Ειρήνη τι ακριβώς περίμενες απο τους φίλους σου ?
Γιατι λές οτι σε αφήσαν μόνη ?
Αν τους κούρασε οτι συζητάγατε το ίδιο θέμα ξανά και ξανά , είναι κακό ?
Printable View
ναι. είναι κακό. ποτέ δεν έλειψα από φίλο μου όταν χρειάστηκε. και περιμένω το ίδιο κι απο αυτούς.Quote:
Originally posted by Kleiw
Εγω δεν το θεωρώ κακό ..............
Δεν σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρονται ............. και αυτοί είναι άνθρωποι και χρειάζονται κατι διαφορετικό απο εσένα ..............
Μπορεί να θέλουν να διασκεδάσουν , να ξεχαστούν , να γελάσουν .....................
Είναι και οι δικές τους ανάγκες στη μέση ........................
Και ανάγκη δεν είναι μόνο να μιλάς για ενα πρόβλημα, αλλα να ξεφευγεις απο αυτό κανοντας κατι διαφορετικό με τους φίλους σου ..................
Τα πάντα θέλουν μέτρο και ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό μέτρο ...............
Αν δεν σε ακούγανε καθόλου , θα καταλάβαινα το παράπονο σου .................
Κοίτα Kleiw...
Όταν ένας φίλος μου έχει πρόβλημα, δεν τον πρήζω στις ερωτήσεις \"πες μου τι έγινε?πώς κυλούν τα πράγματα? έγινε κάτι καινούριο?\" κλπ.
Αλλά ΟΤΑΝ αυτός/αυτή αποφασίσει να μου μιλήσει, θα ξενυχτήσω, αν χρειαστεί, μέχρι να μου πει \"οκ. το εξαντλήσαμε για σήμερα. ευχαριστώ.μόλις χρειαστώ κάτι άλλο θα σου πω\"
Και όταν χρειαστεί κάτι άλλο θα ξαναείμαι εκεί...
Ακόμη κι αν χρειαστεί να ξενυχτήσουμε ξανά...
Ακόμη κι αν το πρόβλημα δεν έχει αλλάξει καθόλου κι είναι ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη φορά...
Ακόμη κι αν χρειαστεί να πω τα ίδια και τα ίδια χιλιαδες φορές...
Καταλαβαίνεις τι λέω?
Δε βαριέμαι, δεν κουράζομαι. Βάζω στην άκρη τις δικές μου ανάγκες, τη δική μου επιθυμία να βγω, να γελάσω. Στο κάτω κάτω πώς να περάσω καλά κι εγώ αν η ίδια μου η φίλη ή ο φίλος δεν περνάει καλά?
Υπάρχουν άνθρωποι που όταν δεν είναι καλά θέλουν να βγουν, να ξεχαστούν...Αυτό τους βοηθάει...Η κολλητή μου για παράδειγμα. Όταν δεν είναι καλά εννοείται ότι θα της πω να βγούμε αν θέλει.Γιατί ξέρω ότι αυτό χρειάζεται...
Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι, όπως εγώ, που όταν δεν είναι καλά λιώνουν στο σπίτι και παρασιτούν. Και έχουν ανάγκη απλά για ανθρώπινη επαφή, όχι σε μαγαζιά με τρελά κέφια που όλοι θα γελάνε κι αυτοί μέσα σε τόσο κόσμο θα νιώθουν μόνοι...
Έχω, λοιπόν, την απαίτηση όπως φέρομαι να μου φέρονται κιόλας...
Να είναι εκεί για μένα όταν τους χρειάζομαι...
Δεν είμαι τόσο εγωίστρια. Ξέρω ότι είναι κουραστικό και το κοντρολάρω μόνη μου...
Αλλά όταν πω \"σε χρειάζομαι\" περιμένω ο άλλος να είναι ΕΚΕΙ...
Γιατί έτσι ξέρω εγώ ότι φέρονται οι φίλοι...
Είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζεσαι...
Οι άλλοι απλά δεν μπορούν να λέγονται φίλοι...
Πες τους drinking buddies, πες τους γνωστούς, πες τους όπως θες...αλλα φίλοι δεν είναι.
ΥΓ. Αυτή είναι η δική μου γνώμη για τη φιλία, έτσι έμαθα να φέρομαι σ\' αυτούς που θεωρώ φίλους μου και περιμένω να το εκτιμήσουν και να φερθούν το ίδιο.
Σε κάλυψα?
Καταλαβαίνω πως σκέφτεσαι , αλλα τέτοιους φίλους δύσκολα θα βρείς ..........
Μια είχα στη ζωή μου και η φιλία μας είναι πραγματικά δυνατη παρόλη την απόσταση που μας χωρίζει (είναι εξωτερικό )
Ομως περα απο αυτή τη φίλη , που είχαμε τις ίδιες ανάγκες και επικοινωνουσαμε τέλεια και νιώθαμε οτι η καθε μια είναι τελεια φίλη για την άλλη , δεχτηκα στην ζωή μου και άλλες φίλες και φίλους που δεν μπορούσαν να μου προσφέρουν αυτό που περιγράφεις .........
Και αυτούς τους αγαπάω και δεν τους κατηγορώ που δεν μπορούν να το κάνουν , γιατί πολύ απλά είναι διαφορετικοί άνθρωποι απο εμένα .............
Το ξέρω όμως οτι ακόμα και αν δεν θα μου δώσουν αυτήν την στήριξη που περιγράφεις οτι με αγαπάνε και με νοιάζονται ...........
Δεν τους θεωρώ απλά drinking buddies, υπάρχουν και αυτοί αλλα σε ξεχωριστή κατηγορία ................
Με άλλα λόγια , ο καθένας αντιλαμβάνεται την φιλία διαφορετικά και μπορεί να δώσει διαφορετικά πράγματα που θα σε ικανοποιήσουν σε ένα βαθμο ........... δεν θα είναι ο τέλειος φίλος για εσένα, αλλα γιατί να εχεις τέλειους φίλους μονο στη ζωή σου και να στερείς απο τον εαυτό σου την φιλία που μπορούν να σου δώσουν και άλλα άτομα ?
Και παλι σου λέω οτι σε καταλαβαίνω σε ενα βαθμό , γιατί και εγω έχω τα παραπονάκια μου οταν οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται την φιλία όπως εγω ......................
παρολαυτα τους αγαπάω , αν και θα ήθελα κατι παραπάνω κάποιες φορές ............
Αρα συμφωνούμε.
Επιλέγω να έχω κοντά μου για φίλους ΑΥΤΟΥΣ και μόνο.
Εγώ τους άλλους τους ονομάζω απλά γνωστούς.
Ασχέτως αν με νοιάζονατι και μ\' αγαπάνε
Και γω νοιάζομαι και αγαπάω ανθρώπους που όμως δεν τους θεωρώ φίλους μου
Ισως διαφοροποιούμαστε στον ορισμό της λέξης \"φίλος\"
Το αν θα βρω έναν ή πολλούς δε με ενδιαφέρει καθόλου.
Και ο ένας μου αρκεί.
Αρκεί αυτός ο ένας, ή όσοι είναι, να είναι σωστοί απέναντί μου...
Κι εγώ βέβαια απέναντί τους...
Απλα βγάζεις μια επιθετικότητα προς αυτούς που εμένα δεν μου ταιριάζει ............. εγω προσπαθώ να τους καταλάβω ........ όσο μπορώ ............
οι ίδιοι δεν έχουν την σχέση αυτή που έχω εγώ με την κολλητή μου και δεν θα την έχουν ποτέ, αλλα δεν την έχουν και ανάγκη ............. το γιατί δεν την έχουν ανάγκη ενω εγω μπορεί να την έχω , δεν το έχω απαντήσει , αλλα είναι γεγονός και το αποδέχομαι αναγκαστικά !
Ενδεχομένως να καλύπτονται απο την οικογένεια τους (και νομίζω οτι ισχύει σε κάποιο βαθμό) κατι στο οποιο εγω δεν είχα την τύχη .....
Όχι. Από τη στιγμή που θέλεις να λέγεσαι φίλος μου, κι αυτό έχει πολλές παραμέτρους, ...τότε κι εγώ απαιτώ να είσαι κι εσύ εξίσου φίλος...
Κατ\' αρχάς μια φιλική σχέση δεν τη μετράω ποσοτικά. Όσο πιο πολύ βλέπω κάποιον, όσο πιο πολλές ώρες περνάμε μαζί, τότε είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Δεν έχω απαίτηση από τους φίλους μου να περνούν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί μου και δεν τους πιέζω.
Η σχέση μεταξύ φίλων για μένα είναι ποιοτική. Γι\' αυτό και, ναι, είμαι επιθετική. Θέλω όταν ζητούν από μένα, όχι να μου δίνουν απαραίτητα αλλά ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ να το κάνουν.
Δε βγάζω επιθετικότητα επειδή οι συμβουλές που άκουσα ήταν λάθος ή ό,τι άλλο. Το ίδιο μυαλό έχουμε, απλά οι άλλοι βλέπουν την κατάσταση από τη θέση του παρατηρητή, πιο καθαρά. Λοιπόν, δεν είμαι επιθτική για τις λάθος συμβουλές...αλλά για την άρνησή τους να τις δώσουν.Με χίλιες δυο δικαιολογίες, όπως για παράειγμα \"δεν αλλάζεις, μας έχεις γραμμένες ό,τι κι αν σου πούμε άρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε\".
Ποιοτική σχέση.....
Αυτο που σου είπαν δείχνει μάλλον αδυναμία να κατανοήσουν την κατάσταση :
Προφανώς δεν αλλάζεις , οχι επειδη τους έχεις γραμμένους , αλλα επειδή δεν είσαι έτοιμη, ακόμα και αν το θές ( σε άλλη περίπτωση μπορεί και να μην το θες, αλλα εχω στο νου μου το συγκεκριμενο παράδειγμα )
Εσυ θα κρίνεις προφανώς ποσο ποιοτική είναι η σχέση σας γενικά με τις εν λόγω φίλες .
Πάντως απο την δική μου εμπειρία , δεν θα σου δώσουν όλοι οι άνθρωποι στο ακέραιο αυτό που ζητάς και εσυ θα επιλέξεις ποσο θα δεχτείς αυτό που σου προσφέρουν ή όχι .........
Αυτο που εχω σκεφτεί για εμένα (εσυ είσαι άλλο άτομο και θα βάλεις τα δικά σου κριτήρια) είναι οτι δεν θελω να απορρίπτω μια καλή σχέση , επειδή δεν είναι τέλεια !
Πιο μικρή έκανα και εγω αυτο το λάθος (κατα την γνωμη μου πάντα) να κρίνω αυστηρά !
Ενα μεγαλο συγγνωμη στον Δημητρη(εμενα) που τον αφισα στο κακο του το χαλι.Μια τεραστια καταρα σε ολους τους γυρω μου.
\"Παει αυτο ηταν, χαθηκε η ζωη μου φιλε μεσα σε κιτρινους ανθρωπους βρωμικα αδιεξοδα και ανιστοριτους συμβιβσμους.Αρχισα να γερνω σαν εκεινη την ιτιουλα που σου χα δειξει στην κορφη του δρομου και δεν ειναι που θελω να ζησω ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ και ουτε που θα σε ξαναδω..\"
Προδομενες καταστασεις την ζωη μου πλυμμηριζουν ξεφτισμενη εμπιστοσυνη η αν8ρωποι μου χαριζουν
...την ώρα που θα πέφτει το τελευταιο καδρόνιQuote:
Originally posted by Skiaxtro
\"Παει αυτο ηταν, χαθηκε η ζωη μου φιλε μεσα σε κιτρινους ανθρωπους βρωμικα αδιεξοδα και ανιστοριτους συμβιβσμους.Αρχισα να γερνω σαν εκεινη την ιτιουλα που σου χα δειξει στην κορφη του δρομου και δεν ειναι που θελω να ζησω ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ και ουτε που θα σε ξαναδω..\"
πέρα μακριά ανεμίζουν πουλιά
βάλε τα χέρια στις άδειες τσέπες σου
άνοιξε βήμα μη νοιαστείς για την ώρα
άνοιξε το στόμα σου ξύπνα τους ένοικους της γης
βάλε λόγια και δική σου μουσική
ξελαρυγγίσου με την αγριοφωνάρα σου
-Η ζωή-
δεν είναι ένα κλειστό ταξίδι
που ήταν
α-α-αταξίδευτο
*αφιερωμένο σε σένα σκιάχτρο γιατί συγκινησες...
Quote:
Originally posted by ammos στο http://www.bourdela.com/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,12443.15 Άνδρας με σχεδόν ανύπαρκτο εγκέφαλο είχε φυσιολογική ζωή
« στις: 21/07/07, 09:09 »
Τώρα πέρα από την εμπειρία του καθενός από εμάς, αποδεικνύεται και επιστημονικάQuote:
[Ο ασθενής, είχε απίστευτα συρρικνωμένο εγκέφαλο.
«Ο εγκέφαλος, δηλαδή η φαιά και η λευκή ουσία, ήταν εντελώς συμπιεσμένος στις πλευρές του κρανίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δρ. Λιονέλ Φουγιέ του Πανεπιστημίου της Μεσογείου στη Μασσαλία, ο οποίος παρουσιάζει το περιστατικό στην έγκριση επιθεώρηση Lancet . «Οι εικόνες ήταν εντελώς ασυνήθιστες [....] ο εγκέφαλος ουσιαστικά απουσίαζε» πρσέθεσε.
Με τα χρόνια, η συρρίκνωση του εγκεφάλου έγινε τόσο έντονη ώστε ο ασθενής θα έπρεπε να είχε πεθάνει, ή τουλάχιστον να παρουσιάζει σοβαρά νοητικά και νευρολογικά προβλήματα. Παραδόξως, όμως, οι επιπτώσεις ήταν πολύ μικρές.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=818511&lngDtrID=252
Quote:
Originally posted by LiOmAs Όπως λένε όλοι... αν το καυλί δουλεύει σωστά, τότε όλα καλά!
Quote:
Originally posted by rouli δεν μας ειπαν σε τι ποσοστο εμφανιζεται η ανυπαρξια εγκεφαλου στους αντρες
Quote:
Originally posted by LiOmAs Είσαι καμμένη ε? Ε, αν έτυχες σε άντρες που ούτε σωστό καβλί δεν είχαν... ε τότε λυπάμαι. Πρέπει να έχεις όντως πρόβλημα!!!
Quote:
Originally posted by Todok Το τι εννοούν οι γυναίκες ως \"ανυπαρξία εγκεφάλου στους άντρες\" δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Για την ακρίβεια δε το λένε ποτέ για τους πίθηκους που κυνηγάνε σαν τρελές.
Quote:
Originally posted by LiOmAs Δεν πειράζει ρε συ... είμαστε ανεγκέφαλοι και μας αρέσει!!! Είπαμε... το καβλί να δουλεύει σωστά και τι σε νοιάζει τώρα τι λένε οι γυναίκες!!!
Quote:
Originally posted by Stelios Το \"κλειδί\" στην υπόθεση ειναι ότι δούλευε σαν δημόσιος υπάλληλος. Πόυ να τον πάρουν είδηση. Μήπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του που έχουν εγκέφαλο, τον χρησιμοποιούν?
Quote:
Originally posted by fleshforfantasy Και μάλιστα, σε αυτούς τους πίθηκους, ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τη δουλειά τους, τα προβλήματά τους και άλλες παπάρες με τις οποίες ζαλίζουν τον τλήμονα μέσο άντρα (κι αυτός ο μαλάκας κάθεται και τις ακούει!!!), γιατί είναι cool άτομο ο τύπος και πού να το ζαλίζουμε τώρα το παιδί (τον πίθηκο δηλαδή)...
Τώρα που βλέπω ολόκληρο τον τίτλο του thread, σκέφτομαι ότι τη φυσιολογική ζωή πράγματι την έχουν οι \"λειψοί\" στον εγκέφαλο, ενώ όπου πλεόνασμα μυαλού παρατηρείται, με βήμα ταχύ έρχεται ο πούλος... Τρέχα γύρευε έχουμε γίνει
Quote:
Originally posted by Todok Ναι, μάλλον έχει βρει \"έναν καλό φίλο, να την καταλαβαίνει\"...Ο μαλάκας φίλος εντωμεταξύ, μπορεί να πιστεύει ότι \"πάνε καλά τα πράγματα, μπορεί και να μου κάτσει, με συμπαθεί\", και η άλλη να το δίνει στον πίθηκο (ο οποίος μπορεί να είναι λιγότερο εμφανίσιμος από το καλό παιδί!!!) και ξαφνικά να του σκάσει και την πονεμένη ιστορία για \"το μαλάκα που τη γάμησε και την παράτησε, μπλα μπλα μπλα...\"
Quote:
Originally posted by rouli Ρε συ λιομα σε τσιμπησε καμια μυγα? Δεν το ειπα προσωπικα για σενα. Εκτος αν σε αφορα και δεν το ξερα!
Να λυπασαι λοιπον για ο,τι σε αφορα και μονο.
Quote:
Originally posted by stavros51 Global Moderator (Ο αντίστοιχος δηλαδή του δικού μας Σούπερ Αντμινιστρέιτορ)
Μα τι προβληματίζεστε ρε παιδιά?
Είναι γνωστό ότι οι άντρες έχουν δυό κεφάλια... Το πάνω και το κάτω.
Ο τυπάκος, μια που είχε την ατυχία να ατροφήσει το πάνω του, έχει μεταφέρει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες στο κάτω.
Πέραν της πλάκας τώρα:
Είναι γνωστό ότι απο τους νευρώνες του εγκεφάλου δε χρησιμοποιείται ούτε το 10%. Το hardware δηλαδή είναι πολύ πιό ισχυρό από όσο απαιτείται για να λειτουργήσει το σύνολο. Σα να έχεις ένα PC με επεξεργαστή στα 25.000 GHz, μνήμη RAM 100 Gb, και να τον χρησιμοποιείς για να τρέχεις ένα πρόγραμμα σε basic...
Κάτι τέτοιο θα έγινε και με αυτόν τον τυπάκο. Όσο έχει, το χρησιμοποιεί όμως.
Quote:
Originally posted by lambros εμ... Με αυτα τα \"προσοντα\" ΜΟΝΟ ως δημοσιος υπαλληλος θα μπορουσε να πιασει δουλεια!
(αντε και το πολυ-πολυ ως αρχηγος του ΠΑΣΟΚ!)
Quote:
Originally posted by rouli τωρα ο λογος που γελας??
θα σου πρότεινα εντελώς φιλικά ν αφήσεις την προσπάθεια ειρωνικών σχολίων γιατί δεν τα καταφέρνεις το ίδιο καλά όπως με άλλα σπορ
και άλλη απάντηση δεν θα υπάρχει γιατί είναι προφανές ότι ενώ ελληνικά γράφουμε, δεν συνεννοούμαστε
eyxaristw to theo poy me kratise sta podiamou.
eyxaristw th syzigo poy me sthrixe.
eyxaristw olous esas pou ekfrazete th gnwmhsas gia na yparxei ayto to foroum. kali xronia se olous!
ευχαριστώ το ΘΕΟ που μου έδωσε τη δύναμη να ακυρώσω αγωγές, δικαστήρια σε αυτούς που μου έκαναν άδικα κακό στη ψυχή μου, και τους αφήνω να τους κρίνει ο ΄Ιδιος και όχι τα δικαστήρια.
Ευχαριστω τους γονεις μου, που με εκαναν αυτο που ειμαι, ευχαριστω τους γονεις μου που με στηριξαν στα παντα, ευχαριστω τους γονεις μου που με αγαπουν και καθημερινα μου το δειχνουν και με κανουν να το νιωθω.
Ευχαριστω ολους εκεινους τους ανθρωπους που γνωρισα ποτε, γιατι απο ολους κατι εμαθα, εστω και αν τους γνωρισα φευγαλεα.
Ευχαριστω τους φιλους μου, που για μενα ειναι πραγματικα η ψυχη μου, που με βοηθησαν, μου σταθηκαν και με στηριξαν σε δυσκολες φασεις της ζωης μου,αλλα κυριως με καταλαβαν,με ενιωσαν και μου χαρισαν αγαπη.Ευχομαι να προσφερα και να προσφερω ισαξια.
Ευχαριστω ολους εκεινους που με εκαναν να νιωσω στοργη και ευγενικα συναισθηματα.
Ας μην ξεχασω να πω και ενα ευχαριστω στους ανθρωπους που με εκαναν να νιωσω ασχημα, ισως να ειχαν μονο αυτο να μου προσφερουν!!!Παντως εμαθα και απο αυτο το φτωχο συναισθημα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ που μας εδωσε συναισθηματα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ για την υπαρξη!!!