-
Αχ βρε Boom κοριτσι μου σε ευχαριστω!! Με συγκινησαν πολυ τα λογια σου. Νιωθω πραγματικα οτι υπαρχουν ατομα που με καταλαβαινουν.
Ηθελε ναι να κανει παιδια αλλα οχι αμεσα. Απλα δεν ηθελε γυναικα εξαρτημενη απο φαρμακα.
Επισης ηθελε δυνατη γυναικα κ οχι αδυναμη κ φοβιτσιαρα οπως αποκαλουσε εμενα Boom ..
Τα διεκοψα για ενα διατημα, εζησα πολυ τραυματικες εμπειριες. Και εφτασε στην κορυφη η καταθλιψη κ ξυπνησε παλι η ιδψ.. Μια κατασταση απεριγραπτη..
Τελικα χωριζαμε κ τα ξαναβρισκαμε. Να φανταστεις πως κ τωρα υπαρχει στην ζωη μου ( περαδαν σχεδον 4 χρονια) αλλα παλι ''περπαταμε σε τεντωμενο σκοινι'' κ λογικα θα χωρισουμε οριστικα αυτην την φορα επειδη ΔΕΝ αντεχω αλλο..
Μονο που δεν γνωριζει οτι εγω συνεχιζω την αγωγη. Δεν χρειαζεται να ξερει κοριτσι μου,
Ουτως η αλλως δεν προκειται να καταλαβει. Ποτε.
Εγω πηρα το μαθημα μου. Κ καταλαβα πως ΠΟΤΕ δεν πρεπει να διακοψουμε την θεραπεια. Μονο αν το πει ο γιατρος.
Επισης καλα ειπες. (Να τον δει γιατρος. ) Σιγουρα ισως δεν ειναι ευκολο ναζειςμε ανθρωπο με καταθλιψη κ ιδψ , (για να λεμε κ του στραβου το δικιο) αλλα δεν τον παροτρυνουμε να κοψει την θεραπεια. Θελω να πω , οτι αν δεν θελεις να κανεις καλο,κακο μην κανεις.
Τα τελευταια 2 χρονια σχεδον παιρνω αντικαταθλιπτικο κ αντιψυχωσικο.
Μονο που το αντικαταθλιπτικο η -τοτε- γιατρος μου ειπε να το κοψουμε μετα απο σχεδον ενα χρονο. Επειδη με εβλεπε αρκετα ανεβασμενη. Κ δεν εχει περασει χρονος, που σημερα ξεκινω παλι. Ν:-) :-)
-
ρε συ κατσε γιατι τα πηρα κραναρα τωρα!! παρα πολυ ομως κ θα πρεπε ηδη να τα εχεις παρει κ συ!
το οτι εχει αυτο που εχεις δεν σε κανει λιγοτερο δυνατη απο οποιονδηποτε.!! ισα ισα οι ανθρωποι που πασχουν απο αυτα ειναι πιο δυνατοι απο τουε επιφανειακους κ φλατ ανθρωπους.δεν σε κανει αρρωστη αυτο που εχειςλ.ολοι εχουμε ιδεοληψιες.ολοι οι ανθρωπο απλα σε σενα ισως ειναι λιγο πιο εντονο.δεν εισαι αρρωστη αυτο να σταματησεις να το λες.να εκτιμησεις τον εαυτο σου γι αυτο που εισαι.κανεις δεν εχει δικαιωμα να σου πει τι να κανεις! αν θελει γκομενα δυνατη να πα να τη βρει..αλλα επειδη δεν ξερει να αγαπα κ αυτη θα την στειλει, να σαι σιγουρη.σου αξιζει κατι που καλυτερο.ενας ανθρωπος που θα σε κανει να νιωθεις ξεχωριστη με ο,τι εισαι κ οπως εισαι.σε οποιον αρεσουμε κοριτσι μου για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε.εχω διαταραχη αγχους κ καταθλιψη κατα καιρους απο 17 χρονων, εχω κανει την ζωη μου προκοπες κ εχω προχωρησει σε ολα! εχω μια πολυ καλη δουλεια κ παλευω παντα για τις σχεσεις μου με τους γυρω μου κ για μενα, ποιος ειναι λοιον ο αδυναμος?κανω ο.τι κανουν ολοι κ μη σου πω κ παραπανω.το οτι με πιανει το στρες μου και φοβαμαι κ αποσυρρομαι δνε σημαινει οτι ειμαι αδυναμη κ αρρωστη.εκτιμησε τον εαυτο σου πρωτη εσυ κ μετα θα βρεις εναν αντρα που θα σε εκτιμαει.
εμενα ο αντρας μου οταν επαθα παλι τα ιδια τωρα τον απριλη του ειπα οτι θα ξεκινησω αντικαταθλιπτικα αμεσως κ μου ειπε "οτι εσυ νομιζεις καλυτερο για σενα", θες να σου πω κ κατι αλλο?δεν εχουμε σταματησει να προσπαθουμε για παιδι κ ας ειμαι ετσι...βγαλε λοιπον συμπερασμα.οσο για τις ιδεοληψιες..τις εχω περασει πολυ εντονα στα 17 μου, στις πρωτες κρισεις , ειναι ζορι,νομιζα οτι θα τους σκοτωσω ολους, ομως το δουλεψα με ψυχοθεραπεια κ περασε.κ δεν το εχω πια αυτο.οταν ερχεται ιδεα απλα δνε της δινω αξια κ σημασια.θελει δουλεια κ να ξερεις οτι ολα θα πανε καλα!θα τα καταφερεις μια χαρα!
-
Καλημερα. Σημερα δεν ειμαι στα πολυ καλα μου...Ειχα χθες κοιλοπονο,οπως και ελαφρως σημερα και αγχωνομαι για την συνεχιση της θεραπειας. Ολο αυτο εχει και ψυχολογικο αντικτυπο να παρει η ευχη! Εκει που λεω ενταξει καλα παμε,τσουπ,μια στραβη και αντε παλι βουτια!
-
καλημερα! ευχομαι σιγα σιγα να καλυτερεψεις.
ρε συ μπορει να ειναι ιωσουλα.κυκλοφορει μια με διαρροιες κ τετοια.
μη σκεφτεσαι αρνητικα.επιπλεον ρε συ μου ειχε πει ο γιατρος οτι ενα φαρμακο αν ειναι να πειραξει τον οργανισμο τον πειραζει στην αρχη κ οχι μετα.
μηπως απλα λοιπον εφαγες κατι που σε πειραξε?
-
Γεια σας παιδια!!
Εχει δικιο η Boom ,μου το εχει πει κ μενα ο γιατρος περι φαρμακων Στελιο.
(Οτι αν ειναι να πειραξει τον οργανισμο,θα τον πειραξει στην αρχη κ οχι μετα)
Οσο αφορα για αυτα που ειπες σε μενα Boom συμφωνω απολυτα.
Βρε παιδια ειναι η δευτερη μερα που τα παιρνω σημερα κ ηδη ξεκινησαν καποιες παρενεργειες..
Χθες ολη μερα ενιωθα ζαλαδα,νυστα κ αποπροσωποιηση.
Το βραδυ που ξαπλωσα σχετικα νωρις, δεν με επαιρνε υπνος για ωρες!! Μεχρι που κοιμηθηκα ξημετωματα κ ξυπνησα πολυ πιο νωρις-απο οτι συνηθως.. Ειμαι σε υπερδιεγερση, εχω ακαθησια και ταραχη..Ο γιατρος ειπε στην αρχη να τα παιρνω πρωι η μεσημερι κ σημερα που του μιλησα για αυτες τις παρενεργειες μου ειπε να το παιρνω βραδυ. (Μονο που ηδη το πηρα για σημερα)
Δλδ τις πρωτες ωρες δημιουργει νυστα κ μετα υπερδιεγερση..?
Πω πω τι γολγοθας με περιμενει κ σημερα..
-
κανε υπομονη..κ γω ειχα υπερενταση στην αρχη.αφου τα ξερεις. δεν τα ξερεις?καλε εγω νομιζα οτι κατι γινεται μεσσα μου κ θα πεταξω!!χαχα!
χαλαρωσε κ απολαυσε το, αλλωστε για τις πρωτες μερες θα ναι.
μπορει να ναι κ ιδεα σου κ φοβος.
κ γω στην αρχη αργουσε να με παρει ο υπνος.τωρα με το που κλεινω το ματι δεν καταλαβαινω πως κ ποτε με παιρνει.
πιες κ κανα τιλιο η καμια βαλεριανα για ηρεμια.
-
Α μου ειχε πει ο γιατρος μου να διαβαζω ενα βιλβιο πριν τον υπνο κ γενικα να χαλαρωνω απο νωρις στο κρεβατι πριν κοιμηθω ή να πινω ενα γαλα.γενικως ηρεμια προς το βραδυ μεχρι να με πιασουν τα φαρμακα.
-
Αχ βρε Boom με το που διαβασα το μηνυμα σου χαμογελασα.
Εκει που ημουν σε τσιτα κ σε αγωνια ,αμεσως ηρεμησα. :-) :-)
Καλα λες, μου αρεσει που τα εχω περασει κ κανω σαν να ειναι η πρωτη φορα.
Καλα για γελια ειμαι. Οσο αφορα γιατρους-οδοντιατρους κτλ απο παιδι πολυ φοβιτσιαρα βρε παιδακι μου. Κακο πραγμα :-) :-)
-
Δεν εισαι η μονη currant που εχεις ιατροφοβια! Οι περισσοτεροι ανθρωποι το εχουμε.Παντα τα φαρμακα αυτου του τυπου δημιουργουν υπερδιεγερση και ισως αυξηση των καταθλιπτικων συναισθηματων.Θυμαμαι την πρωτη φορα που πηρα λαντοζ,αλλα και την δευτερη ειχα παθει πλακα. Νομιζα οτι θα βγω στο στο μπαλκονι και θα πηδηξω κατω!! Και δε κανω καθολου πλακα. Να σκεφτεσαι οτι σε λιγες μερες θα εισαι πολυ καλυτερα και αργοτερα ακομη καλυτερα! Οποτε λιγο υπομονη. Εσυ μπουμ πως εισαι; Εμενα ευτυχως μου περασε η κοιλια,αλλα πλεον εχω αγχος,οταν ειναι να παρω το φαρμακο! Να φανταστειτε μολις το παρω αρχιζω και μετραω χρονο,να δω σε ποση ωρα θα πονεση η κοιλια μου,αν πονεσει! Για τετοια κατασταση μιλαμε!
-
α στελιο θα σε μαλωσω! τι ειναι αυτα?ακου θα κανεις μια ασκηση----> μολις παιρνεις το φαρμακο θα βαζεις μουσικη κ θα προσπαθεις να μαθεις τους στιχους του τραγουδιου που ακους, θα τους γραφεις κατω σε ενα χαρτι.χαχααχ! ετσι θα ξεχνιεσαι κ δνε θα σκεφτεσαι σε ποση ωρα μπορει να σε πειραξει το φαρμακο.
ή θα παιρνεις τηλ καποιον φιλο να μιλατε για ασχετα.μην το σκεφτεσαι.
αυτο με το μπαλκονι..το επαθα κγω με τα λαντοζ.νομιζα θα παρω φορα κ θα πεταξω.απιστευτο..ειχα σκεφτει μαλιστα να φορεσω μια κοκκινη μπερτα να το παιξω κ σουπερ ηρωας! χαχα! νταξει πλακα κανω.ειχα πανικοβληθει κ γω κ στον γιατρο μου το ειπα κ μου ειπε ..οκ δνε ειναι τιποτα.θα περασει.κ με καθησυχασε κ ηρεμησα.
τωρα οκ περασε αυτο.
-
Να'σαι καλα καλη μου μπουμ! Σ'ευχαριστω γενικα για την συμπαρασταση σου ολο αυτο το διαστημα. Ηταν και ειναι πολυ σημαντικη για'μενα! Θα εφαρμοσω την συμβουλη σου.Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο,ενα θεματακι το εχω με το λαντοζ,απλα αλλες φορες ειναι ανεπαισθητο,κι'αλλες πιο αισθητο. Δεν μου ειπες ομως πως εισαι; Ολα ο.κ;
-
Παιδιά επειδή κι εγώ έχω κλείσει σήμερα ραντεβού με γιατρό να ξεκινήσω μιά αγωγή εμψυχώστε με. Όλη μέρα είμαι κουρέλι, σέρνομαι από την αγωνία και το άγχος. Γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ τα φάρμακα; Από το πρωί που ξύπνησα μέρι τις 3-4 το απόγευμα μου 'χει κοπεί η ανάσα νίωθω σαν να μου έχει κάτσει μιά πέτρα στο στήθος και όλα αυτά γιατί αγωνιώ για το γιατρό. Μήπως κατα βάθος έχουμε αγαπήσει τις φοβίες και δεν θέλουμε να τι διλωξουμε, τι σκατά;
-
Γεια σου φιλε μου.Νομιζω οτι οι λογοι που φοβομαστε τα φαρμακα ειναι κυριως 2,α)τυχον παρενεργειες,β)εξαρτηση απο αυτα. Και οι δυο ομως λογοι ειναι σχετικοι.Οι οποιες παρενεργειες,συνηθως υποχωρουν με την συνεχιση της αγωγης,ασε που δεν εχουν ολοι παρενεργειες,αλλα και το θεμα της εξαρτησης παλι ειναι μικρο,γιατι αυτη η κατηγορια φαρμακων(αντικαταθλιπτικα) ,δεν ειναι εξαρτησιογονα. Εκτος απο καποια,οπως το σεροξατ,για το οποιο δημιουργηθηκε μεγαλο θεμα,τα υπολοιπα διακοπτονται σχετικα ευκολα,με την οδηγια του γιατρου. Παντως οπως προανεφερα αλλιως νιωθει κανεις οταν ξεπερναει το προβλημα του με φαρμακα και αλλιως χωρις φαρμακα.Το εχω βιωσει και η αποψη μου ειναι οτι νιωθεις πολυ πιο δυνατος οταν ξεπερνας κατι χωρις το δεκανικι των φαρμακων. Χρειζεται ομως πολυ υπομονη και πιστη στο Θεο,αλλα και στον εαυτο σου,για να το κανεις αυτο. Θεωρω οτι ολα τα λεγομενα ψυχολογικα προβληματα μπορουν να ξεπεραστουν και χωρις την συνδρομη των φαρμακων,απλα οι περισσοτεροι ανθρωποι πλεον δεν ειμαστε διατεθειμενοι να επιδειξουμε υπομονη και να αγωνιστουμε με πιστη στο Θεο και επιλεγουμε την ευκολη λυση της φαρμακοθεραπειας. Να συμπληρωσω οτι επισης βοηθαει και η σωστη ψυχοθεραπεια.Τωρα για τις φοβιες μας,ισως να εχεις καποιο δικιο! Καμια φορα κι'εγω νομιζω οτι, σα να μην θελω να αποχωριστω καποιο θεμα μου(ψυχολογικο),ενα περιεργο πραγμα,που δεν μπορω να ερμηνευσω! Λες και πρεπει να κανειτον κυκλο του και να φυγει. Οπως και να'χει φιλε μου σου ευχομαι καλη επιτυχια,να βγεις απολυτα υγιειης απο την περιπετεια σου αυτη και να μην φοβασαι τιποτα. Ο Θεος να ειναι μαζι σου και'συ μαζι Του!
-
Αληθεια το προβλημα σου ποιο ειναι;
-
Συμφωνω φιλε μου Στελιο. (Κ εγω προσωπικα φοβομουν κυριως για το πρωτο-τις παρενεργειες δλδ. Οι οποιες βεβαια δεν ειναι μονιμες.)
Πως εισαι σημερα Στελιο?
Εσυ Boom? Για το πρωινο ξυπνημα που ελεγες που ηταν δυσαρεστο.