Συγχαρητηριαα!!!!
Printable View
Συγχαρητηριαα!!!!
αχ σε ευχαριστω πολύ!! Εσυ πως τα πάς??
Στην προσπαθεια και εγω, κανενα παραπονο! :)
eygenia mo χαιρομαι παρα πολυ μπραβο σου ειδεσ που με επιμονη κ υπομονη τα καταφερνεις....................κ παλι μπραβο συνεχισε ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
mpravo eygenia :D synexise etsi!!!!!!!!!!! se ligo kairo akoma tha ise -10 kila!!! :)
Καλημερουδια γλυκιεs μου cysters,και μη.Καταρχην να πω συνχαρητηρια στην ευγενια μαs,βραβοο για την απωλεια,σου ευχομαι και κατωτερα(οσον αφορα τα κιλα).Εχτεs σαs εγραψα ενα θεματακι για τιs πολυκυστικεs,serfaro και ψαχνω γενικοτερα,καθε πληροφορια,για να δω τι ακριβωs συμβαινει σε ολεs εμαs.Απο ιατρικηs,γυναικολογικηs αποψηs,και οχι διατροφικηs,(οπωs αυτα που εγραψα,απο τον διαιτολογο,ΞΕΝΟ).Διαβαστε τα παρακατω,εγω τουλαχιστον το βρηκα ενδιαφερον.
Διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας
Οι διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας - σημαντικός παράγων υπογονιμότητας- συναντώνται σε ποσοστό 15-25% των υπογόνιμων γυναικών.
Οι ωοθήκες επιτελούν δύο σημαντικές λειτουργίες, την παραγωγή και περιοδική απελευθέρωση των ωαρίων (ωοθυλακιορρηξία), και την έκκριση στεροειδών ορμονών (οιστραδιόλη, προγεστερόνη και ανδρογόνα).
Με τον όρο διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας ονομάζουμε το σύνολο των ανωμαλιών εξ αιτίας των οποίων η ωορρηξία δεν πραγματοποιείται, ή πραγματοποιείται σε αραιά ή ακατάστατα διαστήματα.
Οι διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας συχνά εκδηλώνονται με διαταραχές ή και διακοπή της περιόδου (ολιγομηνόρροια, αραιομηνόρροια, αμηνόρροια), όμως ακόμη και γυναίκες με κανονική περίοδο (κάθε 25-35 μέρες) , μπορεί να παρουσιάζουν έλλειψη ή ατελή ωορρηξία σε ποσοστό 10-15% .
Πώς γίνεται η διάγνωση
Η διάγνωση των διαταραχών ωοθηλακιορρηξίας γίνεται μέσω των παρακάτω εξετάσεων.
PRG ( Προγεστερόνη αίματος )
Η ορμόνη αυτή παράγεται από την ωοθήκη μετά την ωορρηξία και φθάνει στα ανώτερα επίπεδα του αίματος σε 7 ημέρες. Η λήψη αίματος για την εξέταση αυτή πρέπει να γίνεται μία εβδομάδα πριν την έλευση της περιόδου (π.χ. την 21η ημέρα σε γυναίκες με κύκλο 28 ημερών ή την 28η ημέρα σε γυναίκες με κύκλο 35 ημερών). Τα επίπεδα της προγεστερόνης στο αίμα προσδιορίζουν την ποιότητα της ωορρηξίας. Το εύρος των τιμών οι οποίες χαρακτηρίζουν την ωορρηξία ποιοτικά καλή διαφέρει από κέντρο σε κέντρο και κυμαίνεται από 16 ng/ml έως 32 ng/ml
FSH (θυλακιοτρόπος ορμόνη) και Ε2 (Οιστραδιόλη)
Σε περιπτώσεις ανωμαλίας της περιόδου ή αδυναμίας πρόκλησης ωορρηξίας , η μέτρηση της FSH και της Ε2 την 3η ημέρα της περιόδου είναι ενδεικτική της λειτουργίας των ωοθηκών.
Αυξημένα επίπεδα FSH παρατηρούνται κυρίως με την αύξηση της ηλικίας των γυναικών και υποδηλώνουν ελάττωση των ωοθυλακίων και κακή ποιότητα ωαρίων. Σε γυναίκες που η FSH υπερβαίνει τις 25 mIU /ml, το ποσοστό επίτευξης εγκυμοσύνης είναι < 2% .
Συνιστάται επανάληψη των μετρήσεων διότι μπορεί να υπάρχει μεγάλη διακύμανση των επιπέδων των ορμονών από κύκλο σε κύκλο. Σε περίπτωση όμως που η FSH παραμένει αυξημένη ( > 20 mIU /ml) επέρχεται η εμμηνόπαυση.
LH (ωχρινοποιητική ορμόνη)
Η μέτρηση της LH , η οποία αυξάνεται 36 ώρες πριν την ωορρηξία αποτελεί έμμεση μέθοδο για την πρόβλεψη της ωορρηξίας. Η μέτρηση γίνεται στο αίμα ή στα ούρα με αντιδραστήρια που πωλούνται στα φαρμακεία. Το τέστ ούρων του φαρμακείου παρουσιάζει το μειονέκτημα του υψηλού κόστους των αντιδραστηρίων, και της ψυχολογικής πίεσης που ασκείται στο ζευγάρι με τον προγραμματισμό του χρόνου της σεξουαλικής επαφής.
Υπερηχογραφικός έλεγχος
Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής φάσης (1ης φάσης) του κύκλου με μία σειρά υπερηχογραφημάτων των ωοθηκών παρακολουθείται ο αριθμός και η ανάπτυξη των ωοθυλακίων, και αξιολογείται η λειτουργία των ωοθηκών. Κατά την ωορρηξία παρατηρείται εξαφάνιση του ή των ωοθυλακίων και συλλογή υγρού στον δουγλάσσειο χώρο.
Ένας υπερηχογραφικός έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει επίσης την ύπαρξη γενετικών ανωμαλιών, ινομυωμάτων μήτρας, κύστεων ωοθηκών, ενδομητρίωσης και πολυκυστικών ωοθήκων.
Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών χαρακτηρίζεται από αύξηση του μεγέθους των ωοθηκών λόγω της ύπαρξης πολλαπλών μικρών κυστιδίων διαμέτρου 2-8 mm. , και συναντάται σε φαινομενικά φυσιολογικές γυναίκες σε ποσοστό 22%, και σε γυναίκες με διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας και συνεπώς δυσκολία σύλληψης σε ποσοστό 33%.
Με το υπερηχογράφημα γίνεται επίσης ο έλεγχος και η αξιολόγηση του ενδομητρίου κατά την διάρκεια του κύκλου.
Πολύ λεπτό ενδομήτριο (<7.5 mm ) μπορεί να είναι αιτία υπογονιμότητας, λόγω αδυναμίας εμφύτευσης του εμβρύου, ή και αποβολών.
Υπερβολικά παχύ ενδομήτριο δημιουργεί υποψίες για την ύπαρξη ενδομητρικού πολύποδα ή υποβλεννογονίων ινομυωμάτων. Διάταση της μητριαίας κοιλότητας με φυσιολογικό ορό κατά την διάρκεια υπερηχογραφήματος , βοηθάει στην διάγνωση των παθολογικών αυτών καταστάσεων που συνδέονται με υπογονιμότητα ή και μητρορραγίες.
Βιοψία ενδομητρικού ιστού
Η βιοψία ενδομητρικού ιστού παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ικανοποιητική ανάπτυξη του ενδομητρίου , η οποία είναι καθοριστική για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου και την υποστήριξη της κύησης.
Η διαδικασία είναι εύκολη , ανώδυνη και μπορεί να πραγματοποιηθεί και στον χώρο του ιατρείου. Η λήψη ενδομητρικού ιστού γίνεται μεταξύ 21ης -25ης ημέρας του κύκλου (σε κύκλο 28 ημερών).
Ενδομήτριο εκκριτικού τύπου είναι ενδεικτικό ωορρηξίας, ενώ καθυστέρηση ανάπτυξης του ενδομητρίου μεγαλύτερη των 2 ημερών είναι ενδεικτική ανεπάρκειας του ωχρού σωματίου (ελλειματική ωχρινική φάση), η οποία παρουσιάζεται σε ποσοστό 4% των γυναικών , σχετίζεται με την δυσκολία σύλληψης και , σε περίπτωση εγκυμοσύνης, μπορεί να αποτελέσει αιτία αποβολής.
Στις περιπτώσεις διαταραχών ωοθυλακιορρηξίας, η ορμονική θεραπεία με σκοπό την υποκατάσταση ή την αύξηση της ορμονικής διέγερσης, η οποία θεωρείται αναγκαία για μια επιτυχημένη σύλληψη, έχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
ερχομαι τωρα εγω και λεω,στιs δικεs μου αιματολογικεs εξετασειs ολα ηταν οκ,ξεκιναμε με ορμονολογικεs.(δυστηχωs δεν μπορω να ανεβασω απο scanner εδω,οποτε αναγκαστηκα θα τα γραψω με τα δαχτυλακια)
Τ3 1.65ng/ml 0.80-1,90
T4 10,60μg/dl 5,00-12,00
TSH 2,13mlU/ml 0,30-4,50
FSH 5,40mlU/ml 2,5-10,0 ωοθηλ.φαση
3,4-33,0 ωορηξ.φαση
1,5-9,1 εκκ.φαση
30-180 μ.εμμην.
LH 4,10mlU/ml 1,9-12,0 ωοθηλ.φαση
8,7-76,0 ωορηξ.φαση
0.5-17,0 εκκ.φαση
30-150 μ.εμμην
E2-ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ 97,30PG.ML 30-100
100-500 ωορηξια
50-250
0-55
PRL(προλακτινη) 16,00ng/ml 2,8-29,0
Τεστοστερονη ολικη 0,75ng/ml 0,14-0,76
(οριακα την γλειτωνω εδω):p
Τεστοστερονη ελευθερη 2,62pg/ml <2,6<40χρ.
(και εδω οριακα)
17-OH προγεστερονη 0,83ng/ml 0,1-1,2
1,0-4,0
0,1-0,5 εμμηνο.
DHEA-S Δευδροεπιανδροστερονη θεικη 2,42μg/ml 0,5-5,4
0,1-1,9μ.
D4-Aνδροστενεδιονη 1,70 ng.ml 1,0-3,8
ουφ πιαστηκαν τα δαχτυλακια μου!
αριστερα ειναι οι δικεs μου ``τιμεs`,δεξια οι προτινομενεs -φυσιολογικεs,τιμεs.
θα σαs εβαζα και το υπερηχογραφημα μου,αλλα δεν μπορω.
θα σαs γραψω την διαγνωση μονο!
U/S ΕΣΩ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Μητρα με ομαλη ηχοδομη και διαστασειs εντοs οριων.
Λεπτο ενδομητριο 5mm(και ερχομαι εδω και λεω,το λεπτο ενδομητριο που ειναι <7,5)διαπιστωνουν οτι υπαρχει προβληματα συλληψηs,αποβολων,υπογεννη� �ικοτηταs ktl
Ωοθηκεs με μικρη αυξηση των διαστασεων τουs και ΜΙΚΡΟΚΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ)
(Δ.Ω:9,77cc) ,(A.Ω:10,56cc)
εδω σε θελω pennoyla,θελω με ενημερωσειs για οτι ξερειs,και αν ισχυoυν για το λεπτο ενδομητριο,τα παραπανω)
ΞΕΡΩ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ομωs σαs εχω και ενα,νεο,τιs τελευταιεs μερεs,σαν να προσελκυω ατομα χρησιμα και οχι μονο για μενα,ατομα,θετικα.Εκανα ενα νεο ηλεκτρονικο φιλο,και του ειπα γενικα για το προβλημα μου,περι κιλων,εντελωs φιλικα,αρχισε να χαμογελαει,με emotions εννοω,και μου λεει ξερειs ποιο ειναι το επαγγελμα μου?λεω οχι!ποιο?ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟS,μου λεει..........εγω εμεινα,και δεν ειναι μονο αυτο προσφερθηκε αφιλοκερδοs να με βοηθησει να φτασω τον στοχο μου.Μου το υποσχεθηκε και σημερα ειχα παιδια την διατροφη στο e-mail μου,τι να πω,οτι αρχιζω να πιστευω πωs υπαρχουν ακομα ανθρωποι?
λοιπον επειδη εδω ειμαστε ``μια οικογενεια`` και σαs εχω υποσχεθει,απο την αρχη οτι οτιδηποτε,θετικο,βρω μπροστα στο προβλημα μου,και βοηθηθω,θα το καταγραψω ωστε να βοηθησω και εσαs.Σαs γραφω την διαιτα του διαιτολογου.Επισηs μην ξεχναμε και την διαιτα τηs pennoulas,η οποια με εκανε και εχασα βαροs ,τωρα γιατι κολλησα ειμαι σιγουρη πωs ΔΕΝ ευθυνετε η διαιτα αλλα ο οργανισμοs μου!Καποτε μου ελεγαν οτι η καθε διαιτα ειναι προσωπικη υποθεση για το καθενα,αναλογα τον οργανισμο του,και ελεγα σιγα,οι διαιτολογοι πανε να ``φανε``χρηματα,ομωs εχτεs που μου το εξηγησε ο νεοs ηλεκτρονικοs μου φιλοs,το καταλαβα!Παρ`ολα αυτα,κακο δεν κανει καμμια διαιτα,ειδικα τετοιου ειδουs,που συμπεριλαμβανουν ολεs τιs τρoφεs.
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΠΡΩΙΝΟ 1 ποτήρι γάλα light
& 1 φλιτζ τσαγ δημητριακά
ΠΡOΓΕΥΜΑ 1 ποτήρι χυμός ή 2 φρούτα
ΓΕΥΜΑ κολοκύθια / χόρτα (2 φλ. τσαγ) & 60 γρμ τυρί
& πατάτα & 2 φρυγανιές σικάλεως
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο ή 1 bar δημητριακών
ΔΕΙΠΝΟ Παξιμαδι με ντομάτα & 60 γρμ τυρί & 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
& 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΤΡΙΤΗ
ΓΕΥΜΑ κολοκύθια / χόρτα (2 φλ. τσαγ) & 60 γρμ τυρί
& πατάτα & 2 φρυγανιές σικάλεως
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο ή 1 bar δημητριακών
ΔΕΙΠΝΟ Παξιμαδι με ντομάτα & 60 γρμ τυρί & 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
& 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ τοστ
ΠΡOΓΕΥΜΑ 2 φρούτα ή 1 ποτήρι χυμός & 1 bar δημητριακών
ΓΕΥΜΑ Κοτόπουλο (200 γρμ) & 1 ½ φλιτζ τσαγ μακαρόνια & σαλάτα
ΑΠOΓΕΥΜΑ 1 φρούτο & 3 κριτσίνια
ΔΕΙΠΝΟ γιαούρτι light & 1 κουταλάκι μέλι
& λίγους ξηρούς καρπούς & 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ
ΓΕΥΜΑ γεμιστά (2 τεμάχια) & σαλάτα
& 60 γρμ τυρί
ΑΠOΓΕΥΜΑ παγωτό 0%
ΔΕΙΠΝΟ Τονοσαλάτα & 1 παξιμάδι
& 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΠAΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΕΥΜΑ γεμιστά (2 τεμάχια) & σαλάτα
& 60 γρμ τυρί
ΑΠOΓΕΥΜΑ παγωτό 0%
ΔΕΙΠΝΟ Τονοσαλάτα & 1 παξιμάδι
& 2 φρούτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙΝΟ τοστ
ΓΕΥΜΑ Μοσχάρι κοκκινιστό (200 γρμ) & 1 ½ φλιτζ τσαγ πουρέ & σαλάτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ τοστ
ΓΕΥΜΑ Μοσχάρι κοκκινιστό (200 γρμ) & 1 ½ φλιτζ τσαγ πουρέ & σαλάτα
ΠΡΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Καλησπέρα κι από μένα!! Ξέμεινα εδώ τελικά Σαββατιάτικα.. ελπίζω εσείς να περνάτε πολύ καλύτερα!!
Ευγενία μπράβο.. χίλια μπράβο για τα 6 κιλά! Συνέχισε ακάθεκτη και όλα θα πάρουν το δρόμο τους σιγά σιγά. Ειλικρινά δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς καθόλου.. δεν έκανα απολύτως τίποτα παρά να εξιστορήσω την περίπτωσή μου και το δρόμο που ακολούθησα. Την προσπάθειά σου τη χρεώνεσαι εσύ 100% και μόνο εσύ! Πολλές φορές και για διάφορα πράγματα ο δρόμος είναι γνωστός.. αυτό δεν σημαίνει πως τον ακολουθούμε! Εύχομαι να είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα, ο άνεμος ούριος, τα άστρα ευνοικά, και να κάνεις όλα σου τα θέλω πραγματικότητα. Και τα κιλά, και το μωράκι! Καλή και δυναμική συνέχεια!
Γλυκούλα μου εσύ δεν σταματάς να με ξαφνιάζεις! Κατ'αρχήν έβαλες όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα για τις ορμόνες και τη σχέση τους με την υπογονιμότητα.. θεωρώ πως πρέπει να τα ξέρει κάθε γυναίκα, ειδικά όταν έχει πολυκυστικές και υπάρχει περίπτωση τα προβλήματα αυτά να τα βρει μπροστά της ανά πάσα στιγμή. Ελπίζω, παρά την ιατρική φύση των κειμένων, να τα διαβάσουν όλα τα κορίτσια. Είναι χρήσιμα πράγματα και αν μη τι άλλο βοηθούν να μπορούμε να κάνουμε και σωστές ερωτήσεις στο γιατρό μας όταν τον επισκεπτόμαστε.
Και έρχομαι στο επόμενο θέμα! Βρε τρελοκόριτσο.. έκατσες και έγραψες όλα αυτά τα αποτελέσματα των εξετάσεών σου;; Παρ'όλο που διαφωνώ με αυτό που έκανες.. και διαφωνώ όχι γιατί είναι κάτι κακό, απλά θα μπορούσες να αναφερθείς επιγραμματικά και να μην μπεις σε τόσες λεπτομέρειες.. θα σου πω το εξής: Αυτή είναι ακριβώς η εικόνα που έδιναν και οι δικές μου εξετάσεις όταν ήμουν γύρω στα 14. Εκείνη η τεστοστερόνη στα ανώτατα όρια που έκανε μεν αισθητή την παρουσία της αλλά χωρίς εξάρσεις. Πολύ αργότερα χτύπησε κόκκινα με τα γνωστά επακόλουθα.
Όσο για το ενδομήτριο.. μόνο αν ήμουν γιατρός θα μπορούσα να σου το δικαιολογήσω με βάση τις εξετάσεις σου. Αυτό που ξέρω είναι πως με ή χωρίς πολυκυστικές.. κανένας κύκλος δεν είναι ίδιος με τον άλλον, και μπορεί απλά να ήταν τυχαίο γεγονός. Απ' αυτά που είδα σε μένα.. πρέπει να το δεις πολλές συνεχόμενες φορές για να αρχίσεις να φοβάσαι για υπογονιμότητα και αποβολές. Σίγουρα πάντως το πάχος του ενδομητρίου είναι βασικός παράγοντας για επιτυχή σύλληψη και εγκυμοσύνη, και είναι ανάλογο με την εξέλιξη της ωορρηξίας. Μια καλή ωορρηξία συνήθως σημαίνει και καλό ενδομήτριο. Εξαρτώνται από τους ίδιους παράγοντες.
Και για να κλείσω.. θα πω κάτι που τόσα χρόνια τώρα μου κάνει πάντα εντύπωση! Αν κάτσει κάποιος και μελετήσει πόσοι παράγοντες πρέπει να συμβάλλουν, πόσες λεπτομέρειες ρυθμίζονται μέσα στο σώμα μας εν αγνοία μας κάθε μήνα, πόσες εύθραυστες ισορροπίες πρέπει να επιτευχθούν για να συλλάβει μία γυναίκα το μωράκι της.. δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τη σοφία της φύσης και να καταλάβει πως πρόκειται απλά για ένα.. θαύμα!
Φιλιά πολλά!
Υ.Γ. Γλυκούλα εύκολη και καλή η δίαιτα του cyber διαιτολόγου.. σε σχέση με τις πολυκυστικές διαφωνώ σε κάτι λίγα πραγματάκια, αλλά δοκίμασέ την και βλέπουμε! Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε με τα κιλά μας όπως και όλες.. κρίνονται από τα αποτελέσματα! Απαιτούμε ενημέρωση φυσικά.. ξέρεις!! :)
Γεια σας κοριτσια και απο μένα,
Λίγο πριν πάρω την αποφαση επιτέλους να πάω για μπάνιο (σημειωτέον το πρώτο), ειπα να μπω να ακούσω τα νέα σας!!! Σας ευχαριστώ ὀλες για το κουράγιο και τη δύναμη που μου δινετε με τα ομορφά σας λογάκια!!
Γλυκούλα μου ολα αυτά τα χρησιμα τα συναντώ και εγω στο διαδικτυο καθε φορά που κάνω ερευνα για τις πολυκυστικές και πιστεψε με ακρη δεν μπορώ να βγάλω...Εκείνο που πραγματικά ειναι σίγουρο στο θέμα το δικό μας είναι οτι μετεωρούμε λιγο. Και τι εννοω? Αλλες κοπέλες με πολυκυστικές δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να συλλαβουν και άλλες οχι!! Εσενα αυτά τα πράγματα να μην σε αγχώνουν!! Κάνε ότι μπορείς να χάσεις βάρος αρχικα και άσε να ελθουν όλα μόνα τους. μην τα σκεφτεσαι από τωρα και πελαγώνεις.. κσι προς θεού μη γινεσαι ο μαγνητης τους ( να μας φανει χρησιμο λιγάκι και το μυστικό...)
Εσύ πενούλα τι κάνεις???? Πως και δεν πήγες καπου εχτές?? Ολα καλά με το θέμα της δίαιτας???Ψυχολογικά, εννοώ.
Εσεις υπόλοιοπες cysters και μή που χαθήκατε μπείτε να ακουσουμε τα νέα σας!!
φιλιά πολλα:):):):)
Ρε παιδιά, φάρμακα στις πολυκυστικές δεν δίνουν;
Γειά σας,κυστοκόριτσα!Η Πέννυ (κι όχι ο Καίσαρας) σας χαιρετά!
Ρεμβάζει στις παραλίες μέχρι την Πέμπτη,οπότε και θα γυρίσει για λίγο...
Με βάζει να της δίνω αναφορά τι γίνεται εδώ,άμα είστε καλά κλπ.
και μου πετάει τσιμεντόκαρφα πως μόνο εδώ δεν καταδέχομαι να γράψω...
Τώρα ξέρετε όλη την αλήθεια για την Πεννούλα σας!Μάλλον ένα μέρος της
γιατί αν ανοίξω το στόμα μου για όσα μου κάνει ή ακόμα χειρότερα όσα ΔΕ μου κάνει...
Τέλος πάντων...Σας φιλώ...καλά να περνάτε και να σας προσέχετε!
Σε ευχαριστούμε NADINE μου, για τα μαντατα της πενούλας που πρεοει να παραδεχτω οτι ζηλευω πολυ............ αχ!!!!!!!! κ εγω θελω παραλιες.... απο 17 αυγουστου και μετα ομως
Τα δικάσου νέα όμως ????πως είσαι??? απο δύναμη καλα κρατείς????
φιλακια πολλα
Σας χαιρετω ολες σας!!!Τι να προλαβω να πρωτοδιαβασω στο φορουμ,εχω να μπω πολυ καιρο λογω διακοπων.Ολα καλα απο εμενα,συγκρατημενα αισιοδοξα και στον αγωνα καθημερινα!Πολλα πολλα φιλια και καλες βουτιες σε ολες σας!!
ΚαΛηΜεΡαααααα! πως τα πατε? ναντιν να δωσεις πολλα φιλια στην φιλεναδα που κανει διακοπες και να της πεις πως ειμαστε καλα και την περιμενουμε οποτε επιστρεψει! α, και να περναει πολυυυυυυυυυυυυυ ομορφα εκει και να κανει και καμια βουτια και για εμας ;) αληθεια εσυ πως τα περασες στην τσανακλιφδου την προηγουμενη εβδοαμαδα? μηπως πηγες και στην εκθεση?? για πες εντυπωσεις...
γλυκουλα τι φοβερα προγαμτα σου συμβαινουν....ακους εκει διαιτολογος. οπως και να εχει χαιρομαι που διαβαζω και νιωθω οτι σου πηγαινουν τα πραγματα καλα. ευγενεια , ευχη, λιγα γραφετε ολα καλα??? συνεχεια σε λιγο ηρθε το boss
να μαι παλι στα κλεφτα....esceden ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ με την οδηγηση, δεν ειναι κατι δυσκολο, επιμονη θελει και να εισαι συγκεντωμενη και ψυχραιμη οταν οδηγεις...α και στις "αναποδιες" δεν το βαζουμε κατω, ε??? σε περιμενουμε να μας πας βολτα στον πειραια!!! marili, lidal, καιρο εχουμε να σας ακουσουμε, οι υπολοιπες που πηγαν ,οεο??? ευχομαι να ειστε καλα ολες.
πεννυ μου σ'ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις σου! αντε να οργανωθω κι εγω σιγα σιγα. περιμενουμε νεα και φωτο,ε??? εγω χθες ελιωσα στον υπνο, γυρισα απο τον γαμο του ξαδερφου μου, εγινε εκτος αθηνων, σουπε ητανε, περασαμε καλα ε, και οταν ολο το σοι μαζευεται μαζι εχουμε πολυυυυ γελιο, μια καμερα να ειχα να μας τραβαγα, σουρεαλ τελειως καταστασεις, και πολυ γελιο. τραβηξα ομως πολλα (καμια 15αρια) α/μ φιλμακια και θα σας επισκεφθω μολις τα εμφανισω, τραβηξα και στο τρενο και στους σταθμους, παλι καλα που δεν εφαγα ξυλο.....ευτυχως δουλεια του σ/κ τελος για φετος απο σεπτεμβρη παλι και εχω ελευθερα τα σ/κ μου. ΓΙΟΥΠΙ. θα φυγω κια αυτο και το επομενο αντε να κανω κανενα μπανιο...ουτε ενα ακομα. αντε να παω και να παρω και κανενα καινουργιο μαγιο γιατι τα περσινα δεν μου κανουνε, ημουν πιο αδυνατη ... 10 κιλα ..... σνιφ, σνιφ, ηθελεσθα και παθεσθα οπως λεω.... θα παω σε μερος που εχει θαλασσα αυτο το σ/κ και βουρρρ γαι βουτια. εδω και 10 ημερες ξαπλωνω στο κρεββατακι μου το βραδυ και ονειρευομαι , θαλασσα παραλια και καμπινγκ, γιατι εγω εαν δεν κανω καμπιγνκ δεν καταλαβαινω διακοπες, οχι πολλες μερες ετσι καμια βδομαδα....να ξυπναω το πρωι στην παραλια , και να βουταω στην θαλασσα , ξαπλα ολη την ημερα κατω απο την ομπρελα, φαγητο , υπνο και μπανιο ησυχια και διαβασμα κανενα βιβλιο, αληθεια κοριτσια αυτο ονειρευομαι ...... εεεπιστροφη λοιπον στην πραγματικοτητα, με περιμενει αρκετη δουλεια στο γραφειο και ετσι σας φιλω γλυκα ολες και θα σας ξαναγραψω τα νεα μου...... φιλια πολλααααα και να προσεχετε τους εαυτους σας,ε???
ΕΤΕΤ και συ καμπίστρια? Και γω! Και μόνο...........
Καλημερούδια και απο εμένα.. την κυριακή έκανα το πρώτο μου μπανάκι μετά από.. 5 χρονια!
μη δειρετε, αλλα καλα το καταλαβατε.. δισταζα να εμφανιστω, ενιωθα πολυ αβολα με το σώμα μου και τους γυρω. (λες κ τρομαρα μου ολοι εμενα θα κοιταγαν, τι να μου πεις?) πανε αυτα πια ομως, ειναι παρελθον, κ ευχαριστηθηκα πολυ τις βουτιτσες μου!
ειδα κ δειλα δειλα το 8 μπροστα στην ζυγαριά μου.. 89,5 έδειξε, αλλα θα αλλάξω το τικεράκι όταν είμαι 89, για να μην παιρνω κ πολυ αερα.. προσπαθούμε μέρα με τη μερα!
τελεια τα νεα των διακοπων σας! μας αξιζει λιγη χαλαρωση και ξεκουραση, δεν νομιζετε? ετετ, πενουλα, ναντιν, λιδαλ, ευχούλα, ευγενια και όσες ξεχνάω.. να περνάτε υπέροχα! :)
ΧΑΙΡΕΤΩ τα κυστοκοριτσα και μη,ζητω συγνωμη για την απουσια,αλλα λιγο το καλοκαιρακι,λιγο ο ερωταs,παει μου πηραν τα μυαλα!Χαιρομαι που σαs φανηκαν ενδιαφερον οσα εγραψα,για πολυκυστικεs,διατροφη,ktl,eygen ia,etet.
Nantine σε ευχαριστουμε που μαs ενημερωνειs,για τα νεα τηs φιλεναδαs μαs,να τηs δωσειs χαιρετισματα,και φιλια,και περναει την καθε μερα ``σαν`` να ηταν η τελευταια τηs.
esceden σε καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ,που δεν ενιωθεs καλα με το σωμα σου,για να κανειs μπανιο,και εγω το ιδιο,εχω παθει τα τελευταια χρονια,ψαχνω μοναχικεs παραλιεs,ομωs ενα μεγαλο BRAVO,για την τοση μεγαλια απωλεια κιλων,εισαι 89κιλα ,πλεον μπορειs να κανειs ανετοτατα μπανακια,αφου με βαση το υψοs σου,απο οτι ειδα,δεν εισαι πλεον παχυσαρκη,αλλα θα φαινεσε απλα γεματουλα.ΑΦου μπορεσεs και εχασεs τοσα κιλα,τα υπολοιπα λιγα κιλα που μενουν να χασειs,θα ειναι παιχνιδι,βεβαια αντιλαμβανομαι οτι πρεπει να εχειs δωσει μεγαλο αγωνα.Να επιβραβευειs τον ευατο σου,για το οποιο επιτευγμα.Αξιζουμε ολεs το καλυτερο,και μην ξεχνατε.........ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!φιλια σε ολεs.
Γεια σου γλυκούλα esceden και καλή αρχή στα μπανάκια σου!
Γεια σας κοριτσακια μου??? τι έγινε???
όλα καλα??
εγω ετσι και ετσι. ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ανυπομονώ να έρθει ο Αυγουστος....
τετάκι τι κάνεις τι είναι αυτά που ακούω???? camping?? ανθρωπος της περιπέτειας πρέπει να είσαι... Εγω πάντως θέλω κρεββάτι, ύπνο, θάλασσα, μπάνιο στη μπανιερούλα μου και το αγόρι μου...!!! λιγο τεμπελα ακούγομαι?? ε λοιπον..είμαι!! χαχα
γλυκούλα μου τι ωραία είναι αυτά που ακούω???? έρως???? μην ξεχάσεις εχεις μια υποσχεση να κρατησεις... χιχι
ευχούλα μου πολύ σύντομη σε άκουσα.. τι έγινε??? παμε παραλία και τα ξεχναμε όλα??? φιλακια πολλα!!! να περνας καλά όπου και αν είσαι!!!
esceden μου σε νοιώθω.... ακριβώς το ίδιο συναίσθημα νοίωθω και εγώ τωρα γι αυτό παλεύω.... μπας και κάνω τίποτε.. πάντως εσυ όλα τέλεια... 8...??? μην κολλας πουθενά τωρα είσαι μια χαρούλα.... απόλαυσε τα μπανάκια σου και κανε και μια βουτίτσα για μένα... κλαψ!
βρε κορίτσια έχω μια ερώτηση: εκείνη η πένυ που έχει πάει και δεν έχει προσβαση στον Η/Υ??? ενα λαπτοπ .ενα νετμπουκ η εστω ενα νετ καφε... απαπα ανηκουστο... χα
μήπως να ενημερώναμε τη ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ???Λέω εγω τώρα...
λιδαλ μου όλα καλά???νέα??
lbp φάρμακα δίνουν στις πολυκυστικές... θεραπεία μόνιμη να απαλλαγούμε απ αυτες δεν δίνουν.. άστο καλυτερα είναι ου μπλέξεις... αρχικα με χάπια σου φτιαχνεται ο κύκλος αλλα εαν τα σταματήσεις ξαναχαλάει... αυξηση βάρους, τριχοφυια, αραιομηνοροια είναι κάποια από τα βασικά συμπτωματα.. ελπίζω να σε ψιλοκάλυψα...
φιλακια ομορφιες μου... να δίνετε μαγεία σε οτι και αν κάνετε... γλυκια και άσπρη... αδράξτε τη μέρα.. πόσο μάλλλον τωρα που έχουμε υπέροχες καλοκαιρινές μέρες....
γεια σαααααααααααας:):):):):):):):):):):) :):):):):):):):):)
ευγενια μου εισαι ο,τι επρεπε να μου φτιαξεις το κεφι! συγχιστηκα, βλεπεις, με διπλανο ποστ!!
μου το λεγε ο δικος μου οτι θα πηγαιναμε για μπανιο φετος, ειτε θέλω, ειτε οχι. κ ο εκβιασμος του επιασε! παλι καλα, επειδη λατρευω τη θαλασσα και ειναι κριμα!
μη κολλάτε, ο καθένας έχει τα δικά του, δεν περιστρέφεται το συμπαν γυρω απο την.. περιφερεια μας! εκτος απο καποιους κακεντρεχεις, που παντα καποιον η κατι θα σχολιαζουν. μας αφορα? :)
σωστηηηηηηηη!!!!
τι ειναι αυτα που γινονται δίπλα βρε ?????τωρα τα κοιτούσα.. πιστευω πως δεν υπαρχει λόγος...
καλε, δεν ασχολουμαι! σχεδον διασκεδαζω.. λιγο προβληματιζομαι για το πως σκεφτονται καποιοι.. ως εκει..
ελεγα για μια ατακα στο θεμα "πφφ".. όχι τα άλλα..
α μάλιστα.... μη με περασεις για χαζη αλλα πφφ???τι είναι??
κατα τα αλλα πως είσαι??? θα πάς διακοπες??
ευγενια μου, ενα θεμα στο φορουμ ειναι!
διακοπες, χλωμο.. αλλα θα προσπαθησω τα σαββατοκυριακα να δραπετευω λιγο. για κανα μπανιο, ισως καμια κοντινη εκδρομουλα.. θα δειξει! εσυ?
εγω 17 αυγουστου εως 30 θα πάρω αδεια... αργω ακομα αλλα εχουμε εξοχικο στον μαραθια αιτωλοακαρνανιας διπλα απο θάλασσα και θα παμε με το συζυγο για ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.. απο κει και πέρα και εγω θα ξεκλεβω σβκ για κανα μπανακι.
σε καληνυχτω τωρα παω να πέσω γιατι αυριο εχει εγερτηριο 8 το πρωι και δεν θα σηκωνομαι με τιποτα... φιλακια πολλα!!
Μετά από ολιγοήμερη απουσία.. επιτέλους πίσω! Τί κάνετε όλες εδώ μαζεμένες και δεν έχετε πιάσει ακόμη γωνιακή ξαπλώστρα μακριά από ενοχλητικούς, περίεργους, αδιάκριτους και φασαρίες;; Χαίρομαι πολύ που σας ακούω γερές και δυνατές και ελπίζω έτσι να συνεχίσετε μέχρι να φτάσει η πολυπόθητη άδεια! Εγώ επέστρεψα για 2 μέρες και μετά αναχωρώ και πάλι σε κοντινή παραλιακή περιοχή όπου έχω αφήσει την τσάντα μου πάνω στη γωνιακή ξαπλώστρα που λέγαμε.. όχι τίποτα.. μη μας τη φάει κανείς άλλος!! Ο καφές έχει άλλη γεύση στη σωστή ξαπλώστρα!
Ευγενία μου.. και το νετμπουκ είχα μαζί, και νετ καφέ έχω εντός εμβέλειας.. αλλά ήμουν τόσο απασχολημένη με την τεμπελιά μου αυτές τις μέρες.. που δεν ήθελα ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι να κουνήσω χωρίς να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου! Για να μπω δε στο αυτοκίνητο και να οδηγήσω μέχρι το νετ καφέ.. ήταν αδιανόητο!! Έκανα απεργία από αυτό το σπορ για 3 μέρες.. σκέτη αποτοξίνωση! Από δω και στο εξής όμως.. αν και θα είμαι για καιρό εκτός σπιτιού, ένα παρόν να μαθαίνω νέα σας και να σας λέω τα δικά μου θα το δίνω!
Ούτε διαιτολόγο είδα πάλι αυτή την εβδομάδα.. αλλά τώρα που πήραμε φόρα δεν μασάμε! Σημερινό ζύγισμα σε ζυγαριά της προκοπής έδειξε 83,5! Δεν αλλάζω τίκερ, δεν χαίρομαι ακόμη.. πρέπει να το δω κανά δυο φορές ακόμη για να το σιγουρέψω! Το ανέβα - κατέβα τη σκάλα 200 φορές τη μέρα τελικά κάτι κάνει φαίνεται!
Φιλιά πολλά κορίτσια με ή χωρίς κύστες.. καλή συνέχεια σε ότι ωραίο κάνετε σήμερα! :)
καλώς την πενούλα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αχ αυτη η τεμπελια....χαχα...... να μπαινεις βρε να μαθαινουμε νέα σου!! και να αλληλοεμψυχωνόμαστε......
συγνώμη είδα καλά???? 83.5 ?????????????? (οσο και να μη χαιρεσαι εσυ,μεχρι να το σιγουρέψεις, θα χαρω εγω για σενα) ουαου!!!!!!!!!!! γιούπι!!!!!!!!!! μπράβο !!!!!
αντε και στα δικά μας.....!!!!!!!!!!
φιλια!!!!!!!!!!
Ευγενία μου ανέβηκα τρις για να βεβαιωθώ πως δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου.. αλλά και τις τρεις φορές αυτό έδειξε! Τι να πω.. Ευχαριστώ πολύ που χαίρεσαι για μένα.. και είναι σίγουρο πως θα έρθουν και τα δικά σου! Δεν μασάμε λέμεεεε!!!! :)
δεν μασάμε οντως ( και πραγματικα και μεταφορικά) !!!!!!!!!!!!!!!!
χαχα
Επιθυμώ να δηλώσω πως αύριο που θα φύγω πάλι θα μου στέλνετε τη Νικολούλη.. ενώ σήμερα που κόβω βόλτες εδώ γύρω δεν έρχεται καμιά σας!! Καλάάάά!!! :)
ηρθα , ηρθα εσπευσα στο καλεσμα (μπηκα γιατι χαλαρωσα απο τη δουλεια και νααααα λεω δεν βλεπω καλα, ναι ναι εισαι n line!!!) δεν φανταζομαι να φυγεις απο τωρα, ε???? αχ. τυχερουλα αυριο θα εισαι σ'αυτη την ξαπλωστρα διπλα στην παραλια, την παραλια ζηλευω (την ξαπλωστρα συγχωρησε με οχι)......
Καλώς την Τέτα.. όχι δεν φεύγω από τώρα! Αύριο με το καλό και για άγνωστο αριθμό ημερών! Την ξαπλώστρα την έχω αγκαζε.. και όποιος δεν θέλει να βλέπει, τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία!! :)
Τι θαυμα ηταν αυτο ..... τι συντηρηση και πρασινα αλογα εσυ εχεις χασει ολοκληρα 6 κιλα!!! μπραβο πεννυ μου.
εγω ξεκινησα να προσεχω απο σημερα... οχι ακριβως την διατροφη γιατι να σημερα μας εχει τραπεζι η θεια μου, το σ/κ θα παω στο σπιτι της κουμπαρας μου γιατι εχει γενεθλια η βαφτιστηρα μου .... θα με φιλοξενουνε οι ανθρωποι ντρεπομαι να τους πω, κανω διαιτα..... ομως θα προσεξω να κανω τα γευματα μου κανονικα και να να φαω οσ οτο δυνατον πραγματα πιο κοντα σε αυτα που λεει η διαιτα. αυτο με τα δυο κουταλακια ζαχαρη την ημερα πολυ με εχει βολεψει, βλεπεις πια τον πρωινο καφε (απο εκει που τον επινα σκετο) τον θελω μετριο .... εαν χρειαστει να πιω και 2ο δεν με νοιαζει τον πινω σκετο αλλα το πρωι τον θελω γλυκουλικο. το ευτυχες ειναι οτι αδιαθετησα (πριν 3 εβδομαδες και για 3 εβδοαμαδες κρατησε...) και ηρεμησα, ειχα απο τον μαρτιο..... βεβαι τωρα μια ψιλοαδυναμια την νιωθω, τιποτα προσοχη και σωστη διατροφη και θα συνελθουμε....πριμενω πως και πως τις διακοπες , μαλλον 3 πρωτες εβδομαδες Αυγουστου και σκεφτομαι παραλια, μπανιο χαλαρωσηηηηηη ,
Πολύ χαίρομαι που αδιαθέτησες και ηρέμησες.. αλλά 3 εβδομάδες;;;;; Να προσέχεις ακούς; Μήπως καμιά βιταμινούλα.. κανένα συμπλήρωμα να τονωθεί λίγο το σύστημα; Με τη διατροφή αρκεί να προσέχεις λίγο τα βασικά στις διακοπές, και όταν με το καλό γυρίσεις και χαλαρώσεις.. θα είναι πολύ ευκολότερα τα πράγματα. Μην ανησυχείς καθόλου! Τα δικά μου τα κιλά είναι εκτός συναγωνισμού! Τώρα πάψαμε να το λέμε πια συντήρηση.. το λέμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα! :)
Σήμερα έγινε μια μικρή διόρθωση.. 83,8! Ήπια κι ένα ποτάκι χθες βράδι και ήταν και γλυκό.. αλλά μικρό το κακό! ʼξιζε την κάθε θερμίδα.. και το ποτό, και η παρέα και το μέρος!
..μπερδεμα απο το site εννοουσα να φυγεις απο τωρα , παραπληροφορησα..... αυριο αυριο που θα πας ,σ'αυτη την παραλια, κανε καμια βουτια και για εμας .... δεν ζηλευουμε δεν ζηλευουμε, αναμενουμε ποτε θα παμε κι εμεις για βουτες! αυτο με τα κουβαδακι κατι μου εκανε λες να παρω κι εγω τα δικα μου μαζι ;))
κοριτσια ΔΕΝ εχω κανει ουτε ενα μπανιο φετος ...... το περιμενω αυτο το σαββατο πως και πως! χθες , μιας και ξεκινησαν οι εκπτωσεις πηγα να παρω μαγιο (ολοσομο γιατι μονο μπικινι ειχα ... περσι -10 ημουν μην το ξεχναμε) το πηρα (ευτυχως 15 ευρω μονο) αλλα δεν βλεπω να το πολυφοραω ..... σαν "φασκιωμενη" αισθανομαι ...... μαλλον μπικινι και παλι μπικινακι μου καλο. τα διαλειματα μεταξυ των ποστ ειναι γιατι τρωω την σαλατα μου (χωριατικη) μιαμ μιαμ
προσεχω πεννουλα μου , προσεχω, το να παρω βιταμινες το σκεφτηκα κι εγω, αλλα ξερω πως το καλοκαιρι με την ζεστη δεν ειναι και οτι καλυτερο κι ετσι το αφησα...θα προσπαθησω να τρωω οσο πιο σωστα μπορω, να συνελθω , μην ανησυχεις κοριτσακι μου. Οσο για τις 3 εβδομαδες δεν ειναι κατι που συμβαινει πρωτη φορα , ειχε χρονια να μου συμβει (6) για την ακριβεια αλλα οι παραγοντες ηταν οι ιδιοι, συσορευμενη κουραση , κακη διατροφη , πολυ δουλεια αγχος και +++ πολλα κιλα. και παρολο που ειχα αρχισει να προσεχω την διατροφη μου απο τονΜαϊο, λογω δουλειας και αγχους δεεεεννννν. το μονο καλο ειναι οτι μαλλον Δεν θα εχω προβλημα με τις διακοπες αν και η αληθεια ειναι οτι ας αδιαθετω εγω κανονικα και ας χανω και τα μπανια, η υγεια πανω απ' ολα.
οσο για τα κιλα, ε, σε διακοπες εισαι χαλαλι , χαλαλι κι οσο για την βαρκα θα μου επιτρεψεις να την παραφρασω (τελειως ομως :P) την παροιμια ως "η βαρκα με το ονομα ελπιδα ατενιζοντας το αγνωστο βλεπει στο βαθος του οριζοντας την "ευχη" να πλησιαζει ολο και πιο κοντα!"