Quote:
Originally posted by Eli
Δεν θα έλεγα καλά να πάθεις γιατί ναι μεν μπορεί να φταίμε για την κατάσταση που έχουμε φτάσει τον εαυτό μας αλλά παρόλα αυτά σημαντικό για την ίαση είναι η αυτοσυγχώρεση ;). Μετά από τόση δουλίτσα με την ψυχολόγο σου είμαι σίγουρη ότι το ξέρεις ότι πρώτα κατανοούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ, ποιοι ήταν οι παράγοντες που μας οδήγησαν, στην υπερφαγία, βουλιμία, παχυσαρκία, ανορεξία και μετά συγχωρούμε τον εαυτό μας και ξεκινάμε να τον φροντίζουμε με αγάπη. Αν δεν υπάρξει συγχώρεση και άφεση αμαρτιών δεν γίνεται να γίνουμε καλά.
Προσωπικά έχω αναγνωρίσει τα λάθη μου, τα λάθη των γύρω μου, τα έχω αποδεχτεί και κατόπιν τα έχω συγχωρήσει. Σε ότι έχει να κάνει ειδικά με τον εαυτό μου πραγματικά με έχω συγχωρήσει, σε ότι έχει να κάνει με τους γύρω μου προσπαθώ και εκεί αλλά δεν έχω φτάσει ακόμη στην τελική συγχώρεση.
Δεν πειράζει zouzouka μου που έχεις κάνει κακό στον εαυτό σου, σημαντικό είναι ότι έχεις φτάσει σε σημείο να το αναγνωρίζεις και να το παλεύεις. Σκέψου πόσοι άνθρωποι με νευρική βουλιμία καταλήγουν να ζουν έτσι για μία ζωή! Είσαι μόνο 25, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να αναπληρώσεις όλα όσα στέρησες από τον εαυτό σου τα τελευταία 10 χρόνια. Είσαι νέα και είναι νωρίς, είσαι πολύ τυχερή! Μην αφήσεις μερικές ενοχές ποτέ να σε πάνε βήματα πίσω.
Συνειδητοποίηση - Αποδοχή - Συγχώρεση ;)