Χριστίνα νομίζω ότι το παρακάτω εκφράζει λίγο αυτό που λέμε:
"Να μην αναζητώ μία θέση απ' όπου θα μπορώ να κάνω κάτι χρήσιμο,
αλλά να κάνω κάτι χρήσιμο από εκεί όπου πραγματικά βρίσκομαι."
C.G. Jung, Ελβετός Ψυχίατρος
Printable View
Μετανάστευση από τον Ριζοσπάστη
&
Ελλάδα & Ευρώπη από τον Συν
##
http://www.enikos.gr/images/resized/...00df4971c8.jpg
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=m_TVi5cmIkM
τι υποκρισια ομως κι αυτοι οι φιλοζωοι, εχουμε χεστει κυριολεκτικα για τους ανθρωπους που πεθαινουν καθημερινα, και νοιαζομαστε περισσοτερο για τα σκυλια. μαρκελα συγνωμη που συμμετεχω ξανα στο θεμα σου, και carry συγνωμη που σχολιαζω αρνητικα αυτο που ποσταρες.
(Τα bold δκάμ')
Κανένα πρόβλημα ΚΕΝΟ.
Όλα τρέχουν ταυτόχρονα.
Επειδή έφαγα χθές, δέν σημαίνει πως δέν χρειάστηκε να κοιμηθώ.
Επειδή τα παιδιά των Τούτσι στρατολογούνται, δέν σημαίνει πως είναι άμοιρος ευθυνών αυτός που μας έκλεισε διπλοπαρκάροντας.
Και γιά το συγκεκριμένο post, γιά τα αδέσποτα,
θα παρακαλούσα θερμά αν κάποιος έχει ανάγκη τη συντροφιά ενός ζωντανού, να προτιμήσει κάποιο αδέσποτο μούργο, παρά κάποιο ράτσας από μαγαζί.
Υπάρχουν πάααρα πολλοί σύλλογοι που διαθέτουν εμβολιασμένα, στειρωμένα και καθαρά ζωάκια που δέν ήταν τόσο τυχερά -όπως και πολλοί από έμάς.
μόνο που τα αδέσποτα δεν μας ταιριάζουν... πώς να το πω... μας χαλάνε το image, ένα πράμα. άλλο να λες π.χ. έχω ένα Lhasa Apso κι άλλο να λες έχω έναν "Κανέλο" (αλήθεια, τον θυμάται κανείς τον "ήρωα"?). τι θα πουν οι φίλοι μου με τέτοιο επίπεδο, ε? για σκέψου το καλύτερα, βρε carry!
Και είναι τόσο όμορφα και συνεργάσιμα τα ζωάκια..
http://www.youtube.com/watch?v=1fFcaurVgc8&feature=fvsr
σε σχέση με κάποια άλλα.. και δω γελάμε και κλαίμε..
http://www.youtube.com/watch?v=WVqDmMbHmT8&feature=relmfu
Καλά το άλλο τ' ακούσατε σήμερα; Βγήκε ο Π. Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΪ κι είπε ότι οι βουλευτές παίρνουν γύρω στις 5.500ευρώ
μισθό σήμερα, ενώ έπαιρναν μ' επιδόματα κ.λπ. γύρω στις 7.000, και τα λέει αυτά προκλητικά την στιγμή, που το επίδομα ανεργίας είναι
μόλις 3 και κάτι ευρώ την μέρα! Καλά τί ακούμε; Δείτε λοιπόν στο πιο πάνω βίντεο ποιός βουλευτής παίρνει τα λεφτά αυτά!!
Βρε συ Μαρκέλα οι βουλευτές προσφέρουν έργο και δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο όχι σαν εμάς τους άχρηστους... (για να μην παρεξηγηθώ, τα λέω ειρωνικά)
Το σημείωμά του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα:
http://www.larissanet.gr/get_img?NrA...ImageWidth=610
Σε πολλά φασιστο-blogs θα διαβάσετε πως είναι πλαστό, αλλά η κόρη του βεβαιώνει το αντίθετο λέγοντας πως τα σημειώματα ήταν δύο. Το ένα είχε μαζί του και το άλλο το είχε αφήσει στο σπίτι.
Ντροπή κι αίσχος γι' αυτούς που μας κυβερνάνε!!
Για τη χτεσινή αυτοκτονία του απεγνωσμένου συνταξιούχου στο Σύνταγμα είχαν το «ανάστημα» και εξέδωσαν ανακοινώσεις ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη...
Αντί - τουλάχιστον - να σιωπούν, εξέδωσαν ανακοινώσεις!
Ε, ναι, λοιπόν:
Τούτη δω είναι από εκείνες τις στιγμές που ένα συγκλονιστικό γεγονός γίνεται καταλύτης...για να πέσουν και οι τελευταίες μάσκες. Για να ξεφτίσει το μακιγιάζ. Για να φανεί όλη η «γύμνια του βασιλιά».
Ε, ναι, λοιπόν:
Οταν ως απάντηση σε μια τέτοια τραγωδία επιλέγεται η επίδειξη της άφατης υποκρισίας και του πιο εξαχρειωμένου φαρισαϊσμού, τότε μπροστά στην - τόση σε μέγεθος και τέτοια σε «ποιότητα» - χυδαιότητα, είναι ελάχιστη εκδήλωση ανθρωπιάς το «ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους»!
Ε, ναι, λοιπόν:
«Ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους». Ντρεπόμαστε για λογαριασμό όλης αυτής της αγέλης από τις χυδαίες ύαινες. Που δεν έχουν ούτε ίχνος ντροπής. Που δεν έχουν ίχνος τσίπας...
Νίκος Μπογιόπουλος
ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι έχουμε πόλεμο; Ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί;
Ένας άνθρωπος με το αίμα του προσπάθησε να μας ξυπνήσει. Και σίγουρα δεν αρκούν λίγα λουλούδια στο σημείο που αυτοκτόνησε.
Τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και προπαγανδιστών δεν πείθουν.
Πως άραγε μπορείς να χαρακτηρίσεις τον πληρωμένο δολοφόνο όταν λέει ότι λυπάται για το θύμα του;
Είναι ήδη πολύ αργά. Έχουν περάσει δυο χρόνια απραξίας μας. Δυο χρόνια που ανεχθήκαμε την δολοφονία μας και την δολοφονία της χώρας.
Ας αντιδράσουμε γρήγορα για να σώσουμε οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.
Αρκετά με την σωτηρία που μας επιβάλλουν αυτοί.
υ.γ.: στον πόλεμο με όπλα αναγκάζεσαι να πάρεις όπλο και να πολεμήσεις! Σ' αυτόν τον πόλεμο είσαι απ' τον φόβο
παραδομένος πριν καν δώσεις την μάχη! Το ξέρουν αυτό κι έτσι μας οδηγούν σιγά-σιγά στην εξόντωση.
Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΚΡΥΑ! Είναι ο χειρότερος σύμβουλος!
Μα φυσικά! Λυπάμαι για το γεγονός αλλά πιστευω σε αυτό που γράψανε και οι εφημερίδες "Αν αυτός ο άνθρωπος αυτοκτονούσε στο σπίτι του δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος, όπως δεν έγινε και για τις προηγούμενες 1.900 αυτοκτονίες" . Πιστευω οτί καλά έκανε που επέλεξε ένα δημόσιο μέρος για να το κάνει...
carry, πράγματι ο κόμης καμίνης απαξίωσε την θυσία του γενναίου συνταξιούχου, που έβαλε χτες τέλος στην ζωή του,
με το να πει προκλητικά(δις), αλλά και να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες ότι " ..τους ανθρώπους δεν τους αφήνουμε μόνους τους! "
Αρπάξατε, κλέψατε, ρημάξατε και νομίζετε ότι είστε εξασφαλισμένοι…
Aπό τον Χάρρυ Κλυνν
Μια ερώτηση μόνο θα σας κάνω ρε αληταράδες πολιτικοί, βρομερά σκουλήκια, σιχαμερά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της Τρόικας και της νέας τάξης:
Παιδιά δεν έχετε ρε εγκληματίες; Οικογένεια δεν έχετε ρε τσογλάνια; Μάνα και πατέρα δεν έχετε ρε ξευτίλες;
Είστε σίγουροι, βέβαια, λεχρίτες του κερατά, που παριστάνετε τους κυρίους, ότι η απόγνωση δε θα οδηγήσει τον δικό σας πατέρα στην αυτοκτονία…
Είστε σίγουροι ότι δε θα πεινάσουν... τα δικά σας παιδιά…
Δεν έχετε κανένα φόβο για την οικογένειά σας…
Αρπάξατε, κλέψατε, ρημάξατε και νομίζετε ότι είστε εξασφαλισμένοι…
Πλανάσθε πλάνην οικτράν πολιτικά και κοινωνικά ρετάλια...
Στον ίδιο τόπο, στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώτος λαϊκός μάρτυρας του αγώνα
εναντίον ντόπιων και ξένων κατακτητών, εκεί θα στηθούν οι κρεμάλες, τίμημα των προδοτικών πράξεών όλων εκείνων που
θεώρησαν την Ελλάδα κομματικό τους φέουδο και τους Έλληνες πολίτες υποτακτικούς τους!
Χθές είχε μάτς στην τηλεόραση.
Έπαιξε ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...42845620_n.jpg
Φαντάζομαι πως ο Μπεγλίτης δεν ήταν ανάμεσα τους....
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΟΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ
Posted by Τρικλοποδιά Απόψεις, Κυριακόπουλος, Τρικλοποδιά 8:38 π.μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ
Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εκεί, στην ίδια πλατεία, επέλεξε ένας περήφανος απόμαχος της ζωής, να ποτίσει με το αίμα του το σπόρο της
εθνικής αφύπνισης και της παρκαρισμένης μας περηφάνιας.
Αυτός το καθήκον του το έκανε.
Δεν επέλεξε απλά να μην ταπεινωθεί. Επέλεξε να αφυπνίσει συνειδήσεις.
Δεν επέλεξε να σπρώξει κάτω από το χαλί την εξαθλίωση και να συμβιβαστεί με τη μοίρα που διάλεξαν οι άλλοι για
λογαριασμό του. Επέλεξε να την κοιτάξει κατάματα δίνοντας όρκο σε Θεό και πατρίδα πως θέλει με το αίμα του να ανάψει
το φυτίλι της εξέγερσης μιας κοινωνίας που δε δίστασαν να ταπεινώσουν.
Δεν επέλεξε να πορευτεί το δρόμο της μιζέριας και της κακομοιριάς, αλλά να ανέβει ψηλά στο βάθρο των δικών μας ηρώων.
Και το σημαντικότερο…
Δεν μας προέτρεψε να τον ακολουθήσουμε στη δική του περήφανη διαδρομή, αλλά απαίτησε να κάνουμε ακόμη πιο
περήφανη τη δική μας διαδρομή, υποδεικνύοντας σε όλους εμάς, πως το επόμενο βόλι πρέπει να σκάσει στο κεφάλι
των δωσίλογων και των προσκυνημένων...
Η θυσία του – γιατί πραγματικά για θυσία πρόκειται – ήταν ένα ηχηρό χαστούκι ντροπής για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Χαστούκι για όσους κιότεψαν, καταδεικνύοντας πως ο ραγιαδισμός δεν είναι μονόδρομος, και ότι στον αντίποδά του
βρίσκεται ο δρόμος της εθνικής υπερηφάνειας.
Χαστούκι για κείνους που κατήντησαν δηλωσίες, αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της περηφάνιας δε γράφεται με τους
κοντυλοφόρους της Μέρκελ αλλά με την καρδιά μας και με το αίμα μας.
Χαστούκι για τα ραμολιμέντα που δε δίστασαν να πάρουν στα χέρια τους το δίευρο και το ψηφοδέλτιο της ντροπής, για να
επιβραβεύσουν ως ηγέτη τους τον πρωταγωνιστή της εθνικής προδοσίας, αποδεικνύοντας πως είναι καλύτερα να καταχτάς
στα μάτια τον παιδιών του τη δόξα αυτού που τίμησε τα όνειρά τους και σαν άνθρωπος και σαν πατέρας, παρά την ντροπή
εκείνου που συμμάχησε ανοικτά ή κεκαλυμμένα με το δήμιο της ζωής και τον ονείρων τους.
Χαστούκι στους καιροσκόπους και τους πατριδοκάπηλους που δε δίστασαν να μετατρέψουν την έννοια της πατρίδας σε κορσέ
για τις γκαστρωμένες τους φιλοδοξίες.
Χαστούκι στους φαφλατάδες του «ξεσηκωμού», που προτιμούν να αμπελοφιλοσοφούν για την ανάγκη και το χαρακτήρα του,
αλλά αρνούνται επίμονα να βάλουν πλάτη για να τον οργανώσουν, παραμένοντας πεισματικά εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα
ιδεολογήματα, θεατές μιας κοινωνίας που χάνεται και μιας πατρίδας που αποδομείται.
Μη με ρωτήσετε τι κατάλαβαν όλοι τούτοι από τη φωνή ενός περήφανου ήρωα…
Δείτε τις δηλώσεις τους…
Διαβάστε τις εφημερίδες τους…
Κοιτάξτε τα αμήχανα και γεμάτα τρόμο πρόσωπά τους….
Και τότε θα διαπιστώσετε δυο πράγματα:
1. Δεν κατάλαβαν τίποτε απολύτως είτε γιατί δε θέλησαν, είτε γιατί αρνούνται να ξεβολευτούν από την πεπατημένη…
2. Τρέμουν ακόμη και στην ιδέα πως αυτό που οι ίδιοι δεν κατάλαβαν, αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει η κοινωνία και θα τους ξεβολέψει οριστικά.
Γι αυτό, αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα δε σουλουπώνεται. Η ανατροπή του είναι μονόδρομος αν θέλουμε ο τόπος μας να έχει μέλλον.
Γιατί μέσα στην απίστευτη αθλιότητά του, γέμισε προέδρους και αρχηγούς, αλλά δεν κατάφερε να αναδείξει ούτε έναν
ηγέτη ικανό να εμπνεύσει τον ξεσηκωμό αυτού του λαού με στόχο την ανατροπή του δωσιλογισμού και την αθλιότητας.
Μόνο που αυτή η θυσία… αυτή τη φορά… δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Αυτό που δεν έχουμε πρέπει να ρθεί…
Αυτό που δεν τολμήσαμε πρέπει να ζωντανέψει…
Αυτό που καπηλεύτηκαν πρέπει να το αρπάξουμε από τα βρωμισμένα τους χέρια, γιατί δε τους ανήκει και δε τους ανήκε ποτέ…
Το πολιτικό μανιφέστο του ξεσηκωμού γράφτηκε με αίμα. Δεν έχουμε παρά να το διαβάσουμε σωστά, και τότε τρία
πράγματα θα δούμε να ξεπροβάλουν μέσα από τα λόγια του θυσιασμένου στο βωμό της αξιοπρέπειας…
-Εθνική ανεξαρτησία…
-Λαϊκή κυριαρχία…
-Κοινωνική απελευθέρωση…
Σ αυτό τον αγώνα… Οι φαφλατάδες έχουν δυο δρόμους να διαλέξουν.
Ή ακολουθούν… ή «αυτοκτονούν» οριστικά στα σκουπίδια της ιστορίας.
http://ellinikoforoum.blogspot.com
μαρκέλα σίγουρα αυτό το άρθρο είναι εύγλωττο..:-)
και σίγουρα αποτυπώνει την περιρρέουσα κατάσταση που επικρατεί.
προχθές που έγινε το συμβάν με την αυτοκτονία εκείνου του συνταξιούχου, κατευθυνόμουν στο μετρό του συντάγματος..είχαν πετάξει λοιπόν κάποιες προκηρύξεις που έλεγαν "Το κράτος και συ με την απάθειά σου τον αυτοκτόνησαν".
Αισθάνθηκα λοιπόν έναν απίστευτο θυμό (ήμουν βέβαια και όλη μέρα στο γραφείο - τα νεύρα κρόσσια).
Το πήρα πολύ προσωπικά..ποια απάθεια ρε γαμώτο?
Είναι ο μέσος Έλληνας απαθής?
Γιατί θα πρέπει να ηρωοποιήσω έναν άνθρωπο ο οποίος αυτοκτόνησε?
Και γιατί να μην αυτοκτονήσω κι εγώ εφόσον αυτή η αντίδραση είναι η αναμενόμενη? Το γεγονός ότι δεν λειτουργούμε όλοι το ίδιο υποδηλώνει ότι υπάρχει επιλογή.
Ακούω αυτό το παραμυθάκι καιρό τώρα...αυτοκτονούν εξαιτίας της κρίσης...και έχει γαμηθεί η ψυχολογία από την κρίση κοκ.
Ε προφανώς δεν είμαστε καλά ψυχολογικά αν δεν έχουμε να φάμε, αν χρωστάμε σε τράπεζες, αν έχουμε προβλήματα υγείας.
Αλλά ειλικρινά, ποιος δεν τα αντιμετωπίζει όλα αυτά???
Δηλαδή ένας άνθρωπος που αυτοκτονεί είναι κατά τα άλλα μια χαρά μέσα του αλλά μόνο και μόνο από το γεγονός ότι του έκοψαν τη σύνταξη ή δεν έχει να πληρώσει, πάει και τινάζει τα μυαλά του στον αέρα.
Λυπάμαι αλλά δεν πείθομαι.
Το ξέρω ότι θα ακουστεί σκληρό, αλλά για μένα άνθρωπος ο οποίος μόνο και μόνο λόγω οικονομικών προβλημάτων αυτοκτονεί, είναι κιοτής και αδύναμος.
Δε θα το κάνω και σύμβολο, έλεος δηλαδή. Θα δώσω το λάβαρο της επανάστασης σε κάποιον ο οποίος αυτοκτόνησε??? που είναι η επαναστατικότητα δηλαδή σε μια τέτοια ενέργεια?
Δηλαδή όλοι αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι που αγωνίζονται με κόντρα τον άνεμο, τι είναι ?
οι μαλάκες, οι βολεμένοι του συστήματος?
όχι άλλο κάρβουνο ρε παίδες...δοκιμασίες είναι όλα.
Δοκιμάζεις χαρακτήρα σε τέτοιες περιπτώσεις..."και ο χαρακτήρας σου γίνεται η μοίρα σου".
(ουφ τα είπα και ξέσπασα :-))
Όταν ο άλλος όμως πλέον είναι εχθρός σου, ύπουλος κιόλας, γιατί δεν είναι π.χ. ο Τούρκος, αλλά αυτός,
που υποτίθεται έχει στα χέρια του την εξουσία, που εσύ του έδωσες, για να προασπίσει τα συμφέροντά σου και το μόνο που κάνει
είναι να σε σκλαβώσει, ο ίδιος, για να σε οδηγήσει τελικά στον αφανισμό, τότε τί έχουμε να πούμε δηλ.;
Μήπως είναι λίγο το ότι κάποιοι αυτοκτονούν ενώ θάπρεπε να συμβούν τα χειρότερα;..
Μ' αυτό το σκεπτικό καλή μου void κι οι μεσολογγίτισσες που έπεσαν στο Ζάλογγο ή ο Σαμουήλ που ανατίναξε
το Κούγκι δεν ήταν ήρωες, αλλά μια ομάδα ξεμωραμένων, που δεν ήξεραν τί έκαναν και γιατί..
Δηλαδή εξομοιώνουμε Σουλιώτισες που η άλλη επιλογή τους (αν λέγεται επιλογή) ήταν να σκλαβωθούν αυτές και τα παιδιά τους από τους Τούρκους, με κάποιον άνθρωπο ο οποίος δεν την πάλεψε (προφανώς για τους δικούς του λόγους) και αυτοκτόνησε?
Το ίδιο κίνητρο υπήρχε?
Οι ίδιες συνθήκες?
Αυτοκτόνησαν δηλαδή οι Σουλιώτισσες?
Δεν ύπαρχει σύγκριση βρε συ Μαρκέλα.
Αυτό που ζούμε σήμερα εμένα μου κάνει χειρότερο κι απ' την σκλαβιά των Τούρκων, των Συμμάχων, των Γερμανών κ.λπ.
τότε είχαμε κι αντίσταση βρε παιδί μου, κάποιοι παίρναν και τα όπλα!. Τώρα είμαστε εντελώς παραδομένοι σ' έναν ακήρυχτο πόλεμο. Τυχαίο;
Όχι και ξέρεις γιατί; Μας νάρκωσαν με την ύλη και μας κλέψαν την ελευθερία, που είναι σύμβολο για τον Έλληνα.
Και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό!! Δεν αυτοκτόνησε!! Τον αυτοκτόνησαν!!!
Ωραία, επομένως αποποιούμαστε των ευθυνών μας.
Για όλα φταίει το γκαζόν.
Ε και οι πολιτικοί μας αντανάκλαση δική μας είναι.
Αποποιούνται των ευθυνών τους.
Ενιγουει, τα φιλιά μου. :-)
Δεν έχουμε ευθύνη που είμαστε στην άγνοια! Δεν έχουμε ευθύνη που δεν έχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ!
Και δεν έχω ευθύνη αν μ' εξαπάτησαν! Κάποιους τους εξυπηρετεί νάμαστε στο σκοτάδι!
Όχι, δέν είναι ήρωας κάποιος που τα παρατά. Παραμένει όμως σύμβολο, σύμβολο των αποτελεσμάτων της ανέχειας. Και δέν είναι ένας μόνος του, αλλά πολλοί, πάρα πολλοί! Και είναι άδικο γιά το νόημα της πράξης να αναλύουμε Τί ήταν μέσα του αυτός, πρέπει να μπορούμε να το δούμε με κοινωνικά οικονιμικά κριτίρια και όχι αποκλειστικά με τα οικονομικά του συγκεκριμένου. Πρόκειται γιά την πολιτική και οικονομική δολοφονία της χώρας. Σε λίγο τα σχολεία, τα νοσοκομεία, η πυροσβεστική, το φαϊ μας, τα σπίτια μας, το μεροκάματο ect θα πάψουν να υπάρχουν ή θα υπάρχουν μόνο γιά τους ελάχιστους από εμάς. Και όταν το σημείωμα έλεγε πως είμαστε απαθείς είχε δίκιο, γιοατί δέν φτάνει να πηγαινοερχόμαστε στη δουλειά, να φροντίζουμε γιά την υγιεινή της τουαλέτας μας και τα φυτά του μπαλκονιού μας και μετά να μπινελικιάζουμε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Την ίδια σημασία που δίνουμε γιά το πιάτο της ημέρας, ακριβώς την ίδια οφείλουμε να δαπανήσουμε καί γιά τα κοινά. Απαίδευτο σώμα σημαίνει ψωμάκια και απαίδευτο πνεύμα σημαίνει παρακμή
μαρκέλα, συγγνώμη που μπαίνω στο θέμα σου
να πω κι εγώ τα δικά μου,
για τους ΜΑΤατζήδες
που χτύπησαν σοβαρά με γκλομπ τον φωτορεπόρτερ, Μάριο Λόλο,
ο οποίος χειρουργείται με αιμάτωμα στον εγκέφαλο
και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,
που κάλυπτε τη συγκέντρωση για την «αυτοκτονία» του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο αυτόχειρας ήταν ήρωας
γιατί τόλμησε να αυτοπυροβοληθεί
αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που είμαστε κότες
-και γω μέσα σ' αυτούς είμαι-
και μοιρολατρικά σκύβουμε το κεφάλι στα μνημόνια 1, 2
και θα ρθουν κι άλλα
-ε δεν είδαμε να φέρνουμε και καμιά αντίδραση
κι ούτε θα ψηφίσουμε τίποτα διαφορετικό σε λίγες βδομάδες
από αυτούς που μας οδήγησαν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση,
άρα άξιοι της μοίρας μας είμαστε-
και προτιμάμε μια θέση στο συσσίτιο της γειτονιάς
και να αποχαυνωνόμαστε από τα τηλεπαράθυρα
της τηλεόρασης
που τεχνιέντως κρύβει τις αυτοκτονίες
και την κατάθλιψη που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
"Μετά την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα,
οι δημοσιογράφοι των καθεστωτικών ΜΜΕ
έχουν στραφεί στους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους.
Βέβαια, δεν τους ρωτάνε για τους εαυτούς τους
–αν και είναι όλοι για ζουρλομανδύα-
αλλά για αυτούς που αυτοκτονούν.
Και είναι γεμάτοι απορίες.
Έπρεπε να αυτοκτονήσει ένας συνάνθρωπός μας στο Σύνταγμα,
για να αναγκαστούν το Mega και ο ΣΚΑΪ
να παραδεχτούν πως οι αυτοκτονίες στη χώρα
πέφτουν βροχή εδώ και δυο χρόνια.
Φυσικά, το κάνουν με μισή καρδιά
– θα προτιμούσαν να μην αναφερθούν στις αυτοκτονίες
αλλά αναγκάζονται από την οργή των πολιτών.
.................................................. .............
Οι ψυχολόγοι έχουν αντικαταστήσει στα πάνελ τους οικονομολόγους.
Βέβαια, οι οικονομολόγοι αποδείχτηκαν εντελώς άχρηστοι
– το ίδιο άχρηστοι θα αποδειχτούν και οι ψυχολόγοι".
http://filologos10.wordpress.com/2012/04/06/4
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:
μην την εξευτελίζεις.
http://www.hantzopoulos.gr/photos/ca...77/120404a.png
πολύ σωστά τα λες carry, να προσθέσω όμως και το εξής:
ναι, είναι πραγματικά σύμβολο, - σωστός ο ορισμός - όχι όμως μόνο των αποτελεσμάτων της ανέχειας.
Αυτός ο άνθρωπος είναι σύμβολο μιας γενιάς που με τις επιλογές τους προκάλεσαν την κοινωνική σήψη που ζούμε σήμερα.
Δεν ήταν πρόθεσή μου να κατηγορήσω κάποιον που τώρα πια είναι νεκρός και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Αλλά δε θα δω κιόλας αυτό το ζήτημα μόνο από οικονομική σκοπιά γιατί πρώτα απ'όλα είναι κοινωνικό.
Η κοινωνική κατάσταση λοιπόν, όπως διαμορφώθηκε στην Ελλάδα, τόσα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, ήταν αποτέλεσμα μιας οικονομικής - υποτίθεται - ευημερίας. Αυτή η οικονομική ευημερία δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει για πάντα ειδικά σε μια χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία από τα γεννοφάσκια της, μια ζωή με ρόλο προτεκτοράτου. Παρολαυτά βέβαια, θεωρήσαμε ότι πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα..και αυτό γιατί? γιατί μπορούσαμε να πληρώνουμε με πιστωτικές κάρτες και να παίρνουμε εορτοδάνεια και διακοποδάνεια και βλακοδάνεια, γιατί? για να γίνουμε ευρω(πέη) μη χέσω.
Και οκ, η μαλακία έγινε. Κοιτάξαμε την ύλη πιο πολύ από ό,τι το πνεύμα (χοντρικά μιλώντας). Και κάποια στιγμή βέβαια που η ύλη μας πούλησε, εφόσον το πνεύμα είχε μείνει απαίδευτο που είπες και συ, αδειάσαμε. Και αδειάσαμε τόσο πολύ, που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση.
Είναι προσωπική μου στάση ζωής αν θες να το πω έτσι, να προσπαθώ και πάντα να αναζητώ ευθύνες πρώτα στον εαυτό μου και μετά σε εξωτερικούς παράγοντες.
Και αυτό το κάνω όχι ενοχικά, γιατί θέλω να συνέχεια να φταίω, αλλά γιατί πιστεύω ότι ούτως ή άλλως τα πράγματα που περνάνε από το χέρι μας, είναι και τα μόνα που μπορούν να αλλάξουν. Η πολιτική έτσι όπως είναι διαμορφωμένη, δεν περνάει από το χέρι μου ούτε μέσω της ψήφου ούτε μέσω οποιουδ'ηποτε άλλου θεσμού υποτιθέμενης δημοκρατίας.
Παρολαυτά, το να μάθω να προσαρμόζομαι ανάλογα με τις συνθήκες, το να είμαι υπεύθυνη για τον εαυτό μου και αυτούς που αγαπώ, το να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο σωστά μπορώ, το να μην παραδίδω τα όπλα, το να μη δέχομαι να ετεροκατευθύνομαι με βάση τη νοοτροπία της εποχής, το να διατηρώ την ευαισθησία μου σαν άνθρωπος παρά τα όσα περνάω, το να μπορώ να δίνω αγάπη και να παίρνω αγάπη, το να διεκδικώ μια καλύτερη ζωή - προφανώς όχι μέσω παρωχημένων μεθόδων- αλλά λόγω πεποιθησης του τι είναι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένη, όλα αυτά μαζί με άλλα πολλά, θεωρώ ότι είναι το εντελώς αντίθετο της απάθειας.
Το θέμα είναι ότι παρόλο που τις μαλακίες τις νεοπλούτίστικες τις έχουμε κάνει, εντούτοις δεν έχουμε πάλι τα κότσια να τις παραδεχτούμε και να γίνουμε τουλάχιστον καλύτεροι, να αποκομίσουμε και κάτι από την όλη κατάσταση που επικρατεί.
και επειδή η οικονομία κάνει κύκλους, εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να βιώνουμε κι άλλες "κρίσεις"...οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, ψυχολογικές.
Μόνο που void, όλ' αυτά που πολύ ωραία αναφέρεις, δυστυχώς είτε το θέλουμε είτε όχι, περνάνε μέσα από την πολιτική!
μέσα από την οικονομία περνάνε μαρκέλα,.
Η πολιτική και οι πολιτικοί και εν γένει το πολιτικό σύστημα είναι εργαλεία στα χέρια του του μεγάλου κεφαλαίου.
Είναι πρωτίστως οικονομικό το ζήτημα.
Εγώ αυτό που λέω, χωρίς να θέλω να ακυρώσω αυτό που τραβάμε λόγω της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στη φάση αυτή καλό θα ήταν να προσέξουμε και τη νεοοτροπία μας, η οποία ναι μεν εξαρτάται από την παιδεία, που ναι μεν στην παρέχει η χώρα αλλά δε νομίζω ότι ποτέ η ανθρωπότητα πήγε μπροστά λόγω γενικευμένων πρακτικών στους ανθρώπους.
Η παιδεία που σου παρέχει είναι αυτή. Από εκεί και πέρα εγκειται στη διακριτική σου ευχέρεια το αν θα αξιοποιήσεις έτσω και αυτό το ελάχιστο που σου δίνει προς όφελός σου.
Δε λειτούργησε όλη αυτή η κατάσταση τόσες δεκαετίες ερήμην μας...ήμασταν παρόντες όλοι, το βλέπαμε να γίνεται μπροστά μας, προφανώς μας βόλευε και το διατηρούσαμε τρόπον τινά. Ο καθένας το διατηρούσε με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής?
Και ότι σε όλα υπάρχει η προσωπική ευθύνη σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό?
Δεν είναι πάλι τυχαίο, π.χ. που ο ένας παππούς στην εφορία της αγίας παρασκευής μπούκαρε με τ' όπλο προτεταμένο..
με τον προχθεσινό παππού, που τελικά τ' όπλο τόστρεψε εναντίον του! Έχουν άμεση σχέση τουλάχιστον αυτά τα δύο γεγονότα!
Αυτοί λοιπόν οι μεγαλύτεροι, δικοί μας άνθρωποι έχουν ενοχές και νιώθουν περισσότερο από μας, την ευθύνη τους, που
σύρθηκαν στο χάος και μας τράβηξαν μαζί τους! Για μας κάνουν ό,τι κάνουν και για το σάπιο πολιτικό
σύστημα, που επιτρέπει τελικά και στο μεγάλο κεφάλαιο να μας καταντάει έρμαια!
Διλήμματα…
Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε?
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα?
Μνημόνιο ή χρεωκοπία?
Μεσοπρόθεσμο ή τανκς?
Ευρώ ή δραχμή?
Μνημόνιο 2 ή χάος?
Άδικα μας ταλαιπωρούν τόσον καιρό...
Τελικά για να σωθούμε πρέπει να κλείσουμε τους μετανάστες σε στρατόπεδα!
ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ SMS ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΡΑΦΕ:
H EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ! ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΚΟ[email protected] TO E-MAIL ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ! ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ.
ΛΟΙΠΟΝ,ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ Η ΟΧΙ)
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΕΜΕΝΑ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΣΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΣΘΟΣ, ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ!
ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΟΥΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!
ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ:
ΣΕ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!
Εισέβαλαν στο στούντιο του Ήπειρος TV και γιαούρτωσαν τον παρουσιαστή
Την ώρα που το δελτίο ειδήσεων του "Ήπειρος TV" βρισκόταν σε εξέλιξη, περίπου στις 21:20 άγνωστοι εισέβαλαν στο πλατό και φωνάζοντας συνθήματα άρχισαν να πετούν γιαούρτια και αυγά στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα και τον καλεσμένο.
Σύμφωνα με το palmosipirou.gr ο λόγος της επίθεσης από τους κουκουλοφόρους είναι επειδή ο παρουσιαστής είχε φιλοξενήσει τηλεφωνικά την προηγούμενη εβδομάδα τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.