εγώ ομολογώ οχι
Printable View
εγώ ομολογώ οχι
Δυο τινά. Είτε ότι υπάρχει περίπτωση μια 85άρα να δείχνει μικρότερη των 40 - αφού όλα είναι σχετικά τελικά -. είτε ότι εφόσον ο ίδιος είναι 54άρων, θα μπορούσε να έχει 10 χρόνια διαφορά απ\' τον πατέρα του και γιο της κυρίας, που μπορεί να είναι γύρω στα 65... εκτός αν είναι γύρω στα 75 οπότε η \'σαραντάρα\' έχει μόλις 10 χρόνια διαφορά απ\' το γιο της... :P :P :P
Με όλο το θάρρος φυσικά Πάνο. Χιούμορ κάνω.
:P
Εγώ νομίζω κατάλαβα. Το κλειδί βρίσκεται μια σειρά πριν απο αυτό που παρέθεσες, αρκτος.
...Μαλλον η θεογκομενα του εριξε χυλοπιτα επειδη, αντι να την κοιταξει καταματα, και να αντιληφθει την ηλικια της ισως, την κοιταξε \"θεοπισθια\". Σκαβοντας έτσι απ\' την αρχη το λάκκο του...Quote:
Τις δευτερες ομως τις ζουμε σιωπηλα ολοι μας και εμμεσα αφηνουμε την σιωπη να σκαβει τον λακκο μας σιγα -σιγα και υπουλα , γιατι αρνουμαστε να κοιταξουμε την αληθεια καταμματα....
μια μερα θυμαμαι στο μαγαζι μου μια θεογκομενα με μια πλατινενια Αμερικαν Εχπρες ...
Δεν την εκανα ουτε καν για 40αρα....Αφου λοιπον μου υπεγραψε το βαουτσερ μου λεει...
Ντροπη σου! Την κοιταξα παραξενα και την ρωτησα ..μα γιατι το λετε αυτο? μου λεει ο γυιος μου θα μπορουσε να ητανε πατερα σου ! ειμαι 85 ετων ! και εφυγε κουνωντας με χαρη τα οπισθια της ....
Δεν αντιλέγω πουθενά στο ότι ο απόλυτος πόνος είναι ένα φυσικό συναίσθημα.Όταν όμως αυτόν δεν μπορείς να τον διαχειριστείς για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμφανίζεις επανειλλημένα αυτοκαταστροφική συμπεριφορά τότε ξεπερνάς τα όρια του φυσιολογικού.Είμαι αυτή που δηλώνω μη ψυχικά υγιής.Θα με συνέφερε λοιπόν να πω ότι είμαι και γαμώ τις νορμάλ και ναι δε βαριέσαι όταν πονάμε χαρακωνόμαστε ή αυτοκτονούμε και είναι φυσιολογικό.Επίσης αν ήταν σε κάθε ναρκισσιστικό μας πλήγμα και σε κάθε προσωρινή ή μακροχρόνια απώλεια της αξιοπρέπειάς μας να αυτοκτονούμε τότε ας το σκεφτόμασταν καλύτερα πριν γεννηθούμε γιατί η ζωή έχει πολλές ευκαιρίες για να μας επιβεβαιώσει τα παραπάνω.Πήγαινε λοιπόν και πες σε όλους τους καρκινοπαθείς πως επειδή μια μέρα θα χαθεί η αξιοπρέπειά τους πλήρως,σε αυτούς που έχουν AIDS,σε αυτούς που κάθε μέρα τρυπιούνται και κάνουν ινσουλίνη και σε όποιον άλλο με ανίατη ή χρόνια ασθένεια να αυτοκτονήσει μια μέρα αρχίτερα.Μου θυμίζεις την Σπάρτη και τον Καιάδα όπου δέχονταν μόνο τους δυνατούς και υγιείς.Αλλά η ζωή εμπεριέχει και αυτούς που χάνουν την αξιοπρέπειά τους ή την έχουν χάσει από τη μέρα που γεννήθηκαν -αν θεωρείς την έλλειψη υγείας ως δείγμα έλλειψης αξιοπρέπειας- και το δίδαγμα δεν είναι:\"Γίνε αυτόχειρας\" αλλά το:\"Σημασία δεν έχει αν έπεσες,σημασία έχει να ξανασηκωθείς!\"Δεν κατανοώ το τελευταίο σου σχολιασμό με τον αλκοολισμό...Quote:
Originally posted by Alobar
Καλημέρα. Επειδή και το παρόν θέμα παίρνει μορφή αντιπαράθεσης, θα έλεγα μόνο το εξής. Προσωπικά κι έχοντας ήδη καταθέσει τις απόψεις μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα βλέποντας να \'υπερισχύει\' η άποψη που θέλει τους αυτόχειρες - και τους παρολίγον αυτόχειρες αν έχω καταλάβει σωστά - να έχουν \'από πίσω\' κάποια διαταραχή ή βεβαρυμένο ιστορικό. Δεν αλλάζει τίποτα για μένα ή τη ζωή μου σε παρελθόντα και παρόντα χρόνο, επομένως και για τις απόψεις μου. Θέλω να πω όμως, πως ακόμη κι αν δεχόμουν ότι \'δεν μπορεί να αυτοκτονήσει ένας υγιής άνθρωπος ακόμα και μετά από ένα τραγικό συμβάν\', αυτό δε σημαίνει ότι αυτομάτως όλοι όσοι επιδέχονται τραγικών συμβάντων στη ζωή τους προχωρούν σε αυτοκτονία ή έστω απόπειρα. Θα το συζητούσα έστω, όταν τελικά οριοθετηθεί το τί σημαίνει \'απόλυτα ψυχικά υγιής άνθρωπος\', κάτι που κατά τη δική μου γνώμη δε πρόκειται να συμβεί ποτέ.
Για εμένα τουλάχιστον το παρόν θέμα δεν έχει καμιά μορφή αντιπαράθεσης.Θέλεις να μου εξηγήσεις γιατί την αντίθετη προς εσένα άποψη την βλέπεις ως κακώς κείμενη αντιπαράθεση;Ο κάθε άνθρωπος έχει τα θέματά του πιστεύω.Και αυτά είναι που κάνουν κατ\'εμέ και τη ζωή του πιο ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική.Όταν αυτά τα θέματα την κάνουν μακροχρόνια καταστροφική τότε, κατά τη δική μου άποψη,ο άνθρωπος δεν χαρακτηρίζεται υγιής.Η πρόταση που αναφέρεις παραπάνω περί του αν δεχόσουν ότι δεν αυτοκτονούν οι υγιείς μετά από ένα τραγικό γεγονός δεν σημαίνει ότι όλοι μετά από ένα τραγικό γεγονός προχωρούν σε απόπειρα απλά επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου.Ναι,δεν προχωρούν όλοι σε απόπειρα και δη οι ψυχικά υγιείς.Άρα αν δεν προχωρούν οι ψυχικά υγιείς τα ποσοστά έρχονται από τους μη ψυχικά υγιείς.
\'... Αν θέλεις όπως σωστά λες να εξαφανίσεις τον εαυτό σου δεν είσαι ψυχικά υγιής μιας και ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να επιβιώνει. Αν λοιπόν έτσι έχει ρυθμιστεί ο άνθρωπος το να θέλει ο ίδιος να πάει κόντρα στη φυσική του λειτουργία αν δεν χαρακτηρίζεται ως χαζό χαρακτηρίζεται σίγουρα ως αυτοκαταστροφικό και άρα μη υγιές...\'
Ο απόλυτος πόνος είναι ένα φυσιολογικότατο συναίσθημα όμως. Και εδώ το \'απόλυτο\' γίνεται \'σχετικό\' για τον καθένα, αναλόγως της αντίληψής του περί τραγικότητας. Δε μου λέει κάτι μια \'φυσική\' λειτουργία που περιλαμβάνει μόνο τους βιολογικούς μου μηχανισμούς. Η φυσική μου λειτουργία περιλαμβάνει και το πνεύμα και την ψυχή. Επιτρέψτε μου λοιπόν, να μη χαρακτηρίσω \'χαζό\' τον καρκινοπαθή που αντιλαμβάνεται ως ένδειξη ψυχικής υγείας μια αξιοπρέπεια που χάνεται και αυτοκτονεί ή μια μητέρα που έχασε το παιδί της. Γιατί με αυτή τη λογική, και ο \'ειδικός\' επί παραδείγματι ή το κοντινότερο σε αυτή τη μητέρα πρόσωπο που θα της συμπαρασταθεί προκειμένου να αποφευχθεί μια απόπειρα, καλό θα είναι να μη καπνίζει ας πούμε ή να μη \'κατεβάσει\' 5 ουΐσκι από τη στεναχώρια του. Επομένως, για ποιές αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές μιλάμε τελικά; Έκανα ένα σχολιασμό. Ελπίζω να γίνει σεβαστή μόνο η άποψή μου και να μη βρεθώ σε κάτι άλλο άνευ λόγου και αιτίας.
:)
Καλημέρα Κάσσι. Πρώτη φορά που μιλώ μαζί σου. Έχει γίνει μεγάλη παρεξήγηση. Μιλάω για την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε άλλα μέλη και όχι για μένα ή εσένα. Έβγαλες πολύ εύκολα συμπέρασμα μάλλον. Το έγραψα καθαρά. Επίσης, σε όσα ποστς έκανα εδώ, δε μιλάω για συνεχόμενη αυτοκτονική συμπεριφορά. Νομίζω Κάσσι ότι για μένα δεν έχει νόημα να συμμετέχω σε ένα τόπικ και να παρερμηνεύομαι από το τελευταίο μου ποστ, απ\' τη στιγμή που αυτό συνδέεται με τα προηγούμενα που έχω γράψει αλλά μάλλον δε διαβάστηκαν. Δεν υπάρχει διάλογος έτσι και συζήτηση. Κατ\' τ\' άλλα, είμαι πρώην καρκινοπαθής και πρώην αλκοολική. Επομένως, ειλικρινά θα κάνω ότι δεν είδα καν αυτό το τελευταίο που έγραψες.
\'... Πήγαινε λοιπόν και πες σε όλους τους καρκινοπαθείς πως επειδή μια μέρα θα χαθεί η αξιοπρέπειά τους πλήρως,σε αυτούς που έχουν AIDS,σε αυτούς που κάθε μέρα τρυπιούνται και κάνουν ινσουλίνη και σε όποιον άλλο με ανίατη ή χρόνια ασθένεια να αυτοκτονήσει μια μέρα αρχίτερα.Μου θυμίζεις την Σπάρτη και τον Καιάδα όπου δέχονταν μόνο τους δυνατούς και υγιείς.Αλλά η ζωή εμπεριέχει και αυτούς που χάνουν την αξιοπρέπειά τους ή την έχουν χάσει από τη μέρα που γεννήθηκαν -αν θεωρείς την έλλειψη υγείας ως δείγμα έλλειψης αξιοπρέπειας- και το δίδαγμα δεν είναι:\"Γίνε αυτόχειρας\" αλλά το:\"Σημασία δεν έχει αν έπεσες,σημασία έχει να ξανασηκωθείς...\'.
Καλημέρα σε σένα και καληνύχτα - επιτέλους - σε μένα.
Mα δύο ανθρωποι απεναντι σε ενα γεγονος αντιδρουν με τον ιδιο τροπο? Αν ηταν ετσι, δύο αδερφια στο ιδιο περιβάλλον, με τα ιδια βιωματα, θα ειχαν ιδιες αντιδρασεις. Παραλληλες ζωες.Quote:
Originally posted by Kassi
Εγώ πιστεύω πως δεν μπορεί να αυτοκτονήσει ένας υγιής άνθρωπος ακόμα και μετά από ένα τραγικό συμβάν.Αν ήταν έτσι κάθε φορά που θα πέθαινε κάποιο συγγενικό πρόσωπο θα ξεκληριζόταν και μια οικογένεια ολόκληρη από μαζικές αυτοκτονίες.Εγώ υποστηρίζω πως πίσω από κάθε αυτοκτονία κρύβεται και ένα βεβαρυμένο ιστορικό.
Η φίλη μου έχει δίδυμα και ο χαρακτήρας τους είναι τελείως διαφορετικός.
Καλημέρα..Δεν αναφέρθηκα σε αντιπαράθεση δική μας μιας και όντως δεν υπήρξε προηγούμενος διάλογος.Απλά η λέξη αντιπαράθεση από μόνη της δηλώνει παράθεση διαφορετικών απόψεων και έτσι σε ρώτησα πού το κακό να έχει κάποιος αντίθετη άποψη από εσένα.Ίσως, επειδή ακριβώς υπήρξες καρκινοπαθής δεν θα περίμενα να γράψεις πως όταν η υγεία χάνεται-που φαίνεται να τη συνδέεις με την αξιοπρέπεια-δεν είναι χαζό να αυτοκτονείς αλλά δείγμα ψυχικής υγείας.(Βλ: Επιτρέψτε μου λοιπόν, να μη χαρακτηρίσω \'χαζό\' τον καρκινοπαθή που αντιλαμβάνεται ως ένδειξη ψυχικής υγείας μια αξιοπρέπεια που χάνεται και αυτοκτονεί ).Να υποθέσω λοιπόν πως εφ\'όσον θεωρούσες έξυπνο το να αυτοκτονήσεις εν ώρα απουσίας της αξιοπρέπειας λόγω προβλήματος υγείας το γεγονός του ότι σήμερα ζεις το θεωρείς χαζό;Δεν θυμάμαι να μίλησα πουθενά για συνεχή αυτοκτονική συμπεριφορά.Σχολίασα το γεγονός του να αυτοκτονεί ένας ψυχικά υγιής μετά από ένα τραγικό γεγονός.Άρα δεν μίλησα για απλή απόπειρα και πόσο μάλλον επαναλαμβανόμενη.Έλεγξε αν θέλεις ξανά τη δημοσίευσή μου και ίσως διάβαζέ με κι εσύ καλύτερα για να μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα και παρερμηνεύεις δικά μου λεγόμενα.Quote:
Originally posted by Alobar
Καλημέρα Κάσσι. Πρώτη φορά που μιλώ μαζί σου. Έχει γίνει μεγάλη παρεξήγηση. Μιλάω για την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε άλλα μέλη και όχι για μένα ή εσένα. Έβγαλες πολύ εύκολα συμπέρασμα μάλλον. Το έγραψα καθαρά. Επίσης, σε όσα ποστς έκανα εδώ, δε μιλάω για συνεχόμενη αυτοκτονική συμπεριφορά. Νομίζω Κάσσι ότι για μένα δεν έχει νόημα να συμμετέχω σε ένα τόπικ και να παρερμηνεύομαι από το τελευταίο μου ποστ, απ\' τη στιγμή που αυτό συνδέεται με τα προηγούμενα που έχω γράψει αλλά μάλλον δε διαβάστηκαν. Δεν υπάρχει διάλογος έτσι και συζήτηση. Κατ\' τ\' άλλα, είμαι πρώην καρκινοπαθής και πρώην αλκοολική. Επομένως, ειλικρινά θα κάνω ότι δεν είδα καν αυτό το τελευταίο που έγραψες.
\'... Πήγαινε λοιπόν και πες σε όλους τους καρκινοπαθείς πως επειδή μια μέρα θα χαθεί η αξιοπρέπειά τους πλήρως,σε αυτούς που έχουν AIDS,σε αυτούς που κάθε μέρα τρυπιούνται και κάνουν ινσουλίνη και σε όποιον άλλο με ανίατη ή χρόνια ασθένεια να αυτοκτονήσει μια μέρα αρχίτερα.Μου θυμίζεις την Σπάρτη και τον Καιάδα όπου δέχονταν μόνο τους δυνατούς και υγιείς.Αλλά η ζωή εμπεριέχει και αυτούς που χάνουν την αξιοπρέπειά τους ή την έχουν χάσει από τη μέρα που γεννήθηκαν -αν θεωρείς την έλλειψη υγείας ως δείγμα έλλειψης αξιοπρέπειας- και το δίδαγμα δεν είναι:\"Γίνε αυτόχειρας\" αλλά το:\"Σημασία δεν έχει αν έπεσες,σημασία έχει να ξανασηκωθείς...\'.
Καλημέρα σε σένα και καληνύχτα - επιτέλους - σε μένα.
Όχι, δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο αλλά αυτό ακόμα δεν αναιρεί την υπόθεση το ένα από τα δύο αδέρφια που επιλέγει την αυτοκτονία στο ίδιο γεγονός να είναι ψυχικά ασθενής.Quote:
Originally posted by Sofia
Mα δύο ανθρωποι απεναντι σε ενα γεγονος αντιδρουν με τον ιδιο τροπο? Αν ηταν ετσι, δύο αδερφια στο ιδιο περιβάλλον, με τα ιδια βιωματα, θα ειχαν ιδιες αντιδρασεις. Παραλληλες ζωες.Quote:
Originally posted by Kassi
Εγώ πιστεύω πως δεν μπορεί να αυτοκτονήσει ένας υγιής άνθρωπος ακόμα και μετά από ένα τραγικό συμβάν.Αν ήταν έτσι κάθε φορά που θα πέθαινε κάποιο συγγενικό πρόσωπο θα ξεκληριζόταν και μια οικογένεια ολόκληρη από μαζικές αυτοκτονίες.Εγώ υποστηρίζω πως πίσω από κάθε αυτοκτονία κρύβεται και ένα βεβαρυμένο ιστορικό.
κάσσυ, το επιχείρημα της ομοιόστασης είναι αποκαλυπτικό. τα συναισθήματα είναι προϊόντα του εγκεφάλου και αυτό μεταξύ άλλων είναι που κάνει τη ψυχιατρική επιστήμη. και ναι, υπάρχει πόνος πέρα από το φυσιολογικό και ηδονή πέρα από το φυσιολογικό. και δεν μιλάνε τα βιβλία και το πως το σκέφτεται ο καθένας αλλά τα προσωπικά βιώματα.