Εχεις δικιο gourounitsa καπως ετσι ειναι τα πραγματα
Απλα΄σου έρχονται στο μυαλο μετα σαν χιονοστιβαδα μονα τους. Να ειχα κανει ετσι να του εδινα περισσοτερο προσοχη για την υγεια του να να .....πολλα να ειχαν γινει αλλα παλι δεν ξερεις τι αποτελεσμα θα ειχε.
Ο πατερας μου ηταν ενας ανθρωπος πολυ ευαισθητος με φοβερη αγαπη για την οικογενεια του πολυ σωστος σε ολα. Μονο τον εαυτο του δεν προσεχε ειχε πολυ παραπονο απο τη ζωη του στυλ εμενα μου τυχαν ολα (αναπηρο παιδι, αναπηρη αδερφη, και συζυο με πολλα ψυχολογικα σχεδον ανυπαρκτη και επρεπε μονος του να κανει πολλα. και δεν δεχοταν βοηθεια απο εμενα για τι ημουν το παιδι του ηθελε να κοιταω μονο τον εαυτο μου.
Εχεις δικιο οτι πρεπει να προσεχουμε τον εαυτο μας. Οπως λεω τωρα για εκεινον οτι δεν προσεχε τον εαυτο του ετσι ερχομαστε στην θεση του.
Πρεπει να προσεχουμε και να στηριζουμε τον εαυτο μας εχουμε χρεος και υποχρεωση δεν ειναι εγωιστικο, πρεπει να το κανουμε για τα παιδια μας και τους υπολοιπους (αδερφια, εναπομειναν γονιος) να δωσουμε στην τελικη και παραδειγμα στο παιδι μας.
Το σωμα μας πρεπει να το σεβομαστε. Η σωματικη και η ψυχικη μας υγεια πρεπει να εχει σεβασμο απο εμας τους ιδιους. και κατ επεκταση η εργασια μας και η φιλικες και συγγενικες σχεσεις θελουν προσοχη γιατι εχουν αντικτυπο στην υγεια κια συμπεριφορα μας. Θελει τρομερο αγωνα να νικησεις με το Θεριο!Με τα βαριδια που κουβαλαμε!
Αγαπημενο μου ημερολογιο
ειμαι καλυτερα σημερα αν και η ζυγαρια εδειξε 66! Δεν πειραζει.Εγω προσπαθω για το καλυτερο αν δεν τα καταφερω ειναι αλλο θεμα.
Τα οικονομικα μας στριμωχνουν αρκετα αλλα και εκει προσπαθουμε. Οσο γινεται οικονομια και με μετρο ολα και οτι προκυψει.
Δουλευουμε, μεγαλωνουμε παιδι ειμαστε ανθρωποι και κουραζομαστε.Δεν ειμαστε τελειοι σε τιποτα προσπαθουμε για το καλυτερο. Προσπαθεια και αγωνας με αξιοπρεπεια, σεβασμο και αγαπη.
Αγωνας αγωνας αγωνας. Συνεχεια. Ετσι δεν ειναι αλλωστε ολοι? Οπως ολος ο κοσμος ετσι και εμεις κουβαλαμε το δικο μας Σταυρο. Αυτο που μας εδωσε ο Θεος! Μεγαλο μικρο αυτος ειναι. Θα το κουβαλουσε οσο μπορουμε καλυτερα και σωστοτερα.
Και φυσικα επιτρεπονται και οι παυσεις. Να σταματησεις για λιγο και να πεις αχ πολυ βαρυς ειναι δεν τον θελω.!Να παρεις μια ανασα, να ξεκουραστεις, να βαρυγκομησεις, φυσικα και επιτρεπεται και το δικαιουμαστε. και κοιταμε και τους αλλους σταυρους και λεμε αχ αν ειχα αυτον του διπλανου θα ηταν καλυτερα!Οχι! Ετσι μας φαινεται διοτι ειμαστε απ εξω!
Καθημερινή Προσευχή από τους πατέρες της ΟΠΤΙΝΑ - ΡΩΣΙΑΣ
Κύριε, βοήθησέ με ν? αντιμετωπίσω με ψυχική γαλήνη όλα όσα θα μου φέρει η σημερινή ημέρα. Βοήθησέ με να παραδοθώ ολοκληρωτικά στο άγιο θέλημά Σου. Στην κάθε ώρα της ημέρας φώτιζέ με και δυνάμωνέ με για το κάθε τι.
Όποιες ειδήσεις κι αν λάβω σήμερα, δίδαξέ με να τις δεχθώ με ηρεμία και με την ακλόνητη πεποίθηση ότι τίποτε δεν συμβαίνει, χωρίς να το επιτρέψεις Εσύ.
Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου σε όλα τα έργα και τα λόγια. Στις απρόοπτες περιστάσεις μη με αφήσεις να ξεχάσω ότι όλα παραχωρούνται από Σένα.
Δίδαξέ με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος της οικογένειάς μου και σ? όλους τους συνανθρώπους μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μη συγχύσω και στενοχωρήσω κανένα.
Κύριε, δός μου τη δύναμη να υποφέρω τον κόπο και όλα τα γεγονότα της ημέρας αυτής, σε όλη τη διάρκειά της.
Καθοδήγησε τη θέλησή μου και δίδαξέ με να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και ν? αγαπώ. ΑΜΗΝ.