-
εχω πολυκυστηκεσ εχω αρκετα κιλα 84 οπωσ βλεπετε. εχω προβλημα στον λαιμο με τριχουλεσ (πολλεσ τριχουλεσ) εχω περριοδο καθε δυο και κατι μηνεσ . δεν παιρνω αντισυλλυπτικα γιατι φιβαμαι τα εξτρα κιλα ....εχει ακουσει καμμια ε κοριτσια για χειρουργικη αφαιρεσει των κυστεων???????? βοηθειαααααααα
-
Εφακι μου, δεν εχω ακουσει κατι για χειρουργειο. Δυσκολο, καθως απο οτι ξερω οι κυστες ειναι μικροσκοπικες και οι κινδυνοι ενος τετοιου χειρουργειου θα ηταν περισσοτεροι απο τα ωφέλη! Θα σου ελεγα παντως να μη φοβασαι τα αντισυλληπτικα (τουλαχιστον απο την δικη μου εμπειρια!). Οταν οι ορμονες σου ειναι ρυθμισμενες, διευκολυνει τον μεταβολισμο σου. Τα παλια αντισυλληπτικα αυξαναν την ορεξη ή εκαναν κατακρατησεις. Δεν σε παχαιναν μονα τους, το φαγητο που ετρωγε ο καθενας τον παχαινε, οχι τα χαπια. Της νεας γενιας τα αντισυλληπτικα ειναι με πολυ λιγοτερες παρενεργειες. Εμενα τα αντισυλληπτικα με βοηθησαν στην προσπαθεια μου, παρα με εμποδισαν.
Αν θες, το πιο σωστο θα ηταν να συμβουλευτεις καποιον γυναικολογο η ενδοκρινολογο για να δεις τι θα ηταν το καλυτερο για την δικη σου περιπτωση. Οπως και να εχει, καλη σου τυχη!!
-
καλημερα..νομιζω οτι εχεισ δικιο με το που αδιαθετησω......(συντομα και απο μερα σε μερα ευχομαι,,,,μετα απο δυο μηνεσ καθυστερηση,,,,,) θα παω σε ενδοκρινολογο....
-
Καλημερα κοριτσια.Ειμαι και εγω με πολυκυστικες και παραπανω κιλακια.Εχω ξεκινησει διαιτα.ειμαι στη 2η εβδομαδα και εχω χασει 2 κιλα περιπου.Θελω να χασω καμια εικοσαρια ακομα.Εκανα το παιδι μου με εξωσωματικη και ημουν 90 κιλα.Απο τοτε εχουν περασει 3,5 χρονια,εχω ξαναπροσπαθησει.αλλα ολα παλλινδρομουν.Ο γιατρος ειπε πως πρεπει οπωσδηποτε να χασω κιλα μεχρι την επομενη προσπαθεια.Ευελπιστω μεχρι τον Σεπτεμβρη να εχω χασει 15 κιλα.Δεν χω μεινει ποτε εγκυος μονη μου,αν και προσπαθω.Παιρνω glucophage εδω και 3 χρονια,με οδηγια απο τον γιατρο μου και ο κυκλος μου εχει φτιαξει και εχει γινει 30-32 ημερων.Αλλα εγκυμοσυνη δεν τυχαινει.Βεβαια εχω και θρομβοφιλια και παιρνω και σαλοσπιρ.Ελπιζω να τα καταφερω.Υπαρχει κοπελα που εχει μεινει εγκυος παρα τα παραπανω κιλα που εχει και με θρομβοφιλια?Μηπως γλιτωσω την εξωσωματικη.Ευχαριστω που με ακουσατε.Ελπιζω να τα λεμε.
-
Mπήκα κι εγώ στη φάση που πολλές από εσάς τόσο καιρό συζητούσατε. Ξεκίνησα πριν 2 βδομάδες γυμναστήριο και ταυτόχρονα μια καλή διατροφή και μένω μακριά από οτιδήποτε που έχει σχέση με τηγανητά, τυριά, γλυκά κτλ. Ε δε γίνεται είπα έστω ένα κιλό θα το χάσω... Λίγες μέρες μετά και δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο... :wow: Τα χάπια που έπαιρνα τα συνεχίζψ παρόλο που κι αυτά μόνο τη ρύθμιση της περιόδου μου έχουν εξασφαλίσει... Δεν ξέρω τι να κάνω. Ειναι όντως απογοήτευση να βλέπεις ότι οι προσπάθειες είναι ανώφελες. Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε here I am !!!!!!!:puzzled::(
-
Καλησπέρα κορίτσια! Ελπίζω να είστε όλες καλά έχω αρκετό καιρό να μπω στο forum αλλά είπα να ξανακάνω την εμφάνιση μου:) Είναι περίργο να λες την άποψη σου για ιατρικά θέματα γιατί όλοι με αυτό το πρόβλημα έχουμε τις προσωπικές εμπειρίες μας αλλά σίγουρα δεν είμαστε γιατροί και σίγουρα κάθε θέμα υγείας είναι ένα λεπτό θέμα. Όπως σας είχα πει και γω ανήκω στην ομάδα που περιλαμβάνει πολλά κορίτσια. Τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να ελέγξω το βάρος μου και να μην ανεβοκατεβαίνω. MYSERY ελπίζω με τις πανελλήνιες να πήγαν όλα καλά. Μην αγχώνεσαι με τα κιλάκια. Αν το θες θα τα εξαφανίσεις σίγουρα. Εδώ τα κατάφερες με τις πανελλήνιες με το φαγητό δεν θα τα καταφέρεις. Αυτό που κατάλαβα και δούλεψε σε μένα είναι ότι χρειάζεται φοβερή πειθαρχία. Πρέπει να προσέχεις κάθε μέρα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγεις. Θέλει πολύ προσοχή με τους υδατάνθρακες (Ζάχαρη, ψωμί, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια). Προσωπικά έχω κόψει τελείως τη ζάχαρη. Τρώω 5 γεύματα. Τα ενδιάμεσα είναι 1 φρούτο συνήθως. Ενώ το βράδυ και το μεσημέρι τρώω μια μερίδα υδατάνθρακες (ψωμί ή πατάτα ή ρύζι) σε μικρές ποσότητες π.χ. 1 φέτα μαύρο ψωμί μαζί με σαλάτες και μια μερίδα πρωτεϊνη. Επίσης φροντίζω να περπατάω σχεδόν καθημερινά 1 ώρα. Μια πολύ καλή ενδοκρινολόγος (Κάργα, Νοσοκομείο Αλεξάνδρας) μου έχει πει ότι η έντονη γυμναστική μπορεί να απορυθμίσει την περίοδο. Πολύ καλή όπως έχω πει βρίσκω και τη δίαιτα που μας είχε προτείνει η Πένυ. Μπορείς να καταλάβεις σε γενικές γραμμές τη φιλοσοφία της και στη συνέχεια να κάνεις δικούς σου συνδυασμούς. Ειδικά η ζάχαρη έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβάζει απότομα τη γλυκόζη, ο οργανισμός παράγει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης το ζάχαρο μετά από κάποια ώρα πέφτει απότομα και νιώθουμε έντονη πείνα οπότε καταλλήγουμε να τρώμε είτε μεγάλες ποσότητες είτε καινούργιο γλυκό. Μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο. Οι έντονες αυτές διακυμάνσεις μας κάνουν να παχαίνουμε αλλά δημιουργούν και τις κίστες στις οωθήκες. Γι' αυτό είναι πολύ συμαντικό να διατηρούμαστε αδύνατες να τρώμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις στα επίπεδα γλυκόζης και να περπατάμε για να καίμε το επιπλέον ζάχαρο. Θέλει δουλειά αλλά συνηθίζεις και μετά σου φαίνεται φυσιολογικός τρόπος ζωής. Επίσης σταματάς να στενοχωριέσαι για τα επιπλέον κιλά και αυτό σου δίνει φοβερό κίνητρο. Εμένα η περίοδος μου εξακολουθεί να είναι σταθερή. Στα είκοσι που είχα πλήρη άγνοια για το θέμα είχε τύχει να κάνω να αδιαθετήσω και 6 μήνες. Η τριχοφυία είχε κάνει πάρτυ:) Δούλεψε η βελόνα του αισθητικού ασταμάτητα. Κάτι άλλο που έχω διαβάσει το λέω με κάθε επιφύλαξη είναι ότι δεν είναι καλό να μένουμε για καιρό χωρίς περίοδο. Μπορεί αργότερα να προκαλέσει προβλήματα. Αυτή είναι η εμπειρία μου αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον. Και πάνω απ' όλα αν κάνουμε μια παρασπονδία δεν χρειάζεται στη συνέχεια να κατεβάζουμε όλο το ψυγείο και να λέμε από δευτέρα στοπ (Το έκανα παλιότερα κατά σύστημα θυμάμαι να παίρνω πάστες και να τρώω 3 στη σειρά ενώ είχα πει ότι θα φάω μια). Αν παραστρατήσετε πείτε ε καλά δεν έγινε και κάτι και αμέσως μετά προσπαθείστε να επανέλθετε.
Πολλά φιλιά σε όλες και καλά μπάνια. :wink2:
-
Vikaki hi! Έχεις δίκιο για τη ζάχαρη γτ όντως ξεκινάς μένα γλυκάκι και στο τέλος καταλήγεις να τρως όλη την τούρτα!Είναι πολύ εθιστική. Αλλά εγώ έχω απαλλαχτεί εντελώς από τη ζάχαρη και δε μου λείπει καθόλου! Το πρόβλημα είναι ότι χτες έκλεισα 3 βδομάδες γυμναστικής και δίαιτας και ακόμη η ζυγαριά είναι κολλημένη στα 78 κιλά... Είναι φυσιολογικό ή μήπως καταστράφηκε ο μεταβολισμός μου? Όσο για τον ενδοκρινολόγο (επειδή δεν έχω ιδέα) τι είδους εξετάσεις κάνει και για ποιο ακριβώς συμβουλεύει? Αυτή η ενδοκρινολόγος που ανέφερες δουλεύει ακόμη εκεί? Ο γυναικολόγος πάντως που πηγα την πρώτη φορά δυστυχώς πήρε σύνταξη και λέω δυστυχώς γιατί ήταν πάρα πολύ καλός γιατρός. Αυτός είχε αναλάβει και τη μητέρα μου όταν δεν έμενε έγκυος... Πριν κάτι μήνες πηγα σε έναν άλλο γιατρό( απαίσιο) που από το πρώτο λεπτό με έκανε να θέλω να φύγω. Στο τέλος τον ρώτησα τι να κάνω με την υπερτρίχωση και μου είπε ότι δεν είναι δική του δουλειά αυτό. Σαν να έλεγε 'άντε κορίτσι μου δώσε το 50ευρο και φύγε έχουμε και δουλειές'!
-
Α και στις πανελλήνιες δεν τα πήγα και άσχημα... 17 έβγαλα μέσο όρο
-
Γεια σου Mysery! Μπράβο για τους βαθμούς σου. Εύχομαι τα καλύτερα και να έχεις μια υπέροχη φοιτητική ζωή! Όσο αναφορά με τη δίαιτα αν μπορώ να σε βοηθήσω θα σου πω αυτά που δούλεψαν σε μένα. Όπως όμως έχω ξαναπεί κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί. Όσο αναφορά τις δίαιτες όταν έχεις να κάνεις με πολυκυστικές παίζει ρόλο όχι μόνο το να μειώνεις τις θερμίδες αλλά το τι τρώς και πότε το τρως. Αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθείς δίαιτες όχι στερητικές, αλλά δίαιτες που διατηρούν το ζάχαρό σου σταθερό χωρίς να του προκαλούν έντονες διακυμάνσεις. Για παράδειγμα δίαιτες που μένεις νηστική για πολλές ώρες δεν δουλεύουν τόσο καλά. Ο μεταβολισμός μας διαφέρει από των άλλων γυναικών λόγω διαταραχών στην παραγωγή και δράση της ινσουλίνης καθώς πολλές από εμάς παράγουν παραπάνω ινσουλίνη από το φυσιολογικό. Το αποτέλεσμα είναι ότι προκαλεί ευκολότερα αύξηση βάρους. Καλό είναι να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα και να προτιμάς τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αν όλα αυτά φαίνονται μπερδεμένα η Πένυ στην αρχή του Forum είχε προτείνει μια τέτοια διαίτα τριών εβδομάδων που είναι σε αυτή τη φιλοσοφία. Επίσης και γω είχα προτείνει πριν λίγες εβδομάδες ένα βιβλίο που εξηγεί αρκετά πράγματα πάνω στο προβλημά μας και πιστεύω ότι είναι χρήσιμο. Οι δίαιτα στις πολυκυστικές θέλει υπομονή γιατί χάνεις πιο δύσκολα, αλλά και γνώση. Αν εφαρμόσεις μια τέτοια δίαιτα και δεν έχει αποτέλεσμα ίσως καλό θα ήταν να εξετάσεις σε ενδοκρινολόγο μήπως έχεις και υποθυρεοειδισμό και ακόμα δεν θα ήταν κακό να ζητήσεις τη βοήθεια ενός διαιτολόγου με γνώση σε τέτοια θέματα. Και πάνω απ' όλα δεν χρειάζεται άγχος.
Δεν ξέρω αν βοήθησα. Πολλά φιλιά και καλά μπάνια.
-
Αγαπητό vikaki πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου και σ ευχαριστώ πολύ! Δυστυχώς έκλεισα και την τετάρτη εβδομάδα αποτυχημένων προσπαθειών... Κολλημένη η ζυγαριά στα 78! Ούτε γραμμάριο παρακάτω... Δράμα η κατάσταση! Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι εγώ τη δίαιτα που πρότεινε η πένυ αν και τίποτα δε φαίνεται να δουλεύει σε μένα. Αυτό το μήνα θα παω και σε ενδοκρινολόγο και σε δερματολόγο και βάζω στόχο να ξεκινήσω τον οκτώβριο τη σχολή μου με μείον 8 κιλά και φυσιολογική τριχοφυία! Καλά μπάνια επίσης!
-
Καλησπέρα κορίτσια!!!! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας! Έχω κι εγώ πολυκυστικές ωοθήκες και δυστυχώς κανένας από τους γιατρούς που έχω πάει μέχρι τώρα δεν με έχει ενηνέρωσει για όλα αυτά...
-
Hello everybody! Ελπίζω όσες είστε στη θάλασσα αυτές τις μέρες να περνάτε υπέροχα! Τις υπόλοιπες τις συμπάσχω μιας και είμαι αθήνα καλοκαιριάτικα... Πήγα προχτές σε ενδοκρινολόγο και μου έγραψε κάποιες εξετάσεις κ είπε και ότι πρεπει να σταματήσω τα αντισυλληπτικά.
Εγώ φοβάμαι λιγάκι να τα κόψω γιαti μπορεί να επιδεινωθεί η αρκουδίστικη τρίχα μου! Θα δούμε... Α και μήπως υπάρχει κάποια που να ξέρει πού μπορώ να βρω μια καλή αισθητικό? Μένω στο περιστέρι. Αν ξέρετε καμία καλή εδώ κοντά BOHΘEIA! Το καλύτερο για το τέλος. Μετά από 5 βδομάδες προσπάθειας κατάφερα και επιτέλους έχασα ένα θρυλικό κιλό! Είδα τη ζυγαριά κ δεν το πίστευα!!! Less misery for misery...! Yeah!
-
Γεια σας κορίτσια! Πως πάει το καλοκαιράκι? Δυστυχώς τελειώνει. Τι κάνεις Mysery? Πως πάει η προσπάθεια? Ελπίζω να έχεις δει αποτελέσματα. Εγώ προσπαθώ με κάποιες μικρές εξαιρέσεις να μένω πιστή σε ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, να περπατάω και να κολυμπάω. Κοιταζα παλιότερα γινόταν χαμός σε αυτό το forum. Διάβασα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Είναι φοβερό το τι μπορούμε να μάθουμε η μια από την άλλη. Σίγουρα δεν είμαστε γιατροί αλλά και οι προσωπικές εμπειρίες μετράνε. Τώρα βέβαια βλέπω έχουμε πέσει στη δεύτερη σελίδα αλλά ακόμα και έτσι το forum αυτό είναι οδηγός χρήσιμων πληροφοριών.
Καλή συνέχεια στα τελευταία καλοκαιρινά μπάνια.:smirk:
-
Μετά από σκληρή προσπάθεια, τηρώντας απόλυτα το διαιτολόγιο της γιατρού μου και με ένα δίωρο γυμναστικής τη μέρα έχω καταφέρει να χάσω 5,5 κιλά! Δεν είναι πολλά αλλά εγώ το βλέπω σαν ΘAYMA!! Τώρα πλέον νιώθω ότι έχω απεξαρτηθεί από το φαγητό αφού παλιότερα το μόνο που έκανα ήταν να ζω για να τρώω... Τελικά όλα μια εξάρτηση είναι! Έχω κουραστεί απίστευτα για το κάθε γραμμάριο που έχω χάσει(κυριολεκτικά έχω χύσει πολυ ιδρώτα) και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω ούτε γραμμάριο από αυτα που έχασα! Νιώθω πολύ πιο αισιόδοξη και χαρούμενη! Ελπίζω να στε καλά...!
-
Γειά σας,κυστοκόριτσα!Κρίμα που δεν πετύχατε τις ένδοξες εποχές αυτού του τόπικ,
τότε που τις μάλωνα για τα πολλά καθημερινά ποστς,που δεν προλάβαινα να διαβάσω.
Χαίρομαι που δείχνετε να τα πηγαίνετε καλά με την προσπάθεια σας και που κρατάτε
κάπως το τόπικ ζωντανό.Τελευταία έριχνε και το Νεκταρίνι κανά ξαράχνιασμα,περνούσε
κι ο τυφώνας Ευγενία...πάνε κι αυτές μαζί με τις άλλες...Ας είναι καλά κι ας μας γράφουν.
Καλή δύναμη για τη συνέχεια,να σας προσέχετε και να περνάτε όμορφες μέρες!Φιλιά!