Originally posted by anwnimi
Καλά, έχω αφήσει όλες τις δουλειές στο σπίτι που με περιμένουν κι εγώ ακάθεκτη πάλι εδώ!:)
Κι εμένα μου δίνει τόσα πολλά αυτή η συζήτηση κορίτσια, πραγματικά!
Αντάρα για μένα τα λόγια που σου έγραψαν και η weird και η Σοφία είναι πολύ δυνατά...
Εγώ θα μείνω στο τελευταίο που έγραψες:
Quote:
Originally posted by antara
To οποίο βέβαια από το να το λέμε μέχρι να το κανουμε έχει τεράστια απόσταση; και πως το μαθαινεις αυτό ; να μου αγοραζω αρκουδακια; να στελνω λουλουδια στον εαυτο μου; χα,χα...α ρε γιωτα! εσυ απο την αλλη εκανες και οικογενεια! ξερεις ποσο ζηλευτο ειναι αυτο; εγω νομιζω οτι δε θελω να κανω οικογενεια , οτι απεχθανομαι τα παιδια και την ευθυνη και τοσοι φοβοι! εσυ το εκανες ομως , παρα τα οσα προβληματα!γλυκια!
Απεχθάνεσαι λοιπόν τις ευθυνες;
Αλήθεια, στη ζωή σου μέχρι τώρα θεωρείς ότι δεν έχεις αναλάβεις ευθύνες; (απ\'ότι θυμάμαι έλεγες κάτι για απαιτητική δουλειά και για το ότι έπρεπε να ήσουν αντράκι).
Αυτό δεν είναι ευθύνη;
Μ\'ηπως ξεχασαμε (και για τον εαυτό μου τα λέω) την πιο σημαντική ευθύνη απο όλες να αναλάβουμε;
Την ευθύνη του εαυτού μας; Της αυτοπραγμάτωσής του; Με βάση τα δικά μας θέλω; Και όχι των άλλων; Το να μας αποδεχτούμε πρώτα εμείς κι έπειτα οι άλλοι; Εμείς μήπως το πήγαμε αντίστροφα; Πρώτα οι άλλοι και μετά εμείς;
Ε ναι και τώρα, στα 30, οι άλλοι, για να είμαστε αποδεκτοί, μας ζητούν μία ακόμη και κορυφαία ανάληψη ευθύνης: τη δημιουργία οικογένειας!!!
Κοίτα, κι εμένα μου αρέσει να ονειρεύομαι ότι έχω μια όμορφη και δεμένη οικογένεια, με παιδιά. Να είμαι υγιής ψυχολογικά και να έχω μια δεμένη σχέση.
Όμως, όλη αυτή η απαίτηση από τους άλλους με έχει κάνει να τρομάζω και μόνο που το σκέφτομαι και να λέω δε θέλω οικογένεια, τα ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ, είμαι ευθυνόφοβη!
Όμως, όχι, δεν είμαστε ευθυνόφοβες. Είναι ότι επιτέλους, θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη πρώτα του εαυτού μας και στη συνέχεια, ΟΤΑΝ εμείς θα το ΘΕΛΟΥΜΕ, ίσως και να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο. Ο καθένας (οικογένεια, φίλοι) ας κοιτάξει τη δική του ζωή και τη δική του ευτυχία.