Originally posted by sweetOctober
Quote:
Originally posted by Eli
Επίσης να τονίσω το εξής, η διατροφή με τα τρίωρα και τις τριάδες, ακόμη και στην πιο αυστηρή της μορφή θερμιδικά δεν είναι ολιγοθερμιδική διατροφή ίσα ίσα είναι αρκετά αυξημένες οι θερμίδες της σε σχέση με οποιαδήποτε δίαιτα. Και αυτό γιατί απλα δεν είναι δίαιτα!
Είναι διατροφή, τρόπος ζωής, φιλοσοφία ολόκληρη όπως λέω και ξαναλέω.
Το βάρος δεν το χάνουμε κάνοντας ολιγοθερμιδική διαίτα, το βάρος το χάνουμε κάνοντας μία νορμάλ διατροφή, με ολίγον μειωμένες ποσότητες και με αύξηση της φυσικής μας δραστηριότητας. Δεν είναι διατροφή που ποντάρει στις μειωμένες θερμίδες όπως δίαιτες των 1200 και 1400 θερμίδων. Είναι διατροφή που ποντάρει στην αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης. Τρώμε, ασκούμαστε και σκεφτόμαστε όπως αν ήμασταν αδύνατες με φυσική παρενέργεια να γίνουμε αδύνατες κάποια στιγμή. Όσο πιο πολύ τελειοποιούμε την διατροφή, με μη επεξεργασμένες τροφές, με περισσότερες φυτικές ίνες, με πιο θρεπτικές τροφές τόσο πιο καλά λειτουργεί και η απώλεια βάρους.
Και τελικά όταν μετά από όλο αυτό κάποια μέρα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα βάρος που θα νιώθουμε όμορφα, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω για να το διατηρήσουμε. Γιατί απλα όλη τη δουλειά θα την έχουμε κάνει ήδη στην πορεία ;)
έτσι ακριβώς. Αλλά για να χάσεις πρέπει να έχεις έλλειμα. δηλαδή από τις 2100 που έχω εγώ συντήρηση πρέπει να είμαι κάπου 1800. Έστω -300. (ένα κιλό έχει 7700 οπότε καταλαβαίνεις ο στόχος δεν είναι το γρήγορο αδυνάτισμα έτσι).
Αν λοιπόν δεν θερμιδομετρώ (εγώ προσωπικά δεν αναφέρομαι σε όλους) αυτές τις λίγες θερμίδες έλλειμα μπορώ να τις τρώω πανεύκολα κάθε μέρα (μη σου πω και παραπάνω) εν αγνοία μ.
Κι γω δε θέλω να το κάνω αυτό. Προτιμώ εν γνώση μ. Πχ χθες πεινούσα και τις έφαγα. (έκανα άλλο ένα γεύμα, ούτε καν σνακ)
Αν θεωρείς ότι το λάθος είναι στη θερμιδομέτρηση (δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί θεωρείς πως δεν είμαι ετοιμη για τριάδες) να σου πω πως σίγουρα για να χάσεις πρέπει να έχεις έλλειμα. Αθροιστικα το ελλειμα σε ενα μηνα οδηγει πχ στην απωλεια 1-2 κιλων. Οσο μεγαλυτερο τοσο μεγαλυτερη η απωλεια. Αν δεν εχεις ελειμμα δε χανεις ή και βάζεις. Προσωπικά δεν έχω σκοπό στα 110 κιλά που ξεκίνησα ή στα 100 που είμαι τώρα να μείνω εδώ. Θα κάνω τη διατροφή (σας) ελλείψη διαιτολόγου δικού μ να μου τη δώσει/προσαρμόση σε μένα, θερμιδομετρώντας. Αν δε με βοηθά έτσι θα δω. Μια δοκιμή θα με πείσει! Κι γω θα προτιμούσα χωρίς θερμίδες αλλά...αν πάθω ό,τι και η pink από τώρα θα τη σπάσω (τη διατροφή, όχι τη ζυγαριά).