Quote:
Originally posted by vikaki2010_
Καλησπέρα Πένυ και στα υπόλοιπα κορίτσια! ναι επιτέλους φτάνουν οι διακοπές και όλοι θα μπορέσουμε λίγο πολύ να ξεκουραστούμε. Σίγουρα και γω έχω καταλήξει ότι αυτό που βοηθάει είναι το να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το είδα και στην πράξη. Τελευταία έχω καταφέρει να το ακολουθήσω και είδα μεγάλη διαφόρα και στη συχνότητα της περιόδου και στη μάχη με τα κιλά καθώς και σε άλλα συμπτώματα των πολυκυστικών. Όσο πιο υγιεινό τρόπο και κατάλληλη φυσική άσκηση ακολουθείς τόσο βελτιώνονται τα πράγματα και είναι λογικό καθώς απ' ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα έχει να κάνει με τη γλυκόζη και το πως την καίει ο οργανισμός μας. Η τελευταία γιατρός που με βοήθησε αρκετά είπε ότι πλέον τα φάρμακα που συχνά δίνουν στην περίπτωση μας είναι τα αντιδιαβητικά για να καίγεται σωστά το ζάχαρο του οργανισμού μας. Αυτά βέβαια τα κανονίζουν οι γιατροί απλά το γράφω για να κάνω το συσχετισμό με την υγιεινή διατροφή. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δοκιμάσει τέτοιες θεραπίες. Το κακό είναι ότι από τη φύση του ο άνθρωπος εύκολα θα ζητήσει το πιο γλυκό, το πιο νόστιμο, το πιο πικάντικο και εύκολα θα γίνει η παρασπονδία. Αρχικά όλες λέμε ένα γλυκάκι και σταματάω αλλά δυστυχώς μετά λες και κάτι μας τράβαει σε όλα τα ανθυιγιεινά και τα φουλ στη θερμίδα και μετά άντε πάλι από την αρχή. Το ξέρω γιατί στο παρελθόν έχω πει άπειρες φορές σήμερα θα φάω κι από αύριο τέλος αλλά πολλές φορές αυτό το τέλος μπορεί να κρατήσει βδομάδες με τα γνωστά αποτελέσματα. Και γω τώρα που γράφω ότι εδώ και κάποιους μήνες είμαι πολύ προσεκτική ξέρω ότι σε λίγες μέρες μπορεί να σας γράψω αχ κορίτσια χτες το παράκανα, δεν το πιστεύω τι έφαγα. Συμβάνει έχω παρατηρήσει όταν βγούμε από το πρόγραμμά μας ή βρεθούμε σε ένα πλούσιο τραπέζι. Το να παρασυρθείς είναι απίστευτα εύκολο, το να επανέλθεις πολύ δύσκολο. Και με αυτό παλεύουμε συνέχεια. Μερικές φορές νομίζω ότι είμαι εθισμένη στη ζάχαρη και όταν την δοκιμάσω σαν τους αλκοολικούς ξανακυλάω. Δεν πειράζει όμως έχουμε μάθει και ξανά προς τη δόξα τραβάμε. ;) Σας καταλαβαίνω όλες καθώς όλες με το ίδιο πρόβλημα σχετιζόμαστε.
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ.
Βιβή πόσο δίκιο έχεις σε όλα... Πράγματι μια είδους εξάρτησης είναι και η σχέση μας με το φαγητό. Που εν τέλει καταντάει και επικίνδυνη για την υγεία μας. Και εγώ όλο προσπαθώ και όλο εγκαταλείπω και πίστεψε με στην περίπτωσή μου η απώλεια βάρους είναι επιτακτική ανάγκη.. προσπαθώ για παιδάκι καιρό τώρα και το εμπόδιο είναι όλο αυτό το πακετάκι που οι περισσότερες εδώ μέσα έχουμε.. παρόλαυτα η θέληση μου απ΄το άγχος γίνεται άφαντη.. λες και δεν θέλω.. Δεν ξέρω ειλικρινά.. Τώρα πίνω αυτό το αντιδιαβητικό που προαναφέρεις με ένα σωρό παρενέργειες. Ας ελπίσουμε ότι αυτό τουλάχιστον θα βοηθήσει κάπως..