κοριτσια δεν λιωνουν ολα τα τυρια. και σε τοστ ακομη. ειδικα τα λαιτ που δοκιμαζουμε εμεις...
Printable View
κοριτσια δεν λιωνουν ολα τα τυρια. και σε τοστ ακομη. ειδικα τα λαιτ που δοκιμαζουμε εμεις...
Βarbie, εγώ την έκανα τη σαλατούλα του Νεκταρινιού ήταν σούπερ, κάνε την οποωσδήποτε!
Λιλικιω χαιρομαι που σου αρεσε η σαλατα! :) Ειναι πολυ πιο νοστιμη απο τα βρασμενα!
Μπαρμπιτακι και η δικη σου ειναι καλη αλλα χωρις το ρεπανι...δεν μ αρεσει καθολου ρε κοριτσια!!! Σε αντιθεση βεβαια με το καροτο (ωμο) που τρελαινομαι!!!!!
τσαο μπελες!!!
καλησπερα.. βρηκα ενα βιβλιαρακι σημερα στο μαρκετ με light γευματα... εχει ωραιες συνταγουλες μεσα και πολυ ευκολες... εχει απο ολα.. σλαταες, κυρια πιατα, σαντουιτσα καιγλυκα!!! θα αρχισω να σας γραφω αν ειναι καμια συνταγουλα!
τη σαλατα αυτη την γνωριζω καιε γω και παιδια ειναι απιστευτη!!! μαλιστα σε ενα τραπεζι που ειχαν οι γονεις μου και την εφτιαξα τρελαθηκαν οι καλεσμενοι!! και διαιτητικη σαλατα και κλειβεις τις εντυπωσεις!!Quote:
Originally posted by Nekky
εχεις δικιο κακο καλο κοριτσι
εχουμε κατι στο μυαλο μας αλλα δεν γραφουμε και λεπτομερειες για να καταλαβει και ο αλλος! χεχε
Λοιπον πλενουμε τους βολβους απο τα παντζαρια και τους ξεφλουδιζουμε οπως τις πατατες. Το ιδιο και με τα μηλα. Τα ξεφλουδιζουμε και βγαζουμε και τα κουκουτσια. Μετα τα τριβουμε στον τριφτη που κανουμε και το κρεμμυδι. Τα ανακατευουμε και προσθετουμε ολα τα παραπανω που εγραψα! (λαδι, αλατι, μπαλσαμικο και οπωσδηποτε καρυδια!) Προαιρετικα λιγο γιαουρτι 2% ή λιγη μαγιονεζα λαιτ.
Νομιζω οτι καλυψα ολες τις λεπτομερειες! χεχε
τα μηλα μου χρησιμοποιω εγω ειναι ξυνομηλα μου αρεσουν πιο πολυ
σαλάτα !
Μαρούλι ψιλοκομμένο, πράσινο μήλο ψιλοκομμένο, καρύδια ωμά σε μεγαλούτσικα κομματάκια αλλά όχι όλο το μισό του καρυδιού.
Για ντρέσσινγ αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει.
τελευταία έκανα με γιαουρτάκι 2% [ αυτό που μοιάζει αρκετά με στραγγιστό αλλά δεν ξέρω αν κάνει να πω μάρκα] ανακατεμένο με λίγο βαλσάμικο, λίγο λεμόνι, σταγόνες λάδι και μουστάρδα σκόνη.
ή λάιτ κρεμώδες τυρί αντί για γιαουρτάκι ανακατεμένο με λάδι -λεμόνι ξύδι κλπ.
τό φαγα και με βινεγρετ αλλά ήτανε πολύ ξινό.
συνοδεύει ελαφρά κρεατικά 'η σκέτα ζυμαρικά.
είπα ζυμαρικά .. στη λιγούρα κάνω σπαγγέτι με τόνο και είναι μια χαρά. καλύτερο και από κιμά νομίζω.
μετα τα μπαρμπουνοπιτακια σας γραφω τη συνταγη απο τα ελενοπιτακια. το μηλο κατω απο τη μηλια πεφτει απο οτι φαινεται και η δεκαχρονη κορη μου πηρε συνταγη απο τη δασκαλα της και μας εκανε ολομοναχη κατι τυροπιτακια μουρλια. στη σαββατιατικη συναντηση καποιες ειχαν την τυχη/ατυχια (ελπιζω να μη δηλητηριαστηκε καμια) να τα δοκιμασουν
λοιπον
ετοιμαζουμε ενα ταψι με λαδοκολλα
σε λεκανη ριχνουμε 1 γιαουρτι, αλλο τοσο καλαμποκελαιο, 2 κουταλακια μπεκιν, μισο κουταλακι αλατι, αλευρι οσο παρει για μη σφιχτη ζυμη. στην αρχη ανακατευουμε με κουταλι και στο τελος βαζουμε τα χερακια. παιρνουμε ενα κομματι μεγεθος καρυδιου 'η το διπλο, ανοιγουμε σαν πιτακι, βαζουμε ενα κομματακι τυρι που το λιωνουμε καθως το βαζουμε, κλεινουμε και στο ταψι. αφηνουμε κανενα δεκαλεπτο να ξεκουραστουν που λεει και η κορη, αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε στους 170 βαθμους περιπου μιση ωρα-κοιταμε το χρωμα να γινει σαν τα γνωστα κουρου τυροπιτακια.
και αφου ενα δεκαχρονο μπορει να τα κανει, γιατι οχι και ολοι μας? απο τη παρασκευη μεχρι σημερα εκανε 4 ταψια. τα δυο τα παιρνει αυριο στο σχολειο να κερασει. δεν μπορειτε να φανταστειτε τι χαρα εχει....μονο ο μικρος απο τη ζηλεια του επιμενει οτι δεν του αρεσουν....
α, παραλλαγη. ειχαμε ψητο κοτοπουλο οποτε ξεψαχνισαμε το στηθος και βαλαμε μαζι με το τυρι. ισως ακομη καλυτερα....
η δοση θα γινει ενα ταψι μικρα-μικρα πιτακια
Εγω ειχα την τυχη να δοκιμασω απο αυτα τα υπεροχα Ελενοπιτακια!!! Οχι μονο δεν δηλητηριαστηκα αλλα εγλυφα και τα δαχτυλα μου!!!! χαχαχαχαχαχαχQuote:
Originally posted by BARB3
μετα τα μπαρμπουνοπιτακια σας γραφω τη συνταγη απο τα ελενοπιτακια. το μηλο κατω απο τη μηλια πεφτει απο οτι φαινεται και η δεκαχρονη κορη μου πηρε συνταγη απο τη δασκαλα της και μας εκανε ολομοναχη κατι τυροπιτακια μουρλια. στη σαββατιατικη συναντηση καποιες ειχαν την τυχη/ατυχια (ελπιζω να μη δηλητηριαστηκε καμια) να τα δοκιμασουν
λοιπον
ετοιμαζουμε ενα ταψι με λαδοκολλα
σε λεκανη ριχνουμε 1 γιαουρτι, αλλο τοσο καλαμποκελαιο, 2 κουταλακια μπεκιν, μισο κουταλακι αλατι, αλευρι οσο παρει για μη σφιχτη ζυμη. στην αρχη ανακατευουμε με κουταλι και στο τελος βαζουμε τα χερακια. παιρνουμε ενα κομματι μεγεθος καρυδιου 'η το διπλο, ανοιγουμε σαν πιτακι, βαζουμε ενα κομματακι τυρι που το λιωνουμε καθως το βαζουμε, κλεινουμε και στο ταψι. αφηνουμε κανενα δεκαλεπτο να ξεκουραστουν που λεει και η κορη, αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε στους 170 βαθμους περιπου μιση ωρα-κοιταμε το χρωμα να γινει σαν τα γνωστα κουρου τυροπιτακια.
και αφου ενα δεκαχρονο μπορει να τα κανει, γιατι οχι και ολοι μας? απο τη παρασκευη μεχρι σημερα εκανε 4 ταψια. τα δυο τα παιρνει αυριο στο σχολειο να κερασει. δεν μπορειτε να φανταστειτε τι χαρα εχει....μονο ο μικρος απο τη ζηλεια του επιμενει οτι δεν του αρεσουν....
α, παραλλαγη. ειχαμε ψητο κοτοπουλο οποτε ξεψαχνισαμε το στηθος και βαλαμε μαζι με το τυρι. ισως ακομη καλυτερα....
η δοση θα γινει ενα ταψι μικρα-μικρα πιτακια
μπραβο ελενα!!!! Ειπαμε ...το μηλο κατω απο την μηλια θα πεσει!!!
Υπεροχη συνταγη αλλα και υπεροχη μαμα και κορη!! :) :)
(θα βαλω και την Γεωργια μου να κανει!!! χαχαχαχαχ)
μια που μιλαμε για παιδια που κανουν γλυκα θα σας πω και αυτο.
εχω μια φιλη εδω και 3-4 χρονια. αυτη παντα αγοραζε κεικ απο το φουρνο. ενα σαββατο πρωι που θα την επισκεπτομουν κανω ενα κεικ για εμενα και κανω και εναν για αυτη και πηγαινω. επαθε σοκ. "εκανες τετοιο πραγμα για εμενα να λεει και να ξαναλεει" με τα πολλα μου διηγηθηκε πως εκανε αυτη κεικ. δυο πραγματα θα σας πω: χρησιμοποιουσε δυο μιξερ και τα αυγα τα χωριζε και χτυπουσε χωριστα κροκους χωριστα ασπραδια και τα ασπραδια καλη μαρεγκα οχι οτι και οτι.....
Μετα απο καναδυο σαββατα πηγαινω και της λεω: μια λεκανη, βιταμ, αλευρι, αυγα κλπ βγαλε και κατσε να κοιτας....καναμε ενα κεικ μουρλια και απο τοτε η κορη της ιδια ηλικια με τη δικια μου το κανει μονη της....
οποτε τα παιδια απο 9 χρονων μπορουν μονα τους να κανουν γλυκα.......
ελενη, ενα ρεβανι την επομενη φορα που ειναι επισης πανευκολο.....
να μας γραφεις εκτος απο λαιτ κ ευκολες συνταγες γιατι καποιες <-------------- θα πρεπει να αρχισουν συντομα να μαγειρευουν για 2 :D αντε να δω ποιον θα δηλητηριασω εγω :)Quote:
Originally posted by zwhtsa
καλησπερα.. βρηκα ενα βιβλιαρακι σημερα στο μαρκετ με light γευματα... εχει ωραιες συνταγουλες μεσα και πολυ ευκολες... εχει απο ολα.. σλαταες, κυρια πιατα, σαντουιτσα καιγλυκα!!! θα αρχισω να σας γραφω αν ειναι καμια συνταγουλα!
λοιπον κοριτσια σημερα ψαχνοντας στο ιντερνετ εντοπισα μια ομελετα στο φουρνο και αν και δεν τρελαινομαι για ομελετα ειπα να τη δοκιμασω αφου κανω τις απαραιτητες αλλαγες βεβαιως βεβαιως...
2 αυγα
λαχανικα (ο,τι θελετε και ο,τι εχετε!-εγω εβαλα μανιταρια κρεμμυδακι σκορδο πιπερια και ντοματα)
λιγο γαλα
λιγο τυρι cottage
1κ.σ ελαιολαδο
αλατι πιπερι ριγανη
βαζω σε ενα τηγανακι το λαδι και σωταρω τα λαχανικα.τα βαζω σε ενα ταψακι.χτυπαω τα αυγα με λιγο γαλα (προαιρετικα),αλατοπιπερων� � και τα ριχνω και αυτα στο ταψακι.απο πανω ριχνωλιγο cottage και λιγη ριγανουλα και ψηνω στο φουρνο!!!
Το δοκίμασες ? πως έγινε?
εγώ κάνω την ομελέτα έτσι αλλα στο τεφαλάκι, για πες για το φούρνο
καλε εννοειται τη δοκιμασα!!!μονο δοκιμασμενες συνταγες γραφω (μη δηλητηριασω και καμιααααα!)εγινε πολυ ωραια και το κυριοτερο (για μενα) δε θυμιζε τοσο ομελετα!!!!ηταν πολυ πιο αφρατη και φουσκωτη και θυμιζε λιγουλακι σουφλε!
οκ τη βάζω στο πρόγραμμα για αύριο, γιατί το κοτατζ μου κολάει λιγάκι στο τηγανάκι
αφού δεν έχει πολύ λάδι.
Θα τη βάλω σε αλουμινένιο μικρό ταψάκι μιας χρησης, ευχαριστώ choco μου
Opoia εχει εβερεστ κοντα σε φιλικο σπιτι, αντι να φαει σουβλακια να χτυπησει μια σαλατα απο τα εβερεστ (την κανετε οπως θελετε εσεις κ ειναι σουπερακι!!!!!!!!!!!!) φιλια