Originally Posted by
GoldenM
Αποστολία,
Ο ψυχολόγος είναι η μόνη λύση για σένα.
Η δυσλειτουργία σου στο σεξουαλικό, ίσως να είναι το σύμπτωμα και όχι το αίτιο για τη δίνη στην οποία βρίσκεσαι.
Εγώ βλέπω σε σένα μειωμένη αυτοεκτίμηση (άρα πρέπει να το δουλέψεις με τον ψυχολόγο). Αυτό μπορεί να γίνει αιτία για προβλήματα σε κάθε είδους σχέση (επαγγελματική, ερωτική κτλ.) αν δεν επιλυθεί.
Έχω καταντήσει κουραστικός, αλλά θα το επαναλάβω. Στη ζωή υπάρχει αβεβαιότητα. Ακόμα και αν είσαι σίγουρη ότι ο σύντροφος σου δεν θα σε αφήσει - έστω και ότι δεν θα το κάνει - μπορείς να είσαι σίγουρη ότι η σχέση σας δεν θα διακοπεί από ένα απροσδόκητο συμβάν; Για παράδειγμα ένα θανατηφόρο ατύχημα.
Τι θα κάνεις σε τέτοια περίπτωση;
Αν πας σε ψυχολόγο μόνο για το σεξουαλικό, χάνεται μια μοναδική ευκαιρία να λυθούν ουσιαστικότερα προβλήματα που πιθανόν φέρεις.
Χρειάζεται να κτίσεις ψυχική ανθεκτικότητα (resilience). Ίσως η πιο σημαντική δεξιότητα που πρέπει όλοι οι άνθρωποι να καλλιεργήσουμε.
Ζήτησε βοήθεια. Θα πάρει χρόνο.
Και να θυμάσαι!!!!
Ο ψυχολόγος δεν θα σου λύσει τα προβλήματα σου!!! Εσύ θα τα λύσεις με την καθοδήγηση του. Έχω παρατηρήσει ανθρώπους να έχουν την προσδοκία ο ψυχοθεραπευτής να τους επιλύσει τα όποια θέματα με ένα μαγικό τρόπο.
ΟΧΙ!!!!
Πρέπει να δουλέψεις εσύ μαζί με την βοήθεια και καθοδήγηση του, ώστε να επιλύσεις ότι σε κρατάει πίσω.