Πιστεύω ότι ακόμα και προσπαθώντας να βρει λύσεις στα προβλήματα του άλλου με την ψυχολόγο, τα δικά της θέματα θα λύσει.
Φυσικά και θα συζητήσεις γι' αυτόν αν?, αφού η ζωή σου όπως φαίνεται περιστρέφεται γύρω από κείνον.
Printable View
Πιστεύω ότι ακόμα και προσπαθώντας να βρει λύσεις στα προβλήματα του άλλου με την ψυχολόγο, τα δικά της θέματα θα λύσει.
Φυσικά και θα συζητήσεις γι' αυτόν αν?, αφού η ζωή σου όπως φαίνεται περιστρέφεται γύρω από κείνον.
δεν περισρέφεται γύρω από αυτόν.κάνω και άλλα πράγματα αλλά εδώ μιλάω για αυτό που με απασχολεί και με προβληματίζει.απλά μέχρι τώρα υπήρξε μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και λογικό είναι να μιλήσω γι αυτόν έτσι κι αλλιώς αφού υπάρχει με διάφορους τρόπους στη ζωή μου τα τελευταία 8 χρόνια όπως λογικό είναι να με επηρεάζει ένα πρόβλημα του όταν επιλέγει και δέχομαι να με εμπλέκει σε αυτό με διάφορους τρόπους.
νιώθω τόσο χάλια με όλα.
Δεν εχω καταλαβει εν τελει ποιο ειναι το προβλημα?
Πως να βοηθησω χρηστη ναρκωτικων ν απεξαρτηθει?
Εχω διλλημα να βοηθησω η να φυγω γιατι φοβαμαι οτι θα με εκμεταλευτει?
ειμαι ερωτευμενη με τον φιλο μου αλλα νομιζω οτι δεν το αξιζει?
μπορω να ερωτευτω εναν τοξικομανη η μπορει να με ερωτευτει αν τον βοηθησω?
Σε τι να πρωτο απαντησω?
katerinaki η αρχική μου ερώτηση ήταν τι μπορώ να κάνω από την πλευρά μου προκειμένου να βοηθήσω τον πρώην μου, με τον οποίο βρισκόμαστε συχνά,και στον οποίο επέτρεψα με τη στάση μου να με εμπλέξει στο πρόβλημα.τα υπόλοιπα ερωτήματα ίσως προέκυψαν από παρερμηνεία όσων ειπώθηκαν από άλλα μέλη ή δικές μου απαντήσεις σε ποιο συγκεκριμένα πράγματα που ρωτήθηκαν. οκ και αν ξέφυγε λίγο συζήτηση ..το αρχικό ερώτημα που τέθηκε είναι αυτό που σου είπα.δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το θέμα προκαλεί τόσα ειρωνικά σχόλια?δεν γίνεται κανείς να υποφέρει και να προβληματίζεται όταν η ζωή κάποιου που αγαπάει καταστρέφεται?έστω κι αν το εκφράζει με λάθος λόγια και πράξεις..δεν είπα ότι είμαι σε τίποτα σωστή.
και τι κάνεις όταν ένας φίλος έρχεται να μείνει σπίτι σου το βράδυ, να τον φιλοξενήσεις, και σου λέω οτι τον πήρε η πρώην και έχει μια σοβαρή ασθένεια και μάλλον έχει κολλήσει κι αυτός?και κλαίει,και στριφογυρνάει, και παραμιλάει στον ύπνο του και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.και μετά σηκώνεται στις 4 γιατί δεν του φτάνει ο αέρας μέσα στο σπίτι και βγαίνει έξω.για να περπατήσει, γιατί δνε μπορεί να κοιμηθεί, γιατί λεει η μαμά του δεν τον αγαπάει.παιδάκι στα 27. δεν μπορώ να κάνω κάτι. :(
κι όλα αυτα σε αυτό το θέμα γιατί θες να του πείς ότι φταίς κι εσύ που δεν έχεις σπίτι, που δεν έχεις δουλειά, που δεν έχεις φίλους.οτι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. αλλά δεν φταίς τελικά.
του είπα να κάνει εξτάσεις για να δει. δεν θέλει γιατί είναι σίγουρος.γιατί λεει ότι παρ όλο που πονάει τωρα έχει ενα 20% ελπίδα ότι μπορεί να μην έχει. δεν νομίζω οτι μπορώ να κάνω κάτι άλλο. αλλά έχω αποσυντονιστεί. δεν ξεκολλάνε από το μυαλό μου όσα έμαθα. δεν μπορώ να συγκεντρωθ'ω σε αυτά που έχω να κάνω.
παρασερνομαι κι εγώ νομίζω σε "αρρωστημένους" τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς.στα πλαίσια μιας πρώην φιλικής-ίσως και ποτέ από την άλλη μεριά φιλίας- σχέσης παρασέρνομαι και αφηνω να με εκμεταλλεύονται. το περίεργο είναι ότι εκείνη την ωρα το καταλαβαίνω αλλά νιώθω αδύναμη να αντιδράσω
όλα με δυσκολεύουν. σαν να μουρμουράω μόνη μου αλλά δεν πειράζει κάπου πρέπει να πω κάτι, κι ας μην ακούει κανείς
Τουλάχιστον πρόσεξε μην κολλήσεις κι εσύ τίποτα. Για το γνωστό άτομο πρόκειται φαντάζομαι. Τι είναι, καμιά ηπατίτιδα ή τίποτα χειρότερο?
οχι δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο.για έναν παλιο μου φίλο νομίζω το ανέφερα. δεν νομιζω ότι έχει τόση σημασία το τι είναι-αν είναι γιατί δεν έχουν γίνει εξετάσεις αλλά οι πιθανότητες είναι αυξημένες , αλλα πόσο υποφέρει ο ίδιος από αυτό, τουλάχιστον για μένα.
πρόκειται για έναν φίλο μου. δεν έχει κάνει εξετάσεις οποτε δεν είναι σίγουρος αλλά του είπε η πρώην του ότι έχει κι αυτός γενικά δεν νιώθει καλά-για αυτό είπα αν έχει (δεν έχει διαγνωστεί κάτι). και εννοώ ότι νομίζω δεν είναι τόσο σημαντικό να αναφέρω εδώ το τι έχει, αυτό που με επηρέασε είναι το πόσο άσχημα ένιωθε αυτός ο φίλος μου γι αυτό και η ενδεχόμενη σοβαρότητα της κατάστασης
.................................................. .................................................