Quote:
Originally posted by pratsdim
Καλησπέρα σε όλους,
Αλέξη αυτό που έχω να γράψω για το ότι σε \"επισκέφθηκε\" πάλι μια αρκετά έντονη κρίση πανικού είναι ότι αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις, ειδικά όταν φτάνεις κοντά στο να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου. Απλά, όσο περνάει ο καιρός και φιλοσοφείς το πρόβλημά σου, οι αντιστάσεις σου απέναντι σε κάθε μορφή κρίσης που θα ήλπιζε να σε επισκεφθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Η όλη διαδικασία μοιάζει σα να αποκτάς κάποιου είδους \"αντισώματα\" απέναντι στον πανικό. (Αλήθεια πώς θα ονομάζονταν αν υπήρχαν? Πανισώματα ίσως? :-)))) )
Υπήρχανε φορές που ένιωθα ότι μπορεί να με πιάσει κρίση, αρκετό καιρό μετά από την τελευταία έντονη κρίση πανικού μου. Ίσως να ήτανε πραγματικές κρίσεις αλλά πιο μικρής \"κλίμακας\". Κάποιες από αυτές πάντως ήταν αρκετά ισχυρές. Ίσως ήταν κάτι σαν απονενοημένο διάβημα του πανικού μου που έβλεπε ότι δεν μπορεί να υπερισχύσει. :-)
Όσο για το post, δεν υφίσταται θέμα κατάχρησης γιατί πολύ απλά δεν είναι \"δικό μου\". Είναι όλων μας, όσων αντιμετωπίσαμε ή συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοια πραβλήματα. Και ίσως να είναι και πιο εύχρηστο να υπάρχει ένα post με συγκεντρωμένες αρκετές εμπειρίες αντί πολλών posts για κάθε εμπειρία. :-)
Να είμαστε όλοι καλά,
Δημήτρης
Σωστά Δημήτρη. Αποκτάς αντισώματα αφού πλεόν οι αντιστάσεις στο άγχος και τον πανικό είναι μεγαλύτερες. Και όπως λες και οι κλίμακες μικρότερες. Τα διαβήματά του (πολύ περιγραφική τοποθέτηση και ωραία) ο άτιμος τα κάνει. Εντάξει ας τα κάνει. Όλα στο πρόγραμμα είναι. Συμφωνώ ότι καλύτερο είναι σε ένα ποστ να μαζευτούν οι εμπειρίες μας και αφού από όσο κατάλαβα συναινείς το ποστ σου είναι πολύ καλό για να γίνει αυτό. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας και την κατανόησή σας.