Originally Posted by
KENO
εξαρταται πως εχεις τη θεια δικη στο μυαλο σου. αν το μεταφραζεις σαν χριστιανισμο, οχι ειμαι κατα της συγκεκριμενης θρησκειας και θα συνεχισω να ειμαι γιατι βλεπω τη ζημια που προκαλεσε. αν θελεις να πεις οτι τιμωρουνται γενικα οσοι μας βλαπτουν, υπαρχει κατι που το λενε καρμα, ολοι πληρωνουμε το τιμημα σ'αυτη και στην επομενη ζωη, με το ζορι καπου εκει θα μπορουσαμε να πουμε μπορεις να με ενταξεις.
αυτα που αναφερεις ριχνωντας ευθυνες στους πολιτες, ειναι πραγματικα λεπτομεριες σε συγκριση με τα εκατομμυρια που εχουν φαει οι πολιτικοι. συγκεκριμενα περισσοτερο αυτοι του Πασοκ, ακομα κι ο Βενιζελος που συνεχιζει να ειναι ελευθερος. το βλεπουμε κι ολας, ποιοι κυκλοφορουν με θωρακισμενες μερσεντες και ζουν σε βιλλαρες, και ποιοι οχι.
αν θελεις απαραιτητα να κατηγορισεις τον λαο, τοτε αυτοι που φταινε ειναι οι γονεις μας. η προηγουμενη γενια που σκαρφιστηκε τη παραμυθα του πολυτεχνειου για να πλασαρει τον εαυτο της σαν αγωνιστη και να στραφει φασιστικα υπερ της αριστερας. αυτοι ψηφιζαν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.
η δικη μας η γενια τι προλαβε να ζησει ? πολλοι απο εμας ουτε οικογενεια δε καταφεραν να φτιαξουν, ενω ζουν ακομα στο πατρικο. εκτος αν πεις για τα παιδικα μας χρονια, που κι εκει παλι σιγα τα εξοδα. γι'αυτο πιστευω οτι πιο πολυ μας εχουν περασει αυτη την ιδεα, οτι καλοπερνουσαμε, ευθυνομαστε, και πρεπει τωρα να αυτομαστιγωθουμε και να υποφερουμε.
προσωπικα μια ζωη μηδενιστης ημουν, απερριπτα σχεδον τα παντα, οτι προσφερει η ελληνικη κοινωνια. η ψευτοτουρκικη κουλτουρα με τα μπουζουκια, τα γαρυφαλα κι οτι αλλο με αφηνε αδιαφορο. λογο αντικοινωνικοτητας και μισανθρωπιας, ποτε δε συχναζα σε κλαμπακια-μπαρακια κλπ. εκτος του δεν ακουω καν τετοια μουσικη (σαν μεταλλας ξεκινησα). το ιδιο ισχυει και με τον κινηματογραφο, σνομπαρω τους ελληνες σκηνοθετες, ηθοποιους, ταινιες. παρολο που το μονο ενδιαφερον που βρισκω σ'αυτη τη ζωη ειναι η τεχνη.
ειναι λες και γεννηθηκα σε λαθος χωρα, απ'το ξεκινημα ενιωθα οτι δεν ανηκω εδω. γι'αυτο δε μπορεις να πεις οτι εχω κα λοπερασει κι ευχαριστηθει και τοσο, μονιμως απειχα.