Originally Posted by
elisabet
Γεια σου Μιλιβα
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι όποιος γράφει στο φόρουμ θέλει να βοηθηθεί και ζητά την ειλικρινή γνώμη των άλλων και έχοντας στο νου μου παλιότερα ποστς σου με παρόμοιο περιεχόμενο, θα σου έλεγα τα εξής :
1. Όντως βγάζεις επιθετικότητα κάθε φορά που κάποιος πάει να σου πει κάτι διαφορετικό από την εικόνα που έχεις στο νου σου "οι άντρες σήμερα θέλουν μόνο σεξ"
2. Συμφωνώ με όσους σου είπαν πως φαίνεται να έχεις ανασφάλειες σε σχέση με το σεξ και γενικά τις συναναστροφές (όλοι έχουμε ή ειχαμε κάποια στιγμή, δεν το λέω ως κατηγορία) οι οποίες σε εμποδίζουν από το να αφεθείς και να απολαύσεις μια γνωριμία είτε είναι ερωτικη είτε είναι φιλική.
3. Η αίσθηση μου από όσα γράφεις κατά καιρούς (και μπορεί να κάνω τεράστιο λάθος) είναι οτι δεν είσαι ειλικρινής στις γνωριμίες σου. Οχι επειδή είσαι κακός άνθρωπος, αλλά από άμυνα καταλήγεις τελικά άλλο να θες, άλλο να δείχνεις και άλλο να λες οτι θες. Με αποτέλεσμα να δίνεις αντιφατικά μηνύματα στον άλλον απέναντι και φυσικά να την κάνει γιατί κανείς ή ελάχιστοι έχουν την διάθεση να κάτσουν να σκάσουν πρώτα μέχρι να αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε.
4. Το θέμα σου νομίζω οτι δεν είναι οι σεξουαλικές/ερωτικές σχέσεις και κακώς εστιάζεις εκεί αλλά γενικότερα οι σχέσεις και ο τρόπος που αλληλεπιδράς με τους άλλους.
5. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ εντοπίζεις το πρόβλημα (πχ δεν έχω αρκετές παρέες, δεν συναντώ τους κατάλληλους ανθρώπους κτλ), ενώ τα αντιλαμβάνεσαι ως προβλήματα αυτά δηλαδή και σε απασχολούν και δείχνεις να ψάχνεις λύση... τελικά δεν κάνεις το βήμα. Εφόσον αυτό είναι κάτι που σε απασχολεί και σε προβληματίζει και σου χαλά την καθημερινότητα....γιατί είσαι τόσο αρνητική στην ψυχοθεραπεία πχ και αρκείσαι στο να ψάχνεις λύσεις μέσα από ένα φόρουμ; Έχω παρατηρήσει γενικά πως ενώ εσύ αρχικά το φέρνεις ως πρόβλημα (το τονίζω γιατί θα μπορούσε κάποιος άλλος στην θέση σου να ήταν σουπερ με την ζωή του, την κοινωνικότητα του κτλ, να γούσταρε και να μην τον απασχολούσε κάτι άλλο) μετά από λίγο στην συζήτηση το αναιρείς κ αρχίζεις να το παρουσιάζεις ως μη πρόβλημα, ότι οκ περνώ και μόνη μου καλά και τέτοια.
Αν κάτι θεωρείς πως σε προσβάλει από τα παραπάνω ζητώ συγγνώμη, ο στόχος μου δεν είναι αυτός. Όπως είπα και στην αρχή θεωρώ δεδομένο πως όποιος γράφει εδώ, το κάνει γιατί άμεσα ή έμμεσα αναζητά βοήθεια ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεται την στιγμή που το κάνει. Επίσης θεωρώ πως μπορούν να πιάσουν τόπο και να σε βοηθήσουν αυτά που γράφω, αν πίστευα πως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις δεν θα έμπαινα στην διαδικασία.