-
Έχω αρκετά συχνά φουσκώματα και ρεψίματα αρκετές ώρες μετά το φαγητό. Όπως και άισθημα ότι το φαγητό δε κατεβαίνει εύκολα από τον οισοφάγο. Επειδή έχω άλλα συμπτώματα άγχους σκέφτομαι μήπως είναι από αυτό. Οι παθολόγοι που ρώτησα δεν δίνουν πολλή σημασία. Θεωρούν ότι είμαι αρκετά νέος για να έχω παλινδρόμηση κτλ.
-
Φιλε μου δεν ειμαι ειδικος για να σου πω αλλα πιθανως τα συμπτωματα σου εχουν σχεση με το αγχος. Οταν καποιος ειναι αγχωδης ενα απο τα πρωτα "καμπανακια" που χτυπαει ο οργανισμος ειναι στο γαστρεντερικο. Προκαλει διαφορων ειδων σπασμους σε οποιοδηποτε σημειο του γαστρεντερικου απο το στομα ως ...την αλλη εξοδο. Τετοια συμπτωματα που αναφερεις ειχα πριν πολλα χρονια αργοτερα γινανε πονακια στο εντερο , γαστριτιδες , οισοφαγιτιδες. Καλα ειναι αμα καπνιζεις να το κοψεις (εγω ο ¨μαγκας" ο "αρχιδαρας" καπνιζα σαν φουγαρο αρκετα χρονια και επινα φραπε σκετο με 4 κουταλακια καφε). Ο οργανισμος τελικα οσο εισαι νεος τις μακακιες που κανεις τις πολεμαει αλλα με τον καιρο χανει δυναμεις και υποχωρει αφηνοντας να δημιουργουνται/επιδεινωνονται προβληματα.
Το θεμα ειναι ψαξε τι μακακιες μπορει να κανεις αν καπνιζεις αν πινεις τι τρως ποσο τρως και κοιτα να τα διορθωσεις οσο γινεται. Για το αγχος κανεις δεν εχει την μαγικη λυση βρες τροπους να το μειωνεις εγω ας πουμε βαζω εχω τερμα εντασεις στο αυτοκινητο εχω παρατηρησει οτι με ηρεμουν καπως (γι αυτο εχω καψει τα ηχεια 3 φορες μεχρι τωρα σε 4ων χρονων αμαξι). Επισης οταν ζεις τα συμπτωματα που αναφερεις δοκιμασε να κανεις κατι πχ βγες μια βολτα και παρατηρα αν τα συμπτωματα περιοριζονται. Περα απο αυτο μεγαλη σημασια εχει να μη σου γινει "κολλημα" και να το σκεφτεσε συνεχεια γιατι τοτε γινεται χειροτερο και αρχωνεσε πιο πολυ. Παντως αν "τρωγεσε" απο μεσα σου και εχεις τα ευρα μια γαστροσκοπηση και ενας υπερηχος ανω κοιλιας θα σε βοηθησουν να ηρεμησεις μιας και δεν θα σου βρουν τιποτα.
-
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟN ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟΝ...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ALL TOGETHER NOW...
http://www.youtube.com/watch?v=b3kO5jjYioY
-
-
Μεγαλωσε και ο Black κατα κοσμον Colin Vearncombe ,ωριμασε , μεστωσε και η φωνη του...
http://www.youtube.com/watch?v=9ytzQRwWeSY
Εχει και μια αλλη πολυ καλη εκτελεση στο http://www.youtube.com/watch?v=eJ5blJZviSU
-
Παντως αυτοι οι ατσιδες της υγειας και των φαρμακων ωρες ωρες ειναι για τον ...βουρτσο. Πηγα προχθες να παρω χαπια για το στομαχι (τα τελευταιας τεχνολογιας αυτα με Esomeprazole). Μου λεει ο φαρμακοποιος τα 40 μιλιγκραμ που παιρνεις δεν τα εχω εχει ελλειψη το συγκεκριμενο εχω μονο των 20 μιλιγκραμ. Καλα του λεω δωσε των 20 μγ. Το κουτι με τα 14 χαπια μου λεει η με τα 28...Του λεω με τα 28 μου λεει ξαναεπεσε η τιμη τους. Του λεω ποσο μου λεει 10,90 ευρω. Του λεω ρε συ φαρμακοπιε περσι το πληρωναμε 28 ευρω. Ελα ντε μου λεει για να δεις ποσα βγαζουν. Και ακολουθει ΤΟ ΚΟΥΦΟ.
Του λεω αν τα 28 χαπια εσομεπραζολη κανουν 10,90 τα 14 χαπια ποσο κανουν? Κατσε μου λεει να δω. Το βαραει στο μηχανημα και βουαλα. Λοιπον τα 14 χαπια Esomeprazole κανουν 10,40 ευρω και τα 28 χαπια Esomeprazole κανουν... 10,90 ευρω δηλαδη μια διαφορα μισο ευρω.... Μου λεει ο φαρμακοποιος αμα το ηξερα θα σου ελλεγα κατευθειαν τα 28 χαπια...Απιστευτο και ομως ελληνικο.
-
Τι να πω γαμω τη τυχη μου με τα κωλοχαπια!
Τα'χω παρει και με δαυτα ρε παιδι μου!
Σιχτιρ πια!
-
Το πιτσιρικι λεγεται Καθριν Ατκινς. Ειχε βουτηξει στις λασπες για να σωσει το σκυλακι της σε πλημμυρες που ειχαν συμβει στην Αυστραλια το 2010. Αυτο θα πει αγαπη...
http://i1075.photobucket.com/albums/...psbde03d27.jpg
-
ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Θ α μου πεις βρηκες λογο για να φτιαξεις κι εσυ μια ...επετειο. Λοιπον αγαπητοι/ες συμπασχοντες αυτες τις μερες κλεινω ενα χρονο απο τοτε που "εμπλεξα" κι εγω με ψυχιατρους και ψυχολογους ψαχνοντας λυσεις στο ζορι μου.
Αρχικα πηγα σε ψυχιατρο ο οποιος αντιμετωπισε την αγχωδη διαταραχη που ειχα παθει τοτε. Ο τυπος εκρινε οτι χρειαζομουν θεραπεια με χαπια αλλα δεν χρειαζομουν ψυχοθεραπεια επρεπε ομως να αλλαξω πραγματα στην ζωη μου μου με διελυαν ψυχολογικα. Αργοτερα πηγα σε μια ψυχιατρο που μου εκανε και "ψυχοθεραπεια" η οποια μου προσθεσε και αντικαταθλιπτικα. Μετα απο μηνες "ψυχοθεραπειας" σταματησα γιατι η κυρια τελικα δεν ηξερε πως γινεται η ψυχοθεραπεια. Τωρα πηγαινω σε κανονικη ψυχολογο και στον πρωτο μου ψυχιατρο. Ενα βασικο συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι ΑΛΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Στην περιπτωση μου η διαφορα που βλεπω ειναι τεραστια. Ενας ψυχιατρος εχει την εντυπωση οτι θα σου δωσει θεραπεια για καποιο χρονικο διαστημα και θα θεραπευτεις στο τελος και αυτο το μηνυμα σου περναει. Κι εσυ περιμενεις να ...νικησεις το τερας με τα χαπια. Και μπαινεις ολο και πιο βαθια... Ενας ψυχολογος εχει τελειως αλλη οπτικη. Μεσα απο την κουβεντα σε βοηθαει να καταλαβεις τι ειναι αυτο που σε "χαλαει" που σε αγχωνει και σε καταστρεφει και αφου το ανακαλυψεις θα πρεπει να κυταξεις να το αντιμετωπισεις ή να φυγεις μακρια απο αυτο.
Μαλιστα, εκανα ενα χρονο για να το ξεκαθαρισω και πλεον πρεπει να κανω τα βηματα μου ωστε να γλιτωσω απο αυτο που με "σκοτωνει" ψυχολογικα. Καλλιο αργα παρα ποτε. Εκει πιστευω τελικα ειναι η ουσια για το προβλημα πολλων απο εμας. Το οτι δεν ψαχνουμε να βρουμε την ριζα του κακου και να την ξεριζωσουμε αλλα περιμενουμε μονο απο τα φαρμακα να το κανουν. Τελικα δεν γινεται πρεπει να πολεμησουμε αυτο που μας αγχωνει και μας ριχνει.
Στην περιπτωση μου δεκαετιες τωρα αλλα περισσοτερο τα τελευταια χρονια εμπλεξα με το να κυνηγαω την μανα μου η οποια αντιμετωπιζει ψυχολογικα προβληματα. Καποια στιγμη πριν απο 3 περιπου χρονια αρχισε να μου χαλαει ο υπνος (ξυπνουσα και ξυπναω μες στη νυχτα). Ηταν το πρωτο καμπανακι οτι κατι εχει στραβωσει αφου εβλεπα οτι παρα την βοηθεια που εδινα στην μανα μου αυτη τον χαβα της... Ομως δεν το ειχα αντιληφθει ελεγα που θα παει θα στρωσει. Απο την αλλη εδω και αρκετα χρονια εχω προβλημα με το γαστρεντερικο (πονοι) οι οποιοι ηταν υποφερτοι η τουλαχιστον ειχα μαθει να τους αντεχω. Ομως μπλεκοντας με την "επιβλεψη" της μανας μου (η οποια αν την αφησεις ειναι ικανη να μπλεξει ολα τα χαπια της και δεν παιρνει και λιγα) αργα αλλα σταθερα αρχισα να "τρελενομαι" να αγχωνομαι να χανω την δυναμη μου. Στο τελος αυτος ο διαολος το συσσωρευμενο αγχος χτυπησε δυνατα...Και που θα χτυπησει? Φυσικα εκει που εχεις ευαισθησια , στην περιπτωση μου στο γαστρεντερικο και ιδιως σε πονους στο εντερο. Και να μαι στο τελος να τρεχω εγω στους γιατρους να βρω μια ακρη.
Το συμπερασμα μου τελικα... δρομολογω σταθερα τις κινησεις μου να απομακρυνθω απο αυτα που με χαλανε (πρωτα απο την μανα μου...). Οπως λεει και η ψυχολογος μου "πρεπει να ψαξεις και να βρεις και να δοκιμασεις να απομακρυνθεις απο οτι σε αγχωνει γιατι αλλιως θα ζεις μια ζωη στα χαπια.
-
Με αφορμη την επετειο σου, αυριο που ειναι και του Αγιου Βαλεντινου να στειλεις σοκολατακια και λουλουδια στους διαφορους ψυχιατρους που εχεις δει τον τελευταιο χρονο.
-
Ξερεις τι ρε Μπλου...Βεβαιως το ειχα υποψιν μου να στειλω δωρα στους ψυχιατρους , πως γινοταν να το ξεχασω αραγε μιλαμε για μεγαλο...ερωτα αλλα τα σοκολατακια και τα λουλουδια μηπως εναι κατι ..συνηθες και τετριμενο. Εγω εχω υποψιν να στειλω στις μεν γυναικες ψυχιατρους κανενα διαμαντενιο κολιε ή κατι τετοιο στους δε αντρες ...χρυσουν ωρολογιον με καδενα απο πλατινα. Αλλα τωρα που το σκεφτομαι μηπως ειμαι λιγο υπερβολικος.... Καλυτερα να τους παρω καμμια πορσε ή κανενα εξωχικο στας νησους μπαρμπαντος...
Soutsi που εισαι? Ριξε σε παρακαλω καμμια "βομβα" κι εσυ καιρο ειχα να χαμογελασω το πρωι ευτυχως η Blue εκανε το θαυμα της...
-
Εγώ θα πρότεινα να αγοράσεις ένα εορταστικό καλαθάκι, αυτό με τα κρασιά που πάνε τα Χριστούγεννα στις εταιρίες! Βγάλε τα ποτά (μη πάνε και στράφει) και γέμισε το καλάθι με φάρμακα και χάπια! Φτιάξε μια πανδεσία χρωμάτων και γεύσεων και στείλ'τους τα με ένα μποντιμπιλνταρά ούτως ώστε να είσαι και σίγουρος οτι θα τα δοκιμάσουν.
Τις πόρσε και τα διαμαντένια κολλιέ νομίζω τους τα έχεις κάνει ήδη δώρο :p
Με πρόθεση χιούμορ πάντα....
-
φιλε KostasBru74 καλη η σκεψη σου αλλα διολου αριστοκρατικη...Μετα απο πολλη σκεψη χθες τελικα αποφασισα να τους κανω δωρο κατι νησακια κατα ιθακη μερια που πουλιουνται Ηταν να τα παρουν κατι φτωχαδακια εμιρηδες απο το καταρ νομιζω αλλα ναυαγησε η συμφωνια (τους καημενους τους εμιρηδες πολυ λυπηθηκα τι θελανε κι αυτοι ενα νησακι να ξεκουρασουν λιγο το κοκαλακι τους). Τελος παντων ηδη εστειλα τους δικηγορους μου (εχουν γραφειο στο νιου γιορκ) να δουνε πως θα τα αγορασω να τα χαρισω στους ψυχιατρους μου να κανω κι εγω μια καλη πραξη ρε γαμοτο... Που ξερεις μετα απο χρονια οταν τα τιναξω μπορει να το εκτιμησουν και να βγαλουν καμμια θεραπεια με το ονομα μου ωστε να μεινω στους αιωνας ωσαν τον Τουταγχαμων τον τριτο...
-
-
νο κομεντ