Καλησπέρα Άκη!
Θα σου απαντήσω εδώ, γιατί δεν νομίζω να είναι καλό να γεμίσουμε το τόπικ της Μέδουσας με αυτή τη συζήτηση.
Σέβομαι απόλυτα αυτά που λες. Είναι η αλήθεια σου και η εμπειρία σου.Quote:
Originally posted by Άκης
Αγαπητή μου Μαντζουράνα, Σε Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Δυστυχώς η τραγική εικοσιπενταετία στην παχυσαρκία και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου γνώμη είναι ότι το πολύ ψυχοσκάλισμα και το πολύ μπλά-μπλά είναι άλλα πιάτα ν'αγαπιόμαστε...Στη νοσογόνο κακοήθη παχυσαρκία δεν χωράνε φαιδρότητες. Είμαστε σοβαρά άρρωστοι, και επείγει η επέμβαση. Αυτό είναι χρυσός κανόνας. Από εκεί και μετά, ο καθένας, μέσα στα πλαίσια της αυτοδιάθεσης παριστάνει ό,τι ο ίδιος επιθυμεί. Και σου το λέει αυτό κάποιος που επί δεκαετίες παρίστανε ότι προετοιμαζόταν, έχασα δύο φορές τα κιλά μου, την πρώτη έχασα 60 και τα ξανάβαλα την δεύτερη έχασα 78 τα ξανάβαλα και μάλιστα πήρα και άλα 30 από πάνω. Επομένως μιλάμε επί διαφορετικής βάσεως, μιλάμε για ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΟΓΟΝΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΜΟΝΗ προετοιμασία που πρέπει να γίνει είναι η αποδοχή της αρρώστειας και η παραδοχή της αδυναμίας να τη χειριστούμε που θα οδηγήσει στο χειρουργείο. Επισημαίνω, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΕΒΑΣΜΟ σε όλους και όλους, ότι αυτό αφορά ΕΜΕΝΑ και μόνο, ότι αυτό με δίδαξε ο πόλεμος με το σώμα μου και ότι αυτό βιώνω έχοντας δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από ψυχοσκαλίσματα, αγγίγματα αγάπης, περιόδους προετοιμασίας, απώλειες με δίαιτες, παλινδρομήσεις και φυσικά τη βασίλισσα όλων το Χειρουργείο. Μην παρεξηγήσεις λοιπόν τα όσα γράφω, αφορούν ΜΟΝΟ εμένα και την δική μου εμπειρία. Και ναι, οι δηθενοκαταστάσεις εσωτερισμου, προετοιμασίας και όλα αυτά τα φαιδρά πρόσθεσαν ΜΟΝΟ ΚΙΛΑ και τίποτε παραπάνω. Λυπάμαι που η δική μου αλήθεια είναι τόσο ωμή ή σκληρή αλλά αυτή είναι αγαπητή Μανζουράνα.
Όμως αισθάνομαι ότι μέσα σου έχεις το χειρουργείο σαν την οριστική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι, δυστυχώς. (αν δεν το γνωρίζεις ήδη)
Το χειρουργείο είναι ένα υπέροχο εργαλείο για το ξεκίνημα της προσπάθειας.
Αν μέσα μας όμως δεν λύσουμε την πηγή του προβλήματος, δηλαδή την βαθύτερη ψυχολογική αιτία που μας οδήγησε στο να τρώμε πολύ, τότε το πρόβλημα αργά ή γρήγορα θα επανέλθει, όποιο χειρουργείο και αν έχουμε κάνει.
Πολλοί άνθρωποι που έχουν κάνει βαριατρικό χειρουργείο έχουν πάρει πίσω όλα τα κιλά που έχουν χάσει μετά από μερικούς μήνες ή λίγα χρόνια.
Η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι το σύμπτωμα. Η αιτία είναι βαθύτερη.
Αν κάνει κάποιος ένα χειρουργείο και χάνοντας τα κιλά καταφέρει να βρει την βαθύτερη αιτία που τον έκανε να τρώει και την λύσει,
τότε σίγουρα θα διατηρήσει το καλό αποτέλεσμα που θα έχει πετύχει.
Αν όχι, τα κιλά θα ξανάρθουν.
Με την sleeve ξανάρχονται τα κιλά γιατί ακόμα και το μικρό στομάχι που έχει μείνει, έχει ελαστικά τοιχώματα.
Αν το γεμίζουμε συνεχώς όλο και περισσότερο φαγητό, τα τοιχώματα θ' ανοίξουν αρκετά και κάποια στιγμή θα φτάσει το παλιό μέγεθος σχεδόν, επιτρέποντας στα κιλά να επανέλθουν.
Με το γαστρικό by-pass μπορούν να ξανάρθουν τα κιλά επειδή απορροφούνται οι τροφές από το έντερο και όσο περνάει ο καιρός ακόμα περισσότερο.
(Τα λέω με απλά λόγια, όπως τα κατάλαβα από αυτά που μας είπε ο χειρούργος που έκανε την sleeve στην μητέρα μου.)
Αυτό που θέλω να πω,
είναι ότι με χειρουργείο ή χωρίς,
αν δεν κάτσουμε να δούμε μέσα μας τί συμβαίνει,
αν δεν συνειδητοποιήσουμε και λύσουμε την αιτία που μας οδηγεί στο πολύ φαγητό,
τότε θα κιλά θα επανέλθουν αργά ή γρήγορα.