Ψάξε.Κάπου θα\'ναι κρυμμένη.Δεν μπορεί να χάθηκε.Αφού τα κατάφερες την πρώτη φορά σίγουρα θα τα καταφέρεις και τώρα.
Printable View
Ψάξε.Κάπου θα\'ναι κρυμμένη.Δεν μπορεί να χάθηκε.Αφού τα κατάφερες την πρώτη φορά σίγουρα θα τα καταφέρεις και τώρα.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ. ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΨΥΧΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ
σωστήηηη..Μπα ξεκίνησα την ομαδική αφού πέρασε λίγο ο θυμός και είπα στον εαυτό μου Focus on THERAPY....That\'s the deal...Quote:
Originally posted by interappted
ξαναξεκινα την ατομικη ψυχοθεραπεια χωρις πολλα-πολλα...παντα δεν καταλαβαινα τι σκοπο εχει να βαζεις ανομοιους χαρακτηρες να συνυπαρξουν για 1 ωρα
τα συμπερασματα στανταρτ ειναι αυθαιρετα
Φοβήθηκα πως αν αφήσω την ήπια μεταιχμακή μπορεί να φτάσω καμιά ψύχωση......και δεν το θέλω......Αλλά τώρα για το αν υπάρχει βελτίωση για άτομα που έμαθαν να ζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο μέχρι τα 20 τους δεν ξέρω..Είναι ένα θέμα και είναι και πολύ δύσκολο να πιέσεις τον εαυτό σου να δει τον κόσμο αλλιώς.......
Μια φρίκη ρε μλκ ζω..Μιλάμε για κουκουρούκου κατάσταση τα άλλα άτομα..Ή μάλλον εγώ παραείμαι κουκουρούκου για αυτούς..Ρε πούστη βάλε με με οριακούς που με νιώθουν....Αυτοί τι να νιώσουν;;\"Σήμερα μίλησα στην αδερφή μου και νευρίασα γιατί θυμήθηκα την μάνα μου.......\"ʼτομο που πραγματικά νιώθει \"πρόβλημα\"........Να με βάλει με οριακά παιδάκια να ακούω και να παίρνω και εγώ....Τι να καταλάβει ο άλλος από κενά μοναξιάς Ιωάννα και ακραίες πράξεις;;;;;Αισθάνομαι κυριολεκτικά μόνη εκεί μέσα......Quote:
κ για να επεκταθω
εστω εσυ με οριακα στοιχεια αυτο που χρειαζεσαι ειναι να μαθεις κ να αντιμετωπιζεις τα συμπωματα για να τα πας καλυτερα με το εγω σου κ κατα επεκυαση κ με τους αλλους
χρειαζεσαι αποκαλυπτικη κ υποστηρικτικη ψυχοθεραπεια
ε πως θα γινουν αυτα αν μοιραζεσαι τον χρονο σου με αλλα ατομα??
ασε που ειναι απαραδεκτη να σε εντασσει σε ομαδα ξερωντας οτι εχεις μεταιχμιακα στοιχεια
την τυφλα τησ δεν ξερει
πανε αλλου κοπελα μου να στρωσεις
τί νοημα θα ειχε μια ομαδα μονο με ανθρωπους που εχουν ιδια πάθηση? πώς θα βοηθουσε στην \"κανονική\" ζωη?
Απ\'όλα έχει ο μπαξές......Ομαδική ατομική.....Με έχουν πιάσει από παντού.....Quote:
Originally posted by Dalia
Κασσι αυτό το καιρό κάνεις μόνο ομαδική ψυχοθεραπεία ή συνεχίζεις και την ατομική?
Καλή ερώτηση αυτή Σοφία...Το σκεφτόμουν και εγώ.....Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας απαρτίζεται από κάθε λογής άτομα και τα περισσότερα μοιάζουν με τα άτομα της ομάδας που δεν καταλαβαίνουν επουδενεί τον ψυχισμό μου...Αυτή ήταν και η πρόκληση για εμένα...Αν μπορέσω να αντιμετωπίσω με μεγαλύτερη ψυχραιμία τα άτομα στην ομάδα ίσως το ίδιο να αντιμετωπίζω και τα άτομα του περιβάλλοντός μου....Απ\'την άλλη είναι η απόλυτη ξενέρα να μιλάς για κάτι που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει και κάποιοι το χλευάζουν κιόλας.Όταν λένε σε ένα μεταιχμιακό άτομο που φοβάται τρελά την εγκατάλειψη και τα πάντα τα κάνει για να αμυνθεί σε αυτή αλλά και για να γεμίσει το τρομερό κενό και άγχος που νιώθει ότι την στιγμή που ήταν στα δυσκολότερά του αυτοί-το κοινωνικό σύνολο-θα το εγκατέλειπαν γιατί δεν θα μπορούσαν να το αντέξουν και θα έπρεπε να έχουν το σύνδρομο της νοσοκόμας πόση κατανόηση και απόρριψη νιώθει αυτό το άτομο για άλλη μια φορά;;Γιατί;;Γιατί δεν τους έμοιασε;;;Quote:
Originally posted by Sofia
τί νοημα θα ειχε μια ομαδα μονο με ανθρωπους που εχουν ιδια πάθηση? πώς θα βοηθουσε στην \"κανονική\" ζωη?
α καλά είσαι...Εγώ στην αρχή τα είχα πάρει γιατί την είχαν δει όλοι ντόκτορ εκεί μέσα...Και μετά κατάλαβα ότι οι ντόκτορες έχουν πολύ μικρή συμμετοχή εκεί μέσα...Μας αφήνουν να βγάζουμε τα μάτια μας αλλά ελεγχόμενα λέει........χεχε.....όταν δουν τα σκούρα ρίχνουν και ένα ψυχιατρικό σελ.456 παράγραφος β.....Πιάνεις τι εννοώ;;; \"Αυτό υπάρχει γιατί ο μεταβατικός χώρος του ζευγαριού είναι πολύ μικρός.Στοπ......\"Quote:
κ πως επισης να ακουσεις τι εχει να πει ο δρ για σενα????
Ναι το θέμα μου είναι ότι αν τα πάρω τα πήρα και τα παίρνω σχετικά πιο εύκολα από άλλους στην ομάδα..Έχω έναν το εντελώς αντίθετο από εμένα..Τρωει \"συχτίρι\" και μόνο ευχαριστώ δεν λέει...Από την παθητικότητα η επιθετικότητα είναι καλύτερη....Quote:
Originally posted by οδυσσεας
ρε kassi μην ξενερωνεις παντως...εμενα μια χαρα παντως μου φανηκε η αντιδραση σου.Και αυτο εχει κ τη μεγαλυτερη σημασια οτι αντεδρασες σαυτο που σου ειπε,εδειξες πως ενιωσες και αυτο πιο γενναιο απτο να πεις μια μαλακια οπως η γκομενιτσα στη ομαδα σου.Φανταζεσαι να μην μπορουσες να το εκφρασεις και να κρατουσες μεσα σου?
Αυτό που με εκνευρίζει στην ψυχίατρό μου είναι ότι όλα τα περνάει από άλλο φίλτρο από το δικό μου...Όταν κάποιος ξεσπάει έτσι δείχνει πως να πω-ειλικρινής κατά πρώτον και δεύτερον ότι έχει συναίσθημα... Ε αυτή μου στέκει πολύ απαθής....Αυτό που προσπαθούσε να με πείσει είναι ότι η λεγάμενη δεν είχε κακιά πρόθεση όταν ρωτούσε ποιός ο λόγος ύπαρξής μου στην ομάδα......Να μην το παίρνω λέει προσωπικά....Όχι το είπε για την θεια μου την Κούλα...Εγώ έχω αυτά τα αισθήματα και αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με αυτά πληγώθηκα.......Ας με προγραμμάτιζαν αλλιώς..Quote:
Originally posted by justme
Αφού συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα Οδυσσέα (κατόπιν των εξηγήσεών σου σε άλλο πόστ) να σταθώ και λίγο εδώ
Οχι δεν προσπαθεί να σου πασσάρει ότι είσαι ηλίθια.Quote:
Originally posted by Kassi
Δήθεν βρε φταίει το οριακό που τους βλέπω όλους κακούς και ότι με απορρίπτουν...Αυτό προσπαθεί να μου πασσάρει βγάζοντας με ηλίθια όταν βιώνω αρνητικά συναισθήματα......Η σιωπή της ήταν σαν να συνέναισε στο γεγονός.....Τι να πω;;;;;Άλλο η κακία της καθεμιάς και άλλο η θεραπευτική αλήθεια.......Της γιατρού της είπα ότι κόβω κάθε επαφή και αυτή με πήρε να με μεταπείσει φαίνεται....Προσπαθούν απ\'ότι κατάλαβα να τα έχουν καλά με όλους...Καλά αυτό αλλά και να μου πει ότι τα λόγια της λεγάμενης δεν ήταν απορριπτικά;;Δηλαδή αυτή θα της έλεγε και ευχαριστώ;;;Quote:
Originally posted by Dalia
Καλά Κασσι νευριάζω μόνο που το διαβάζω.Οχι να είχε συμβεί και σε μένα.
Νομίζω πιο πολύ θα νευρίαζα με την ψυχίατρο που δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή,να πει κάτι να την βάλει στη θέση της,παρά μ\'αυτήν που το είπε.Θα έλεγα άντε αυτή η ηλίθια δεν με πάει,δεν έχει τρόπους,οκ.Αλλά η ψυχίατρος να μην πει τίποτα?Αυτή που υποτίθεται θέλει να βοηθήσει.
Αφού γίνεσαι χειρότερα με το group therapy γιατί το συνεχίζεις?Σκοπός είναι να βοηθηθείς.Αν δεν σε βοηθάει τότε ποιο είναι το νόημα να πηγαίνεις?
Προσπαθεί να σου πεί ότι υπάρχουν και ηλίθιοι σε αυτόν τον κόσμο και τη γνώμη τους πρέπει να την δέχεσαι ως τέτοια. Γνώμη ηλιθίων. Αντί να την δέχεσαι ώς κρίση από κάποιον που θα άξιζε να ακούσεις (και να πληγωθείς κατ\'επέκταση)
Κάποιος σαν την ψυχίατρό σου σίγουρα δεν θα της έλεγε ευχαριστώ. Αλλά δεν θα \"επέτρεπε\" στον ευατό της να πληγωθεί από μία τέτοια (δεν μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί και γιαυτό και μόνο θα θα βάλω επίθετο) γνώμη. Είτε θα το προσπερνούσε ως μή αξιο καν απάντησης είτε θα απαντούσε αλλά πάντως σίγουρα χωρίς να νιώθει πληγωμένη ή (πως να το γράψω τώρα αυτό?????) απορριπτωμένη τεσπα.
Quote:
Μια φρίκη ρε μλκ ζω..Μιλάμε για κουκουρούκου κατάσταση τα άλλα άτομα..Ή μάλλον εγώ παραείμαι κουκουρούκου για αυτούς..Ρε πούστη βάλε με με οριακούς που με νιώθουν....Αυτοί τι να νιώσουν;;\"Σήμερα μίλησα στην αδερφή μου και νευρίασα γιατί θυμήθηκα την μάνα μου.......\"ʼτομο που πραγματικά νιώθει \"πρόβλημα\"........Να με βάλει με οριακά παιδάκια να ακούω και να παίρνω και εγώ....Τι να καταλάβει ο άλλος από κενά μοναξιάς Ιωάννα και ακραίες πράξεις;;;;;Αισθάνομαι κυριολεκτικά μόνη εκεί μέσα......Quote:
κ για να επεκταθω
εστω εσυ με οριακα στοιχεια αυτο που χρειαζεσαι ειναι να μαθεις κ να αντιμετωπιζεις τα συμπωματα για να τα πας καλυτερα με το εγω σου κ κατα επεκυαση κ με τους αλλους
ασε που ειναι απαραδεκτη να σε εντασσει σε ομαδα ξερωντας οτι εχεις μεταιχμιακα στοιχεια
την τυφλα τησ δεν ξερει
ψαξτο καλα οι οριακοι δεν ειναι για ομαδικες συνεδρειες
αφου οι σχεσεις ειναι χαοτικες ξεκιναν απο τη μια σχεση αυτη του γιατρου-ασθενη
που θα κολυμπησει με παρεα
δεν μου γεμιζει το ματι θα στο ξαναπω
θα το αλλαζα τι νοημα εχει γενικα η ομαδικη??????Quote:
βελτιονονται ολοι παρεα???πεφτουν ολοι παρεα???μια ομαδα εχει ενα κοινο σκοπο
εδω τι σκοπο να εχει κοινο ενασ μαζοχας πχ κ ενας που μαχεται με την παθηση του
ενας που μαζοχιζεται να μην ειναι καλα κ ενας που οντως δεν ειναι καλα κ προσπαθει???
Υποθέτω να σε βοηθήσει να δεις καταστάσεις και δικά σου συναισθήματα απο διαφορετική οπτική γωνία.Quote:
θα το αλλαζα τι νοημα εχει γενικα η ομαδικη??????Quote:
βελτιονονται ολοι παρεα???πεφτουν ολοι παρεα???μια ομαδα εχει ενα κοινο σκοπο
εδω τι σκοπο να εχει κοινο ενασ μαζοχας πχ κ ενας που μαχεται με την παθηση του
ενας που μαζοχιζεται να μην ειναι καλα κ ενας που οντως δεν ειναι καλα κ προσπαθει???
Να μάθεις να εναρμονίζεσαι και να προσαρμόζεσαι πιο εύκολα, να δεις πώς αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους που δε σου μοιάζουν και σε ποιές συμπεριφορές εντοπίζεται το πρόβλημα. Δεν ξέρω, εμένα η ομαδική μου φαίνεται καλή!
...και πιο οικονομική!
Από τις ομάδες αποκλείονται οι ψυχωσικές καταστάσεις...(σχιζοφρενείς κ.α)....Quote:
Quote:
κ για να επεκταθω
την τυφλα τησ δεν ξερει
ψαξτο καλα οι οριακοι δεν ειναι για ομαδικες συνεδρειες
αφου οι σχεσεις ειναι χαοτικες ξεκιναν απο τη μια σχεση αυτη του γιατρου-ασθενη
που θα κολυμπησει με παρεα
δεν μου γεμιζει το ματι θα στο ξαναπω
Εγώ γέρνω νεύρωση στην μεταιχμιακή...Αν δεις εκεί που γράφει για την θεραπεία μιας οριακής προσωπικότητας(κάτω από τα διαγνωστικά της κριτήρια) βάζει πως μερικές φορές και η ομαδική βοηθάει........
Νομίζω πως στην ομαδική μαθαίνεις τον τρόπο που σκέφτονται άλλοι που δεν έχουν οριακή και που συνυπάρχουν πιο αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο...Εγώ προσπαθώ να βρω τις διαφορές μου.....
Από ψυχιατρικής σκοπιάς υπάρχει μεταβίβαση και αντιμεταβίβαση με παραπάνω από ένα άτομο-βλ.γιατρό..Υπάρχουν ταυτίσεις και προβολές που αν χρήζουν ερμηνείας αναλύονται......
Συμφωνώ...Quote:
Originally posted by imagine
Υποθέτω να σε βοηθήσει να δεις καταστάσεις και δικά σου συναισθήματα απο διαφορετική οπτική γωνία.
Να μάθεις να εναρμονίζεσαι και να προσαρμόζεσαι πιο εύκολα, να δεις πώς αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους που δε σου μοιάζουν και σε ποιές συμπεριφορές εντοπίζεται το πρόβλημα. Δεν ξέρω, εμένα η ομαδική μου φαίνεται καλή!
...και πιο οικονομική!