εγώ ξέρω ότι από το να μην χάνεις τίποτα ή να παίρνεις, καλύτερα να χάνεις έστω ένα, μισό, 300γρ, ότι χάνεις καλό είναι και αν χάναμε όλοι λίγο και σταθερά δεν θα τα ξαναπαίρναμε ποτέ ... Καλή συνέχεια και σε σένα...
Printable View
εγώ ξέρω ότι από το να μην χάνεις τίποτα ή να παίρνεις, καλύτερα να χάνεις έστω ένα, μισό, 300γρ, ότι χάνεις καλό είναι και αν χάναμε όλοι λίγο και σταθερά δεν θα τα ξαναπαίρναμε ποτέ ... Καλή συνέχεια και σε σένα...
ego ksero atoma p ton mhna me diaita exanan 10 kila.auta einai pola
ti na pw. to upsos mou vasika einai 177 kai 8elw na xasw 9 kila akoma gia na paw 70 pou 8elw kai pou deixnw kala dhladh. aplws me exei kourasei upervolika to poso argw na ta xasw. to thema me mena einai oti exw polu mazemeno swma kai den fainontai ta parapanw kila toso polu. alla einai polla kai kanoun kako se gonato.
telos pantwn. sas euxaristw polu.
Δεν έχεις πολλά κιλά παραπάνω για το ύψος σου, για αυτό και χάνεις αργά. Κάλιο αργά όμως παρά καθόλου.....
exw mia aporia na kanw pou mou proekupse apo kapoia topics pou koitaxa sta grhgora.
eidika se kapoia topics me xhmikes klp diaites kai diaites genika.
vlepw pws sumvouleuete na apofeugontai oi xhmikes giati apo empeiria proswpikh ta exete xanaparei borei ka dipla. emena h aporia mou einai h exhs. profanws ta xanaphrate logw kakhs diatrofhs etsi? alla ti odhgei enan an8rwpo pou exei kanei kopo na xasei tosa kila na ta xanaparei? egw exw gnwstous mou oi opoioi exoun kanei diaites akoma kai xhmikes gia na xasoun vevaia polla kila alla meta prosexan kai den ta xanaphran...
den xerw... aporia.......
Aπλα οταν κανεις μια χημικη διαιτα συμβαινουν δυο δεινα:
1oν στερεισαι τροφες σημαντικες για τον οργανισμο σου και οταν τελειωσει η διαιτα νιωθοντας στερημενος πεφτεις με τα μουτρα και τις καταναλωνεις διχως αυριο
και
2ον,οι χημικες διαιτες ειναι ολιγοθερμικες και ετσι χανουμε αμεσως πολλα υγρα και ο οργανισμος αντιστεκομενος σε αυτη τη λειτουργια ριχνει τις καυσεις για να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.
Γι αυτο ισως να εχεις ακουσει οτι οι συχνες αυστηρες-χημικς διαιτες ριχουν το μεταβολικο ρυθμο και υστερα το ατομο δυσκολευεται και να χασει κιλα αλλα και να τα κρατησει.
Δεν ξερω αν εχεις φιλους που εχουν χασει πολλα κιλα με χημικες διαιτες και τα κρατησαν ,αλλα εγω δεν ξερω κανεναν!Αν συμβαινει ομως πραγματικα μπραβο τους γιατι ειναι σχεδον κατι ακατορθωτο!
Αυτα απο μενα...:)
και εγώ με χημική είχα χάσει 10 και τα πήρα με τόκο, ίσως για χάσιμο πολύ λίγων κιλών να είναι ΟΚ για πολλά όμως είναι μάλλον καταστροφικές.....
δυο γρηγορα λογια για την απωλεια βαρους.Αυτο που γραφουν τα βιβλια και το ακολουθουμε και εμεις φυσικα ειναι απωλεια 10% του σωματικου βαρους ανα εβδομαδα .Τωρα αν η απωλεια ειναι μεγαλητερη δεν προκειται για απωλεια λιπους.Απωλεια μυικης μαζας (μυς) θα πραγματοποιηθει αν η διαιτα σου δεν καλυπτει το ποσο των απαιτουμενων πρωτεινων που το σωμα σου χρειαζεται ,πχ μια λαθος χορτοφαγικη διαιτα θα το προκαλεσει αυτο .Η αναγκη λοιπον για πρωτεινη σε καθε ανθρωπο κυμαινεται απο 0,8-1 gr/ανα κιλο σωματικου βαρους την ημερα.Επισεις εξαντλητικη ασκηση και με μη λειψη απαιτουμενων πρωτεινων αντιστοιχει στο ιδιο αποτελεσμα (μειωση μυικης μαζας).Θα ρωτησετε φυσικα γιατι ειναι τοσο σημαντικη η μυικη μαζα ,ο λογος ειναι οτι η μυικη μαζα αποτελει τον ενεργο μεταβολισμο του καθε ατομου.Οσο λιγοτερο ογκο μυων διαθετει το σωμα μου ,τοσο λιγοτερο φαγητο (θερμιδες) απαιτουνται καθημερινα για την διατηρηση του.Πεφτει ετσι ο μεταβολισμος μου.Φυσικα εδω θα πρεπει να τονισουμε και την αδυναμια του σωματος μας που συμβαινει μερικες φορες ,οτι αντι να χρησιμοποιησει το αποθεμα λιπους και να καλυψει ετσι την απωλεια θερμιδων που εχει κατα την διαρκεια μιας υποθερμιδικης διατροφης (διαιτας ) ,να χρησιμοποιει το αδυνατισμα των μυων.Αντι να χανεις λιπος να χανεις μυες
πρεπει να κανουμε σωστη διατροφη -διαιτα με ολα τα απαραιτητα για τον οργανισμος μας.
αλεξ, μήπως αυτό που λες "απωλεια 10% του σωματικου βαρους ανα εβδομαδα" ήθελες να γράψεις κάτι άλλο, δηλαδή εγώ που είμαι 87 κιλά θα πρέπει να χάνω 8.7 την εβδομάδα?
οχι τοσο πρεπει να χανεις αν θες να χασεις λιπος , αν δεν θες να ξεμεινεις απο πολιτιμα συστατικα απο το σωμα σου.το ειχα πει απο την αρχη το αδυνατισμα ειναι μια αργη διαδικασια ,για πηγαινε και κανε εξετασεις να δεις μετα απο μια διαιτα αν εχεις αναιμια ,αν το ασβεστιο σου ειναι σε καλα επιπεδα επιπεδα βιταμινων , αλβουμινη ,κρεατινινη .απλα κανενας δεν παει. Ο WHO προτεινει 10% ελλατωση βαρους ανα εβδομαδα .Επισεις απωλεια βαρους εστω και στο 5-10% του προηγουμενο βαρους θεωρηται μεγαλη προοδος και εστω και αυτη η μειωση μειωνει τις πιθανοτητες παντα ασθενειων που σχετιζονται με την παχυσαρκια.Συγνωμη αλλα για να καταλαβαβεις το τροπο σκεψης μας ,εμεις ενδιαφερομαστε για την υγεια σου ,το πως θες να ειναι η εξωτερικη σου εμφανιση εμας δεν μας απασχολει.Ρολος μας ειναι στο χρονικο αυτο διαστημα που βρισκεσαι κατω απο υποθερμιδικη αγωγη να εισαι γερη απο ιατρικης αποψης και μονο.Το αν το σωμα θα αποκτησει ωραιους κοιλιακους και τοπικο αδυνατισμα μαλλον ειναι θεμα καποιου αλλου ειδικου
συμφωνώ μαζί σου για την υγεία, και εγώ ενδιαφέρομαι για την υγεία μου, αλλά πάλι δεν κατάλαβα γιατί λες για σταδιακή απόλεια βάρους και συγχρώνω για 10% την εβδομάδα που είναι πολλά κιλά. Ο WHO λες προτείνει 10% ελλατωση βαρους ανα εβδομαδα, δηλαδή κάποιος 100 πρέπει να χάνει 10 κιλά την εβδομάδα. Μου φαίνονται πάρα πολλά. Κάτι δεν πάει καλά
οχι αν εισαι 100 κιλα χασε 1 κιλο την εβδομαδα
80 κιλα -->800 γρ την εβδομαδα
και αν χασεις 10% των εκατο κιλων φυσικα οχι σε μια εβδομαδα αλλα σε καποιο χρονικο διαστημα τοτε μπραβο σου
100 στα 90 κιλα
----------------------------------------------------------------------------
10% του βαρος την εβδομαδα σε γραμμαρια
και 10% του συνολικου βαρος μετα απο καποιο χρονικο διαστημα
OK δεν διευκρίνισες τα γραμμάρια, δηλαδή το 1% του βάρους σου την εβδομάδα, και το 10% σε λογικό χρονιικό διάστημα....
Ευχαριστούμε μας είσαι πολύ χρήσιμος και μας βοηθάς πολύ, ελπίζω να μην σε φάει η γουρουνίτσα και να σε έχουμε εδώ και ας μας τι λες που και που!!!!!!!!!!! Με το δίκιο σου δε λέω.....
oxi re egw ton agapw ton alex kai maresei na mou thn leei apla leei thn ali8eia p ponaei kamia fora.apla den katalabe oti eimaii adraki k den to bazo kato.ink!