Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Κατατονία, ελπίζω να ξέρεις ότι η επιστήμη και οι έρευνες στο πεδίο της φυσικής δεν γίνονται \"έτσι για να περνάει η ώρα, απλά για να μαθαίνουμε\" αλλα με πολύ συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Πολύ φοβάμαι ότι σε τομείς της φυσικής που δεν έχουν η δεν προβλέπεται να αποκτήσουν κάποια σχέση η χρησιμότητα για τον άνθρωπο, δεν επενδύονται ούτε μέσα, ούτε χρόνος. Η εποχή των μεγάλων τυχαίων ανακαλύψεων (καθώς και η εποχή του ιδεαλισμού) μας έχει δυστυχώς προσπεράσει προ πολλού.
δεν ισχυει.οντως οι ερευνες γινονται με σκοπο την γνωση και την κατανοηση ενος φαινομενου.παρατηρω ομως οτι εχεις την ταση να γενικευεις μεμονομενα γεγονοτα.εννοειται οτι υπαρχει διαφθορα και συμφερον αλλα δεν ισχυει για ολους.
Quote:
Κολλημένος ξερόλας: κάποιος που πιστεύει ένα μονο πράγμα σε μια μονο διάσταση του, χωρίς να δέχεται άλλες απόψεις/επιχειρήματα.
απο ποιο λεξικο βρηκες τον ορισμο?με το να χρησιμοποιεις δικους σου ορισμους δεν θεμελιωνεις τις αποψεις σου.
Quote:
Εγώ, εκτος του ότι επαναλαμβάνω συνεχώς ως disclaimer ότι οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές και το forum έχει ένα σωρό posts μου όπου λέω ότι επ\'ουδενί δεν είμαι παντογνώστης, σου εκθέτω τα επιχειρήματα μου προς συζήτηση και -γιατί όχι- διάψευση.
το προβλημα ειναι οτι πολλα απο τα επιχειρηματα σου τα εχουν ηδη καταριψει εδω και μερικους αιωνες.Απλα εσυ δε τα δεχεσαι.οποτε ποιος ο λογος να ασχοληθω?
Quote:
Εσύ πάλι, εκτος του ότι δεν έχεις καταθέσει ούτε μισό ψήγμα επιχειρήματος μέχρι στιγμής (βλέπε PETRAN), προβάλεις την άποψη σου ως αξίωμα επειδή \"είναι αντικείμενο των σπουδών σου\" και κρίμα που εμείς οι απλοί θνητοί δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε... Και από ποτε μια γενική συζήτηση περί επιστημων είναι ένδειξη... \"ξερολιασης\"; Η πραγματικά πιστεύεις ότι η δικη σου επιστήμη είναι σαν την Heineken a.k.a. καμια σχέση με τις άλλες;... Tουλάχιστον θυμάσαι που έχεις παρκάρει το καλάμι σου;
ειρωνικα σχολια και μαλιστα οχι πετυχημενα.μαλλον προκειται για εκρηξη αποθημενων παρα για επιχειρηματολογια.αν περιμενεις τετοια επιχειρηματα απο μενα λυπαμαι αλλα δε μπορω...
Quote:
Επίσης, επειδή ΚΑΙ το περιβάλλον και όχι μονο τα γονίδια επηρεάζουν την συμπεριφορά, δεν υπάρχει περίπτωση σοκ; Δεδομένου ότι το σοκ χρησιμοποιείται ως ονομασία αντίδρασης και σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος;! Τώρα αυτό... είναι μάλλον πατάτα :P Αναθεώρησε please.
ε? ουδεν σχολιο
Quote:
(Άσχετο: Το θέμα σου με την ερμηνεία μου της ψυχής μου θύμισε έναν ψυχολόγο στο σχολειό που προσπαθούσε να με πείσει ότι, για τις μελαγχολίες και τις κατά καιρούς παράνοιες μου, φταίει η κολλητή μου, για την οποια δεν είχαμε κάνει λόγο μέχρι τότε. Βρε να του λέω δεν την ξέρεις την κοπέλα, δεν έχουμε παρεξηγηθεί, δεν σου έχω μιλήσει καν για αυτήν, τίποτα αυτός, ανένδοτος, φταίει η φιλενάδα σου, ξέρω εγώ τι σου λέω. Τον επόμενο χρόνο απολύθηκε και εγώ έχω ακόμα την ίδια κολλητή 3 χρονια μετά!)
η ταση γενικευσης που λεγαμε...
Quote:
γιατί δεν μπορείς να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των ψυχολόγων είναι καραγκιόζηδες;
εννοειται το δεχομαι!οπως δεχομαι οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν οτι ανοιξε πυλη της κολασεως καπου στην ελλαδα!(δε θυμαμαι που ακριβως ελεγε ο Λιακοπουλος)
Quote:
Δεν χρειάζομαι επιστημονικές μελέτες και ακριβή ποσοστά για να διακρίνω ότι ο κόσμος είναι μοιρασμένος μεταξύ της συμπαθειας/αντιπάθειας ως προς κάποια επαγγέλματα. Στην πιο απλή του ερμηνεία, για κάθε γιατρό που σε έχει βοηθήσει, πάω στοίχημα ότι υπάρχει ένας γιατρός που είτε δεν σου έκανε τίποτα, είτε σε παίδευε άδικα. Εάν δεν ίσχυε αυτό, τότε όλοι μας θα μέναμε πάντα στον πρώτο γιατρό που θα συμβουλευόμασταν.
αυτο που ανεφεραν τα παλικαρια απο πανω..περι ξανθοπουλου στο πεζοδρομιο της ζωης...
Quote:
Y.Γ. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ορθογραφία σου, εκτος αν χρησιμοποιείς greeklish translator οποτε πάω πάσο :P
απο 1 λαθος εκρινες την ορθογραφια μου?(αλλη μια γενικευση)
ειδες που τελικα δεν εισαι ανοιχτομυαλη?αν ησουν θα μπορουσες να σκεφτεις οτι στο πληκτρολογιο μου γινεται ενας χαμος απο τσιγαρα,τασακια,φορτιστες κτλπ που με εμποδιζουν να γραψω.επισης θα μπορουσες να σκεφτεις οτι ειδα το λαθος αμεσως απλα βαριομουν να κανω edit to pοst μου για να το διορθωσω.