Originally Posted by
sabb
Έλα ρε Σοφία, δεν περίμενα από σένα να λες πως κοροϊδεύω ή θεωρώ κάποιον υποδεέστερο, δεν έχω δώσει τέτοια σημάδια εδώ μέσα , αλλά ούτε στη ζωή μου γενικότερα...
Αναφέρομαι καθαρά στον φανατισμό που εκπορεύεται από την πίστη όχι μόνο στη θρησκεία, αλλά σε κάθε υποκειμενική έκφραση πεποιθήσεων, θρησκεία, ποδόσφαιρο, μουσική, πολιτική, όπου οι άνθρωποι στα πλαίσια μιας γενικής χειραγώγησης αφέθηκαν να άγονται και να φέρονται σύμφωνα με τις επιταγές εκείνων που χρίστηκαν, αυτοαναγορεύτηκαν, εκλέχτηκαν αν θέλεις ταγοί σε επί μέρους τομείς της καθημερινότητας . Κυρίαρχο χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω περιπτώσεων είναι ο έλεγχος της σκέψης άρα της ελεύθερης βούλησης.
Ο φόβος της μεταθανάτιας κρίσης, δεν εμπόδισε χιλιάδες ιερείς να πλουτίζουν σε βάρος της ευπιστίας του ποιμνίου τους. Πως μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η συμπεριφορά ?
Τέλος πάντων, απάντησα στον φίλο άνεμο σχετικά, είναι κουραστικό να προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας, ή να προσπαθώ να αποδείξω την ορθότητα των απόψεων μου ανάμεσα σε χρήστες που με θεωρούν trendy αγοράκι που το παίζει άθεος, προστέθηκε και η δική σου η φωνή κι είναι ό,τι το πιο απογοητευτικό αυτό, ειλικρινά...
Αλλά φυσικά, έχεις το δικαίωμα να κρίνεις όπως όλοι...
Εγώ γιατί δεν το έχω, δεν μπορώ να καταλάβω πάλι....