Εκτος που αν εννοεις το tepanyiaki που και αυτό είναι τηγάνι αλλά ρευματος και είναι γιαπονέζικο!
Printable View
Εκτος που αν εννοεις το tepanyiaki που και αυτό είναι τηγάνι αλλά ρευματος και είναι γιαπονέζικο!
ο αρακας εχει 7.7 / 100 γρ.
αρακα+ μπαμιες (2.8/100) τρωω 1-2 φορες το μηνα,για το εντερακι.
δεν χαλαει την διαιτα σε τιποτα.
Κορίτσια,
τεριγιάκι = σως, πάρα πολύ αλμυρή, χρησιμοποιείται σε κινέζικα πιάτα,
τεπάνγιάκι = ένα ανόητο τηγάνι - σκεύος μαγειρικής, που προβάλλεται κατά κόρον στα τηλεμάρκετινγκ. Γιαπωνέζικο, όπως είπε το Πωλινάκι.
Αβα μου αυτό που προβάλει το τελεμάρκετινγκ είναι όντος ανόητο. Εγώ έχω το πραγματικό τεπανγιάκι από Ιαπωνία μου το φέρανε. Είναι πιο μικρό από αυτό που προβάλει στην τηλεώραση, και δεν είναι κυρτό προς τα έξω αλλά προς τα μέσα ούτος όστε να μαζέυοντα όλα τα υγρά του φαγητού στο κέντρο και όχι γύρω γύρω στις άκρες σαν το ανόητο της τηλεώρασης!
παιδιά αυτό που έχω εγώ δεν ξέρω πως λέγεται αλλά είναι μαυρο και στρογγυλό και είναι κυρτο προς τα μέσα όπως λέει η Πωλίνα.οτιδήποτε φτιάχνω εκεί δεν βάζω καν λάδι και δεν κολλάνε.
το wok πρεπει να εχεις λογικα. το κινεζικο
μεσα σε αυτο μπορεις να φτιαξεις υπεροχο ψωμί σε μορφή πίτας
και κάτι άλλο!το λουκάνικο φρανκφούρτης ο υδατανθρακομετρητής μου το γράφει 0 υδανάνθρακες ενώ πάνω στην ετικέτα γράφει 3,9 το ένα!!!!
αλήθειά?για πες!!!
Εγώ φτιαχνω κανονικά ζυμάρι για πίτες με αλευρι, μαγιά νερό και λίγο αλάτι. το αφίνω να φουσκώσει, φτιάχνω μπαλάκια από την ζύμη τα οποία τα ανήγω σε στρογγυλές πιτούλες, τις αφήνψ για μισή ώρα να ηρεμίσει το ζυμάρι, το βάζω στην φωτιά να ζεστάνει καλά, με ένα χαρτί βρεγμένο με λάδι λαδώνω όλη την επιφάνεια και τις ψήνω μία μία και από τις 2 πλευρές. Περίπου 3 λεπτά η κάθε πίτα. και είναι ολόφρεσκιες, πεντανόστημες και χωρίς γλυκαντικά και συντηριτικά!
Επειδη τα φρανκφουρτης εχουν ζαχαρη μεσα.Αν ακολουθεις πιστα την Ατκινς, δεν τρως ζαχαρη.Νομιζω ομως οτι υπαρχουν οντως φρανκφουρτης χωρις ζαχαρη.Quote:
Originally posted by loukouloukou
και κάτι άλλο!το λουκάνικο φρανκφούρτης ο υδατανθρακομετρητής μου το γράφει 0 υδανάνθρακες ενώ πάνω στην ετικέτα γράφει 3,9 το ένα!!!!
[ΤΕΛΕΙΟ!θα το δοκιμάσω όταν με το καλό τελειώσω!
Βασικα, προσοχη στον λιναροσπορο γενικα. Σημερα εφαγα 100γρ σε μορφη ψωμιου (μονο λιναροσπορος, αυγα και βοτανα/μπαχαρικα που λιπιστικα ψωμι) και ειπα να κοιταξω γιατι 20+ γραμμαρια φυτικες ινες μου φαινονται πολυς,Quote:
Originally posted by sourkouna
Κοριτσια, προσοχη στο λιναροσπορο τη πρωτη φαση.Οπως επισης ειδα μια συνταγη πιο πανω, δεν επιτρεπονται ξηροι καρποι την πρωτη φαση.Και προσοχη στα αγοραστα μπιφτεκια,ειναι τιγκα στο ψωμι και τη φρυγανια.
λοιπον, αν το παρακανεις με λιναροσπορο, σου κανει δισκοιλιοτητα :sniff: κατι που δεν το περιμενα, ισα ισα πιστευα οτι αν φας πολλες ινες τοτε μπορει να εχεις διαρροιες. Αλλα ναι, τερμα τα ψωμακια με τη μια απο μενα >.< μαλλον το 1/4 θα τρωω καθε φορα.
αφου μου ειπε το αγορι μου οτι σε 2 μηνες με βλεπει να γινομαι στυλακι.....οχι απλα την συνεχιζω την διαιτα αλλα πα8ιαζομαι ακομα πιο πολυυ!!!!!!!
παιδια φαινεται οτι αδυνατιζω!!!!!!!!!!!το πιστευετε???????????????????????????
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by anthi1992
αφου μου ειπε το αγορι μου οτι σε 2 μηνες με βλεπει να γινομαι στυλακι.....οχι απλα την συνεχιζω την διαιτα αλλα πα8ιαζομαι ακομα πιο πολυυ!!!!!!!
Quote:
ετσιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!! μπραβο κουκλα μου!!!
μπράβο Ανθούλα!!!! και εγώ η αλήθεια είναι οτι έχασα σε 3 μερες 1 κιλο!!!
Μπράβο anthi μου!!!!!!!!!!!!!!!! Αντε και με το καλό το 2ψίφιο κούκλα μου!
ευχαριστωω πολυ κοριτσακιαααα μουυυυυυυυυυυ!!!!!!!!! λουκουλουκου μπραβο!!!!
ξερετε κατι?δεν εχασα πολλα μεχρι τωρα...αλλα το οτι φαινονται οτι φευγουν απο πανω μου....μου δινει πραγματικο κουραγιο και δυναμη.....:saint::saint::smug::smug:
εχω εναν μικρο φοβο που ειναι ο μονοσ μου φοβος για αυτην την διαιτα....αυτα που εχασα ηταν υγρα?μυικοσ ιστοσ?λιπος οχι?:crazy:
αχ τι καλο αγόρι που έχεις............. :)Quote:
ζηλεύω.......
καλή συνέχεια :thumbup:
Αρχικά όλοι υγρά χάνουμε.Η θεωρία της ʼτκινς είναι "τα σάκχαρα και οι απλοί υδατάνθρακες αυξάνουν το επίπεδο της ινσουλίνης, διευκολύνοντας την αποθήκευση λίπους. Η στέρηση σε υδατάνθρακες έχει ως αποτέλεσμα το αποθηκευμένο λίπος να καίγεται προκειμένου να παραχθεί ενέργεια" οποτε μην ανησυχεις,λιπος χανεις.Quote:
εχω εναν μικρο φοβο που ειναι ο μονοσ μου φοβος για αυτην την διαιτα....αυτα που εχασα ηταν υγρα?μυικοσ ιστοσ?λιπος οχι?:crazy:
Λογικά χάνεις λίπος, αν κρίνουμε ότι πχ εγώ, πρέπει να τρώω πρωτα πρωτείνη και μετά αν μένει χόρος υδατάνθρακες, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν χάνω μυική μάζα με τα λεγόμενα του γιατρού μου.
Κάπως έτσι δεν δουλεύει και η Ατκινς?
Quote:
Originally posted by polinaki1983
Λογικά χάνεις λίπος, αν κρίνουμε ότι πχ εγώ, πρέπει να τρώω πρωτα πρωτείνη και μετά αν μένει χόρος υδατάνθρακες, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν χάνω μυική μάζα με τα λεγόμενα του γιατρού μου.
Κάπως έτσι δεν δουλεύει και η Ατκινς?
εγώ Πωλινάκι χτές έφαγα το πρωί μια ομελέτα με 2 αυγά και 30 γρ τυρι, το μεσημέρι 200 γρμ τσιπούρα με λάχανο και το βράδυ 100γρ γιαούρτι με 1 κτ κακάο. σύνολο? 9 υαδατάνθρακες με το ζόρι! που να φτάσω τους 20?
Δεν ξέρω να μετράω πρωτείνες ουτε υδατάνθρακες. Αν ξερεις εσύ να σου πω εγώ τι έφαγα/θα φάω σήμερα και να μου πεις!!!
1 φλυτζάνι γάλα με μισό κουταλάκι κακαο
2 φρυγανιές με 1 μικρό κομμάτι μυζίθρα
1 μπιφτέκι περίπου 40-50 γραμμάρια (θα το φάω σε μικρά γευματάκια)
απογευμα θα φάω 1 κουταλιά γιαούρτι και απόψε ακόμα 1 μπιφτεκάκι σαν του μεσημεριου
και 1 φλυτζάνι γάλα αν μπορέσω.
Quote:
Δεν ξέρω να μετράω πρωτείνες ουτε υδατάνθρακες. Αν ξερεις εσύ να σου πω εγώ τι έφαγα/θα φάω σήμερα και να μου πεις!!!
απογευμα θα φάω 1 κουταλιά γιαούρτι και απόψε ακόμα 1 μπιφτεκάκι σαν του μεσημεριου
μ εναν πρόχειρο υπολογισμό, είσαι στους 38, υπολογίζοντας το μπιφτέκι χωρίς φρυγανιά
To μπιφτεκι αν δεν εχει ψωμι-φρυγανια-κετσαπ-μουσταρδα τοτε δεν εχει υδατανθρακες(εκτος αν εχει κρεμμυδι πχ και μετρας μονο αυτους τους υδ.Quote:
Οσο για το γιαουρτι και το τυρι θα μετρας οτι γραφει η συσκευασια.Στη πρωτη φαση δεν επιτρεπεται το γαλα και οι φρυγανιες.
38 υδατανθρακες ή πρωτείνες?
Το μπιφτέκι είναι χωρίς φρυγανιά εννοείτε. Μετά θα γινόταν πολύ σκληρό και άντε να παει κάτω!
σουρκούνα μου δεν κάνω ατκηνς ούτως ή άλλως. Σε μένα το γάλα και το γιαούρτι επιβάλλονται. Το μπιφτέκι είναι με κιμά, μπαχαρικά και 1 φετούλα ντομάτα ψιλοκομμένη μέσα στην ζύμη. ούτε κετσαπ, ούτε μαγιονέζες, ούτε ψωμιά, ούτε τίποτα.
για υδατάνθρακες μίλησα!τα 2 φλ γάλα έχουν 22,8 με βάση τον υδατανθρακομετρητή του ατκινς.Quote:
Το μπιφτέκι είναι χωρίς φρυγανιά εννοείτε. Μετά θα γινόταν πολύ σκληρό και άντε να παει κάτω!
0,6 το κακάο, 1 τα 30 γρ τυρί, 12,4 οι 2 φρυγανιές και 1 περίπου το γιαούρτι!(τα 100 γρ έχουν 3,5).
Ναι το ξερω :) Eσυ επειδη εισαι εγχειρισμενη σαφως και θα ακουλουθεις τις συμβουλες του γιατρου σου.Quote:
σουρκούνα μου δεν κάνω ατκηνς ούτως ή άλλως. Σε μένα το γάλα και το γιαούρτι επιβάλλονται. Το μπιφτέκι είναι με κιμά, μπαχαρικά και 1 φετούλα ντομάτα ψιλοκομμένη μέσα στην ζύμη. ούτε κετσαπ, ούτε μαγιονέζες, ούτε ψωμιά, ούτε τίποτα.
Quote:
για υδατάνθρακες μίλησα!τα 2 φλ γάλα έχουν 22,8 με βάση τον υδατανθρακομετρητή του ατκινς.Quote:
0,6 το κακάο, 1 τα 30 γρ τυρί, 12,4 οι 2 φρυγανιές και 1 περίπου το γιαούρτι!(τα 100 γρ έχουν 3,5).
νόμιζα έκανες ατκινς.είμαι καινούρια και είδα οτι το τόπικ λέγεται ξεκινάω ατκινς.
loukouloukou οχι δεν κανω ατκινς. εγώ είμαι χειρουργημένη. έχω κάνει σληβ πριν 1μιση μήνα.
απλα η διατροφή μου, πρέπει να βασίζετε πιο πολύ σε πρωτείνες. δηλαδή δεν θα φάω πατάτα ή μακαρόνια ή ρύζι, αν δεν φάω πρώτα αυγό, ή κρέας, ή ψάρι και που έχουν πρωτείνες.
Το γάλα επιβάλλετε στην δικιά μου περίπτωση από την άποψη ότι, το νερό και βασικά οπιοδήποτε υγρό, μισή ώρα πριν και 45 λεπτά μετά το φαγητό απαγορεύετε. Και πρέπει να βάζω ανά 3 ώρες κάτι στο στομάχι μου. Επομένως το γάλα αμέσως με χορτένει, και καυτόχρονα μου δείνει και τα υγρά που χρειάζομαι. Αφού 2 φλυτζάνια γάλα είναι σχεδόν μισό λίτρο. Και 1 λίτρο νερό που λίγο ή πολύ πίνω την μέρα και είμαι οκ.
Ε και εδώ απλά συμμετέχω γιατί μαρέσουν τα κορίτσια που μπαίνουν!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το μεγάλο σου βήμα και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα!εννοείται και θα ακολουθείς το γιατρό σου!!Quote:
loukouloukou οχι δεν κανω ατκινς. εγώ είμαι χειρουργημένη. έχω κάνει σληβ πριν 1μιση μήνα.
απλα η διατροφή μου, πρέπει να βασίζετε πιο πολύ σε πρωτείνες. δηλαδή δεν θα φάω πατάτα ή μακαρόνια ή ρύζι, αν δεν φάω πρώτα αυγό, ή κρέας, ή ψάρι και που έχουν πρωτείνες.
Το γάλα επιβάλλετε στην δικιά μου περίπτωση από την άποψη ότι, το νερό και βασικά οπιοδήποτε υγρό, μισή ώρα πριν και 45 λεπτά μετά το φαγητό απαγορεύετε. Και πρέπει να βάζω ανά 3 ώρες κάτι στο στομάχι μου. Επομένως το γάλα αμέσως με χορτένει, και καυτόχρονα μου δείνει και τα υγρά που χρειάζομαι. Αφού 2 φλυτζάνια γάλα είναι σχεδόν μισό λίτρο. Και 1 λίτρο νερό που λίγο ή πολύ πίνω την μέρα και είμαι οκ.
Ε και εδώ απλά συμμετέχω γιατί μαρέσουν τα κορίτσια που μπαίνουν!
Μιας και συμμετέχω και εγώ στο τόπικ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!!
Αχ σε ευχαριστώ, ήδη πιστεύω τα πάω πολύ καλά. 46 μέρες από 125 έπεσα στα 110.7 . Αυτό είναι θαύμα για τα δικά μου δεδομένα!!!!
Αυτό είναι το δέυτερο μου βαριατρικό χειρουργείο λουκουλουκου μου, και το 4 χειρουργείο γενικός. !!!!!
Εχω ένα πάθος με τα χειρουργεία!
Καλα μην χαιρεσαι,για μενα το ειπε.... :PQuote:
Originally posted by loukouloukouΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το μεγάλο σου βήμα και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα!εννοείται και θα ακολουθείς το γιατρό σου!!
Εγώ κάνω άτκινς. Τρώω μέχρι 20 γρ υδατάνθρακες την ημέρα αλλά δεν κοιτάω "αυτό δεν κάνει στην 1η φάση ή αυτό κάνει" Αν και δεν πίνω γάλα, αν θα ζητήσει ο οργανισμός μου γάλα θα το πιώ αλλά πάντα μέσα στο όριο των 20 γρ. Μπορεί να είναι μισό φλυτζάνι. Αυτό ισχύει για όλα. είτε είναι αρακάς, είτε ξηροί καρποί. Πίνω πολύ νερό. 3 λτ την ημέρα και ομολογώ οτι παρόλο που ειμαι δυσκοίλια, όσο καιρό την κάνω πηγαίνω κάθε μέρα..
σαφώς αλλά είπα να κλέψω λίγη από την αίγλη σου!!!!! χεχεQuote:
Originally posted by christina gavraki
Καλα μην χαιρεσαι,για μενα το ειπε.... :PQuote:
Originally posted by loukouloukouΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το μεγάλο σου βήμα και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα!εννοείται και θα ακολουθείς το γιατρό σου!!
έχω κάνει κοιλιοπλαστική και σε καταλαβαίνω.ΣΦΑΔΑΖΑ απο τους πόνους!!!ούτε στην γέννα μου τέτοιο πράγμα!!!!Quote:
Αχ σε ευχαριστώ, ήδη πιστεύω τα πάω πολύ καλά. 46 μέρες από 125 έπεσα στα 110.7 . Αυτό είναι θαύμα για τα δικά μου δεδομένα!!!!
Αυτό είναι το δέυτερο μου βαριατρικό χειρουργείο λουκουλουκου μου, και το 4 χειρουργείο γενικός. !!!!!
Εχω ένα πάθος με τα χειρουργεία!
Συμμασία πιστεύω έχει να προσπαρμόσεις το πρόγραμμά σου όπως βολεύει εσένα, για να μην το βαρεθείς κιόλας. Εγώ το μόνο πράγμα ψωμοειδές που τρώω πχ είναι 1-2 φρυγανιές το πρωί. Δεν μπορώ να μην φάω φρυγανιά το πρωί με το τυρί μου, ή το χαλούμι μου πχ για πρωινό. Ομως μετά δεν τις θέλω.
Καλά μην τσακωθείτε, όλες είστε πολύ καλές αλλά φυσικά το τόπικ γίνετε ακόμα πιο υπέροχο με την δικιά μου παρουσία!!!!!!!
χαχαχαχαχα (Αρχισα και βρίσκω τον παλιο μου εαυτό και μου αρέσει!!!)
κ εγω το ιδιο ακριβως κανω!Quote:
Εγώ κάνω άτκινς. Τρώω μέχρι 20 γρ υδατάνθρακες την ημέρα αλλά δεν κοιτάω "αυτό δεν κάνει στην 1η φάση ή αυτό κάνει" Αν και δεν πίνω γάλα, αν θα ζητήσει ο οργανισμός μου γάλα θα το πιώ αλλά πάντα μέσα στο όριο των 20 γρ. Μπορεί να είναι μισό φλυτζάνι. Αυτό ισχύει για όλα. είτε είναι αρακάς, είτε ξηροί καρποί. Πίνω πολύ νερό. 3 λτ την ημέρα και ομολογώ οτι παρόλο που ειμαι δυσκοίλια, όσο καιρό την κάνω πηγαίνω κάθε μέρα..
αλλα δε χρειαζεται να μεινεις για παντα στους 20 υδατανθρακες!
ο ατκινς λεει καθε εβδομαδα να τους ανεβαζεις κατα 5! Εγω επειδη εχω πολλα κιλα να χασω το κανω καθε 2 εβδομαδες...