγη για γαλατοπιτα και μου τρεχουν τα σαλια! οχι, δεν τρωμε ζαχαρη αλλά θα αυτοσχεδιασω κατι σε ασπρο και αλμυρο. οχι μαυρη πιτα παντως....
δεν μπορει κατι αλλο που να επιτρεπεται να αντικαταστησει τη ζαχαρη?Quote:
Originally posted by BARB3
εγω παλι εντοπισα μια συνταγη για γαλατοπιτα και μου τρεχουν τα σαλια! οχι, δεν τρωμε ζαχαρη αλλά θα αυτοσχεδιασω κατι σε ασπρο και αλμυρο. οχι μαυρη πιτα παντως....
ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑQuote:
Originally posted by click
δεν μπορει κατι αλλο που να επιτρεπεται να αντικαταστησει τη ζαχαρη?Quote:
ειπα να επαναφερω το θεματακι μου!
επειδη ρωτησατε για υποκαταστατο της ζαχαρης, ναι, εχουμε στεβια. αυτη τη στιγμη εχω στεβια στο σπιτι σε σκονη τοση ωστε να τη χρησιμοποιησω αντι 700γρ ζαχαρης και επισης εχω αποξηραμενα φυλλα στεβιας που δεν ξερω τι νατα κανω!
οποτε θελω ιδεες για ελαφρια γλυκα και κυριως για τα φυλλα στεβιας! προσοχη η στεβια εναι ελαφως πολυτιμη (τα 750γρ 15 ευρω) οποτε κανονιστε να μη μου αδειασετε το πορτοφολι χωρις λογο! lol!
κατα τα αλλα, η διατροφη παει καλα, κιλα δεν χανουμε και εχει αρχισει να μου τη δινει. στις 14 φεβρουαριου εχω ενα ακομη ραντεβου αυτη τη φορα στα γιαννιτσα για το γνωστο τεστ δυσανεξιας και αν δεν μου κατσει και αυτο, μετα αρχιζουμε τη παλια μου τεχνη, δηλαδη, διαιτα!!
πωλινακι (μη ξεχνιομαστε κιολας), εκτος της στεβιας που μαλλον ειναι δυσκολο, σου εχω σημερα υλικο: χοιρινο κομμενο για τηγανια. παρακαλω να μου γραψεις κατι ευκολο, γρηγορο, νοστιμο και χωρις ρυζια κλπ. κατι σε λεμονατο ελεγα να κανω με πουρε πατατας αλλά εσυ μπορει αν σκεφτεις κατι καλυτερο ή ετσι να μου νοστιμισεις την ιδεα!! δε μου λετε, λεμονατο με ξυδι γινεται? ή κατι σε κρεας με ξυδι? εγω δεν τρωω λεμονι!!
Έχεις ραντεβού με τον Βαλεντίνο σου,μπαρμπούνι;
Μα Γιαννιτσά;Είναι δυνατόν;Κανένα πιο ρομαντικό μέρος δε βρήκατε;
Κι αν σας πέφτει το Παρίσι μακριά,έστω μια Βενετία!ʼντε στην ξεφτίλα,μια Κατερίνη!
Είδες το ζεύγος Νεκταρινοσπόρου πόσο ωραία πέρασε κι ανανέωσε τον έρωτα του!
Κι όταν λες τεστ δυσανεξίας να υποθέσω πως αναφέρεσαι σε είδη φετιχιστικού σεξ;
αν εννοεις αυτη που σου ειπα, κ χωρις ζαχαρη ειναι σουπερ ;)Quote:
αυτη εννοω σμαρτακι και μαλιστα λεω να ριξω και λιγη στεβια απο πανω να γλυκαινει!Quote:
Originally posted by smart
ναι, μονο που θα ειμαστε 3 στο ραντεβου και μαλιστα ειναι και βραδυνο!!Quote:
Originally posted by NADINE
Κι αν σας πέφτει το Παρίσι μακριά,έστω μια Βενετία!ʼντε στην ξεφτίλα,μια Κατερίνη!
ριξε, ριξε...Quote:
αυτη εννοω σμαρτακι και μαλιστα λεω να ριξω και λιγη στεβια απο πανω να γλυκαινει!Quote:
ακομη δεν την εκανες βρε?
γιαμ γιαμ..
Μπαρμπούνι,τελικά είσαι πολύ προχωρημένο!Δύο άντρες κι εσύ ή μήπως η φαντασίωση κάθε άντρα,δύο γυναίκες κι εκείνος;Quote:
ναι, μονο που θα ειμαστε 3 στο ραντεβου και μαλιστα ειναι και βραδυνο!!Quote:
Καλημέρα και από εμένα. κάτι απλό και γρήγορο ε? κάνε Αφέλια!!!!!!!!
Λοιπόν, τηγανίζεις τα κομματάκια από κρέας, αφεράς το λάδι και προσθέτεις περίπου 1-1.5 ποτήρι νερό και τα βάζεις στη χύτρα ταχήτιτος 5 λεπτά αφού αρχίσει να σφυράει καλά και τα σβήνεις. Τηγανίζεις και πατάτες σε κύβους αν θες. τα βάζεις όλα μαζί στην κατσαρόλλα, μπόλικο κόκκινο ξυρό κρασάκι (2-3 νεροπότηρα κρασί) και μπόλικο κόλιανδρο φρεσκοσπασμένο (2 κουταλιές περίπου) και τα ψίνεις κανένα 15λεπτο, μέχρι να τραβίξει το κρέας το κρασί. Σερβίρεις με πουρέ, ρίζι, πουργούρι, με ότι σου κάνει κέφι!!!! Αν βάλεις πατάτα μέσα, δεν θες καν συνοδευτικό!
2 γυναικες κι εκεινος! για την ακριβεια κορη και μανα!
Ναταλάκι βλέπεις τί μου κάνουν?Quote:
πωλινακι (μη ξεχνιομαστε κιολας), εκτος της στεβιας που μαλλον ειναι δυσκολο, σου εχω σημερα υλικο: χοιρινο κομμενο για τηγανια. παρακαλω να μου γραψεις κατι ευκολο, γρηγορο, νοστιμο και χωρις ρυζια κλπ.
μηπως μεθυσουμε μετα πωλινακι?
Οχι Μπάρμπυ μου. Εμείς ακόμα το βάζουμε το κρέας 2-3 μέρες από πριν στο κρασί. είναι υπέροχο φαγητό!
τελεια! σημερα ξεπαγωνω το κρεας, αυριο μαγειρευω!
αντι για κολιανδρο που δεν θυμαμαι αν τρωμε εχεις καμια ενναλακτικη? με κοτοπουλο θα γινεται αραγε καλο?
Με δυό σου λέξεις γκρεμίστηκε ολόκληρη σεξουαλική φαντασίωση!Κρίμα!Quote:
2 γυναικες κι εκεινος! για την ακριβεια κορη και μανα!
Όχι πως έπαψα να πιστεύω στην εγκλωβισμένη στο μαλλί κόκκινη φλόγα σου!
Τα είδα εγώ τα μπαρμπουνομάτια τα τσαχπινογαργαλιάρικα πώς λαμπυρίζουν!Δε με γελάς!
Μα δεν είναι η ύψιστη δικαίωση για σένα να ζητά η μέγιστη ανταγωνίστρια τα φώτα σου;Quote:
πωλινακι (μη ξεχνιομαστε κιολας), εκτος της στεβιας που μαλλον ειναι δυσκολο, σου εχω σημερα υλικο: χοιρινο κομμενο για τηγανια. παρακαλω να μου γραψεις κατι ευκολο, γρηγορο, νοστιμο και χωρις ρυζια κλπ.
Τώρα σοβαρά...Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να μάθω να μαγειρεύω έστω τα στοιχειώδη κι εγώ,
δε συγκεντρώνετε κάπου όλοι τις συνταγές σας να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλους;
Κάποτε είχα ανοίξει ένα τόπικ συνταγών...Πάω να το ξεθάψω...
--->ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν δεν δικαιούσε κολιανδρο (όχι τον φρεσκο ε, τα μπαλακια λεω) μην βαλεις τιποτα. μονο κρασι. Με κοτοπουλο οκ, τρωγετε, εγω παντα βαζω και κοτοπουλο αλλά αλλη η χαρη του με κρεας!!!Quote:
αντι για κολιανδρο που δεν θυμαμαι αν τρωμε εχεις καμια ενναλακτικη? με κοτοπουλο θα γινεται αραγε καλο?
Ναταλία μου τις εχω συγκεντρωμένες (σχεδόν όλες) στο μαγειρικες αλχειμιες.Quote:
Μα δεν είναι η ύψιστη δικαίωση για σένα να ζητά η μέγιστη ανταγωνίστρια τα φώτα σου;Quote:
Τώρα σοβαρά...Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να μάθω να μαγειρεύω έστω τα στοιχειώδη κι εγώ,
δε συγκεντρώνετε κάπου όλοι τις συνταγές σας να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλους;
Κάποτε είχα ανοίξει ένα τόπικ συνταγών...Πάω να το ξεθάψω...
--->ΣΥΝΤΑΓΕΣ
τελεια!!Quote:
Αν δεν δικαιούσε κολιανδρο (όχι τον φρεσκο ε, τα μπαλακια λεω) μην βαλεις τιποτα. μονο κρασι. Με κοτοπουλο οκ, τρωγετε, εγω παντα βαζω και κοτοπουλο αλλά αλλη η χαρη του με κρεας!!!Quote:
παω για κρασακι σημερα! χικ!
λοιπον η γαλατοπιττα ειναι τελεια! τι ζαχαρη καλε? δεν θελει ζαχαρη. αλμυρη πιττα ειναι! εγω μπερδευτηκα γιατι παντα η πεθερα μου τη γαλατοπιτα τη κανει γλυκια. για την ακριβεια κανει κατι σαν κρεμ καραμελε χωρις καραμελα. κι εκεινο τελειο ειναι αλλά και της σμαρτ ειναι το κατι αλλο.Quote:
ριξε, ριξε...Quote:
ακομη δεν την εκανες βρε?
γιαμ γιαμ..
λοιπον εδω τη συμμαζευω (ειναι και ελευθερη γλουτενης!!!)
αλατι, λαδι, νερο, καλαμποκαλευρο= πηχτος χυλος.
στρωνω στο ταψι.
1 εβαπορε, το βραζω σε κατσαρολακι. σε μισο ποτηρι νερο ριχνω 1 φλιτζανι του καφε νισεστε ή κορν φλαουρ, λιωνω και το ριχνω στο γαλα. βραζω μεχρι να πυχτωσει. αλατι, πιπερι και στο ταψι. απλωνω ομοιομορφα. αραιωνω το χυλο που ειχε μεινει απο το κατω φυλλο και σκεπαζω τη μπεσαμελ. στο φουρνο και μετα γλυφουμε τα δαχτυλα μας.
εφαγα μεχρι τωρα ολο το ταψι (μη φανταστητε και τεραστιο! μεγεθος οικογενειακης πιτσας!!) αλλά μιλαμε για τελειο!!!!
σημερα θα κανω την κρασατη τηγανια της πωλινας! για αυριο βλεπουμε! πωλινα για σημερα σε αφηνω να αναρρωσεις. αυριο θα σου δωσω νεο υλικο!
θελουμε καμμια συνταγη με ψαρι :P
αν γινεται να τη μαγειρεψεις και να τη στειλεις κιολας, ακομα καλυτερα
χχοχοχο :P
καμια δεν λεει τιποτε για ψαρι ε? καλα!! μη μας λετε!
ακου κλικ
αγοραζεις μια τσιπουρα, τη βαζεις στο ταψι (εννοειται η λαδοκολλα για να μη τριβουμε μετα) αλατιζεις καλα, αναβεις το γκριλ και περιμενεις να ψηθει. οταν ψηθει απο τη μια, η γυριζεις και απο την αλλη και αφου ψηθει κι απο εκει τη σερβιρεις! σο περιμενεις ετοιμαζεις και μαι σαλατα και να το ευκολο φαγητο (πλην ομως ψιλο/χοντρο/μυριζει το σπιτι ολο ψαριλα!!- οκ εμενα δεν με ενοχλει αλλά σε προετοιμαζω!)
πωλινακι διαλεγεις για σημερα ψαρι ή ταχινι!
αν εχεις σχαρα, ακομη καλυτερα :)Quote:
ακου κλικ
αγοραζεις μια τσιπουρα, τη βαζεις στο ταψι (εννοειται η λαδοκολλα για να μη τριβουμε μετα) αλατιζεις καλα, αναβεις το γκριλ και περιμενεις να ψηθει. οταν ψηθει απο τη μια, η γυριζεις και απο την αλλη και αφου ψηθει κι απο εκει τη σερβιρεις! σο περιμενεις ετοιμαζεις και μαι σαλατα και να το ευκολο φαγητο (πλην ομως ψιλο/χοντρο/μυριζει το σπιτι ολο ψαριλα!!- οκ εμενα δεν με ενοχλει αλλά σε προετοιμαζω!)
συνταγη:
εχεις στην καταψυξη περκα (η κ γλωσσα).
βγαζεις, ξεπλενεις, ριχνεις αλατι, λιγο πιπερι, λιγη ριγανη, λιγο ελαιολαδο κ βαζεις στο ταψι κ στο φουρνο. (δε χρειαζεται αν ξεπαγωσει κ ΔΕ βαζεις κανελα!!)
μολις παιρνει χρωμα γυριζεις.
βγαζεις οταν απορροφηθουν τα υγρα.
μεχρι να γινει η σαλατα παιζει αν ειναι ετοιμο ;)
Τί ψάρι? φιλέτο ή κανονικό?
το χα κανει αυτο και ειχε βγει φανταστικη.Quote:
ακου κλικ
τωρα σκεφτομουν για κανα ψαρι σε κατσαρολα, με κοκκινη σαλτσα ενδεχομενως.
Πωλινακι, οχι κανενα πανακριβο ομως ε?
Να αντεχει και η τσεπη :)
Ναι αλλά δεν μου απαντήσατε. Φιλέτο ή κανόνικό? για φιλέτο έχω μια πολύ ωραια συνταγούλα στον φούρνο
φιλετο θα μας παει ο κουκος αηδονι, πες ομως μπορει καποια αλλη να θελει να τη φτιαξει :)
Γιατί καλέ? το φιλέτο είναι πιο φτηνό από το φρέσκο ψαρι. Κατεψηγμένο θα παρεις. Οχι αμμα είναι ετσι δεν λεω!!!!!
Ασχετο, χτες εφτιαξα ένα υπέροχο φαγητό................. πραγματικά θεικό!!! Ευτυχώς που συμείωνα κάτω τι έβαζα μέσα γιατί δεν θα θυμώμουνα!!!
Απόψε θα σας το ανεβάσω
τελεια!
τελεια πωλινακι! δωσε μας μια ιδεα για το τι εκανες!
κλικ, το κατεψυγμενο φιλετο το βρισκεις στον αβ με περιπου 5 ευρω το κιλο. ενα κιλο ειναι για τουλαχιστον 4 ατομα!
και δεν εχει αγκαθια και δεν θελει καθαρισμα! επισης για ολοκληρο ψαρι εχει και κατεψυγμενο φαγκρι (ξαδερφο του απολωνα, ε....της τσιπουρας εννοω) με 5 ευρω το κιλο οταν το φρεσκο εχει τουλαχιστον 10!! εγω το εχω δοκιμασει. μονο που θελει καθαρισμα και εχει και λεπια αρκετα=μολις το καθαρισεις και το βαλεις στο φουρνο μπες εσυ για κανενα μπανιο γιατι σιγουρα θα εχεις καπου πανω σου (συνηθως στα μαλλια!!) λεπια!
δε θα ειναι θεοπικρο το κατεψυγμενο?