Originally Posted by
SB_
Ο γάμος είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Στη σχέση με τη γυναίκα σου νομίζω εννοείς πως δεν μπορείς να μείνεις.
Η σχέση σας, λοιπόν, έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, όπως σου είπε και η σύζυγός σου. Εσύ, για τους δικούς σου λόγους συνεχίζεις τη συγκατοίκηση μαζί της, αφού ήδη σε είχε απορρίψει ως άνδρα, κάτι που σου γνωστοποίησε προφορικά. Βέβαια, εσύ αργότερα ανακάλυψες και το ότι είχε και εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που σου απέκρυπτε, αν και δε νομίζω να ήταν το μόνο, καθώς με βάση τα λεγόμενά σου, είχατε σχεδόν χάσει κάθε συναισθηματική επαφή ή και επικοινωνία.
Πριν μάθεις για την εξωσυζυγική σχέση, έτρεφες περισσότερες ελπίδες και την έβλεπες αλλιώς. Όμως ούτε τότε θα μπορούσε να γίνει κάτι ουσιαστικό, με βάση τη δεδομένη κατάσταση και τη συμπεριφορά. Τώρα απλά έχασες και την εμπιστοσύνη σου προς αυτή, με αποτέλεσμα αυτό να σε ωθήσει πιο πολύ στο χωρισμό.
Νομίζω πως θα πρέπει να κοιτάξεις τα πράγματα όπως είναι και όχι από τον παραμορφωτικό φακό της κοινωνικής σύμβασης που λέγετε γάμος.
Άλλη η σχέση σου με τη σύζυγο, άλλη η σχέση σου με τα παιδιά, είτε μένατε μαζί, είτε χώρια, είτε πριν είτε μετά, είτε με τις αποκαλύψεις, είτε χωρίς.
Το να προσπαθούμε να αναλάβουμε ή να επιρρίψουμε ευθύνες, δε νομίζω πως βοηθάει. Πάρε την ευθύνη που έχεις εσύ για τον εαυτό σου και τις πράξεις σου από δω και πέρα. Μην μπλέκεις ενηλίκους στις όποιες αποφάσεις πάρεις για τη ζωή σου.
Προσοχή στο θέμα με τα παιδιά. Δε θα πρέπει να μπλέξουν σε τοξικό περιβάλλον. Η σύζυγος θα μπορεί να τα κρατήσει, ή θα τα δίνει και σε άλλον άνθρωπο να τα κρατήσει, για να βγαίνει και βόλτες; Υπάρχουν παπούδες γιαγιάδες που θα μπορούσαν να τα επιβλέπουν επίσης;
Επ' ουδενί τα παιδιά δεν θα πρέπει να μπλέξουν σε ένα γαϊτανάκι μεταξύ των σχέσεων των ενηλίκων.