γιαμ γιαμ γιαμ:rolleyes:
Printable View
γιαμ γιαμ γιαμ:rolleyes:
βρε κλικ εσυ εχεις εξελιχθει σε μεγαλη μαγειρισσα! και οι φωτο σου ειναι τελειες!
λιγο τα smoked ρεβιθια δεν μου καθονται και πολυ καλα αλλά ενα στα τοσα μας συμβαινει ολους!
και επισης χαρα στο κουραγιο σου να μαγειρευεις καθε μερα! εγω θα εφτιαχνα ενα ταψι και θα ετρωγα μια βδομαδα το ιδιο!
μπραβο σου. συνεχισε ετσι! σε προτεινω για δευτερη master chef! (τον πρωτο μολις τον βρηκαν!!)
Μπορει να κανει ντουετο με τον πρωτο μαστερ σεφ (που ειναι κ πιπινακι:thumbup: )
Ελενη εγω που μαγειρευω στην κουζινα μας,μια μεριδα φτιαχνω στο κατσαρολακι το πιο μικρουλι (γαλατιερα λεγεται νομιζω)
Γεμιστα: αναλογα το ρυζι που θα βαλεις,θα γεμισεις και τα αναλογα λαχανικα!
Μπιφτεκια: χωριζω το 1 κιλο σε 4 μεριδες των 250γρ. και απο τη 1 μεριδα προσθετω τα υλικα τα υπολοιπα και πλαθω οσα μπιφτεκακια βγουν.
Ο υπολοιπος κιμας στην καταψυξη!
σωστη!Quote:
Originally posted by onelifeonechance
Γεμιστα: αναλογα το ρυζι που θα βαλεις,θα γεμισεις και τα αναλογα λαχανικα!
Μπιφτεκια: χωριζω το 1 κιλο σε 4 μεριδες των 250γρ. και απο τη 1 μεριδα προσθετω τα υλικα τα υπολοιπα και πλαθω οσα μπιφτεκακια βγουν.
Ο υπολοιπος κιμας στην καταψυξη!
παιρνεις μισο κιλο κιμα, φτιαχνεις γεμιση για 2 πιπεριες(ντοματες, κολοκυθια, μελιτζανες, ο,τι θες)
τον υποιλοπο κιμα τον χωριζεις και καταψυξη!
μπα δε μου κανει ο Ακης! το Γιαννη ηθελα αλλα βγηκε τριτος :SQuote:
Originally posted by BARB3
βρε κλικ εσυ εχεις εξελιχθει σε μεγαλη μαγειρισσα! και οι φωτο σου ειναι τελειες!
λιγο τα smoked ρεβιθια δεν μου καθονται και πολυ καλα αλλά ενα στα τοσα μας συμβαινει ολους!
και επισης χαρα στο κουραγιο σου να μαγειρευεις καθε μερα! εγω θα εφτιαχνα ενα ταψι και θα ετρωγα μια βδομαδα το ιδιο!
μπραβο σου. συνεχισε ετσι! σε προτεινω για δευτερη master chef! (τον πρωτο μολις τον βρηκαν!!)
ευκολο ειναι το καθημερινο μαγειρεμα για 1 ατομο.
στο πατρικο μου που μαγειρευα για 5, τα ειχα δει ολα!!!
2 ωρες μινιμουμ στην κουζινα, απελπισια!
Ευτυχως που αρχισα διαιτα και ψιλοεμαθα να μαγειρευω αρκετα φαγητα γτ ειλικρινα δν θα μαθαινα ποτε!
Μ'αρεσει η ζαχαροπλαστικη παρα πολυ και οχι τοσο η μαγειρικη αλλα σιγα σιγα ολα γινονται!
κι εγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Quote:
Ευτυχως που αρχισα διαιτα και ψιλοεμαθα να μαγειρευω αρκετα φαγητα γτ ειλικρινα δν θα μαθαινα ποτε!
τον πρωτο μηνα διαιτας ολο βραστά ετρωγα :P
καμια φωτογραφια δεν εχουμε? αντε γιατι πειναμε!
εχω βαλει φωτο το τσουρεκοκεηκ σου εδω
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=3#pid121139
:smilegrin:
πειναμε βρε αλλά οχι για γλυκα! κατι διαιτης τελος παντων?
εγω εκανα 4 τετοια κεικ και δεν δοκιμασα! εγινε καλο το δικο σου? μαζι με την γριν ησουν?
ναι η γκριν εκανε τις ιστοριες με τη μαγια και το κακουλε που ηθελε ολοκληρη διαδικασια.Quote:
πειναμε βρε αλλά οχι για γλυκα! κατι διαιτης τελος παντων?
εγω εκανα 4 τετοια κεικ και δεν δοκιμασα! εγινε καλο το δικο σου? μαζι με την γριν ησουν?
αλλα λυσσαξε και ανοιξε το φουρνο 80 φορες :P
παντως ηταν πολυ νοστιμη!!!
απο φαγητο μπορεις να κανεις μακαρονια βιδες πολυχρωμες melissa αναμικτες με βιδες ολικης αλεσης, κοτοπουλο βραστο, μανιταρια φρεσκα, κρεμμυδι, λιαστη ντοματα(λιγη και οχι παπαριασμενη σε λαδια)
σκεφτομουν σημερα να κανω γεμιση σπανακι κρεμμυδι φετα light
να τη βαλω σε σφολιατα
η σφολιατα ειναι πολυ αμαρτωλη, ξερουμε? δεν εχω ιδεα.
γεμιση
χοιρινο απο μπριζολα το απαχο μερος κομμενο σε κυβους
κολοκυθι σε κυβους
πιπεριες κοκκινη κιτρινη
κρεμμυδι χλωρο και ξερο
(δε βαζουμε τυρια, κανουμε διαιτα :P )
αλατι
πιπερι
καρυ ή κανελλα οποιος θελει
ή παπρικα
αμαρτωλη ειναι! εχει μπολικο συνηθως βουτυρακι!
μην αρχισουμε παλι το να την βαλουμε σε χαρτοπετσετα κλπ! δεν ειναι καιρος να μαθεις να κανεις φυλλο για πιττες? ελα, γκουγλαρισε το "ευκολο φυλλο για πιττα" και ανεβασε μετα καμια φωτο!
κοιτα να δεις! μεχρι να σου δωσω ιδεες εσυ το μαγειρεψες κιολας! βλεπω και τα μακαρονια στην ακρη! και δεν βλεπω και πολυ βουτυρακι ε? καλο φυλλο βρηκες λοιπον αλλά την επομενη φορα να κανεις εσυ το φυλλο!
μου χει μεινει κι αλλο φυλλο σφολιατας αλλα τωρα που μου πες οτι εχει καμποσα βουτυρα μεσα ψιλοξενερωσα.Quote:
κοιτα να δεις! μεχρι να σου δωσω ιδεες εσυ το μαγειρεψες κιολας! βλεπω και τα μακαρονια στην ακρη! και δεν βλεπω και πολυ βουτυρακι ε? καλο φυλλο βρηκες λοιπον αλλά την επομενη φορα να κανεις εσυ το φυλλο!
θα φαω λιγη σπανακοπιτα απο οση φτιαξω, η υπολοιπη θα μοιραστει :)
ΞΕΡΕΙ κανεις τιποτα για κρεπα απο αλευρι καλαμποκιου;
δεν εχω ιδεα αλλα υποθετω η συνταγη θα ειναι ιδια, απλα αντι για ασπρο αλευρι βαζεις καλαμποκαλευρο?Quote:
Originally posted by lessing
http://www.radicio.com/%CF%83%CE%BF%...A%CF%8E%CE%BD/
Φαινεται νοστιμη,αυριο θα τη δοκιμασω!Οτι πρεπει για τις κρυες μερες!
τι ιδεα μου δωσατε τωρα! θα το βαλω στο προγραμμα συντομως καθοτι κορη και συζυγος κανουν διατροφη χωρις σιταρι!Quote:
Originally posted by click
δεν εχω ιδεα αλλα υποθετω η συνταγη θα ειναι ιδια, απλα αντι για ασπρο αλευρι βαζεις καλαμποκαλευρο?Quote:
lessing αν το κανεις πριν απο μενα πες μου. τι καλαμποκαλευρο θα βαλεις? αυτο το κιτρινο του μισου κιλου στα σουπερ ή κορν φλαουρ ή νισεστε?
εγω ακομη πειραματιζομαι μεταξυ τους.
κλικ, σιγα μη ξενερωσεις κιολας για 2-3 κομματια πιττα παραπανω! αντε καλε. κοιτα και τι γραφει το κουτι της σφολιατας!
Κλικάκι για καλό παιδί μου έμαθες να μαγειρεύεις? Απαπα με αρρωσταίνεις κάθε φορά με τις φωτογραφίες σου. Δεν μπορούσες να περιοριστείς σην κατανάλωση κανέλας και μόνο;
Πεθαίνω για σφολιάτα και γενικά για φαγητά με φύλλο. Να δοκιμάσεις να φτιάξεις φαγάκι και με φύλλο απο κανταίφι.
Να σου πω την μπριζολίτσα την είχες μισοψήσει από πριν και δεύτερον πόση ωρίτσα έψησες τη σφολιάτα μικρή και άτακτη?
Πηνελόπη αν κάνεις τη σουπίτσα γράψε εντυπώσεις. Νόστιμη μου φάνηκε και μένα και είναι ότι πρέπει για τέτοιες μέρες
Παιδια το τοπικ ποιο ητανε;
εβαλα μια κουταλια του γλυκου ελαιολαδο στο γουοκ, εκοψα κυβακια το απαχο μερος της μπριζολας και το σωταρισα, μετα εριξα μεσα στο γουοκ τα υπολοιπα εκτος απο κολοκυθι(παπαριαζει ευκολα)Quote:
Originally posted by mariafc
Να σου πω την μπριζολίτσα την είχες μισοψήσει από πριν και δεύτερον πόση ωρίτσα έψησες τη σφολιάτα μικρή και άτακτη?
εμειναν καποια υγρα στον πατο και τα σουρωσα πριν βαλω τη γεμιση στη σφολιατα.
στο μικρο φουρνακι εψησα περιπου 15λεπτα στους 180-200 βαθμους
αχαχααααχαχαχαχαχααχαχαχαQuote:
Δεν μπορούσες να περιοριστείς σην κατανάλωση κανέλας και μόνο;
αυτο λες?Quote:
Παιδια το τοπικ ποιο ητανε;
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid119354
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σημερα ειχε σειρα η σπανακοτυροπιτα
εβαλα το σπανακι να μαραθει στο γουοκ, χωρις λαδι. με αλατι, πιπερι, λιγο κανελλα
εβαλα μετα σελερυ καμποσο
ψιλοκοψα πρασσο και κρεμμυδι χλωρο και ξερο
τα αφησα λιγο να παπαριασουν ολα μαζι
τα εβαλα στο σουρωτηρι και τα πατικωσα να φυγουν τα υγρα
μετα ανακατεψα με φετα light
και γεμισα τη σφολιατα, η οποια καηκε μεσα σε 25 λεπτα γαμωτο. επρεπε να το ειχα βαλει στους 170 ή εστω να ειχα ασημοχαρτο απο πανω.
Eπρεπε να το κοιτας ρε γαμωτο :/
next time better luck
παντως εγω κ ετσι την ετρωγα :P
κι εγω εφαγα, χαλαρα. απλα αφαιρουσα τα καρβουνιασμενα σημεια :P
Γιατί καλέ κάηκε η σφολιάτα? Μήπως ήταν πρτιμότερο να βαζες φύλλο για πίτες;
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Θα δοκιμαστεί πάραυτα.. Α μία ακόμα ερώτηση. Ατομική σφολιάτα πήρες ή πήρες κανονικά πακέτο και χρησιμοποίησες ανάλογα.
έλα ρε δεν κάηκε τόσο τελικά. Και εγώ χαλαρά την έτρωγα. ίΣα ίσα που μου αρέσουν τα ξεροψημένα
το κουτι χρυση ζυμη ειχα παρει. εχει 2 κομματια μεσα.
το ενα ειχε παει στους φακελους και στα πουγκια.
και το αλλο σημερα στη μισοκαμμενη σπανακοτυροπιτα.
το φουρνακι πιανει αμεσως και πρεπει να χω το νου μου, αλλα σημερα κουτιζα και αργησα να την κοιταξω :P
Εγω παντως αν ειχα ταψακι αλουμινενιο μικρο,θα εκοβα ισα-ισα οσο χρειαζεται για 2 μεριδες πχ και θα την εφτιαχνα με τα αντιστοιχα λιγοτερα υλικα
εννοω θα εκοβα οση σφολιατα παιρνει το ταψακι
βασικα δεν ξερω ποσο αντεχει η σφολιατα στο ψυγειο.Quote:
Originally posted by eleni1201
Ας πούμε σήμερα που έφτιαξες τόση σπανακόπιτα, θα την μοιραστεις με κάποιον? Θα φας και αύριο? Γιατί δεν γίνεται ρε γαμώτο να φτιάξουμε πίτα μόνο για ένα άτομο...
υπαρχει και η καταψυξη βεβαια.
θα τη μοιρασω σε αλλα 2 ατομα.
αν δεν ειχα να τη μοιρασω, μαλλον θα τη χωριζα και θα την εβαζα καταψυξη?
ή θα εφτιαχνα λιγοτερη εξαρχης :)
να τη δοκιμασεις παντως, δε χρειαζεται σταγονα λαδι και γινεται πολυ γρηγορα και ευκολα
(επισης, καιγεται γρηγορα και ευκολα)
δεν ξερω αν φαινεται μεγαλο το ταψι στη φωτο, αλλα ειναι το μικρο κλασικο ταψακι.
6 τετραγωνακια εβγαλε
παρε απο το σουπερ μαρκετ αυτες τις αλουμινοχαρτοφορμες! εχει διαφορα μεγεθηQuote:
Originally posted by eleni1201
Χα χα χα!!! Το λάδι δεν με πειράζει καθόλου. Τρώω μια χαρά και αλάδωτα και λαδωμένα... Αλλά σε ποιον να την μοιράσω, και να καταδεχτεί να την φάει κιόλα, γιατί τόσο μικρό ταψάκι δεν έχω...
Ναι εχει και κατι μικρουτσικα!
Εκει κανω το παστιτσιο μου!
Εγω εχω ακριβως τη συνταγη του παστιτσιου απ'τη διατολογο μου..
Και γενικως τις ποσοτητες τις ξερω απο κεινη..
Δεν ειναι δυσκολο παντως!
μπορεις να μας τη γραψεις?Quote:
Εγω εχω ακριβως τη συνταγη του παστιτσιου απ'τη διατολογο μου..
Και γενικως τις ποσοτητες τις ξερω απο κεινη..
Δεν ειναι δυσκολο παντως!
Λοιπον, 1 φλ. μακαρονια εχει (περιπου 45-50 γρ. μακαρονιου,βγαινουν 1 φλ.)
120 γρ. κιμα ωμος που βγαινει μια χαρα ποσοτητα για το μικρο ταψακι το αλουμινενιο,δλδ σκεπαζεται το μακαρονι.Τον φτιαχνω με 1 κ.γλ. λαδι και τον μαγειρευω κανονικα
μετα φτιαχνω απο τον φακελο της μπεσαμελ,ακριβως το μισο με 1 π.γαλα 1,5% και βγαινει κ η αυτη υπεραρκετη (8 κ.σ. περιπου)
Απο πανω 15 γρ. τυρακι τριμενο
γιουπι εχω ολα τα υλικα εκτος απο καροτο. παω να παρω! :DQuote:
http://www.radicio.com/%CF%83%CE%BF%...A%CF%8E%CE%BD/
Φαινεται νοστιμη,αυριο θα τη δοκιμασω!Οτι πρεπει για τις κρυες μερες!
:wow:Quote:
[i]Originally posted by click[/αλλα σημερα κουτιζα :wow::wow::P