Μήπως έχεις κάποια διάγνωση ? Ακόμα και ο πατέρας να ήταν έτσι, δε θ τον βαζανε μέσα χωρίς διάγνωση. Υπήρχε θέμα?
Printable View
Μήπως έχεις κάποια διάγνωση ? Ακόμα και ο πατέρας να ήταν έτσι, δε θ τον βαζανε μέσα χωρίς διάγνωση. Υπήρχε θέμα?
εφοσον η ιδια η ζωη ευνοει τη πονηρια για λογους που αποφευγω να αναλυσω δε γινετε να βγαλει ακρη κανεις αφου αυτη βρισκετε παντου πχ πονηρια για να κανεις ψηστηρι σε μια κοπελα πονηρια για να βρεις δουλεια το ποιημα ειμαι καλος τιμιος κλπκλπ πονηρια για να γινεις συμπαθης δε γινετε να βγαλεις ακρη γιατι ειναι ετσι η ζωη φτιαγμενη σαν ενα χωνι που ολα καταληγουν στο πονηρο αρα δε γινετε να βρεις το δικιο σου εδω σε αυτη τη ζωη
Είναι μια από τις επιλογές του φόρουμ. Νομίζω πριν χρόνια δημιουργήθηκε. Εκεί όποιος ανοίξει θέμα γράφει ότι θέλει και νιώθει και δεν σπαμαρει κανεις. Καλό το βρίσκω. Απλά διάβασα αυτά που γράφει και έχω στεναχωρηθει. Μόνο αν θέλει θα ανοίξει διάλογο φυσικά.
Είτε από εδώ είτε με δημιουργία νέου θέματος.
εξαρχης ειχα γραψει δεκαδες προειδοποιησεις και τους ειχα προειδοποιησει αμετρητες φορες οτι οπιος προσπαθησει να μου αλαξει μυαλα το μονο που θα πετυχει ειναι να κανει τα νευρα του αγνωριστα το ειπα μια δυο χιλιες δυο αλλα απ οτι φαινετε τα σκεφτονται ολα κατοπιον εορτης γιατι ετσι λειτουργουν
Τι εννοείς καλέ μακ; Ο Ορέστης γράφει τα ενδότερα του και δεν ενοχλεί σπαμαρει κανέναν. Αυτά τα θέματα τώρα τελευταία τα άλλα τα "ροζ" με έχουν προβληματίσει τι γίνεται. Μήπως μπαίνει κάποιος με ψεύτικο προφίλ και μας τρολαρει; σήμερα μπήκε με 2 ψευδώνυμα κάποιος κ έκανε άσεμνες ερωτήσεις
και μαλιστα την ωρα που ηξεραν οτι θα γινω εξαλος με οτι εβλεπα συνεχιζαν το χαβα τους ε καποια στιγμη εφτασα μεχρι εδω πολες φορες πχ υποχωρω οχι απο αδυναμια αλλα επειδη ξερω οτι αν απαντω συνεχως σε οτι συμβαινει θα γινει το ελα να δεις και αυτοι αυτο το ερμηνευουν ως αφου εκοψε ας του παρουμε τον αερα
cc Σου απαντώ εδώ για να μην χαλάμε το άλλο θέμα περί Θεού.
Προσωπικά δεν είμαι υπερ της κατάργησης του μαθήματος εξ ολοκλήρου, όπως σωστά λες είναι προβληματισμοί που αφορούν πολλά παιδιά. Είμαι κατά της κατήχησης όμως και το μάθημα στην σημερινή του μορφή ειδικά στις μικρές τάξεις, είναι μόνο αυτό. Οπότε δεν γίνεται να βασιζόμαστε στον έναν καλό θεολόγο που θα μας τύχει που δεν θα είναι κολλημένο μυαλό. Ένα μάθημα θρησκειολογίας πχ που θα αναφερόνταν σε όλες τις θρησκείες ή θα έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ανάγκη του ανθρώπου για την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνη.
Έσενα πχ σου έτυχε η θεολόγος που περιγράφεις και μπράβο της. Εμένα μου έτυχαν μαλάκες που μας έλεγαν απλώς οτι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία, άμα δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία θα καούμε στην κόλαση και μας έβαζαν να μαθαίνουμε απ έξω ψαλμούς και προσευχές με δέλεαρ τον βαθμό.
Γενικά πιστεύω πως η διδασκαλία μιας συγκεκριμένης θρησκείας όποια κι αν είναι αυτή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι δουλειά του σχολείου. Θα μπορούσε να είναι δουλειά της οικογένειας, του κατηχητικού, της ενορίας...αλλά όχι του δημόσιου σχολείου. Δεν γίνεται σε ένα παιδάκι του δημοτικού από τη μια να του μαθαίνεις την ηλικία του πλανήτη και την θεωρία της εξέλιξης κι από την αλλη να του μιλάς για την Εύα και το μήλο. Του καις τα εγκεφαλικά του κύτταρα.
Με τη τελευταία παράγραφο τα είπες όλα και μάλιστα θεαματικά :) Κατάλαβα πως το εννοείς. Ο πάτερ Μεσογαίας Νικολαος έχει κάνει ανοιχτούς διαλόγους με εφήβους. Του εθεσαν ωμά όλα όσα ακούγονται ξανά και ξανά για την εκκλησία κτλ και απάντησε με ψυχραιμία. Τον έχεις ακούσει ποτέ; έφτασε στη NASA ο άνθρωπος αλλά πάλι δεν βρήκε απαντήσεις. Νομίζω είχε αναφέρει πως στα παιδιά μπορεί ο γονέας να διαβάσει μια παραβολή ( σε κατανοητά ελληνικά) και από τις ερωτήσεις του ίδιου του παιδιού να αναπτύξει διάλογο. Μου αρέσει ως σύνολο απόψεων ο συγκεκριμένος. Στο γιουτιουμπι έχει και συνεντεύξεις του.
αυτο που πραγματι βρισκω νοημα σ αυτο ειναι αυτο που ειχε πει ο παισιος
η ασθενεια της εποχης μας ειναι η υπεριφανεια ο πειρασμος μπαινει στην υπερηφανη ψυχη και τη γεμιζει θλιψη και απογνωση
γι αυτο συμπαιρενω οτι ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ταπεινος σχετικα με τη καθοδηγηση του δρομου της σωτηριας του δηλαδη οτι θα χρειαστει ενα υπερτατο ον να του δειξει το δρομο
δεν ενοω ουτε να γινει σκλαβος ουτε αιχμαλοτος ενω οτι πρεπει να ξερει ποτε να δειξει ταπεινοτητα αυτο ειναι το μυστικο
Εσύ που λες ότι θα σας κάνω τα νεύρα κροσσια δείχνεις ταπεινότητα;