Originally Posted by
Nikolas73
Εγώ πάντως νιώθω κάπως πιο ψύχραιμα.
Από το περασμένο Σάββατο έχω ένα ελαφρύ συνάχι με λίγο παραγωγικό βήχα. Προτίμησα να μην πάω στη δουλειά, και φυσικά οι υπεύθυνοι συμφώνησαν μαζί μου.
Απλά μου ζήτησαν να τους στείλω χαρτί από γιατρό ώστε να δικαιολογήσω την απουσία μου ως αναρρωτική άδεια, από την οποία θα λάβω μέρος του μεροκάματου που έχασα.
Εδώ αρχίζουν τα τραγικά.
Τηλεφώνησα στον οικογενειακό μου γιατρό να τον ενημερώσω για την κατάσταση. Του είπα να μην περάσω από το ιατρείο του αλλά να γράψει αυτός την άδεια, να την καταχωρήσει το σύστημα, και να σκανάρει το χαρτί να μου το στείλει. Και οτι θα τον πληρώσω κανονικά ως ραντεβού με τραπεζικό έμβασμα.
Ε λοιπόν, με αντιμετώπισε σαν λεπρό.
Με παρέπεμψε στο 1016 (Γιατροί στο σπίτι) για να το κάνουν αυτοί και να μου το φέρει γιατρός στο σπίτι. Περιττό να σας πώ οτι ζητάνε 116 ευρώ για τέτοια "εξυπηρέτηση"!!!!
Ενημέρωσα χθες την εταιρεία για αυτό το πρόβλημα, τους εξήγησα οτι για εμένα αποτελεί μεγάλο συγκινησιακό φορτίο αυτό το διάστημα να στριμώχνομαι σε λεωφορεία, μετρό αλλά και να είμαι στον ίδιο χώρο στην εργασία δίπλα δίπλα με δεκάδες άλλα άτομα εν μέσω πανδημίας. Δεν το αντέχω ψυχοσωματικά. Εν τω μεταξύ είμαι και από τους 10 καλύτερους υπαλλήλους της εταιρείας. Τους ζήτησα τη δυνατότητα να εργαζόμαι από το σπίτι αφού και υπολογιστής υπάρχει, και ιντερνετ, όπως είχε συζητηθεί τέτοιο ενδεχόμενο προ εβδομάδας.
Μου απάντησαν ξερά οτι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και οτι για όσο διάστημα απουσάζω, θα θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία και δεν θα πληρώνομαι.
Σήμερα πριν λίγο έλαβα ειδοποίηση οτι κλείνει η εταιρεία, να μην πανικοβαλλόμαστε, και μας στέλνουν διάφορα λινκ για να κατεβάσουμε τα απαραίτητα λογισμικά στον υπολογιστή μας.
Ένιωσα δικαιωμένος.
Ψυχραιμία σε όλους μας.....