Μου είπατε να ρωτήσω απτά πράγματα κι εγώ το κάνω! Τι θα γίνει με τη μαμά?
Printable View
Μου είπατε να ρωτήσω απτά πράγματα κι εγώ το κάνω! Τι θα γίνει με τη μαμά?
Δεν απαντάτε γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Ήμασταν μια χαρά οικογένεια και καταστραφηκαμε
Δεν της έδωσε της μητέρας σου ο γιατρός φάρμακα για την άνοια;
Της έδωσε ναι
Μπορεί να πάει καλύτερα. Ο μπαμπάς μου είχε συμπτώματα άνοιας και ψύχωσης μετά τον θάνατο της μητέρας μου. Ξέχναγε συνέχεια και χειροτέρευε. Του έδωσε ο γιατρός το Dementis και επανήλθε και μάλιστα τώρα το έχει σταματήσει εδώ και τέσσερις μήνες και είναι ακόμα καλά, απλώς ξεχνάει λίγο. Αλλά το φάρμακο έκανε λίγο καιρό να δράσει. Κάνε λίγο υπομονή. Πόσων χρονών είναι η μητέρα σου;
68 χρονών είναι
Σου έπεσαν όλα μαζί. Έτσι γίνεται πολλές φορές στην ζωή, να ξέρεις. Καταλαβαίνω γιατί κατηγορείς τον εαυτό σου αλλά, ό,τι λάθος κι αν έκανες, πρακτικά θα σε βλάψει αν έχεις συνέχεια τύψεις.
Αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι μονόδρομος. Θα βοηθήσεις τους γονείς σου και αυτό θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις.
Προσπάθησε να ξεπεράσεις τις όποιες "αγκυλώσεις" σε κρατούν στάσιμο. Κάτσε και σκέψου και γράψε σε ένα χαρτί όλα τα εμπόδια που πιστεύεις πως ξεκινούν από τον εαυτό σου.
Να ξέρεις, αυτά τα θέματα με τους γονείς τα περνάμε σχεδόν όλοι. Τώρα που σου γράφω έχω τον μπαμπά μου με σπασμένο πόδι και έχω βάλει γυναίκα να κάθεται μαζί του το πρωί και τα απογεύματα πηγαίνω εγώ.
Άλλος είπε ότι είναι μη αναστρέψιμη. Άλλος ένας καθηγητής πρότεινε να γίνει μια παρακέντηση να της πάρουν υγρό από τον νωτιαίο μυελό για εξέταση αλλά φοβόταν η μαμά μου και δεν την κάναμε. Ίσως την κάνουμε τώρα τι να πω. Προς το παρόν παίρνει το memantin. Μεμαντινη.
Η μεγάλη της στεναχώρια ήταν με εμένα που δεν έβρισκα δουλειά και δεν παντρεύομαι. Νομίζω έπαιξε έναν ρόλο.
Να σου πω, βέβαια! Εμείς επειδή είναι κάτι που θα χρειαστεί ένα-ενάμισι μήνα η βοήθεια, δεν βρίσκαμε εύκολα γυναίκα. Διότι οι περισσότερες ψάχνουν κάτι πιο μόνιμο, ένα ηλικιωμένο να τον φροντίζουν σε μόνιμη βάση. Έτσι, τελικά βρήκαμε μόνο μια νοσοκόμα για 8 ώρες το πρωί και παίρνει 800 ευρώ Είναι πολλά, απλά αυτή είναι κανονική νοσοκόμα. Και δεν κάνει τίποτα άλλο (μαγείρεμα, δουλειές). Μόνο τον προσέχει που σηκώνεται με το πι για να πάει στην τουαλέτα ή στην κουζίνα και τον κάνει μπάνιο.
Όμως, ξέρω κοπέλα που φροντίζει μια γιαγιά ημέρα-νύχτα, εσωτερική και παίρνει 500 ευρώ (συν το φαγητό της, εννοείται).
Πού να βρεθούνε τέτοια λεφτά εγώ δεν εργάζομαι
Από τις συντάξεις των γονιών σου μέχρι να πιάσεις δουλειά και από τη δουλειά που θα βρεις αφού θα προσέχει αυτή τους γονείς κι εσύ θα μπορείς να είσαι στη δουλειά.