καλα τα λες...
Printable View
καλα τα λες...
μπορεις να βαλεις ο,τι πρασσινο φυλλο θες. Εγω δοκιμασα αρκετα μαρουλο-ειδη, μερικα μου πικριζαν, αλλα δε μ'αρεσε η υφη τους... εχω καταληξει σε μαρουλι και σπανακι απο πρασσινα.
Λοιπόν για να γραψω μετα απο καιρο(και αρκετες ατασθαλιες) τι εφαγα σημερα
Οταν ξυπνησα(δε λεω πρωι γιατι ηταν 12 κ 30) : ζελε φραουλα με γλυκαντικα
Μεσημερι:3 καλαμακια χοιρινα +μαρουλοσαλατα+ενα κομματι φετα
Απογευμα:ενα φραπε
Βραδυ:2 βραστα αυγα+λεμοναδα εψα με στεβια(πολυ καλη ,μονο με 1 υδατ. ολο το κουτακι).:smilegrin:
μια χαρα αστεροπη!!!!
ας γραψω κι εγω
πρωι:τιποτα γιατι ξυπνησα αργα
μεσημερι:3 μπιφτεκια ζυμωμενα με κρεμμυδι, ντοματα, πιπερια και μυρωδικα+τυρι+μαρουλοσαλατ α
απογευμα:μερικα φυστικια αιγινης και 1 τοταλ με 1 κουτ κακαο
βραδυ:1 τονοσαλατα και 2 αυγα βραστα
οπως βλεπετε τρωω ζωη να χω
απο περιοριζω το λαδι και γενικα τις θερμιδες
εγω σταματησα να γραφω στο ατκινς γιατι το γυρισα σε φυτοφαγια λογω οικονομικων περιορισμων.... ατιμες εποχες και δεν βγαινω να αγοραζω πλεον τροφες που μου ανεβαζουν το κασε του σουπερ μαρκετ 400-500 ευρω το μηνα (τρωω πολυ η ατιμη).
εγω σταματησα την ατκινς γιατι με κουρασε η τοσο βαρια διατροφη...
ωστοσο συνεχιζω low carb και αποφευγω μακαρονια ρυζια κλπ και κραταω χαμηλα τις θερμιδες...με βολευει καλυτερα καθως τρωω και φρουτα
Ok αφου σε κουρασε καντην οπως θες.Απλως να ξερεις οτι θα εχεις πιο αργη απωλεια και θα πρεπει πλεον να προσεχεις και τις θερμιδες.
παιρνω 1200 την ημερα και αποφευγω ζυμαρικα κλπ
βεβαια δεν εχω χασει κατι αυτην την εβδομαδα...
Αν την εκανες σωστα θα ειχες χασει.Απαγορευει τα φρουτα γιατι υπαρχει συγκεκριμενος λόγος και αυτος ειναι γιατι εχουν ζαχαρη και ανεβαζουν τη γλυκοζη στο αιμα.Εφοσον τρως πιο πολλους υδατανθρακες θελει προσοχη και στις θερμιδες οπως σου ειπα.
υπαρχει και μια διαιτα που λεγεται "paleo-diet", δεν τη εχω κοιταξει, αλλα απο οτι ακουσα σε ενα τσατ για ωμο/καρπο/φυτοφαγους, περιοριζει υδατανθρακες στους 100. Εαν ειναι σαν αυτη που εκανα στον αντρα μου, αυτος εχασε 30 κιλα, και εχει τρελες ωρες στη δουλεια.
βρε αστεροπη αυτο σου λεω...με την ατκινς εχασα 2 κιλα σχεδον...ομως εδω και μια εβδομαδα (που δεν εχω χασει κατι) την αλλαξα, παιρνω και παλι χαμηλους υδατανθρακες αλλα τρωω φουτα, οσπρια κλπ...οι θερμιδες μενουν κατω απο τις 1200 γι αυτον τον λογο
Ετρωγες καθαρα φαγητα ή τυποποιημενα;
με την ατκινς?καθαρα, εκτος απο μερικα σουβλακια που και που...
δεν εχω παραπονο...με την ατκινς εχασα 2 κιλα σε μια εβδομαδα...
Αν βρηκες κατι αλλο να σε βολευει, αρκει να σε βολευει και να τη κρατησεις. Ολες οι διαιτες κατι κανουν, αλλες πιο αργα, αλλες πιο γρηγορα.
Παντως εγω που αλλαξα κανα 2 βδρομαδες σε πληρη ωμο-φυτοφαγια (εκτος απο τον καφε) λογω οικονομικων, βλεπω οτι για απωλεια δεν ειναι, ειναι κυριως για συντηρηση ή για αργη απωλεια, και αυτη θα γινει μονο αν τυχει και δεν πεινασεις και φας πολυ. Ειναι οικονομικη διαιτα, παρα απωλειας. Λεω να τη κρατησω μεχρι τελος καλοκαιριου, να κανω και εξετασεις αιματος, να συγκρινω τελικα μεταξυ των 2 "τιτανων" της διατροφης.
kalispera kai apo mena eimai kainourgia sto forum kai exw kai egw peritta kila tha ithela na mathw perissoteres plirofories gia ti diaita atkins euxaristw polu
http://www.youtube.com/watch?v=FMKDxZotWdMQuote:
Originally posted by asteri26
kalispera kai apo mena eimai kainourgia sto forum kai exw kai egw peritta kila tha ithela na mathw perissoteres plirofories gia ti diaita atkins euxaristw polu
Καλησπέρα στην παρέα! Δεν ξέρω αν αυτό που με απασχολεί έχει ήδη συζητηθεί στο φόρουμ...αλλά θα το πω σε εσάς μιας και απ' ό,τι βλέπω κάνετε αρκετό καιρό την άτκινς.! Λοιπόν, εγώ είμαι στην 4η μέρα της 1ης φάσης και από τη μέρα που ξεκίνησα....έχω ένα θέμα με τη δυσκοιλιότητα...! :( Εντάξει, θα μου πείτε λογικό είναι από τη στιγμή που τρέφομαι κυρίως με κρέας και αυγά, αλλά έχω να πάω στην τουαλέτα 4 μέρες! :o Εχει συμβεί και σε σας τις "έμπειρες"; Και αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε με αυτή τη διατροφή που απαιτεί συγκεκριμένες τροφές;;;
Είναι λιγο αηδιαστικο αλλα θα τρεξεις τουαλετα,πιες μια κουταλια ελαιολαδο σκετο.:smilegrin:
Χεχε όντως δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο αλλά θα το δοκιμάσω! Ευχαριστώ πάντως! :)
Είπα να την δοκιμάσω αφού είδα αυτό
Σήμερα πρώτη μέρα. Αισθάνομαι σα να προετοιμάζομαι για κρυολόγημα, πονοκέφαλος, κατατονία, δίψα
Από ότι διάβασα στο ίντερνετ είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι (συμπτώματα) αλλά πόσο καιρό θα διαρκέσουν?
Δηλαδή πότε θα αρχίσω να νιώθω καλύτερα?
Θα είμαι έτσι καθόλη τη διάρκεια της δίαιτας?
Ο λόγος που απέφευγα τις δίαιτες και προσπαθούσα να το κάψω το λίπος με γυμναστική έως τώρα είναι επειδή δεν αντέχω αυτή την αίσθηση της κούρασης. :sniff:
Πριν πεινούσα πολύ αλλά τώρα έχω λίγο ναυτία και πολύ κούραση και δεν μου κάνει διάθεση να φάω.
Η δίψα θα συνεχιστεί?
Και μία ακόμα ερώτηση. Η ζάχαρη, το ρύζι και το αλεύρι (ψωμάκι :starhit: ) απαγορεύονται εντελώς? Δηλαδή ένα ντολμαδάκι με γιαούρτι θα κάνει ζημιά στην δίαιτα? Ένα κράκερ? Ένα γιαούρτι με φρούτα που περιέχει ελάχιστη ζάχαρη?
το σωμα σου εχει αρχισει να ξεχωριζει πεινα απο διψα. Αν το σκεφτεις, σπανια διψαμε, και πολλες φορες μπερδευουμε πεινα με διψα, αλλα χρειαζομαστε 2-3 λιτρα νερο τη ημερα. Εμενα μου πηρε 4-5 μερες να μπω σε προγραμμα με τη ατκινς
τελικά είχα πραγματικό κρυολόγημα, όχι μόνο atkins flu :bouncing:
Από που αγοράζετε το λινάρι? Δεν το βρήκα στο σουπερμάρκετ
Επίσης, εάν το βρω ολόκληρο και όχι σπασμένο, το απλό μίξερ μπορεί να το κάνει σκόνη ή θα χρειαστώ coffee blender ?
Σε βιολογικα θα το βρεις.Νομιζω σπαει κ με το μπλεντερ αλλα δεν ειμαι και σιγουρη.Εγω ειχα παρει σπασμενο.
otiosa δεν επιτρεπεται να ξεπερασεις τους 20 υδατανθρακκες, οποτς οχι στα κρακερ κλπ
flax bread
το βρήκα τυχαία και έχω καταχαρεί! Δεν έβαλα sweetener καθόλου
Έχει γεύση σαν το πολύσπορο που έτρωγα προ δίαιτας.
Ναι αλλα εδω ποτ το βρισκουμε αυτο flax seed meal?
χτυπάω στο μπλέντερ τον ολόκληρο και το θριμματίζει. Δεν το κάνει πολύ λεπτό σαν αλεύρι αλλά δεν χρειάζεται μάσιμα σαν να είναι σπόρος σκληρός με το κέλυφος.
Έψαξα να βρω έτοιμο τριμμένο και δεν βρήκα στην περιοχή μου.
Α ο λιναροσπορος ειναι αυτο?Δε το καταλαβα.
Ω ναι! flax seed είναι ο λιναρόσπορος, η μοναδική μας ελπίδα να φάμε κάτι που μοιάζει με ψωμί :spin: :starhit:Quote:
Originally posted by asteropi
Α ο λιναροσπορος ειναι αυτο?Δε το καταλαβα.
και εγώ έχω φτιάξει ψωμί με λιναρόσπορο αλλά βγήκε χάλια, τι να φταίει, βέβαια έβαλα 2 αυγά όχι 5....
καλημερα σε ολους!!!
alalumaki για πες τη συνταγη με το λιναροσπορο (το ψωμακι).
2 κ.σ. λιναρόσπορο
1 κ.σ. τριμμένο τυρί
λίγο baking
1 ασπράδι
λίγο λάδι
τα χτυπάς σε ένα μπωλάκι όλα μαζί και το βάζεις για 1,5 λεπτό στα μικροκύματα.
Εμένα δεν μου άρεσε..... θα το ξαναδοκιμάσω βάζοντας μέσα και πίτουρο σταριού και ταχίνι και θα σας πω ....
συνταγή που έδωσα στην προηγούμενη σελίδα δεν έχει τριμμένο τυρί και έχει ολόκληρα αυγά,
http://lowcarbdiets.about.com/od/bre...axbasicfoc.htm και έχει γεύση ακριβώς σαν πολύσπορο, δεν το περίμενα! Μπορείς να κάνεις μικρότερη δόση αλλά - συμβουλή μου - προσπάθησε η ποσότητα των αυγών να είναι μεγαλύτερη από αυτή του νερού, μυρίζει διαφορετικά εάν το νερό είναι παραπάνω.
επειδή είναι λίγο γλυφός στην γεύση ο λιναρόσπορος όταν είχα φτιάξει κρακεράκια λιναρόσπορου με τυρί τα κατάπινα με δυσκολία :sniffle: απαίσια
Εάν κανείς έχει καμιά ιδέα για το πώς εξαφανίζουμε αυτή την γλυφή γεύση ας το μοιραστεί, θα είμαι υπόχρεη!
A, μπράβο, εσύ είχες δώσει τη συνταγή και δε θυμόμουν αν την πήρα από εδώ ή άλλο site.... αυτά που έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραία είναι τα κράκερς με αλεύρι αμυγδάλου, η συταγή είναι στο lowcarblife.org, αλλά είναι τόσο ωραία που τα τρως όλα μαζί και παίρνεις 1000 θερμίδες, γι' αυτό δεν τα ξαναέκανα....
:spin: θενκ γιου! δεν μετράω θερμίδες οπότε είναι τέλεια για μένα!Quote:
Originally posted by alalumaki
A, μπράβο, εσύ είχες δώσει τη συνταγή και δε θυμόμουν αν την πήρα από εδώ ή άλλο site.... αυτά που έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραία είναι τα κράκερς με αλεύρι αμυγδάλου, η συταγή είναι στο lowcarblife.org, αλλά είναι τόσο ωραία που τα τρως όλα μαζί και παίρνεις 1000 θερμίδες, γι' αυτό δεν τα ξαναέκανα....
ευχαριστω!!!!
oti μπράβο για τα κιλά που έχεις χάσει... τα έχασες μόνο με γυμναστική ?
τα πρώτα ναι, από περίπου 112 έως 95, μόνο με γυμναστική και προσεγμένη διατροφή, δηλαδή όχι κάθε μέρα cheesecake αλλά... δύο φορές την εβδομάδα :bouncy: δεν ήταν δίαιτα στην ουσία, απλά δεν το παραέκανα.
Και γυμναστική, κανόνιζα 3 φορές την εβδομάδα να περπατήσω τουλάχιστον μία ώρα και επίσης 3 φορές την εβδομάδα αυτό εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=XOMtF6irGNg είναι γύρω στα 40 λεπτά και γυμνάζει όλο το σώμα. Οι ίδιες έχουν φτιάξει και πρόγραμμα για κοιλιακούς, πολύ καλό, σταμάτησε να πονάει η μέση μου εντελώς!
Το γυμναστήριο μου έπεφτε μακρυά.
Μπράβο ο καλύτερος τρόπος να χάσεις βάρος, αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τις αρθρώσεις.... καλή συνέχεια σου εύχομαι !!
θενκ γιου! καλή συνέχεια και σε εσένα! όλες μια χαρά θα τα πάμε τώρα που δίνουμε τιπς η μία στην άλλη :tumble:Quote:
Originally posted by alalumaki
Μπράβο ο καλύτερος τρόπος να χάσεις βάρος, αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τις αρθρώσεις.... καλή συνέχεια σου εύχομαι !!
λοιπόν είναι πολύ καλό, δοκιμάστε το:
ψωμάκι λιναρόσπορου + ταχίνι + στέβια συνοδευόμενο από ένα ποτήρι γάλα καρύδας (το οποίο έχω λατρέψει, θα το πίνω εφ'όρου ζωής ασχέτως εάν συνεχίσω low carb)