Quote:
originally posted by sabb
Επειδή δήλωσε ψυχολόγος, αστροναύτης ή ό,τι στην ευχή ήθελε και προσπαθεί βάσει της επιστήμης που σπούδασε να επικοινωνήσει με άλλα μέλη - σε γλώσσα που εγώ σαν απλός χρήστης δυσκολεύομαι να κατανοήσω, αλλά παρ\' όλα αυτά δεν με προσβάλει ?
Sabb, λες ότι εσένα δε σε προσβάλλει. Εσένα. Δηλαδή αν εσένα se προσέβαλλε κάτι δεν προσέβαλλε όμως εμένα ή κάποιον άλλο από εδώ μέσα, θα έπρεπε να μην το αναφέρεις, να κάνεις πως δε συμβαίνει τίποτα;
Σε παλιότερα θέματα και σε περιπτώσεις χυδαίας προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ίδια ευαισθησία που παρατηρώ σήμερα στο να αναλύονται υποκεφάλαια και να \"διυλίζονται κώνωπες\" ψιλών γραμμάτων των όρων χρήσης για να στηλιτευθεί η συμπεριφορά του Πετράν , δεν την είδα δυστυχώς.
Να σου πω την αλήθεια επειδή τελευταία δεν πολυμπαίνω και γενικά δεν είχα συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις εκτός από αυτές που κάποιος ζητά βοήθεια σχετικά με κάτι, κυρίως στις ενότητες Άγχος και Πένθος, δεν ήρθα αντιμέτωπη άμεσα με κάτι τέτοιο. Και ο λόγος είναι ότι δεν πολυμπαίνω, την τελευταία βδομάδα μπήκα πολυυυυ:) Όμως σίγουρα δεν αμφιβάλλω ότι αυτό που λες έχει γίνει. Αλλά αυτό σημαίνει πως επειδή έχει γίνει θα πρέπει όταν κάποιος το θεωρεί ότι κάτι τον προσβάλλει να το θεωρήσει λιγότερο σημαντικό - που ίσως πραγματικά να είναι σε σχέση με κάτι άλλο που έγινε στο φόρουμ - και να σιωπήσει; Και θα σου πω ότι είπα προηγουμένως και στον keep. Δεν κρίνεις με τα ίδια μέτρα και σταθμά τη στάση του Πάνου με τα οποία τον κρίναμε εγώ, η weird, ο kapatosg. Εσένα η φράση του \"ότι να ναι\" μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Να σημειώσω ότι και στο παρελθόν ο Πάνος απαξίωσε έτσι σε άλλο μέλος τις προσεγγίσεις με τις οποίες δε συμφωνεί. Και επαναλαμβάνω, απαξίωσε. Γιατί αν απλά έλεγε ότι εκείνος δε συμφωνεί με αυτές και αν ήθελε παρέθετε και επιχειρήματα γι\'αυτή του την επιλογή, κανένα πρόβλημα δε θα υπήρχε από μέρους μου Σάββα. Το πρόβλημά μου είναι ότι για μένα με το να έχει δηλώσει ότι είναι ειδικός στο χώρο της ψυχολογίας και να γράφει πολύ απλά και φυσικά σε έναν πάσχων ότι κάνε αυτό, ξέρω εγώ, όλα τα άλλα είναι ότι να ναι, αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο σε άλλους πάσχοντες και αντί να τους βοηθήσει έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ αν ακολουθούσε την προηγούμενη τακτική που περέγραψα, που θεωρώ πιο θεμιτή, θα βοηθούσε περισσότερο έναν πάσχων
Θεωρώ υπερβολική τη στάση σας Weird & anwnimi, ξεκινήσατε ένα διάλογο και τελικά καταφέρατε - με τη συμβολή του Petran βέβαια - να τον αναγάγετε και πάλι, σε προσωπική αντιπαράθεση. Αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις δεν προάγουν την εποικοδομητικη και παντοιοτρόπως ωφέλιμη συζήτηση και όλοι οι συμμετέχοντες, κατά το ποσοστό που σας αναλογεί - έναντι των υπολοίπων μελών και κυρίως έναντι του θεματοθέτη - φέρετε ευθύνη.
[b]Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την προσωπική αντιπαράθεση όσο κι αν είμαι κι εγώ συνυπεύθυνη με αυτό. Ο λόγος είναι ότι όποτε έβλεπα κάποιες συζητήσεις στο φόρουμ να εκτελίσσονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις χαλιόμουν και με κούραζε αυτό ιδιαίτερα. Και μέχρι τώρα τουλάχιστον προσπάθησα να το αποφύγω. Ωστόσο, ναι το παραδέχομαι ότι συνέβαλα κι εγώ σε αυτό. Αλλά νομίζω πως όλοι μας, ή τουλάχιστον πολλοί από εμάς, όταν εκνευριζόμαστε με τη στάση κάποιου που είναι απόλυτος και άκαμπτος σε αυτό που καταβάλλουμε τόση προσπάθεια και ενέργεια να του το κάνουμε λιανά ή όταν ο άλλος περνάει πρώτος στην προσωπική αντιπαράθεση, παρασυρόμαστε κι εμείς. Αυτό μπορεί να φαίνεται ως δικαιολογία το ξέρω, αλλά συμβαίνει και τι να κάνουμε, δεν είμαστε αλάθητοι. Ωστόσο θα προσπαθήσω να αποφύγω εγώ τουλάχιστον την προσωπική αντιπαράθεση.
Αυτή η δέσμευσή μου όμως δε σημαίνει ότι αναιρώ τις απόψεις μου σχετικά με το τι με ενόχλησε αρχικά και μετέπειτα σε όσα έγραψε ο Πάνος.