Η θεωρία της εξέλιξης και γενικά η επιστήμη δεν αντιτίθεται με τη Θρησκεία μας, συμπληρώνουν η μία την άλλη.
https://www.google.com/amp/s/frapres...vi-simera/amp/
Ένα πρόχειρο search και βρίσκεις ένα καλό αρθρακι :)
Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά το βλέπεις από την σκοπιά κάποιου που δε πιστεύει. Δηλαδή, λες άσε με να επιλέξω , όπως πχ επιλέγω φαι, όπως επιλέγω ομάδα κτλ
Αμ δεν είναι το ίδιο, αν εμένα μου αρέσει ο σολομός κι εσύ επιλέξεις μακαρόνια, δε τρέχει τίποτα, αν όμως επιλέξεις υδροκυάνιο θα πεθάνεις, σαν πχ πατέρας σου δε μπορώ να σε αφήσω να το κάνεις.
Το ίδιο είναι και με την θρησκεία μας, δε είναι διαλέγω κάτι από τον μπουφέ, αφού πιστεύεις , σημαίνει ότι θέλεις να βάλεις και τον άλλο στο καράβι της Αλήθειας, πιστεύεις αλήθεια ότι με το δηλητήριο πεθαίνεις, ε πιστεύεις αλήθεια ότι μακριά από Τον Χριστό θα χάσεις την ψυχή σου, δες το απο αυτή τη σκοπιά, μα θα πεις άσε με να κάνω ότι θέλω, τι σε νοιάζει? Ε εσένα δε σε νοιάζει αν κάποιος πάει να πιει δηλητήριο? Γιατί είσαι σε αυτό το φόρουμ ? Γιατί νοιάζεσαι. Γιατί νομίζεις κάποιος θέλει να σου μιλήσει για Τον Χριστό? Για να σε πάρει στην ομάδα του? Σιγά , μην ασχολείται κάποιος να κάνει τον άλλο ΠΑΟΚ, πιο πολύ να του την πει και να επιβληθεί θα θέλει. Άρα δεν είναι οπαδικο ζήτημα, το κάνει γιατι ΟΝΤΩΣ πιστεύει στη σωτηρία , και σκέφτηκε ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.
Δυστυχώς μερικοί το βλέπουν σαν κάτι οπαδικο, μα ο άλλος δεν έχει κίνητρα, αλλά βλεπει-πιστευει στη βάρκα Σωτηρία που μας προσφέρει ο Χριστός, και λέει να πείσω όποιον μπορέσω να έρθει ....
Θα ήταν λογικό να έλεγε διάλεξε βάρκα ? Αφού πραγματικά πιστεύει ότι αυτή είναι η σωστή βάρκα, δε θα τρέξει να στο πει? Αυτή τη βάρκα , αυτό το φαγητό, άσε το δηλητήριο. (Φυσικά δε το επιβάλει )