Καλημέρα όμορφες :D
Printable View
Καλημέρα όμορφες :D
Τα χθεσινά μου:
Πρωινό 9.30: 1 φλιτζάνι κεφιρ, 1 φέτα τοστ πολύσπορο, 1 φέτα τυρί, 1 μήλο
Γεύμα 13.00: 1 φλιτζ. σπανακόρυζο, 1 φέτα ψωμί πολύσπορο, 3 δάχτυλα ανθότυτο, λίγο χορτόσουπα, 1 κεφτεδάκι (ήταν ημέρα εκκαθάρισης ψυγείου χιχιχι εξού και το τουρλού)
Σνακ 16.00: 1 μήλο, 1 μπισκότο βρώμης
Απογευματινό 20.30: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό
Βραδινό 21.00: 2 αυγά μάτια χωρίς λάδι, 1 ψωμί φέτα πολύσπορο, σαλάτα μπρόκολο με πίκλες και αβοκάντο και 1κσ. ελαιόλαδο
Περπάτησα κάνα 20λεπτο και πήγα για ζούμπα 1ώρα και 20'
Τα έκανα λίγο χάλι με τα τρίωρα γιατί πήγα το απόγευμα στις 19.00 γυμναστήριο και έχασα το σνακ μου. Δεν πεινούσα και πολύ και κάπου το έχασα. Ευτυχώς δεν μου βγήκε σε μεγάλη πείνα, αλλά όταν γύρισα από το γυμναστήριο ήπια αμέσως έναν χυμό από πορτοκάλια με γλουταμίνη (που πάντα με χορταίνει) και καλού κακού έκανα ένα καλό βραδινό για να μην με πιάσουν υπογλυκαιμίες και υπερφαγία. Ευτυχώς ήμουν κουλ και δεν το πλήρωσα :).
Kαλημερα Eli mου , μια χαρα τα πας!!!!!:roll::roll::roll:
Σε ευχαριστώ Γωγώ μου! Και εσύ δεν πας πίσω ;)
Διάβασα ότι έφαγες κολληματάκι αυτό το μήνα, υπομονή σου συστήνω και να κάνεις τη διατροφή σου χωρίς να ανησυχείς. Ακόμη και οι σλιβάτοι τρώνε κάποιους μήνες κολλήματα όσο πλησιάζετε σε φυσιολογικό BMI. Εφόσον δεν τρως γλυκά και χαζομαρίτσες και κάνεις συχνά γεύματα με σωστές τροφές δεν είναι στο χέρι του, θα ξεκολλήσεις αργά ή γρήγορα και μάλιστα θα δεις απότομη κατηφορίτσα. Μην ξεχνάς να κάνεις τα γεύματα σου, είναι σημαντικά για να κρατάς τον μεταβολισμό ψηλά και μακριά από γλυκάκια και χαζομαρίτσες πλούσιες σε ζάχαρη, ξέρεις... όλα αυτά που κατεβαίνουν εύκολα ;)
Σε ευχαριστω Eli moy .............H αληθεια ειναι οτι φρικαρουμε οταν τρωμε κολλημα αλλα πιστευω να ξεκολλησω συντομα ...............
Είμαι σίγουρη ότι θα ξεκολλήσεις σύντομα, εξάλλου δεν είναι στο χέρι του!
Αρρώστησες κιόλας και το σώμα σου πέρασε σοκ με την γαστρεντερίτιδα, διαβάζω όμως ότι είσαι καλύτερα τώρα :). Και με την Κατερίνα αυτά συζητούσαμε τις προάλλες, όταν είχα κολλήσει για κάνα 2 βδομάδες και δεν την πάλευα, ότι και η ίδια ούσα σλιβάτη έτρωγε απίστευτα κολλήματα όσο κατέβαινε. Μπορεί ένα μήνα να έχανε μόνο ένα κιλό και τον επόμενο να έχανε 3 κιλά μαζεμένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να προσέχεις τη διατροφή σου, να τρως το πρωινό σου, τα συχνά σλιβογευματάκια σου και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους :). Μην αφήνεις τον εαυτό σου νηστικό για ώρες ξέρεις εσύ... τριωράκι και γευματάκι :kiss:
αχ ξερεις eli μου , μου ηρθε αποτομα και αυτο μου κακοφενεται ..................... αλλα θα συνιθισω ............οταν ξαναειχα χασει πολλα κιλα ειχα "φαει"κολλημα στα 74 κιλα , σκεψου οτι εκανα κιλιοπλαστικη και παλι δεν κουνηθηκε ο δεικτης της ζυγαριας!!!! για χοντρο κολλημα !!!!!! αλλα απο τοτε εμαθα και εβαλα μυαλο ..............Ξερω οτι το σωμα θελει χρονο να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα ........... θα του τον δωσω λοιπον,............... Εχω και ενα μεγαλο συμμαχο πλησιαζει το καλοκαρι , θα μπορω να βγαινω για περαπτημα πιο ανετα , θαλασσα , λιγοτερο βαρυ φαγητο ............... οποτε δεν ειναι στο χερι του eli μου ..........
Καταρχην να ζητησω συγνωμη απο τα παιδια στις τριαδες, αλλα επειδη ειδα το κοιλιοπλαστικη και με ενδιαφερει (χωρις να θελω να σας χαλασω το τοπικ, δεν ξερω πως να ψαξω να βρω αν υπαρχει σχετικο ποστ) Αλμα λιπρε αν μπορεις επειδη την κοιλιοπλαστικη δεν θα την αποφυγω μπορεις να μου απαντησεις καποιες ερωτησεις ...
1. Εκανες κυκλοτερη κοιλιοπλαστικη?
2. Ποναει οσο λενε? βεβαια ο καθενας ειναι διαφορετικος, αλλα να εχω μια ιδεα...
3. Ποσο καιρο διαρκει η αναρωση, και οντως υπαρχει βελτιωση ? εννοω μετα απο την κοιλιοπλαστικη εχεις μια οκ κοιλια χωρις κρεμασμα?
4. Δεν εχω ταμειο, οποτε αν την εκανες σε ιδιωτικο, ποσο ειναι περιπου το κοστος?
5. Οι τομες ειναι μεγαλες, αυτο το ξερω, αλλα με την παροδο του χρονου βελτιωνονται ως εικονα?
Επειδη, απο οτι καταλαβα, μετα την κοιλιοπλαστικη ξαναπηρες βαρος( το οποιο και ειμαι σιγουρη οτι θα χασεις μιας και εισαι στον σωστοτατο δρομο, και μια που το γραφω μην φοβασαι τα κολληματα, ειναι σπαστικα αλλα μετα σε ανταμειβουν αποτομα με πολλα κιλα κατω)... Μετα την επαναπροσληψη η κοιλια επανηλθε οπως ηταν πριν (το ρωταω αυτο, γιατι δεν εχω γινει μανουλα και σκεφτομαι οτι αν με αξιωσει ο θεος να κανω κοιλιοπλαστικη και μετα παιδακι, ισως η κοιλια μου λογο δερματος να γινει ακριβως οπως τωρα)
Να πω οτι εγω δεν εχω ενα απλο θεμα χαλαρωσης, αλλα εχει κρεμασμα, που περα απο αντιαισθητικο εχω διαφορα θεματα γιατι κραταει υγρασια στις ζαρες και το δερμα κοκκινιζει κτλ
υ.γ: Παιδια απο τις τριαδες και παλι σορρυ που ποσταρω εδω ...
Γωγώ μου όντως όταν αρχίζει να ανοίγει ο καιρός ανοίγει και η διάθεση μας :) και έχουμε και πιο πολύ όρεξη να κάνουμε πράγματα . Παρόλο το κόλλημα σε νιώθω ψύχραιμη και αισιόδοξη και είμαι βέβαιη ότι με σύμμαχο το στομάχι σου θα τα καταφέρεις μια χαρά και σύντομα θα δεις και πάλι κατηφόρα. Άσε το σώμα σου να κάνει το διάλειμμα προσαρμογής και όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο.:kiss:
Nowwhat καλησπέρα :)
Aν θέλεις να πάρεις περισσότερες πληροφορίες για κοιλιοπλαστική θα σου πρότεινα να γράψεις σε ένα αντίστοιχο θέμα που είχε ανοίξει παλιότερα.
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid182806
Επίσης υπάρχει και αυτό το τόπικ που μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις κάποιες πληροφορίες :)
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid200431
Επίσης για ότι σε ενδιαφέρει μπορείς να κάνεις στο φόρουμ αναζήτηση. Πάνω αριστερά στην σελίδα του φόρουμ έχει ένα εικονίδιο αναζήτηση. Εκεί μπορείς να βάλεις λέξεις κλειδιά και να αναζητήσεις διάφορα θέματα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.
Και εννοείται πως δεν ενοχλείς, απλά σου γράφω για να μπορέσεις να πάρεις περισσότερες πληροφορίες από μέλη στην παχυσαρκία. Εδώ στα τρίωρα τα ερωτήματα σου δεν θα τα δούν πολλά άτομα που μπορεί να έχουν να σου δώσουν πληροφορίες.
Καλή συνέχεια
Nowwhat σου στελνω u2u για να μην χαλασω το topic ......
Eli ευχαριστωωωω!!! Αλμα λιμπρε επισης ευχαριστω σου στειλει u2u
Γεια σας κορίτσιαααα!!! Σήμερα πήγα εκδρομούλα αυθημερόν σε μια φίλη μου στη Βέροια και πέρασα πολύυυ όμορφα. Και με τα γεύματα τα πήγα πολύ καλά δε ξέφυγα, είχα και τα σνακ μου μαζί οπότε όλα καλά!! :)
Τα χτεσινά:
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 μπανάνα
15:00
2 γεμιστές ντομάτες γεμιστές με ρύζι (λίγο μεγαλούτσικες) μαγειρεμένες με λίγο λάδι
65 γρ. λευκό τυρί (μου είπα ότι έχει λιγότερα λιπαρά αλλά δε μου άρεσε)
1 πιάτο μαρούλι, 1 κ.σ λάδι
18:30
1 ελληνική μπάρα σοκολάτα
3 μικρά αποξηρανένα βερύκοκα
γαλλικός γάλα- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
21:30
2 μικρές ντομάτες με 1 κ.σ λάδι
2,5 παξιμαδάκια μικρά σίκαλης
2 δάχτυλα φέτα
1 ώρα αερόμπικ (μιλάμε τα φτυσα γιατί ήταν το πιο δυναμικό αερόμπικ που έκανα αλλά μετά ένιωθα τόσο ωραία)
+ δοκίμασα(μια μικρή δαγκωνιά) από μια σοκολάτα με 99% κακάο χωρίς ζάχαρη η οποία ήταν θεόπικρη φυσικά, δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε ποτέ σοκολάτα που δε θα μου άρεζε :P
+ 1 κάσιους
Πινκ μου τα πας εξαιρετικά καλά! Η μέρα σου για μία ακόμη φορά άψογη και μάλιστα εκτός σπιτιού. Και πρόλαβες και πήγες και το γυμναστήριο σου :thumbup:
Τέτοια σοκολάτα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αν και φαντάζομαι ότι ουτε και εμένα θα μου άρεσε. Εγώ λατρεύω γάλακτος (φανατικη της Lacta που είναι θεόγλυκη) αλλά πλέον απολαμβάνω και την μαύρη, αρκεί να μην είναι πολύ πικρή. Το ένα κάσιους μου άρεσε στο τέλος! :lol:
Ελη μου αυτα που έγραψα ήταν τα χτεσινά που ήταν εντός σπιτιού :P
Αυτά που έφαγα σήμερα που ήμουν Βέροια θα τα γράψω αύριο, αλλά να πω την αλήθεια δεν είχε και ιδιαίτερη διαφορά η σημερινή μέρα, την αντιμετώπισα σαν να ήμουν εντός σπιτιού :)
Μάλλον όπως τα γραψα στο πρηγούμενο μνμ σε μπέρδεψα :bigsmile:
Χαχα νομίζω σε κανένα δε θ αρεσε αυτή η σοκολάτα, βασικά πρόκειται για δυσφήμισή της. Όσο για το 1 κάσιους ετοίμαζα το σακουλάκι που θα παιρνα μαζί μου στη βέροια οπότε τσίμπησα ένα και ευτυχώς σταμάτησα εκεί.
Επίσης έχω να δηλώσω πως πάνω στο τραπέζι του σπιτιού μου από χτες υπάρχει μια πιατέλα με κεικ σοκολάτα από τα χεράκια της μαμάς μου που είναι από τα τοπ αγαπημένα μου γλυκά (το κάνει και τέλειο η μανούλα) και παρόλο που με βλεφαρίζει και με ικετεύει να το φάω(χαχα) εγώ στο ύψος μου(αυτό το 1,60 τελοσπάντων :P )!!
Εγώ σήμερα δεν έμεινα στο ύψος μου και ας είμαι πιο ψηλή χιχιχιιχι
όχι ότι έκανα κάτι φοβερό αλλά έφαγα λίγη σοκολάτα υγείας και δύο χούφτες πασατέμπο :D
Κράτα χαρακτήρα Πινκ μου! Όχι ότι δεν μπορείς να φας ένα κομμάτι πάντως αν το βάλεις στο πρόγραμμα σου. Αν και προσωπικά αποφεύγω οτιδήποτε με ζάχαρη γιατί μου ανεβάζει πολύ την όρεξη...
Τρομερό έγκλημα Έλη μου αυτά που έφαγες :P. Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν να φάω γιατί η διαιτολόγος μου είπε ένα γλυκό την εβδομάδα μπορώ να τρώω και πιστεύω ότι θα μενα στο ένα κομμάτι μέχρι στιγμής τουλάχιστον αυτές τις 7 βδομάδες πάει καλά όσον αφορά την αυτοσυγκράτηση. Απλά έχω ενδιασμούς γιατί αύριο θα φάμε έξω και σήμερα έφαγα έξω(παρόλο που έκανα πολύ καλές επιλογές πστεύω). Αλλά αύριο έβαλα στο πρόγραμμα καλαμαράκια (γιατί αυτόν τον μπακαλιάρο δε νομίζω να τον φάω) οπότε θα φάω κάτι τηγανητο έπειτα από ούτε και εγώ ξέρω πόσο καιρό και έτσι δε θέλω να το επιβαρύνω και με το κεικ. Εκτός αν επιλέξω να φάω ψητό ψάρι αύριο, αναλόγως την όρεξη. Πάντως σήμερα Έλη μου έχω να παινευτώ ότι μαζί με τη μερίδα από τα μπιφτέκια που παρήγγειλα έφεραν και πατάτες στο πιάτο και δε τσίμπησα όυτε μια!! Έμεινα στο κρέας μου και τη σαλάτα παρόλο που τις είχα μπροστά. Κάποιος μπορεί να μου πει ε σιγά το πράγμα αλλά για μένα πάντα ήταν πιο δύσκολο να αντισταθώ σε ένα διατροφικό πειρασμό όταν τον είχα μπροστά μου :)
Καλησπέρα τριαδοκόριτσα!!!
Έλλη τι βλέπω????????? μπήκες στη δεκάδα 8 :bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy: χίλια μπράβο:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::t humbup::thumbup:
καλημερα και χρονια πολλα!
να χαιρομαστε και τον mister Z να ναι καλα να μας ανοιγει τα ματια!!
κι εγω θα ηθελα πολυ να δοκιμασω αυτη τη σοκολατα καθως δεν εχει βρεθει σοκολατα να μην μπορω να την φαω...
λοιπον εχθες εγω...
11:00
ποριτζ με 1 ποτηρι γαλα 1.5% 2κσ πιτουρο βρωμης 1κσ λιναροσπορο και 2κσ γκοτζι μπερις
14:00
χοιρινο γαστρας ψαχνο οσο μια γροθια (του αντρα μου :p )
1 κουπακι πατατες φουρνου
1 μαρουλοσαλατα με 1κσ λαδι
17:30
200γρ κρεμουλα (γαλα-ζελατινη-βανιλια-γλυκαντικο)
1 πρασινο μηλο
1 κομ βρωμοκεικ
20:30 (σε καφετερια/παιδοτοπο)
1 φρεντο καπουτσινο χωρις ζαχαρη
μια χουφτιτσα ξηρους καρπους με κρανα (ειχα παρει διπλασια ποσοτητα μηπως ηθελε και κανεις απ την παρεα αλλα με κεικ τοστ και κλαμπ σαντουιτς ουτε που γυρισαν να τα κοιταξουν, εφαγα την μεριδουλα μου και τα υπολοιπα ειναι ακομα στην τσαντα:thumbup: )
23:30
1 μηλο με κανελα
1 κομ βρωμοκεικ!
σημερα ηταν να ζυγιστω αλλα δεν νιωθω ετοιμη να το ανττιμετωπισω μετα την φρικη της παρασκευης , ισως αυριο μεθαυριο, θα δειξει...
επισης σημερα μετα απο κι εγω δεν ξερω ποσο καιρο ξυπνησα πεινασμενη! κοντευα να ξεχασω πως ειναι να πεινας!:tumble:
Ηρθα και γω απο δω... υπερφαγικο παλι χτες (ξηροκαρπια πολλαααααα και 2 παστελια και 1/4 κλαμπ) Παρατηρησα οτι οι ξηροι καρποι ειναι απο τα στανταρ που μετα την καταναλωση αν τους εχω σπιτι θα μου φερουν υπερφαγικο (λεω να μην ξανααγορασω για καποιο διαστημα, ξερω δεν ειναι σωστη αντιμετωπιση αυτη απο θεμα συμπεριφορας προς το φαγητο... αλλα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ρε κοριτσια)... Λογικο μετα απο τοσα ξηροκαρπια ηθελα ζαχαρη μετα την ζαχαρη αλμυρο... Προσπαθω να μην αφησω να με κατακλησουν οι τυψεις... γιατι ειναι φαυλος κυκλος οπως ξερεται οσες ειστε εδω...
Ζυγιστηκα:64, λιγη σημασια εχει βεβαια...
Θελω την γνωμη σας, γιατι ειμαι μπερδεμενη... α) ειχα περιορισει πολυ τις θερμιδες αν τωρα δεν μετραω οπως ειναι το σωστο τις τριαδες πως θα εχω ενα μπουσουλα? (και το ρωταω γιατι φοβαμαι οτι εμαθα τον οργανισμο μου σε λιγες και τωρα αν αυξησω αποτομα θα τα παρει λιπος ... )
Καλημέρα και από εμένα :)
Σοκολατένια μου!!!! :love: Πως πάει η νέα δουλειά;;; Ελπίζω να είσαι καλά γλυκιά μου! Εγώ εδώ στον αγώνα και ναι ναι επιτέλους την ξεκόλλησα την αναθεματισμένη ζυγαριά!
Τα χθεσινά μου:
Πρωινό 10.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Πρόγευμα 13.30: 1/2 μπανάνα, 4 καρύδια
Γεύμα 15.30: 2 καλαμάκια χοιρινά, 1 πίτα ολικής, πράσινη σαλάτα (αγγούρι, μαρουλι, σπανάκι κτλ) , 2κ.σ. τζατζίκι. (όλα σπιτικά με ελάχιστο ελαιόλαδο)
Απογευματινό 18.30: 1 αχλάδι, 1 μπισκότο βρώμης
Βραδινό 22.00: 1 καλαμάκι χοιρινό, 1/2 πίτα ολικής, πράσινη σαλάτα, 2κ.σ. τζατζίκι, 1 δάχτυλο φέτα
23.30 : 40 γρ σοκολάτα υγείας, 2 χούφτες πασατέμπο
Και περπάτημα 50'
Είμαι πολύ χαρούμενη για την χθεσινή μου μέρα γιατί διαπιστώνω ότι νιώθω να αποκτώ ευκολότερο κορεσμό στη σοκολάτα και οτιδήποτε εκτός του προγράμματος μου :). Σταμάτησα και στη σοκολάτα και στα πασατέμπο όταν ακριβώς ένιωσα ότι καλύφθηκα από την γεύση και σε σχέση με παλιότερα αυτές οι ποσότητες είναι πραγματικά για να κάνω πάρτι!!!!
Είναι υπέροχη η στιγμή που επιτέλους νιώθω ότι έχω αφήσει την υπερφαγία που μου φόρτωσε τόσα πολλά κιλά πίσω μου, και αυτό μου δίνει την αυτοπεποίθηση ότι όταν φτάσω να αδυνατίσω δεν θα κινδυνέψω να ξαναβάλω πίσω βάρος :starhit:
Nowwhat σε άφησα για τελευταία και καλύτερη :DQuote:
Originally posted by nowwhat
Ηρθα και γω απο δω... υπερφαγικο παλι χτες (ξηροκαρπια πολλαααααα και 2 παστελια και 1/4 κλαμπ) Παρατηρησα οτι οι ξηροι καρποι ειναι απο τα στανταρ που μετα την καταναλωση αν τους εχω σπιτι θα μου φερουν υπερφαγικο (λεω να μην ξανααγορασω για καποιο διαστημα, ξερω δεν ειναι σωστη αντιμετωπιση αυτη απο θεμα συμπεριφορας προς το φαγητο... αλλα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ρε κοριτσια)... Λογικο μετα απο τοσα ξηροκαρπια ηθελα ζαχαρη μετα την ζαχαρη αλμυρο... Προσπαθω να μην αφησω να με κατακλησουν οι τυψεις... γιατι ειναι φαυλος κυκλος οπως ξερεται οσες ειστε εδω...
Ζυγιστηκα:64, λιγη σημασια εχει βεβαια...
Θελω την γνωμη σας, γιατι ειμαι μπερδεμενη... α) ειχα περιορισει πολυ τις θερμιδες αν τωρα δεν μετραω οπως ειναι το σωστο τις τριαδες πως θα εχω ενα μπουσουλα? (και το ρωταω γιατι φοβαμαι οτι εμαθα τον οργανισμο μου σε λιγες και τωρα αν αυξησω αποτομα θα τα παρει λιπος ... )
Ξέρεις δεν είναι λάθος να αποφεύγεις να βάζεις στο σπίτι σου συγκεκριμένες τροφές στις οποίες είσαι επιρρεπής για υπεφαγικό. Ίσα ίσα είναι θεμιτό και αναγκαίο. Και εγώ ακόμη και τώρα δεν βάζω στο σπίτι μου τροφές που δεν μπορω να αντισταθώ. Να π.χ. τις προάλλες με τα κριτσίνια. Μου είχε φέρει μία φίλη ένα κουτί γεμάτο με κριτσίνια ολικής πολύσπορα, και είναι από τα σνακ στα οποία δεν μπορώ να αρκεστώ στα 1-2 και σε βραδινές ευαίσθητες στιγμές μπορεί να πέσω με τα μούτρα. Έτσι τα έκανα πακέτο και τα έδωσα στην αδερφή μου για να μην μπαίνω σε πειρασμό. Επίσης στο σπίτι μας δεν μπαίνουν σοκολάτες γάλακτος, και γενικά οποιαδήποτε μορφή γλυκού (εκτός από λίγη μαύρη σοκολάτα και γλυκά του κουταλιού), αναψυκτικά, εννοείται γαριδάκια - πατατάκια, ξηροί καρποί ψημένοι, αλατισμένοι, μπισκότα κτλ
Το μόνο που έχω είναι τα μπισκότα βρώμης με ταχίνι και μέλι, και ξηροί καρποί ανάλατοι - άψητοι, στους οποίους όμως προσωπικά μπορώ να φάω τις φυσιολογικές ποσότητες χωρίς να ξεφύγω και μάλιστα χωρίς να πιεστώ.
Όταν με το καλό αδυνατίσω και επιστρέψω σε φυσιολογικό βάρος, μπορεί κάποια πράγματα να τα επιτρέπω στο σπίτι μας να μπαίνουν, αλλά και πάλι τα γλυκά και τα γαριδάκια και τα αναψυκτικά δεν θέλω να ξαναμπούν στο σπίτι μας γιατί κάνουν και κακό στην υγεία μας. Προτιμώ να μπαίνουν μία φορά στο τόσο, να κάνουμε την πλάκα μας, αλλά σίγουρα όχι σε μόνιμη βάση.
Κατά τα άλλα σε ότι έχε να κάνει με την διατροφή και τις θερμίδες. Νομίζω το εξήγησα πολύ αναλυτικά στην SweetOctober πιο πάνω ότι δεν είναι μόνο το τι θερμίδες τρώμε, αλλά από που παίρνουμε αυτές τις θερμίδες. Δηλαδή είναι άλλο να παίρνεις 2000 θερμίδες από γλυκά, προϊόντα από λευκό αλεύρι, και μην θρεπτικές τροφές και άλλο να παίρνεις 2000 θερμίδες από θρεπτικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο ωμό, καρπούς, σωστά μαγειρεμένο φαγητό, προϊόντα ολικής άλεσης κτλ. Τις πρώτες θερμίδες το σώμα μας δεν τις αναγνωρίζει, δεν μπορεί ουσιαστικά να τις χρησιμοποιήσει για κάτι άλλο εκτός από το να τις κάνει λίπος. Άσε που αυτές οι τροφές αυξάνουν τόσο πολύ τη γλυκόζη στο αίμα μας, και αναγκαζόμαστε να εκκρίνουμε μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης για να ισορροπήσει και πάλι η γλυκόζη και όλο αυτό οδηγεί σε αποθήκευση λίπους.
Αν από την άλλη επιλέγεις τροφές θρεπτικές, και με σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και με μπόλικες φυτικές ίνες και μάλιστα τις καταναλώνεις με την λογική των τριώρων και τρων τριάδων δεν υπάρχει περίπτωση να παχύνεις.
Εξάλλου τι θα κάνεις; Θα μετράς θερμίδες για μία ζωή;; Εγώ σου προτείνω να πειραματιστείς. Από τι καταλαβαίνω έχεις μπει σε φάση συντήρησης. Είναι φυσιολογικό να έχεις σκαμπανευάσματα στο βάρος σου της τάξεως των 2 κιλών όταν είσαι σε φάση σταθεροποίησης. Μπορείς να ξεκινήσεις με λίγο μικρότερες ποσότητες και να τις αυξάνεις και να βλέπεις πως αντιδρά το σώμα σου.
Αν έχεις χάσει πολύ γρήγορα και με ανορθόδοξο τρόπο το βάρος σου, είναι πιθανόν να έχεις "ρίξει" τον βασικό μεταβολισμό σου. Αν θέλεις να τον ανεβάσεις και πάλι αυτή η διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση θα σε βοηθήσει να τον ανεβάσεις σταδιακά, ώστε να μπορέσεις και πάλι να τρως φυσιολογικά χωρίς να αναγκάζεσαι να πεινάς. Επικεντρώσου στο να αυξήσεις μυικό ιστό, που θα σου δώσει το δικαίωμα να τρως περισσότερο καθημερινά :).
Eli μου βλέποντας το πρωινό σου ανησυχώ μήπως εγώ το παράκανα σήμερα, έφαγα 2 μπισκότα βρώμης είναι υπερβολή;; για πρωινό 2 μου χς πει η διαιτολόγος :-/
Τα χτεσινά:
11:00
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 μπανάνα
14:00( στη βέροια)
1 μερίδα μπιφτέκια ψητά(ειχε 3 μπιφτέκια αλλά τα φαγα και τα 3 :Ρ )
1 πιτα αλαδωτη
κετσαπ
αγγουροντοματα χωρίς λαδι
17:10
3 αποξ.βερύκοκα
1 χούφτα ξηρους καρπους
1 γαλλικό γάλα-2 κ.γλ καστανή ζαχαρη
μισό ποτήρι κρασί
21:00 (σπίτι)
1,5 ντομάτα
2,5 παξιμαδάκια ολικής
48 γρ φέτα
00:20
1 αποξ βερυκοκο
μισό βρωμομπισκότο
Πινκ όντως η χθεσινή σου μέρα που ήταν εκτός είναι για πολλά συγχαρητήρια δεδομένου κιόλας ότι δεν χρειάστηκε να πιεστείς και έκανες χαλαρή και ήρεμη τις επιλογές σου. Ειδικά με τις πατάτες είναι πολύ εξωπραγματικό όταν βλέπεις ότι μπορείς να αντισταθείς χιχιχι. Πλέον το ζω πολύ συχνά γι αυτό και δεν το καταγράφω. Τις προάλλες π.χ. έφτιαξα στον άντρα μου τηγανιτές πατάτες να φάει με τα κεφτεδάκια του. Δεν άγγιξα ούτε μια και ένιωσα ιδιαίτερα περήφανη για αυτό! Και δεν είναι μόνο αυτή η φορά, μπορεί να συμβαίνει και κάθε βδομάδα... :D
Όσο για το πρωινό, να σου πω έμενα μου έχει ένα μπισκότο. Βασικά μου έχει κανονικά 1κ.σ. μείγμα ξηρών καρπών και το μπισκότο στο σνακ, αλλά ηθελα κάτι πιο γλυκό και θα φάω τους καρπούς μου στο σνακ. Καταρχήν μιλάμε για τα ίδια μπισκότα; Την γνωστή συνταγή με βρώμη, μέλι και ταχίνι;
Ευχαριστώ Έλη μου! Απλά σκεφτομαι οτι χτες μαλλον κινηθηκα σε θερμιδες συντηρησης ισως; Σιγουρα οχι απωλειας (αν ελειπε το κρασι και το βραδινο σνακ θα ταν καλυτερα). Ναι τη γνωστη συνταγή! Εφαγα 2 μπισκοτα 1 ποτηρι γαλα και 1 μπανανα μετρια σε μεγεθος. Μαλλον ειναι πολλά...
Καταρχήν θα ήταν λάθος να μην κάνεις το βραδινό σου σνακ, καλά έκανες και το έκανες και μάλιστα ήταν και πολύ μικρό για να κάθεσαι και να σκέφτεσαι αν θα έπρεπε να το συμπεριλάβεις ή όχι. Σίγουρα σου έκανε πολύ καλό και δεν το έχεις καν πάρει χαμπάρι χιχιχι.
Όσο για το πρωινό σου με τα μπισκότα για να καταλάβω την ποσότητα... εγώ με μία φουρνιά (1 φλιτζ βρώμη, 1/2 μέλι, 1/2 ταχίνι, βγάζω 10 με 12 μπισκότα) Από αυτά συνήθως τρώω ένα μόνο είτε πρόκειτα για πρωινό είτα για σνακ. Αν θυμάμαι όμως παλιά ο διατροφολός μου μου είχε δύο για πρωινό και όχι ένα... πάω να το τσεκάρω σε παλιό διατροφολόγιο...
Πινκ μου πράγματι, σε παλιότερα διατροφολόγια, όταν είχα πρωτοξεκινήσει μαζί του, το πρωί μου έβαζε 1 ποτήρι γάλα, 1 φρούτο και 2 μπισκότα.
Τώρα πια που έχω εκπαιδευτεί στα τρίωρα πολύ και οι υπερφαγικές μου τάσεις είναι σπάνιες μου το έχει ελαττώσει σε ένα. Άσε που εγώ και για λόγους υγείας (θέλω να κάνω εξωσωματική σύντομα) επιβάλλεται πλέον να χάσω βάρος και ενδεχομένως και για αυτό να με έχει σε λίγο μικρότερες ποσότητες.
Elaki σε ευχαριστω,
σε φαση συντηρησης, δεν με λες καλο θα ηταν να χασω λιγο ακομα βαρος, αλλα αναξαρτητα αυτου Eli μου, το βαρος ειναι το λιγοτερο αυτο που θελω να πετυχω ειναι να μαθω να ζω με την διατροφικη μου διαταραχη και να μην με οριζει εκεινη ... αλλα να την οριζω εγω... τα κιλα τα εχασα σχετικα γρηγορα, εκανα και γω τις βλακειες μου... ευτυχως ασκηση εκανα και κανω...
Δεν θελω θαυματα, εχω καταλαβει το προβλημα μου... το προβλημα μου δεν ειναι το ΒΑΡΟΣ!!!! το βαρος ειναι το αποτελεσμα του προβληματος η αιτια βρισκεται αλλου η επεισοδιακη υπερφαγια (γιατι ναι εχω πληρη συναισθηση οτι πασχω απο αυτη τη διατροφικη διαταραχη, διαβαζωντας τα συμπτωματα της και ψαχνωντας στο ιντερνετ)
Εδω που ειμαι, δεν υπαρχει καποιος ψυχολογος που να ειδικευεται σε διατροφικες διαταραχες (αν καποιος αναρωτιεται γιατι θελω να παω οντας 64 κιλα, θα πω οτι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ο δεικτης της ζυγαριας) οχι δεν με βλεπω χοντρη, δεν εχω ψευδαισθησης ειμαι πλεον φυσιολογικου βαρους... αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να παλεψω με την διατροφικη διαταραχη αν την αγνοησω αυριο θα ειμαι παλι 100... Το καλο ειναι οτι εχω εντωπησει το προβλημα αρα εχω κανει τα πρωτα μεγαλα βηματα, οπως εντοπισμος του προβληματος ...
Προσπαθω διαβαζωντας απο δω, απο κει, κανωντας δουλεια με τον ευατο μου να το λυσω...
Ελη πολυ με διευκολυνει που δεν σημαινει οτι ειναι λαθος να μην βαζεις στο σπιτι τροφες που σε οδηγουν στην υπερφαγια... γιατι νομιζα οτι κανονικα θα επρεπε να ερχεσαι αντιμετοπος με αυτες συνεχεια, κατι που ειναι ψυχοθρορω... αρα καλια να με προστατευω οταν εχω εντοπυσει αυτες τις τροφες παρα να βαζω τον πειρασμο σπιτι μου ...
Απο σημερα εχω επανελθει στα τριωρα...
Nowwhat διάβασα αρκετό από το τόπικ σου και την ιστορία σου και είναι πράγματι αξιοσημείωτη η προσπάθεια σου και άξια πολλών συγχαρητηρίων!
Ο διατροφολόγος μου λέει μία ατάκα που μου αρέσει πολύ και είναι πολύ αληθινή:
Αν είναι κάποιος αλκοολικός, θα έβαζες μέσα στο σπίτι του μπουκάλια με αλκοόλ; Όχι βέβαια! Ε τότε γιατί αυτοί που πάσχουν από διατροφική διαταραχή θα πρέπει να έχουν στο σπίτι τους τροφές που πυροδοτούν υπερφαγικά;
Όταν καταλάβουμε ότι η παχυσαρκία είναι ασθένεια, και όταν αποφασίσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να την νικήσουμε είναι μία ολιστική προσέγγιση μόνο τότε θα καταφέρουμε να βγούμε νικήτριες από τον αγώνα μας. Και από όσο ξέρω οι αλκοολικοί για να μην επιστρέψουν πίσω στον εθισμό τους, δεν ξαναπίνουν ποτέ στην ζωή τους! Τότε εμείς γιατί να επιστρέφουμε σε τροφές που ξέρουμε ότι ο εγκέφαλος μας τις έχει συνδέσει με ανθυγιεινές συμπεριφορές;
Προσωπικά εγώ αν δεν ξαναφάω ποτέ πατατάκια, γαριδάκια, παγωτά, σοκολάτες γάλακτος και fastfood δεν θα με πειράξει καθόλου. Ίσα ίσα θα προσφέρω τα μέγιστα στην υγεία μου. Αν όμως νιώσω κάποια στιγμή αρκετά δυνατή ώστε να μπορώ να τα τρώω με μέτρο ίσως και να τα ξαναβάλω στη ζωή μου αλλά πάντα με μέτρο και μία φορά στο τόσο για να κάνω την πλάκα μου και να απολαύσω και όχι για να πνίξω συναισθήματα, κούραση κτλ.
Και όχι δεν τα έχω ενοχοποιημένα, δεν είναι αυτά ο εχθρός, αλλά όσο με γυρνάνε πίσω σε συμπεριφορές που μου κάνουν κακό, θα τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι :)
Ελλη μου, απο την μικρη εμπειρια μου αυτους τους μηνες ... καποιες τροφες ναι γινεται να τις βαλουμε για την πλακα μας και για την απολαυση (σε μενα αυτες ειναι η σοκολατα 70% κακαο, το σουβλακι, θα φαω ενα τελος, το ταχινι με κακαο, ενα κουταλακι τελος) αλλα τα ξηροκαρπια τελικα και τα ξερα φρουτα ακομα αποτελουν πειρασμο (και το γελιο ειναι οτι δεν μου το προκαλουν ολα, υπερφαγικο με αμυγδαλα δεν εκανα ποτε οποτε εχω σπιτι, ουτε με δαμασκηνα, ενω με ολα τα αλλα, στανταρακι το χω παρατηρησει οδηγουμε σε υπερφαγια)
Τα γραφω εδω, γιατι ισως τελικα, μαζι με τα τριωρα να βοηθαει να εντοπισουμε περα απο τους λογους της υπερφαγιας και ποιες τροφες μας οδηγουν εκει... Ισως βοηθαει και ειναι και αυτο σημαντικο... διαβαζα ενα αρθρο τωρα που ελεγε οτι πολλες φορες οι τροφες που επιλεγουμε (ακομα και στο υπερφαγικο) εχει να κανει με την ψυχολογικη μας κατασταση εκεινη την στιγμη ... Δηλαδη αν η στεναχωρια ειναι το κυριαρχο συναισθημα τοτε πυροδοτηται το υπερφαγικο απο γλυκο (σοκολατα, παγωτο, ζαχαρη, ασχετα μετα λογο ορμονων, αν φαμε και αλμυρο... το προιον που πυροδοτησε εχει σημασια... ) και αυτο γιατι ο οργανισμος θελει να αυξηση την σεροτονινη, ο τροπος αντιδρασης που προτεινεται ειναι οταν το νιωσουμε να κανουμε ασκηση αλλη πηγη σεροτονινης
Αντιθετα, αν ειμαστε νευριασμενοι, αγχωμενοι τεινουμε σε τροφες που κανουν κρακ που εχουν σπανε οπως παξιμαδια, πατακια, ξηροι καρποι, ποπ κορν... ασχετα αν μετα την υπερκαταναλωση θελουμε και γλυκο... τροπος αντιδρασης σε τετοιο υπερφαγικο ασκηση και κατι που απασχολει τα χερια κανωντας θορυβο πχ κομπολοι...
Εγω το βρηκα ενδιαφερον για αυτο και το μοιραζομαι... γιατι η αληθεια ειναι πως ειχα παρατηρηση αυτον τον καιρο πως δεν αρχιζε παντα το υπερφαγικο απο τις ιδιες τροφες αν και εχω βρει τις υποψηφιες τροφες που πυροδοτουν υπερφαγικα σε μενα...
Nowwhat χαίρομαι που έχεις συνειδητοποιήσει τόσα πολλά γύρω από τις διαρτοφικές διαταραχές και μάλιστα έχεις τη διάθεση και το ψάχνεις. Έχεις πιάσει το πρόβλημα σωστά και ψάχνεις προς τη σωστή κατεύθυνση ;)
Αυτό για το γλυκό και το αλμυρό δεν το είχα ξανακούσει. Ακούγεται όμως τόσο λογικό :eureka:
Πάντως το σημαντικό είναι αυτό που γράφεις στο τέλος. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, και έτσι οι τροφές που πυροδοτούν τα υπερφαγικά μας είναι διαφορετικές. Εγώ έχω θέμα με τις κρατσανές τροφές λοιπόν περισσότερο :lol:. Εκεί χάνω τον έλεγχο, για αυτό και αποφεύγω π.χ. τα κριτσίνια που κατά τα άλλα μια χαρά τροφή είναι αν είναι ολικής και πολύσπορα. Τα μπισκότα με βρώμη, ταχίνι και μέλι από την άλλη με ηρεμούν και με χορταίνουν τόσο που δεν με νοιάζει να φάω καν δεύτερο! Παρόλα αυτά με τους καρπούς δεν έχω θέμα. Πάντα μπορώ να σταματήσω αν όχι στη μία κ.σ. σίγουρα στις δύο που είναι και το φυσιολογικό.
Παράλληλα πολύ σημαντικό από τι έχω καταλάβει για να μην έχουμε τάσεις για υπερφαγία είναι η αποφυγή γενικά της ζάχαρης και του λευκού αλευριού. Από τότε που τα ελάττωσα σε σημείο σχεδόν μηδενικό έχω δει φοβερή διαφορά στην όρεξη μου! Τρώω μέλι, αυτό βάζω και στον καφέ μου και μόνο μαύρο αλεύρι, ζυμαρικά ολικής (αν και αυτά με μέτρο γιατί πάλι με κάνουν να έχω λιγούρες) και σιγά σιγά μπαίνω και στο καστανό ρύζι. Βλέπω ότι αυτές οι τροφές λειτουργούν καλύτερα για να διατηρώ ισορροπίες στη διατροφή μου και μου δίνουν ηρεμία και πληρότητα.
Με την σοκολάτα είμαι με τις ώρες μου. Στο σπίτι έχω μόνο μαύρη και σε μικρή ποσότητα (ποτέ πανω απο 100γρ) και μπορεί να την αγνοώ για μέρες ή και βδομάδες και κάποιο βράδυ (πάντα βράδυ) να μου γυαλίσει το μάτι! Πλέον όμως τρώω το πολύ μέχρι 50γρ οπότε είμαι πολύ καλά. Όσο για το σουβλάκι, ποτέ δεν το θεώρησα κακό, γιατί είναι ιδιαίτερα χορταστικό και μία πολύ καλή τριάδα. Απλά προσπάθω αντί να το παραγγέλνω να το κάνω σπίτι μου με πιτες ολικής και με λαχανικά και δικό μου τζατζίκι που το φτιάχνω μόνη μου. Έτσι και ξέρω τι υλικά βάζω, αποφεύγω τα περιττά λάδια και χορταίνω πιο εύκολα. Στροφή στην ποιότητα ένα πράμα!
Ελλη μου νομιζω θα συμφωνησεις, αν δεν δεις το προβλημα στην ριζα του τοτε μην περιμενεις να λυσεις το προβλημα...
Αυτο με τα ζυμαρικα το εχω και γω ... ακομα κι αν ειναι ολικης 100% μου φερνουν λιγουρες, και αλλη μια ερωτηση (εχω καταστρεψει το θεμα με τις τριαδες αλλα απο οσο καταλαβα εδω δεν καταγραφεται μονο φαγητα κτλ αλλα συζητατε κιολα οποτε μαλλον δεν το κατεστρεψα το τοπικ, δεν ειμαι και πολυ σχετικη με τους κανονες των φορουμ... ) Τα βρωμομπισκοτα που ειδα και αναφερεται παραπανω υλικα ειναι 1 φλ βρωμη, 1/2 μελι, 1/2 ταχινι μονο αυτα? να υποφεσω γινεται σαν παχυς χυλος και τα βαζεις στην λαδοκολα στο φουρνο για ποση ωρα, μεχρι να γινει τραγανο? Η βρωμη με χορταινει και φτιαχνω συνηθως κρεμουλα (βρωμογαλο το λεω εγω..., και βρωμοσουπα φτιαχνω, αν δεν το κανετε ηδη, αντικαθιστω το ρυζι με βρωμη... γινεται ωραιο με χορτα/λαχανικα, ντοματα σε ψαροσουπα, κρεατοσουπα, κοτοσουπα δεν εχω τολμησει να δοκιμασω ακομα) και ψαχνω για συνταγες ...
Όχι απλά δεν το χαλάς το τόπικ ίσα ίσα το εμπλουτίζεις κιόλας, με την εμπειρία σου και τους προβληματισμούς σου ;)
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί διστάζουν να μπουν στο θέμα μας όταν το μόνο το οποίο κάνουμε εδώ είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον ώστε να ξεπεράσουμε τις διατροφικές μας διαταραχές, να βρούμε διατροφικές ισορροπίες και να μάθουμε να τρεφόμαστε σωστά σε ότι κιλά και να είμαστε. Ναι κάνουμε τρίωρα και τριάδες - δυάδες και καταγράφουμε τι τρώμε, αλλά πέρα από αυτά μοιραζόμαστε συνταγές, προβληματισμούς, λύσεις και ότι άλλο μας βοηθάει ώστε να βελτιώσουμε την ζωή μας άρα και τη διατροφή μας :). Εννοείται πως είσαι ευπρόσδεκτη όπως είναι και όλοι οι υπόλοιποι! Ακόμη και αυτοί που έχουν αντιρρήσεις και ενδοιασμούς και δεν κάνουν τη διατροφή, ακόμη και αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να είναι καλοπροαίρετοι και να μην προσβάλλουν τα μέλη, ή να μην επιβαρύνουν τη διαταραχή κάποιου άλλου μέλους. Π.χ. έχω δει να γράφει στο εδώ στο τόπικ κοπέλα που είναι ανορεξική, που έχει εμμονή με το φαγητό και να πετιέται κάποιος που δεν ξέρει την ιστορία της και να της δίνει διατροφικές συμβουλές και να της μιλάει για θερμίδες. Εκεί εννοείται πως είναι χρέος μας να επέμβουμε και να μην φέρουμε το άτομο σε δυσκολότερη θέση από τι είναι ήδη. Αν για κάτι είμαι κατά στο να κάνουμε εδώ μέσα και ειδικά σε αυτό το τόπικ είναι να μετράμε θερμίδες και για αυτό θα είδες ότι στις προηγούμενες σελίδες είχαμε μία διαφωνία με την SweetOctober, ωστόσο και αυτές οι διαφωνίες για μένα είναι ιδιαίτερα θεμιτές και καλοδεχούμενες γιατί μέσα από αυτές τις κουβέντες καμιά φορά βγαίνουν διαμάντια!
Πάλι μακρηγόρησα και έχω αργήσει χιχιχι
Τα μπισκότα βρώμης θα τα βρεις σε αυτό το τόπικ:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d=4492&page=13
στο οποίο θα βρεις και άλλες συνταγές που μπορεί να σου αρέσουν, μιας και είσαι σε αναζήτηση νέων γεύσεων.
Φιλιά πολλά καλο απόγευμα, πάω για καφεδάκι :cool:
πολυ σωστα Ελη μου αυτα που λες !! κι εγω αυτη την εντυπωση ειχα οτι πρεπει να μαθεις να αντιστεκεσαι στις τροφες που σου προκαλουν "θεμα" . αλλα τελικα αν δεν το χεις δεν προκειται να το φας!!!Quote:
Ελλη μου, απο την μικρη εμπειρια μου αυτους τους μηνες ... καποιες τροφες ναι γινεται να τις βαλουμε για την πλακα μας και για την απολαυση (σε μενα αυτες ειναι η σοκολατα 70% κακαο, το σουβλακι, θα φαω ενα τελος, το ταχινι με κακαο, ενα κουταλακι τελος) αλλα τα ξηροκαρπια τελικα και τα ξερα φρουτα ακομα αποτελουν πειρασμο (και το γελιο ειναι οτι δεν μου το προκαλουν ολα, υπερφαγικο με αμυγδαλα δεν εκανα ποτε οποτε εχω σπιτι, ουτε με δαμασκηνα, ενω με ολα τα αλλα, στανταρακι το χω παρατηρησει οδηγουμε σε υπερφαγια)
Τα γραφω εδω, γιατι ισως τελικα, μαζι με τα τριωρα να βοηθαει να εντοπισουμε περα απο τους λογους της υπερφαγιας και ποιες τροφες μας οδηγουν εκει... Ισως βοηθαει και ειναι και αυτο σημαντικο... διαβαζα ενα αρθρο τωρα που ελεγε οτι πολλες φορες οι τροφες που επιλεγουμε (ακομα και στο υπερφαγικο) εχει να κανει με την ψυχολογικη μας κατασταση εκεινη την στιγμη ... Δηλαδη αν η στεναχωρια ειναι το κυριαρχο συναισθημα τοτε πυροδοτηται το υπερφαγικο απο γλυκο (σοκολατα, παγωτο, ζαχαρη, ασχετα μετα λογο ορμονων, αν φαμε και αλμυρο... το προιον που πυροδοτησε εχει σημασια... ) και αυτο γιατι ο οργανισμος θελει να αυξηση την σεροτονινη, ο τροπος αντιδρασης που προτεινεται ειναι οταν το νιωσουμε να κανουμε ασκηση αλλη πηγη σεροτονινης
Αντιθετα, αν ειμαστε νευριασμενοι, αγχωμενοι τεινουμε σε τροφες που κανουν κρακ που εχουν σπανε οπως παξιμαδια, πατακια, ξηροι καρποι, ποπ κορν... ασχετα αν μετα την υπερκαταναλωση θελουμε και γλυκο... τροπος αντιδρασης σε τετοιο υπερφαγικο ασκηση και κατι που απασχολει τα χερια κανωντας θορυβο πχ κομπολοι...
Εγω το βρηκα ενδιαφερον για αυτο και το μοιραζομαι... γιατι η αληθεια ειναι πως ειχα παρατηρηση αυτον τον καιρο πως δεν αρχιζε παντα το υπερφαγικο απο τις ιδιες τροφες αν και εχω βρει τις υποψηφιες τροφες που πυροδοτουν υπερφαγικα σε μενα...
ωπα τωρα αυτο με ενδιαφερει πολυ!! αντι για ρυζι βρωμη ε?? και ειναι ωραιο? λεω να κανω σουπα αυτη τη βδομαδα να τους το βαλω(εχω και τα πιτσιρικια εγω μεγαλη οικογενεια) , η αληθεια ειναι οτι δεν βολευει να κανω χωριστα φαγητα οποτε μακαρι να τους αρεσει!:starhit:Quote:
Ελλη μου νομιζω θα συμφωνησεις, αν δεν δεις το προβλημα στην ριζα του τοτε μην περιμενεις να λυσεις το προβλημα...
Αυτο με τα ζυμαρικα το εχω και γω ... ακομα κι αν ειναι ολικης 100% μου φερνουν λιγουρες, και αλλη μια ερωτηση (εχω καταστρεψει το θεμα με τις τριαδες αλλα απο οσο καταλαβα εδω δεν καταγραφεται μονο φαγητα κτλ αλλα συζητατε κιολα οποτε μαλλον δεν το κατεστρεψα το τοπικ, δεν ειμαι και πολυ σχετικη με τους κανονες των φορουμ... ) Τα βρωμομπισκοτα που ειδα και αναφερεται παραπανω υλικα ειναι 1 φλ βρωμη, 1/2 μελι, 1/2 ταχινι μονο αυτα? να υποφεσω γινεται σαν παχυς χυλος και τα βαζεις στην λαδοκολα στο φουρνο για ποση ωρα, μεχρι να γινει τραγανο? Η βρωμη με χορταινει και φτιαχνω συνηθως κρεμουλα (βρωμογαλο το λεω εγω..., και βρωμοσουπα φτιαχνω, αν δεν το κανετε ηδη, αντικαθιστω το ρυζι με βρωμη... γινεται ωραιο με χορτα/λαχανικα, ντοματα σε ψαροσουπα, κρεατοσουπα, κοτοσουπα δεν εχω τολμησει να δοκιμασω ακομα) και ψαχνω για συνταγες ...
Εli καλο καφεδακι... Τονια ποσταρω την βρωμοσουπα στο λινκ που εβαλε η Εli με τις συνταγες αν θελει να το δοκιμασει και κανας αλλος... Θα γραψω και 2-3 αλλες συνταγες που εμενα μ αρεσουν...
Τι ωραία συζήτηση βρε κορίτσια!! Χαίρομαι να βλέπω τέτοιες συζητήσεις, σίγουρα είναι ένα τόπικ που πρέπει να υπάρχει η κουβέντα, ο διάλογος!! Αλλιώς απλά θα γράφαμε μόνο τι τρώμε...τότε γιατί να υπάρχει ξεχωριστό τόπικ για τις τριάδες :)
Έλη σ ευχαριστώ που τσέκαρες τις ποσότητες, πρώτη φορά επέλεξα βρωμομπισκότα για πρωινό συνήθως προτιμώ ένα για σνακ. Αγαπημένο μου πρωινό είναι η βρώμη (ξέρω εκπλαγηκατε χαχα)
Καλά τα λέω και εγώ αλλά τα παραπάνω τα έγραφε η Nowwhat που από τι καταλαβαίνω είναι και αυτή παλιά καραβάνα σαν και εμάς :DQuote:
Originally posted by ton76
πολυ σωστα Ελη μου αυτα που λες !! κι εγω αυτη την εντυπωση ειχα οτι πρεπει να μαθεις να αντιστεκεσαι στις τροφες που σου προκαλουν "θεμα" . αλλα τελικα αν δεν το χεις δεν προκειται να το φας!!!
Καλό είναι να χαιρόμαστε όλες τις τροφές αλλά δεν είναι κακό να αποφεύγουμε κάποιες να βρίσκονται στα ντουλάπια μας. Εξάλλου άνθρωποι είμαστε όχι Άγιοι, έχουμε και στιγμές αδυναμίας :saint:
Πινκ μου αυτό είναι που λατρεύω σε αυτό το τόπικ :DQuote:
Originally posted by pink_90
Τι ωραία συζήτηση βρε κορίτσια!! Χαίρομαι να βλέπω τέτοιες συζητήσεις, σίγουρα είναι ένα τόπικ που πρέπει να υπάρχει η κουβέντα, ο διάλογος!! Αλλιώς απλά θα γράφαμε μόνο τι τρώμε...τότε γιατί να υπάρχει ξεχωριστό τόπικ για τις τριάδες :)
Έλη σ ευχαριστώ που τσέκαρες τις ποσότητες, πρώτη φορά επέλεξα βρωμομπισκότα για πρωινό συνήθως προτιμώ ένα για σνακ. Αγαπημένο μου πρωινό είναι η βρώμη (ξέρω εκπλαγηκατε χαχα)
Δεν μιλάμε μόνο για το τι τρώμε, αλλά ευ όλης της ύλης! :starhit:
Παρακαλώ και για τις ποσότητες, δεν κάνει τίποτα. Πιστεύω ότι όταν θα δει η διατροφολόγος σου ότι είσαι έτοιμη, θα σου μειώσει κάπως τις ποσότητες που μπορεί αυτή τη στιγμή να σου φαίνονται κάπως μεγαλύτερες. Αυτή τη στιγμή όμως το σημαντικό είναι να μάθεις τη διατροφή, να ισορροπήσεις τον μεταβολισμό σου, να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποβάλλει το στρες που είχε δεχτεί, και το σημαντικότερο να φροντίσεις να μην σου βγει αντιδραστική συμπεριφορά - υπερφαγία. Συνήθως μετά από 2 μήνες περίπου διατροφής βγαίνει κούραση και τότε αρχίζουν τα ξεσπάσματα. Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα τη διατροφή για δύο μήνες τα πήγα εξαιρετικά καλά, μέχρι που είχα χάσει και αρκετό βάρος, 7 κιλά σε δύο μήνες! Μετά τους δύο μήνες όμως βγήκαν όλοι οι δαίμονες στην επιφάνεια και πήρα πίσω τα μισά! Εκεί ήταν που διαπίστωσε ο διατροφολόγος μου ότι έχω αδηφαγική διαταραχή και το πιάσαμε αλλιώς το θέμα. Κατάλαβα ότι είχα να δουλέψω πολύ περισσότερα θέματα και σιγά σιγά χαλάρωσα και άρχισα να παλεύω...
Εμένα μου πήρε περισσότερο χρόνο από τι υπολόγιζα, ωστόσο στην πορεία δεν με πείραξε, το είχα ανάγκη... Εσύ που είσαι πιο μικρή και με πιο πολύ όρεξη και διαφορετική ψυχοσύνθεση από τη δική μου, και εφόσον δεν έχεις διαταράξει τόσο τις βιοχημικές σου ισορροπίες, θα μπορέσεις να χάσεις βάρος πολύ πιο γρήγορα από εμένα. Ο καθένας χρειάζεται διαφορετικό χρόνο για να πάρει απόφαση να ακολουθήσει τη διατροφή. Και εγώ αν ξεκινούσα την προσπάθεια μου 10 χρόνια πριν δεν θα χρειαζόμουν 2 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσω να κάνω τη διατροφή κατά γράμμα, απλά στα 33 μου είχα πλέον διαταράξει τόσο τις βιοχημικές μου ισορροπίες και είχα ταλαιπωρήσει τόσο πολύ την ψυχή μου και το σώμα μου που χρειαζόμουν αρκετό καιρό για να βρω το κουράγιο να ξαναμπώ σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.