Originally Posted by
Natalia_sups
Εγώ στη θέση σου θα τους έγραφα στα παλιά μου τα παπούτσια. Στο μέλλον θέλω κι εγώ σκυλάκι και οι δικοί μου θα είχαν ακριβώς την ίδια αντίδραση, αλλά πως ακριβώς τους αφορά; Εφόσον σκεφτηκες υπεύθυνα και διεξοδικά τι ανάγκες έχει το ζώο και τι υποχρεώσεις θα έχεις και αποφάσισες να προχωρησεις σε μία τέτοια δέσμευση υπολογίζοντας όλες τις πρακτικές παραμέτρους πολύ καλά έκανες. Πως ακριβώς τους αφορά τους γύρω σου; Αυτοί θα φορτωθούν τα έξοδα και τη δέσμευση; Παιδια όμως κάνουν να φανταστώ στη πλάκα αυτοι που στα λένε και το θεωρούν νορμαλ χωρίς να έχουν φροντίσει πρωτίστως ούτε κάκτο μη τους μαραθει έτσι;
Μπούρδες...το ότι δεν αξίζει για τους γύρω σου η δέσμευση χρόνου και χρημάτων που απαιτειται για να έχεις σκύλο δε σημαίνει πως δεν αξίζει για εσένα, για εσένα τα θετικά μπορεί να είναι πιο πολλά...βασικά τα ψυχικά οφέλη είναι διαπιστωμένα. Αφού χρησιμοποιούν σκυλιά και γάτες σε θεραπείες, έχει διαπιστωθεί πως η επαφή με αυτά τα ζώα κατεβάζει τους παλμούς και ηρεμεί, βοηθάει και ανθρώπους με μετατραυματικό στρες και στρες γενικά, ανθρώπους με κατάθλιψη...πλάκα κάνεις;
Αν το κάνεις συνειδητοποιημένα μην ακούς κανέναν. Και αν θα θέλουν οι δικοί μου να δουν εμένα θα πρέπει να υποστούν για λίγο και το σκύλο μου. Αλλιώς ξυδακι. Δε νομιζω να μπορούν να πουν κάτι, θα ήταν χαζό.
Ή τον αφήνεις αλλού τον σκύλο για 10 μέρες τον χρόνο, λύσεις υπάρχουν.