Μα κ η εγωιστικη συμπεριφορα ή η αδιαφορη (υπο προυποθεσεις) μπορει να ειναι μια κακοποιητικη συμπεριφορα. Συχνα ονομαζουμε μια συμπεριφορα κακοποιητικη οταν φτανει στα ακρα κ σε εμφανη σημαδια κακοποιησης. Ειναι ομως τοτε που κατι φτανει στα ακρα. Κ δεν ειναι το μονο κακοποιητικο στοιχειο μιας συμπεριφορας. Μια αδιαφορια στη σχεση, μια ακρως εγωιστικη, με ελλειψη φροντιδας κ ενδιαφεροντος ειναι μια κακη συμπεριφορα. Καταλαβαινω πώς μπορει να αποτελεσει μια τετοια συμπεριφορα πηγη για περαιτερω σκεψη κ προβληματισμο, αφορμη για επαναπροσδιορισμο καταστασεων. Αλλα αυτο που υποστηριζω ειναι πώς και χωρις αυτους τους καθρεφτες μπορει κανεις να προχωρησει στην εξελιξη του ή στο να δει πραγματα.Quote:
Originally posted by Arsi
Σοφία σε όσα αναφέρομαι δεν αφορούν βρισιές κ.λ.π.Όταν λέω άσχημη συμπεριφορά εννοώ π.χ.εγωιστική,αδιάφορη,με κολλήματα...συμπεριφορά που να περιέχει καλούς τρόπους αλλά να κρύβει ελλειπτικά κομμάτια κάποιου.Αν π.χ. εγώ φοβάμαι να δεθώ κ με κάποιο τρόπο απομακρύνω κάποιον από κοντά μου...θα λάβω κ τις συνέπειες....
...αλλά αυτός είναι ένας πολύτιμος αρνητικός καθρέφτης που αν δω μέσα του μαθαίνω τα λάθη μου κ τις ελλέιψεις μου.
Κ για την κριτική το ίδιο.Προσωπικά έχω ένα πρόβλημα με την κριτική,γι΄αυτό κ θεώρησα πολύ σημαντικό μια α εξεικοίωση μου απέναντί της.
Κ η κριτικη μπορει να εχει πολλους τροπους εκφορας. Αν εχεις προβλημα με την κριτικη, καλα κανεις κ εχεις. Καπως θα εχει λειτουργησει μεσα σου μεχρι τωρα με τροπο που μπορει να ταν επικριτικος, αποθαρρυντικος ισως. Δεν ειμαι της αποψης πώς καθε κριτικη ειναι για να την δεχομαστε. Υπάρχει αγονη κριτικη που δεν οδηγει κ πουθενα. Νομιζω πώς σημαντικο ειναι να μαθουμε να αναγνωριζουμε πώς εκφερεται καθε φορα.