Eli έκανα βλακεία ε?
ʼσε κ εγώ εχθές που είπα να μπώ πάλι σε ένα πρόγραμμα δυσκολεύτηκα :(
σήμερα κάπως καλύτερα!
Μέσα στην ομαδική συμφωνία, εως το Σάββατο κυρίες!!!!! :)
Printable View
Eli έκανα βλακεία ε?
σήμερα κάπως καλύτερα!
και εγώ μέσα στην συμφωνία!! άντε γιατί σήμερα , είχα μια κοιλίτσα εγκυμοσύνης ίσα με 3μηνών.
break, Eli, *Katie, γλυκa μου κοριτσάκια, welcome back!
:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:
ευχαριστούμε monahiot
Γιωτάκι μουυυυυ ευχαριστούμε :)
Τελικά ήθελα δεν ήθελα με την γαστρεντερίτιδα έκανα express δίαιτα πφφφφφ :mad:
Κρίμα δεν θα μπορέσω να πάω και γυμναστήριο όπως ήθελα και να τρώω τα ωραία μου τα υγιεινά φαγάκια. Αντί αυτού, κουβέρτα, καναπές, και λαπάς μπλιάχ! Ευτυχώς έχω και εσάς να μου κρατάτε παρέα γιατί θα λαλήσω μέσα στο σπίτι.
Μόλις με πήρε και ο άντρας μου τηλέφωνο και μου είπε ότι πήγε στην δουλειά είδανε τα χάλια του και τον στείλανε σπίτι :lol::lol:! Τουλάχιστον θα έχω παρέα, δύο παιδάκια με κουβέρτα στον καναπέ και λαπά! :)
Όσο για την προσεκτική διατροφή μέχρι το Σάββατο εννοείται πως είμαι και εγώ μέσα και θα είμαι κυρία μέχρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!
Πάω να φτιάξω τον λαπά μου! :regan:
καλησπερα και περαστικα στους αρρωστουλιδες!!!
ηδη απο δευτερα ειμαι πιστη στο προγραμμα μου αν εξαιρεσω 2 σοκολατακια που μπουκωσα τα δαιμονακια μου τριτη βραδυ για να τους κλεισω το στομα. στα κιλα επανηλθα στα προ 2ημερου των χριστουγεννων ισα ισα για να εχω περιθωριο να ξεσαλωσω και διατροφικα και το 2ημερο της πρωτοχρονιας... τουλαχιστον νιωθω οτι η κατασταση ειναι ελεγχομενη ετσι και απολαμβανω τα εορταστικα εδεσματα χωρις καμια μα καμια τυψη... και πραγματικα ειναι πολυ πιο νοστιμα ετσι...
φιλια σε ολους!!! καλα να περναμε!!!
Μπράβο Λόρα! Πολύ χαίρομαι που έχεις βρει τις ισορροπίες σου! Εύχομαι να περάσεις υπέροχα και το διήμερο της Πρωτοχρονιάς!! :)
Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τους επίμονους δαίμονες είναι η σωστή ενημέρωση ;)
Τα 2 πρώτα διαδικτυακά σεμινάρια του κέντρου εκπαίδευσης και αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών είναι πλέον διαθέσιμα.
http://keadd.gr/wb/pages/vinteo-ekpa...seminarion.php
Θα σας πρότεινα να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να τα δείτε, αξίζουν πραγματικά τον κόπο ;)
ευχαριστουμε πολυ ελλη!
Elaki mou, πως είσαι καρδιά μου? Νιώθεις λιγουλάκι καλύτερα?
Έτσι και έτσι Γιώτα μου αλλά βαρέθηκα να παραπονιέμαι :crazy:
Λίγο είπα να συμμαζέψω το χάος στο σπίτι μου σήμερα, κουράστηκα, και πάλι ανέβασα 38 πυρετό :mad:. Εκτός από τον πυρετό έχω πολλούς σωματικούς πόνους κυρίως στον θώρακα και στην πλάτη μου που έχουν πιαστεί επειδή οι εμετοί ήταν πολύ έντονοι . Το στομάχι μου είναι καλύτερα αλλά αρκετά ευαίσθητο ακόμη, τρώω μόνο ρύζι, μακαρόνια, τυράκι και μπανάνες :crazy:. Σίγουρα δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά σε σχέση με την πρώτη μέρα έχω μεγάλη βελτίωση. Ελπίζω ο πυρετός και οι πόνοι στο σώμα μου να φύγουν σύντομα για να χαρούμε αύριο την Πρωτοχρονιάτικη οικογενειακή βραδιά μας! Όπως και να χει δε θα πτοηθώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό! :bigsmile:
Πάντως ειλικρινά χειρότερο πράγμα δεν έχουμε περάσει! Είναι πραγματικά φρικτή αυτή η ίωση
:mad::mad::mad::mad:
Εσένα η μανούλα σου πως είναι καλή μου; Πονάει πολύ ακόμη;
Καλύτερα είναι και αδράξαμε την ευκαιρία που μπόρεσε και ξαναπάτησε λίγο στα πόδια της (στο Π εννοώ βέβαια) και την πήγαμε σε νευροχειρουργο στο νοσοκομείο να μας πει... Πρέπει να αδυνατίσει και άντε να πεις σε 75χρονη με κατάθλιψη και χίλια δυο προβλήματα να στερηθεί και την απόλαυση του φαγητού.. Τέλος πάντων, αύριο θα είναι η τελευταία ημέρα αυτού του χρόνου, πρέπει να τον αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο και όχι με κατήφεια και κυρίως να υποδεχτούμε το 2012 με την καλύτερη μας αγκαλιά!
Ναι Γιώτα μου και εγώ έτσι λέω! Με χαμόγελο και αισιοδοξία θέλω να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο, δεν πα να έχουμε προβλήματα θέλω να γιορτάσουμε και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για τα καλά που έχουμε στην ζωή μας και να ξορκίσουμε τα κακά!
Χαίρομαι τόσο πολύ που νιώθει καλύτερα η μαμά σου εύχομαι αύριο να έχετε μία καλή μέρα χωρίς πόνους και να την χαρείτε με όλη σας την ψυχή! Όσο για τα κιλάκια ουφ δύσκολος στόχος, θεωρώ ότι η διατροφή είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας μας και πρέπει να του δίνουμε την δέουσα προσοχή αλλά άντε να βάλεις μυαλό τώρα σε μεγάλο άνθρωπο! Κουράγιο και δύναμη Γιωτάκι μου, εύχομαι ο νέος χρόνος να σας επιφυλάσσει πολλές χαρές και λίγες αλλά κυρίως ασήμαντες λύπες :kiss:
Quote:
Originally posted by Neraidaki stroumpoulo
Όμορφοι και όμορφές καλησπέρα σας!
Έπειτα από 4 ημέρες συνεχόμενου πυρετού και «τρεξίματος στην τουαλέτα» (Αντιλαμβάνεστε?)
Είμαι πάλι εδώ?
Λοιπόν διάβασα τα νέα όλων σας? νέων παλιών?
Ήθελα να πω πως τα δαιμονάκια δε σχετίζονται μόνο με το φαγητό μας αλλά μας δημιουργούν ¨ανησυχίες¨ για το σώμα μας και αυτό πάλι μας πάει πίσω?
Ο στόχος μας είναι το κέντρο της γης και οτιδήποτε μας πάει πίσω πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να το αντικρούουμε? Δεν είναι εύκολο αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν τρόποι να γίνει εύκολο!
Συνήθως δεν εμπίπτουμε σε «πειρασμούς» όταν είμαστε χορτάτοι ή τουλάχιστον όταν είμαστε χορτάτοι οι πιθανότητες να ξεφύγουμε είναι μικρότερες?
Είναι λοιπόν καλύτερα έχεις φάει πριν πας την επίσκεψη σου και να κρατάς πάντα μαζί σου ένα σνακ έκτακτης ανάγκης...
Το έχω κάνει παρελθοντικά και 2 στις 3 έχει δουλέψει! Την Τρίτη φορά βέβαια έφαγα και το σνακ έκτακτης ανάγκης και το κέρασμα της επίσκεψης? !!!
Εστιάζω όμως στις 2 επιτυχίες μου και προσπαθώ να ξεχάσω την «αποτυχία» της τρίτης φοράς!
Για το γυμναστήριο τώρα? τα δαιμονάκια μας δημιουργούν άγχος για το σώμα μας? Καλό κακό το σώμα μας αυτό είναι και θέλουμε να γίνει καλύτερο.
Το να συγκρίνουμε το σώμα μας με το σώμα των καλλίγραμμων γυμναστών που κοπανιούνται μια ζωή 5-8 ώρες στο γυμναστήριο δεν είναι δίκαιο? :grind: Καλύτερα να συγκρίνουμε το σώμα μας πριν με το σώμα μας τώρα?
Ας είχα χρήματα και θα σου έλεγα εγώ! Προς το παρόν αρκούμε στο περπάτημα και λίγο ποδήλατο στο σπίτι? Είναι μια παρηγοριά και αυτό!
Τέλος Marimari μου θα συμφωνήσω με την Eli?
Η κολλητή μου άρχισε να το κάνει αυτό και το διαπίστωσα νωρίς. Όταν της μίλησα γι΄ αυτό η ίδια δεν παραδέχτηκε ότι το κάνει? Εκεί άρχισα ν? ανησυχώ και έψαξα πληροφορίες για το θέμα?
Όταν της πήγα τις πληροφορίες εκτυπωμένες και της εξέφρασα τις ανησυχίες μου η απάντηση της ήταν ότι δε μου πέφτει λόγος και τι θέλω και ανακατεύομαι και τέτοια?
Anyway δε θέλω να αναπτύξω άλλο το θέμα? Σε παρακαλώ όμως μη μπεις σε αυτό το λούκι?
Αυτό που θέλω να σου πω είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου? Και αν κάποια στιγμή κάνεις και ένα λάθος? άνθρωπος είσαι και έχεις και αδυναμίες?
Το ότι το παραδέχεσαι βέβαια είναι καλό σημάδι. Θα σου πρότεινα και εγώ να δεις το θέμα της διατροφής σου λίγο πιο ψύχραιμα και να ακολουθήσεις τα 5 γεύματα?
Αυτά! Και σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου τώρα που σας χρειάζομαι?
Neraidaki μου μέσα στην έπαρση των γιορτών και της γαστρεντερίτιδας δεν προλάβαμε να σου κάνουμε ένα σωστό καλωσόρισμα! :smilegrin:
Από τι διαβάζω την πέρασες και εσύ ε; Ελπίζω να νιώθεις καλά τώρα εγώ ακόμη δε είμαι στα 100%, κάτι δεκατάκια και κάτι αδυναμίες ακόμη με ταλαιπωρούν.
Όσο για τα σνακ εκτάκτου ανάγκης πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Ο διατροφολόγος μου λέει πάντα όταν πάω κάπου να πάω φαγωμένη :lol:. Έχω πάντα μία μπάρα αποξηραμένων φρούτων με ξηρούς καρπούς στην τσάντα μου για παν ενδεχόμενο και όποτε πάω για καφέ παίρνω ένα μικρό ταπεράκι με ένα μικρό φρούτο και ξηρούς καρπούς. Οι άψητοι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι ανορεξιογόνοι και πολλοί θρεπτικοί σε σχέση με τις μπάρες δημητριακών που με λιγώνουν και σε συνδυασμό με ένα φρουτάκι μπορούν να με κρατήσουν για 3 ώρες χορτάτη και ήρεμη ;)
Καλές γιορτές να έχεις Νεραϊδάκι και καλωσόρισες στην παρέα μας :)
Λόρα μου καταρχήν να μην το βάλεις κάτω!! Βρήκα σήμερα λίγη δύναμη να σου απαντήσω γιατί έχω βρεθεί στην θέση σου και δυστυχώς δε κατάφερα να διατηρήσω το βάρος μου που με τόσο κόπο είχα επιτύχει. Ο μεγάλος αγώνας για σένα Λόρα μου τώρα ξεκινά αλλά είναι ένα ευχάριστο ταξίδι και δεν θα έπρεπε να σε τρομάζει. Το σημαντικό είναι ότι έχεις καταφέρει να χάσεις το περιττό σου βάρος αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει να μάθεις να το διατηρείς! Είναι λογικό να έχεις υπερφαγικές τάσεις από τη στιγμή που έχεις στερήσει από τον εαυτό σου πολλές απολαύσεις και ενδεχομένως έκανες και μία υποθερμιδική δίαιτα κάτω των 1500 θερμίδων για να χάσεις τα κιλά σου.Quote:
Originally posted by ΛΟΡΑ
καλησπερα κι απο μενα!!!
τολμω να πω οτι η συμετοχη μου στην συντροφια σας αρχισε ηδη να αποδιδει καθως νιωθω πολυ πιο αισιοδοξη. αφησα και το παπι μου κατα μερος κι υποσχεθηκα οτι απο δω και περα ολες οι μετακινησεις μου θα γινονται μετα ποδια. κατι ειναι κι αυτο απο την πληρη απραγια...
break ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια αλλα πραγματικα αυτη τη στιγμη νιωθω οτι ο αγωνας να διατηρησω τα κεκτημενα μου φαινεται πολυ πιο δυσκολος. κι αυτο γιατι ο χρονος και ο κοπος μεχρι να φτασω τον στοχο μου μπορει να μην ηταν λιγος αλλα ειχε ενα τελος. τωρα συνηδητοποιω οτι για να μεινω εδω θα πρεπει να αγωνιζομαι καθημερινα και ασταματητα και αυτο μου προκαλει μεγαλο αγχος. μαλλον γι αυτο τωρα ξυπνησαν κι οι δαιμονες...
οταν επιτελους ειδα τα κιλα-στοχο μου στην ζυγαρια ξεκινησα ενα προγραμμα συντηρησης στο οποιο ειχα ενα ελευθερο γευμα την εβδομαδα (για αρχη) με τα ολα του. ορεκτικο κυριως ποτο και γλυκο! ομως με το πρωτο κιολας γλυκο μου ηταν αδυνατο να σταματησω!!! το ενα γευμα γινοταν ενα τεραστιο γευμα που διαρκουσε ολη την ημερα!!! και φυσικα την αλλη μερα τρομος τυψεις και ενοχες!!! την πρωτη φορα λεω ενταξει ετυχε αλλα ελα που καθε φορα αυτο γινοταν!!! αυτο δεν ηταν προγραμμα συντηρησης αλλα σαν να καθιερωνα ενα υπερφαγικο επεισοδιο με τα ολα του μεσα στην εβδομαδα!!! το τελευταιο δε συνεχιστηκε και την επομενη ημερα!!! τελικα ποσο χαζη μπορει να ειμαι? και τι ακριβως πρεπει να κανω??? να συνεχισω το προγραμμα μου επ'αοριστον??? να ξεγραψω τελειως απο την ζωη μου τις τροφες που πυροδοτουν αυτα τα επεισοδια? σιγουρα νιωθω οτι θελω πολυ δουλεια ακομα αλλα δεν γνωριζω τον τροπο που μπορω να το χειριστω...
Καταρχήν θα σου πρότεινα να πάρεις μία καλή πολυβιταμίνη για να αναπληρώσεις θρεπτικά συστατικά που ενδεχομένως το σώμα σου έχει στερηθεί είτε από τη δίαιτα είτε από άστατη διατροφή. Ούτως ή άλλως ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας είναι τέτοιος που εκ των πραγμάτων επειδή ζούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον πρέπει να ενισχύουμε τον οργανισμό μας. Εγώ πλέον λέω ότι προτιμώ να δίνω τα λεφτά μου σε συμπληρώματα παρά σε φάρμακα :)
Δεύτερον, αν δεν έχεις βάλει την άσκηση ήδη στην ζωή σου τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις!! :thumbup::thumbup: Θα σε βοηθήσει και να διατηρήσεις πιο εύκολα το νέο σου βάρος αλλά επίσης θα σου επιτρέψει να τρως περισσότερο χωρίς να φοβάσαι ότι θα βάλεις βάρος. Και να κάνεις και τις ατασθαλίες σου που και που.
Τρίτον όπως είπες και εσύ είσαι σε περίοδο συντήρησης. Επειδή τα κιλά που έχασες δεν είναι και λίγα σημαίνει ότι έκανες δίαιτα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μάλιστα λογικά υποθερμιδική. Που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σου έχει ρίξει τους ρυθμούς του προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα (θα το δεις και στο σεμινάριο αυτό...) Ο τρόπος για να αυξήσεις τις θερμίδες της καθημερινής σου διατροφής είναι σταδιακά και αργά. Δυστυχώς θα πρέπει να βρίσκεσαι υπό καθεστώς "δίαιτας" για λίγο ακόμη... Σταδιακά θα ανεβάσεις τις θερμίδες για να δώσεις στον οργανισμό σου τον χρόνο για να ανεβάσει και πάλι τον μεταβολισμό σε υψηλότερους ρυθμούς. Αυτό σίγουρα μπορείς να το ενισχύσεις και με την γυμναστική γιατί κάνοντας γυμναστική αυξάνεις τον βασικό σου μεταβολισμό.
Τέλος μην ξεχνάς να κάνεις συχνά μικρά γεύματα ανά τρίωρα για να παλεύεις τις λιγούρες, τις υπογλυκαιμίες και την τάση για υπερφαγικά :).
Ξέρω δεν είναι λίγα Λόρα μου αλλά αν θέλεις να κρατήσεις το αποτέλεσμα που με τόσο κόπο πέτυχες θα πρέπει να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου. Κάντες σταδιακά και αργά με τον τρόπο που ταιριάζει στην δική σου ζωή και θα δεις ότι από ένα σημείο και μετά θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου :)
Break μου δεν θέλω να μου απογοητεύεσαι!! Λογικό είναι να λοξοδρομήσεις γλυκιά μου δεν είσαι και καμία Αγία!! Καταρχήν προσπαθείς να συνηθίσεις τους νέους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου που δεν έχουν καμία σχέση με πριν. Κατά δεύτερον έπεσε όλο αυτό και μέσα στις γιορτές :yes: ε λογικό είναι και να ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου και να χάσεις την μπάλα στο δάσος :lol:Quote:
Originally posted by break
Eli έκανα βλακεία ε?
σήμερα κάπως καλύτερα!
Μην μου απογοητεύεσαι, ξέρεις εγώ πόσες φορές χάνω την μπάλα και την βρίσκω; Ουυυυυυυ
Το μυστικό είναι να μην το βάζεις κάτω και να μην χάνεις τα ραντεβού σου με τον διαιτολόγο σου. Ο μόνος τρόπος για να πετύχεις τον στόχο σου είναι η επαναφορά στην διατροφή σου, δεν θα σε μαλώσει και δεν θα σε κατακρίνει κανείς για τα παραστρατήματα σου! Μην χάνεις το κουράγιο σου φιλενάδα είσαι ακόμη στην αρχή και σου ήρθαν και όλα μαζεμένα, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ σήκω και συνέχισε να περπατάς με τον ρυθμό που σου ταιριάζει :)
Καλή Πρωτοχρονιά να έχεις! Εύχομαι ο νέος χρόνος να σου φέρει υγεία, πολλή αγάπη και την δύναμη για να επιτύχεις όλους τους στόχους σου ;)
Εγώ πάλι τι να πω και να θελα να έχω δαιμονάκια το στομάχι μου δεν σήκωνε και πολλά όλες αυτές τις μέρες. Παρόλα αυτά επειδή ήξερα ότι όταν θα νιώσω καλά θα δάγκωνα ακόμη και τους τοίχους προσπάθησα να τρώω σωστά και ισορροπημένα. Ξεκίνησα να τρώω τα 5 γεύματα μου σχεδόν κατευθείαν μόλις συνήλθα. Μάλιστα από την 1 μέρα ανάρρωσης ένιωσα απειλητικά τις πρώτες έντονες υπογλυκαιμίες αφού μετά τους εμετούς η γλυκόζη στο αίμα μου θα πρέπει να έπεσε σε ελεύθερη πτώση :D. Το πάλεψα επάξια με 1 τοστ με μέλι και ταχίνι και λίγο μπανάνα και μετά ξεκίνησα να κάνω μικρά συχνά γεύματα με συνδυασμούς τριάδων για να φέρω το σώμα μου στα ίσα του. Χτες το βράδυ πάλι με φωνάζανε οι κουραμπιέδες. Αχ ρε μάνα τι μου τους έδωσες για να υποφέρω; ʼσε που δεν κάνει να φάω λόγω του ευαίσθητου στομαχιού μου! Τελικά το απέφυγα με 1/2 μπανάνα , λίγο τυράκι και 2 κράκερ. Τουλάχιστον αυτό το γευματάκι κάτι μου πρόσφερε και με έβγαλε από τον φαύλο κύκλο της υπογλυκαιμίας.
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.!
Eli είσαι έμπνευση... break είσαι δύναμη :thumbup::thumbup::thumbup:
και όλοι ανεξερέτως αντιπροωπεύεται το καλό μου αγγελάκι που μάχετε τα δαιμόνια του μυαλού.
Όταν ξεκίνησα να γράφω στο forum το topic αυτό είχε ήδη φτάσει τις 16 σελίδες οπότε ποτέ δεν το διάβασα από την αρχή μέχρι πριν λίγο σήμερα.
Σε πολλές περιπτώσεις που έχετε διηγηθεί είτε διατροφικών επεισοδίων είτε αντιμετώπιση των κιλών και του σώματος μας... βλέπω και εγώ τον δικό μου εαυτό πίσω από αυτή τη διήγηση.
Η διαδικασία του διαβάσματος των θεμάτων σας με βοηθάει να καταλάβω τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζω το θέμα των κιλών και του βάρους.
Πρέπει να παραδεχτώ ότι για πολύ καιρό προσπαθώντας να βάλω τα πράγματα σε μία τάξη έψαχνα "απεγνωσμένα" την κατάλληλη δίαιτα/θερμίδες/συνδιασμούς τροφών και όλα τα σχετικά.
Μέσα από το διάβασμα των θεμάτων σας, η γνώση της ισορροπημένης διατροφής και τα ωφέλη της με συνδιασμό της άσκησης είναι αυτά που θα φέρουν τα ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.
αααααααχ, πόσο θα ήθελα να είμαι σε θέση να λέω τα ίδια αυτά προγραματάκια και να αισθάνομαι το ίδιο γερή και δυνατή να συνεχίσω τον τρόπο αυτό διατροφής όχι μόνο μέχρι το τέλος της εβδομάδας... αλλά και μέχρι το τέλος του μήνα/μέχρι το Πάσχα/το καλοκαίρι... τα επόμενα Χριστούγεννα.
Μια και είπα άσκηση....
break
σχετικά με το γυμναστήριο μην κολλάς... φαντάσου πως πολλά περισσότερα κιλά από τα δικά σου... ( η αφεντιά μου :) ) βάζουν τη φορμούλα τους την φαρδιά και πάνε σιγά σιγά στην αρχή χωρίς να νοιάζομαι για τον έναν ή τον άλλον.
ʼσε που όλα είναι στο μυαλό μας... κανείς δεν γυρνάει να πει και να κουτσομπολέψει.
Επίσης τα ομαδικά προγράμματα πολύ μου αρέσουν... όχι αυτά με τα λάστιχα και τα βαράκια αλλά τα αερόβια dancing με την δυνατή και έντονη μουσική. Και εκεί θα εμφανιστώ break με την φορμούλα μου την φαρδιά αλλά μάλλον μετά από ένα μήνα προετοιμασίας στους διαδρόμους και ελαφριά βάρη. Και αυτό όχι γιατί αισθάνομαι άσχημα για τα κιλά/σώμα και τέτοια αλλά για να αποκτήσω την απαιτούμενη αντοχή και να το ευχαριστιέμαι το πρόγραμμα και όχι να τα παρατάω στα μισά.
Πήρε το μάτι μου και για κάτι συναντήσεις που κάνετε για καφέ ή περπάτημα?....
στην επόμενη να υπολογίσεται και μένα :) I will be there.
Ουφ νομίζω ότι παρασύρθηκα και ήδη έχω αραδιάσει ένα κατεβατό...
κουκλάρες μου και όμορφοι...
Σας εύχομαι ότι το καλύτερο για το 2012.
Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους μας με υγεία, με λιγότερα κιλά και περισσότερο μυαλό :bigsmile::bigsmile:!!!
Tonia μου σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια :). Χαίρομαι τόσο πολύ που μπορέσαμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο στην προσπάθεια σου γιατί όπως και να το κάνουμε ο δρόμος που έχουμε να διαβούμε είναι μακρύς οπότε είναι ευχάριστο να τον διαβαίνουμε με καλή παρέα ;).
Τι ήταν να συνέλθω από την γαστρεντερίτιδα κάναμε 2 τραπέζια χτες και σήμερα λουκούλια!! Πω πω παιδιά σιχάθηκα το φαΐ μιλάμε! Ήταν όμορφα όμως και χάρηκα πολύ την οικογένεια μου και κυρίως την μικρή μου ανηψούλα :love:. Προς το παρόν λέω σήμερα να με αφήσω λίγο ακόμα ελεύθερη να χαρώ λίγη ακόμη από την θεσπέσια βασιλόπιτα...ίσως και λίγο κορμό σοκολάτα χμμμμ μήπως το παρακάνω;;; χεχεχεε
Από αύριο όμως και πάλι επιστροφή στα γνώριμα μονοπάτια μας ;) δεν είναι να ξεχνιόμαστε.... Ελπίζω να μην δω + στην ζυγαριά αν και έχω την αίσθηση ότι τα κατάφερα, την Τετάρτη που θα πάω στον διαιτολόγο θα δούμε... το χειρότερο ραντεβού είναι αυτό μετά τις γιορτές αλλά ξέρω ότι με το που θα πάω θα νιώσω καλύτερα και θα πάρω δύναμη να συνεχίσω στον σωστό μου δρόμο. Μία αφύπνιση διατροφική και ένα σπρώξιμο μετά τις γιορτές όλοι μας το χρειαζόμαστε για να ξανασηκωθούμε και να συνεχίσουμε με νέες δυνάμεις και περισσότερη όρεξη!
καλησπερα σας!!!
καλη χρονια με υγεια και χαρα και μακαρι φετος να μαθουμε να διατηρουμε τον ελεγχο στην διατροφη μας στην συμπεριφορα μας και στην ζωη μας γενικοτερα!
οι μερες χαριτος περασαν κι επιστροφη στο προγραμμα και για μενα! ισως λιγο πιο αυστηρα τις 2 πρωτες μερες οχι για τιμωρια αλλα να μπορεσω να αντιμετωπισω την ζυγαρια ωστε να το παρω απο κει που το αφησα ελπιζω... αλλωστε φαγαμε τοσο καλα το σαββατοκυριακο που πιστευω εχω αρκετα αποθεματα και τα δαιμονακια θα ειναι χορτατα για ενα διαστημα...
αντε να μαζευομαστε λοιπον σιγα σιγα!!!
"3ο ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1/2012 στις 8.30μμ από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr
Θέμα: Ψυχαναγκαστική πολυφαγία ? Αδηφαγική διαταραχή
Στο 3ο σεμινάριο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την αδηφαγική διαταραχή, μια διατροφική διαταραχή που εμφανίζεται τουλάχιστον στο 50% των παχύσαρκων ατόμων και αποτελεί τη συχνότερη διατροφική διαταραχή παγκοσμίως. Το άτομο που πάσχει εμφανίζει δυσκολία ελέγχου του φαγητού, τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού (συχνά χωρίς να πεινάει) και νιώθει πολλές τύψεις σχετικά με το βάρος του και τις διατροφικές του συνήθειες. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι έχουν «αδύναμο χαρακτήρα» ή ότι είναι «λαίμαργοι» και προσπαθούν να βρουν την λύση μέσα από μαγικές δίαιτες. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουν μέσα σε ένα φαύλο κύκλο εναλλαγών μεταξύ δίαιτας και υπερφαγίας, μείωσης και επαναπρόσληψης τους βάρους τους.
Σε αυτό το σεμινάριο θα εξηγηθούν αρχικά τα χαρακτηριστικά και τα συμπτώματα αυτής της διαταραχής καθώς και οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία του ατόμου. Εν συνεχεία θα δοθούν συμβουλές για το πώς το άτομο μπορεί να ισορροπήσει τη σχέση του με τη τροφή, να επανακτήσει τον έλεγχο της διατροφής του και να επαναφέρει τον φυσιολογικό μεταβολισμό του σώματος, που θα επιφέρει και την απώλεια βάρους, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php
Και στο site http://e-psychology.gr/"
To 3o σεμινάριο για τις διατροφικές διαταραχές μας αφορά όλους, η πιο κοινή διατροφική διαταραχή είναι η αδηφαγική διαταραχή και προσωπικά έπασχα χρόνια και πάσχω ακόμη από αυτήν. Η λογική που διδάσκει αυτό το σεμινάριο είναι που με βοήθησε σιγά σιγά να την φέρω σε έναν έλεγχο και να παλεύω πλέον για να την εξαλείψω με πολύ θετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα. Δεν μιλάω για μαγικούς τρόπους και δίαιτες αλλά για φυσιολογική ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με ήπια άσκηση αλλά με τρόπο που να με ευχαριστεί και με συνήθειες που να μπορώ να εντάξω στους ρυθμούς της δικής μου ζωής και κυρίως στα γούστα μου. Όσοι το παρακολουθήσετε μόνο κέρδος θα έχετε.
Καλημέρα σε όλους!
Δυσκολεύομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, ειλικρινά πριν 15 μέρες δε θα περίμενα με τπτ να πιέζομαι έτσι χωρίς προφανή λόγο. Δεν έχω κάνει τρομερά λάθη αλλά με πιέζει η όλη κατάσταση.
Ελπίζω από Δευτέρα που θα επανέλθω στη ρουτίνα μου να γίνουν και πάλι όλα εύκολα...
ελλη ευχαριστουμε πολυ, εννοειται οτι θα το παρακολουθησουμε. απο τα προηγουμενα 2 πηρα πραγματικα πολυτιμες πληροφοριες που μου εξηγησαν πολλα πραγματα και με εβαλαν σε σκεψεις. ηδη σημερα θα ψαξω να βρω το βιβλιο διατροφικη νοημοσυνη πιστευω ολα αυτα μαζι θα ειναι χρησιμα οπλα ωστε να αντιμετωπισουμε τα τερατα που κρυβουμε μεσα μας και να βγουμε νικητες σε αυτον τον πολεμο με το αλλο μας εγω... αλλωστε πολυ αισιοδοξα μας ενημερωσαν επιστημονικα τεκμηριωμενα οτι υπαρχει θεραπεια. θελει μονο πιστη, χρονο, λιγο κοπο αλλα και τροπο. μοναδικη ευκαιρια λοιπον να μαθουμε τον τροπο...
φιλιππε νομιζω οτι αυτο που περιγραφεις συμβαινει σε ολους μας και ειναι πολυ λογικο... αυτες τις μερες που παραχαιδεψαμε και καλομαθαμε τις αισθησεις μας με ολα τα καλουδια ξυπνησαμε μνημες που θα παρει λιγο χρονο να τις ξαναβαλουμε για υπνο...
οταν θα επανελθουμε πληρως στην ρουτινα τα πραγματα πιστευω οτι θα βρουν τον δρομο τους και τις ισορροποιες τους. αλλωστε μετα απο τοσο χρονο και τετοια αποτελεσματα οι νεες διατροφικες μας συνηθειες δεν μπορουν παρα να ξαναβγουν στην επιφανεια.
Φίλλιπε λογικό είναι, η δύναμη των παλιών χρόνιων κακών συνηθειών μόλις αφήσουμε λίγο χαλαρό τον εαυτό μας βγαίνουν στην επιφάνεια και μας τρομάζουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις τραγικά πράγματα για να νιώθεις ότι απειλείσαι από τον παλιό "κακό" σου εαυτό. Δυστυχώς όλες οι κακές συνήθειες που αποκτήσαμε μαζί με τα κιλά μας έμειναν μαζί μας για πολύ καιρό για να μπορέσουμε να τις ξεφορτωθούμε μέσα σε λίγους μήνες ή μέσα σε έναν χρόνο. Συνήθως τα κιλά φεύγουν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από τις παλιές συνήθειες οι οποίες είναι οι δαίμονες που που θα μας κατατρέχουν μπορεί και για χρόνια.
Και εγώ ζορίζομαι να επανέλθω αυτές τις μέρες, χθες κάθισα αγκαλιά το βράδυ με μία κομμάτα βασιλόπιτα που λατρέεεεευω και ένα ποτήρι γάλα και την τσάκισα. Και έφαγα και σοκολάτα στα καπάκια. Τρόμαξα, θυμήθηκα τις παλιές μου σχεδόν καθημερινές συνήθειες. Σήμερα ξύπνησα προβληματισμένη. Έφαγα ένα καλό πρωινό όμως, κρέμα βρώμης με μπανάνα και ξηρούς καρπούς και είπα ως εδώ από σήμερα επαναφέρω τις ισορροπίες. Ωραία περάσαμε αλλά από εδώ και πέρα αν συνεχίσω θα με χαλάσει. Προς το παρόν πάει καλά και ψύχραιμα αλλά δεν έχει έρθει ακόμη το δύσκολο βράδυ αλλά και να παραπατήσω, αύριο θα προσπαθήσω περισσότερο.
Μην ανησυχείς όμως Φίλλιπε θα μπορέσεις να επανέλθεις στο πρόγραμμά σου. Μετά από μία τόσο μεγάλη και αυστηρή προσπάθεια είναι λογικό να κλονίζεσαι έστω και με μικρές αναταράξεις. Όταν θα επιστρέψεις στο γυμναστήριο θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Μέχρι τότε μην ξεχνάς να μην παραλήπεις το πρωινό σου και να κάνεις συχνά γεύματα για να κρατάς τον μεταβολισμό σου ψηλά. ʼντε και καλή επάνοδο!
Τελικά η χθεσινή μέρα πήγε άψογα. Επιτέλους νιώθω να επιστρέφω στον καλό μου εαυτό. Πέταξα και πολλά περιττά γλυκά και φαγητά που μπορεί να με βάζανε σε πειρασμό μαγείρεψα και ένα ωραιότατο λαχανόριζο να κάνουμε και μία αποτοξίνωση από το πολύ κρέας και όλα καλά. Σήμερα πήγα και λαϊκή να γεμίσω το σπίτι μας με φρούτα και λαχανικά και νιώθω ότι οργανώθηκα. Και σήμερα η μέρα μου προς το παρόν πάει πολύ καλά, χωρίς λιγούρες, χωρίς υπογλυκαιμίες και με μία αίσθηση κορεσμού στο στομάχι μου. Είμαι αισιόδοξη ότι θα επανέλθω τελικά χωρίς σοβαρές δυσκολίες παρόλο που προχθές ανησύχησα αρκετά. Έκανα και λίγο ποδήλατο χθες και σήμερα αλλά γυμναστήριο δεν έχω βρει ακόμη τον χρόνο να πάω :(. Ελπίζω αύριο να μπορέσω να ξεκινήσω για να πάρω λίγο τα πάνω μου ψυχολογικά, γιατί δεν σας κρύβω ότι είμαι λίγο πεσμένη αυτές τις μέρες και μάλλον φταίει η άστατη διατροφή των τελευταίων ημερών και βεβαίως και η γαστρεντερίτιδα η οποία με τσάκισε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Κάθε μέρα και λίγο καλύτερα, αυτός είναι ο στόχος προς το παρόν τον οποίο βλέπω να πραγματοποιείται και χαίρομαι :)
μπραβο ελλη!
καθε μερα που περναει θα ειναι και μια νικη!
που θα μας δινει κουραγιο για την επομενη!
σιγα σιγα χωρις αγχος και βιασυνες θα τον ξαναβρουμε τον ρυθμο:thumbup:
Φιλιππε δες τα σεμιναρια που εχει κατεβασει η Ελι νομιζω πως θα σε βοηθησουν παρα πολυ.Quote:
Originally posted by filipparas
Δυσκολεύομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, ειλικρινά πριν 15 μέρες δε θα περίμενα με τπτ να πιέζομαι έτσι χωρίς προφανή λόγο. Δεν έχω κάνει τρομερά λάθη αλλά με πιέζει η όλη κατάσταση.
Ελπίζω από Δευτέρα που θα επανέλθω στη ρουτίνα μου να γίνουν και πάλι όλα εύκολα...
Eli οι πληροφοριες που δινεις ειναι ανεκτιμητες.Πραγματικα η παρουσια σου ειναι πολυτιμη εδω μεσα!
Συμφωνώ με την προλαλήσαντα.
Έχω ήδη χαρακτηρίσει την Eli ως την έμπνευσή μου ;)
όσο για το τρίτο σεμινάριο, όποιος ξέρει πότε θα είναι διαθέσιμο στο keadd site όπως και τα άλλα δύο ας μας ενημερώσει.
καλησπερα!
τονια το 3ο σεμιναριο ειναι ηδη διαθεσιμο αλλα αυτη τη φορα χρειαζεται καποιον κωδικο προσβασης
μηπως γνωριζει κανεις πως μπορουμε να τον βρουμε?
εχω κανει εγγραφη στο e.psychology τον ζητησα με mail απο τον admin αλλα τπτ
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα μας!
Ξεκινάω με τα καλά νέα της ημέρας, πήγα στον διαιτολόγο μου σήμερα για να κάνω και έναν απολογισμό των εορτών που πέρασαν αλλά και για να πάρω λίγο κουράγιο και να μπω ξανά στον δρόμο μου. Γιατί δεν σας κρύβω ότι τις φετινές γιορτές ξέφυγα εντελώς! Και μπορεί να είχα ένα διάλλειμα με την γαστρεντερίτιδα αλλά όποιος νομίζει ότι αδυνατίζεις με την γαστρεντερίτιδα είναι πολύ λάθος! Το μόνο που παθαίνεις είναι να χάνεις κιλά νερού πολύτιμου για το σώμα μας και επίσης να σμπαραλιάζεται όλο το γαστρεντερικό. Έχω πλακωθεί στα προβιοτικά για να στρώσω τον εντεράκι μου που τα έχει παίξει :(. Είμαι απίστευτα χαρούμενη που δεν έχω βάλει ούτε έναν πόντο!!!! Βέβαια η ζυγαριά λόγω κατακρατήσεων δείχνει παραπάνω αλλά ποιος την Χ3ζει! Ένιωσα τεράστια ανακούφιση για μία ακόμη φορά μιας και πλέον ο μεταβολισμός μου λειτουργεί καλύτερα και δεν βάζω κιλά ύστερα και από αρκετές ημέρες φαγοποτιού! :bouncy: Το οποία φαγοπότια μάλιστα ομολογώ ότι πλέον τα ευχαριστιέμαι τόσο πολύ με ελάχιστες τύψεις !!! Μετράω 2 μέρες που έχω ξαναμπεί σε ρυθμούς με μία μικρή απόκλιση χθες το βράδυ, που βγήκαμε έξω αλλά ήμουν πολύ μετρημένη και ψύχραιμη χωρίς υπερβολές.
Όσο για τα σεμινάρια πράγματι από εδώ και πέρα δυστυχώς δεν διατίθενται δωρεάν. Αν και σκέφτονται το πρώτο που είναι εισαγωγικό να το αφήσουν ελεύθερο χωρίς πληρωμή. Προς το παρόν όμως βλέπω τα έχουν όλα κλειδωμένα. Για να πάρεις κωδικό για το κάθε σεμινάριο πρέπει να πληρώσεις στο keadd ένα μικρό ποσό το αναφέρει στην ιστοσελίδα:
http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php
Το πρόγραμμα θα το δείτε εδώ:
http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka...ia-to-kino.php
Αλλά να προσθέσω το εξής το e-phycology έχει εξασφαλίσει τις πρώτες 5 ζωντανές αναμεταδόσεις δωρεάν με μία απλή εγγραφή στο site εδώ:
http://www.e-psychology.gr/internet-workshops
Δηλαδή έχετε την δυνατότητα τα επόμενα 2 σεμινάρια (τα πρώτα τρία έγιναν ήδη) να τα δείτε ζωντανά τις επόμενες 2 Τετάρτες που μας έρχονται. Μην μπερδευτείτε όμως μπορείτε να τα δείτε μόνο σε Live streaming στο e-pcycology οπότε την επόμενη Τετάρτη 11/1 στις 8.00 ή 8.30 - 10.00 ραντεβού μπροστά στις οθόνες του υπολογιστή. Θα μιλήσουν για την νευρική βουλιμία.
Κρίμα που δεν είδατε το χθεσινό :(. Μας αφορά πάρα πολύ και έδινε πολύτιμες πληροφορίες για την Ψυχαναγκαστική πολυφαγία ? Αδηφαγική διαταραχή και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε κάποιο σίγουρα το Νο3 είναι αυτό που μας αφορά πάρα πολύ!
Αυτά προς το παρόν αν μάθω κάτι άλλο θα σας ενημερώσω φιλιά και καλή μας συνέχεια :)
Λόρα και Τόνια σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια με κάνετε να κοκκινίζω :starhit::starhit:
Μπράβο Eli.!
Πολύ ευχάριστα νέα.!
Συγχαρητήρια για τον καινούριο τρόπο διατροφής, που το έχεις κάνει κομμάτι της ζωής σου με όλα αυτά τα θαυματουργά αποτελέσματα.!
Φιλιά,
Τόνια.
ΛΟΡΑ
έχω τον κωδικό, στον στέλνω με u2u :wink2:
Μπράβο ρε Τόνια άντε καλή παρακολούθηση!
Σημ. Η διατροφή που κάνω είναι αυτή που περιγράφουν στο 3ο σεμινάριο ;)
Έχεις παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια?
Κατά καιρούς από αυτά που έχω διαβάσει εδώ στο forum ψάχνοντας να βρω μια άκρη πως να ξεκινήσω, κατάληξα στο ότι αυτό που προσπαθούμε οι περισσότεροι από εμάς που βρούμε δεν είναι μια μαγική δίαιτα (όπως κατά καιρούς βγαίνουν και πλασσάρουν)...
αλλά αυτό που λέμε ισσοροπημένη διατροφή.
Ναι το ξέρω, θα μου πεις το forum περίμενα να βρω για να το καταλάβω μετά από τόσα χρόνια? ποτέ δεν είναι αργά θα σου απαντήσω:P
Έχω παραγγείλει επίσης και το βιβλίο του εισηγητή των σεμιναρίων - Διατροφική Νοημοσύνη νομίζω λέγεται? - που αναλύει όπως έχω δει με κατανοητό και επιστημονικό τρόπο την ισορροπημένη διατροφή.
Αυτή τη φορά πιστεύω ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο:)
Αν νομίζεις ότι μπορώ να διαβάσω ή να συμμετάσχω κάπου αλλού που θα με βοηθήσει στο να "μάθω να τρώω" κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.!
Φιλικά,
Τόνια.
τονια ευχαριστω πολυ αλλα δυστυχως δεν δουλευει σε μενα ...
ψαχνω στα μηνυματα απο την εγγραφη μου στο e-psychology μηπως μου εχει ξεφυγει κατι αλλα δεν...
ενδιαφερομαι ακομα κι αν χρειαζεται να πληρωσω για το συγκεκριμενο.
και ουτε το βιβλιο του κυριου ζουμπανεα δεν βρηκα αλλα το παρηγγειλα. αμα δεν σε θελει ....
ελλη πολυ καλα τα νεα της μετρησης. η περιοδος των χριστουγεννιατικων γιορτων ειναι η πιο επικινδυνη του χρονου για οσους προσπαθουν να χασουν βαρος και ακομα και η στασιμοτητα ειναι τεραστια νικη!!!:thumbup:
Τόνια μου κι όμως τα αυτονόητα καμιά φορά τα προσπερνάμε γιατί πάντα όλοι ψάχνουμε την εύκολη λύση που όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά μας προσθέτει και άλλα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα!
Είσαι στον σωστό δρόμο και εγώ αυτόν ακολουθώ εδώ και 1 χρόνο και κάτι και πλέον έχω καταφέρει να βγω από το χάος μέσα στο οποίο ζούσα. Δεν μπορώ να πω ότι έχω επιτύχει όλους μου τους στόχους αλλά είμαι σε έναν καλό δρόμο και το πιο σημαντικό έχω πλέον αποκτήσει ισορροπίες, ψυχραιμία και υπομονή. Το βιβλίο είναι εξαιρετικό το διάβασα και εγώ πέρυσι και ήταν αυτό που με ταρακούνησε και με έβαλε σε ένα άλλο τριπάκι σκέψης. Μάλιστα εγώ δεν ήξερα καν ότι πάσχω από διατροφική διαταραχή και μέσα από το βιβλίο με φρίκη είδα την ζωή μου να περνάει από μπροστά μου και είδα πόσα λάθη είχα κάνει στο παρελθόν αλλά παράλληλα ένιωσα μία ανακούφιση γιατί βρήκα έναν σωστό τρόπο για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου.
Εγώ από τύχη πήγα στον διαιτολόγο που έγραψε την διατροφική νοημοσύνη και αυτός ήταν που με έβαλε στον σωστό δρόμο, ο οποίος εξειδικεύεται σε διατροφικές διαταραχές και εκπαιδεύει και άλλους διαιτολόγους και συμβούλους υγείας μέσω του keadd στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών. Μέσα στην απελπισία μου έπεσα πάνω στον σωστό άνθρωπο τι να πω; Μέσα από την σχέση που αναπτύξαμε μέσα στον χρόνο και βλέποντας τον ζήλο μου να ξεφύγω από την διαταραχή μου με προσκάλεσε και πήγα και παρακολούθησα τα σεμινάρια που διοργανώνει για διατροφικές διαταραχές για τους επαγγελματίες. Πήγα ως απλή παρατηρήτρια και τα παρακολούθησα τότε για πρώτη φορά. Ειλικρινά μου πέσανε τα σαγόνια με το τι άκουσα και έμαθα, ανοίξανε τα ματάκια μου!:shocked2: Μετά από αυτά που έμαθα δεν θα αντιμετωπίσω ποτέ ξανά την διατροφή μου με τον τρόπο που την αντιμετώπιζα στο παρελθόν.
Δεν έχω να σου προτείνω Τόνια μου κάτι άλλο, αν διαβάσεις το βιβλίο και δεις και τα σεμινάρια θα πάρεις πολύτιμες πληροφορίες για το πως πρέπει να τρεφόμαστε και πως να απαλλαγούμε από την ψυχαναγκαστική πολυφαγία και την αδυφαγική διαταραχή. Θα μάθεις και γιατί βάζουμε κιλά και γιατί ενώ προσπαθούμε χρόνια πολλά δεν καταφέρνουμε να χάσουμε και να διατηρήσουμε ένα φυσιολογικό βάρος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά αν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις είναι να ζητήσεις και εσύ βοήθεια από έναν διαιτολόγο ο οποίος είναι εξειδικευμένος στον τομέα αυτόν. Δεν είναι πολλοί προς το παρόν αλλά σιγά σιγά αναπτύσσεται το δίκτυο των εξειδικευμένων επαγγελματιών, ψυχολόγων και διατροφολόγων - διαιτολόγων.
Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή ανάγνωση :). Ότι χρειαστείς ρώτησέ με, θα χαρώ να βοηθήσω :)
Σημ. Δεν θέλω να δίνω ανοιχτά πολλές πληροφορίες με ονόματα γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλω κάποιος να με παρεξηγήσει ότι κάνω διαφήμιση. Γι'αυτό και προτιμώ να δίνω πληροφορίες που μαθαίνω χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα για να βοηθήσω μεν χωρίς να κατευθύνω. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε...
Eli,
ειλικρινά δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή σου :)
Keep good ```