Quote:
Originally posted by lucifer
νομίζω ότι η τοποθέτηση ότι ΟΛΑ και ΠΑΝΤΑ περνούν από το χέρι μας είναι ακραία.
φυσικά πάρα πολλές φορές αποποιούμαστε ευθύνες που άπτονται του χεριού μας, και σε αυτό θα συμφωνήσω με τον κρίνο.
αυτό είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει θεός. δεν ξέρω αν υπάρχει θεός, αλλά και αν υπάρχει, δε νομίζω να είπε πουθενά ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να φορτώνουμε όλα μας τα προβλήματα στην καμπούρα του θεού, είπε μονάχα να θυμόμαστε τα ανθρώπινα μας όρια, μην μπερδευτούμε και γίνουμε αλαζόνες.
το αν ευθυνόμαστε η όχι και σε ποιο βαθμό για κάτι, νομίζω πάει ανά περίπτωση.
αν οδηγώ πολύ προσεχτικά και συγχρονιστώ με έναν ανεγκέφαλο ο οποίος έρθει και στουκαρει απάνω μου, γιατί έφταιγα?
αν οδηγώ όμως μεθυσμένη, χωρίς να φοράω ζώνη ασφαλείας και με υψηλές ταχύτητες για τις οδηγικές μου ικανότητες, τεχνολογία αυτοκινήτου και δρόμου και πάω και στουκάρω, δεν φταίω?
και για τα θέματα υγείας, πάλι νομίζω ότι πάει κατά διάκριση.
ο παππούς μου που κάπνιζε κάθε μέρα τρία πακέτα και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, δεν ευθυνότανε?
ένας που δε γυμνάζεται καθόλου, τρώει όλο λίπη και ανθυγιεινά και πάθει στα 50 ένα έμφραγμα, τόσο τυχαίο είναι?
εγώ που στο λύκειο ήμουνα πολύ βαθμοθήρας, και άμα έπαιρνα μέτριο βαθμό μετά ήμουνα με στραβό κέφι, δεν ευθυνόμουνα για την ψυχική μου διάθεση?
από την άλλη, ένα παιδάκι με ανίατη ασθένεια πόσο φτάιει?
ένα παιδάκι που γεννιέται τυφλό που ήταν η επιλογή του να γεννηθεί τυφλό?
Συμφωνώ με όλα οσα γράφεις Λουσιφερ,μα με όλα..