-
κορίτσια, για το παράρτημα μιλάω, όταν είδα τον αναισθησιολόγο στον προεγχειρητικό έλεγχο , μου είπε ότι τρέχουν και δεν φτάνουν και ότι έχουν εκατό χειρουργεία την ημέρα και λίγο προσωπικό. Αν δεν ήταν ο γιατρός που εμπιστεύομαι γιατί αυτός μου έκανε και τη σληβ, δεν θα περίμενα και θα απευθυνόμουν σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο με λιγότερη αναμονή. Αλλά δεν παίρνω τώρα ρίσκα, θα την κάνω και τη χολή με τον ίδιο να είμαι σίγουρη.
-
Γιώτα εννοείται ότι θα την κάνεις με τον ίδιο γιατρό. Αυτό που σου είπα είναι ότι αν δεις και περάσει π.χ. 1 μήνας και δεν έχεις νέα, να τους καλέσεις στο νοσοκομείο και να πεις ότι έχει ήδη περάσει καιρός από τον προεγχειρητικό και αν μπορούν να σου πουν πόσο θα περιμένεις ακόμα. Κι αυτό το λέω γιατί από ότι κατάλαβα επειδή πνίγονται, αν τους επιστήσεις την προσοχή ότι περιμένεις καιρό ίσως σε καλέσουν κιόλας, ακριβώς όπως έγινε και με μένα.
-
σημερα
πρ μισο τοστ
δεκ γαλλικο με λιγο γαλα αργοτερα μια φετα γαλοπουλα
μεσ μιση κουπα φακες 50γρ περιπου ψαρι
απογ ενα μπισκοτο βρωμης και αργοτερα 30γρ ανθοτυρο με μια κουταλια μαρμελαδα πορτοκαλι
βρ εναν κεφτε μια χουφτα σαλατα
σημερα εφαγα λιγο παραπανω απο οτι συνηθως ομως περιμενω περιοδο και ειχα ορεξεις.
-
σήμερα:
π- τίποτα
δ- μια χούφτα ξηρούς καρπούς
μ- λίγο κουνέλι και τυρί flair
α- 70 γρ. ηλιόσπορους
β- κοτόπουλο με σως μουστάρδας και ψητά λαχανικά στη σχάρα
καληνύχτα σας!
-
σημερα
ενα μπισκοτο με λιγο αθοτυρο κ μελι
καφε με λιγο γαλα
150 γρμ ρεβυθια με αθοτυρο
μπισκοτοκρεμα
μισο αχλαδι,1 κομματακι μηλο
μιση κουπα με δημητριακα
150 γρμ ρεβυθια
-
Καλημερα μανηκακια
Εχτες
Πρ:-----------------
Δε: Λιγο τυροκουλουρο και εναν καφε σκετο
Με:2κτσ ρυζι με μοσχαρακι κοκκινιστο & 2κτσ σαλατα
Απ:2 μπουκιες απο το τυροκουλουρο & 1 φυσ. χυμο πορτοκαλι
Βρ:1/2 γιαουρτι με 2κτσ βρωμη,1κτγ μελι & 2 μεζουρες πρωτεινη
Σημερα εκανα εξεταση για το ουρικο οξυ και απο 10 που ειχα πριν 1 μηνα καταβηκε στο 4,56 με φυσιολογικες τιμες να ειναι 3,0-7,2 την δευτερα θα επισκευτω τον παθολογο μου για να τον ρωτησω αν συνεχισω να περνω το χαπι η να το σταματησω.
Το σιδηρο ειναι 64 και η φυσ. τιμες ειναι 40-160 μαλον θα συνεχισω να το περνω.
Γιωτα απο πιον μηνα αρχισες να εχεις ενοχλησεις στη χολη? Και εγω που και που νιοθω κατι τσιμπηματακια.
Τι μου θυμησες με τον αναισθησιολογο την απιστευτη ταλαιπορια στο παραρτημα να περιμενω απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 13:30 που με ειδε για τον προενχυριτικο τις sleve και αντι να με εξετασει ηθελε να μου κλειση ραντεβου για την επομενη εβδομαδα ευτηχως του ειχα πει οτι ειμε απο επαρχια και μου εκλεισε για την επομενη μερα τουλαχιστον την δουλεια του την εκανε με το παραπανω καλα με κοιμησε μια χαρα.
Σου ευχομαι να να πανε ολα καλα και να μετα να εισαι πιο γερη και πιο δυνατη.
-
Καλά, Ιάσονα, και εγώ ακριβώς τα ίδια στον προεγχειρητικό, έφαγα 5 ώρες από τη ζωή μου για τρεις εξετάσεις (ακτίνα, καρδιογράφημα και αίμα) που θα μπορούσαν να διαρκέσουν 10 λεπτά το πρωί και πλήρωσα και 120 ευρώ(δημόσιο νοσοκομείο!) και μετά ο αναισθησιολόγος μου λέει "ραντεβού σε μια βδομάδα για να σε δω!" Τέλος πάντων.
Ανακάλυψα ότι η χολή έχει πετρούλες, συγκεκριμένα μικροκρυστάλλους όπως το λένε, όταν πριν δυο μήνες ακριβώς με έπιασε μεγάλος πόνος στο στομάχι που δεν ήταν ούτε πόνος τουαλέτας ούτε πόνος αναγούλας και ο γιατρός μου είπε να κάνω κατευθείαν έναν υπέρηχο χολής. Εκεί το είδαμε. Ήταν στους 6 μήνες. Βασικά, με είχε προειδοποιήσει από την αρχή ότι αρκετοί χειρουργημένοι σληβ το παθαίνουν αυτό , απλά δεν το περίμενε τόσο γρήγορα. Πάντως μετά την απώλεια των πρώτων 30-40 κιλών καλό είναι όλοι μας που έχουμε κάνει αυτήν την επέμβαση να εξεταζόμαστε για χολή, ένας υπέρηχος άνω κοιλίας είναι που ελέγχει και την κατάσταση του συκωτιού και του παγκρέατος σε περίπτωση που η χολή τα έχει πειράξει.
-
Καλημέρα. Ο αναισθησιολόγος στο παράρτημα με είχε ταλαιπωρήσει κι εμένα. Αναμονή 2 ώρες για να μου κλείσει ραντεβού την επόμενη εβδομάδα και επειδή καπνίζω μου έδωσε να εισπνέω κάτι βοηθητικό κάθε μέρα και με ξαναείδε άλλες δύο φορές. Μου πήρε 3 εβδομάδες για να μου δώσει το ο.κ. για επέμβαση. Είναι πολύ καλός, δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη νάρκωση και νομίζω ότι δεν φταίει αυτός. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση που και έβλεπε κόσμο και ήταν και στο χειρουργείο παράλληλα. Πως να τα κάνει όλα μόνος του; Γι'αυτό ταλαιπωρείται ο κόσμος. Στο χειρουργείο κήλης που έκανα πριν 2 μήνες σε άλλο νοσοκομείο με είδε μία αναισθησιολόγος στον προεγχειριτικό έλεγχο και στο χειρουργείο ήταν άλλη αναισθησιολόγος. Παραδόξως βέβαια και σ'αυτό το χειρουργείο παρόλο που κάπνιζα μέχρι τελευταία στιγμή και δεν είχα εισπνεύσει κανένα βοηθητικό, πάλι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη νάρκωση. Στο Ιπποκράτειο πλήρωσα κι εγώ 120 ευρώ και πήρα το 80% πίσω από το ΙΚΑ, ενώ στο άλλο νοσοκομείο μετά δεν πλήρωσα τίποτα, έδωσα απλώς το βιβλιάριό μου και έκανα όλες τις εξετάσεις.
-
Καλημερα.εγω με την αναισθησιολογο στον ευαγγελισμο δεν ειχα κανενα θεμα.τον προεγχειρητικο στον κανουν στην χειρουρικη κλινικη και προωθουν τα αποτελεσματα στον αναισθησιολογο ή οποιο αλλο γιατρο χρειαστει.η αναισθησιολογος ηρθε την προηγουμενη του χειρουργειου να μου παρει και αυτη ιστορικο και την αλλη μερα ηταν στο χειρουργειο μου.για τον προεγχειρητικο δεν εδωσα φραγκο εγραψαν ολες τις εξετασεις στο βιβλιαριο νοσηλειας που σου βγαζουν οταν κανεις εισαγωγη.
-
σημερα
πρ ενα μικρο κουλουρακι καροτο γιατι ημουν εξω και ηταν το μονο που μπορουσα να παρω απο το φουρνο
δεκ γαλλικο με γαλα
μεσ 80γρ ψαρι δυο κομματακια αγγουρι μετα το φαγητο αλλη μια κουπα γαλλικο με γαλα
απογ ενα μπισκοτο βρωμης και μια κουταλια απο την κρεμα του cheesecake να δω αν ειχε ζαχαρη
βρ μια πηρουνια χορτα βραστα και 30γρ τυρι και μιση φετα ψωμι
εφαγα και αλλη μιση φετα ψωμι τσιμπια τσιμπια καθε λιγο με τον πρωινο μου καφε
-
ελενη το εφτιαξες το τσιζκεικ κ κρατηθηκες να μη φας???? χιχιχ τι να πω!!! μπραβο σου θα δοκιμαζα σιγουρα λιγο
σημερα
μπισκοτοκρεμα με 2 μπισκοτα κ γαλα
καφε με λιγο γαλα
3 κουλιες τις σουπας ρεβυθοριζο
μια πιρουνια πατατες ογκραντεν
μια μανιταροσουπα
μερικα ποπ κορν (πηγα σινεμα το μικρο κ μμ δε κρατηθηκα)περιπου μια χουφτα :(
-
αλινα δοκιμασα να δω αν ειχε ζαχαρη μονο η κρεμα αυριο που θα εχει παγωσει θα φαω ενα μικρουτσικο κομματακι.σιγα το πολυ ποπ κορν που εφαγες πια σιγα μια χαρα εφαγες.
-
κορίτσια εγώ πια μπορώ να το φάω ένα μικρό κουτί ποπ κορν στο σινεμά ολόκληρο:puzzled:
π- γάλα με δημητριακά
δ- λίγο μήλο
μ- κοτόπουλο με βραστά λαχανικά
α- 200 γρ. ηλιόσπορους και δυο μπισκότα digestive
β- ελπίζω να μην μπω στον πειρασμό να φάω γιατί ήδη έχω καταναλώσει αρκετά
-
Καλησπέρα αγάπες!!! Να ρωτήσω κάτι..... αυτό με την χολή σώνεται? δηλ. αν πίνεις πολύ νεράκι μπορεί και να το γλυτώσεις ή υπάρχει μεγάλο ποσοστό να πάς για αφαίρεση?
Μοναχούλα μου καλή επιτυχία σου εύχομαι και σήμερα έφαγα
πρ. 1/2 κούπα γάλα και 3 κουτ,σου. βρώμη
δεκ. 1 φρυγανιά
μεσ. 1/2 ντολμα, 1/2 φέτα ψωμί, μπόλικη σαλάτα λάχανο
απ. 3 φλ. τσάι, 1 κριτσίνι
βρ. λίγο πατσα βραστό και 2 κ.σ ζουμί, 1 αράβικη μεσσαία με 1 φ. ζαμπόν και 1φ. τυρί
Σχετικά με το Ιπποκράτειο είχα και εγώ μια ταλαιπωρία, με καθυστέρισαν 1 εβδομάδα και μου πρότειναν να κάνω μια εξέταση για την καρδιά αξίας 200 ευρώ σύν 120 για τις υπόλοιπες, δεν παραπονιέμαι γιατί οι άνθρωποι για το καλό μου την ζήτησαν αλλά δεν υπάρχει προσωπικό, χαλάλι όμως αφού μετεγχειριτικά πήγαν όλα καλά τώρα είναι μόνο αναμνήσεις.
-
Χριστίνα κι εμένα μου ζήτησε ο καρδιολόγος του Ιπποκράτειου να κάνω stress echo καρδιάς, εντελώς προληπτικά λόγω διαβήτη. Μου έβαλαν ενδοφλέβια με πεταλούδα αδρεναλίνη και διάφορα άλλα και ενώ ήμουν ξαπλωμένη η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή και μου έκαναν υπέρηχο. Πολύ παιδευτική και εξουθενωτική εξέταση. Παραδόξως δεν μου ζήτησαν να πληρώσω κάτι. Αυτήν την εξέταση έκανες κι εσύ;