<αναμεσα στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος..> ανωνυμος
Printable View
<αναμεσα στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος..> ανωνυμος
Aν 1+1=10 κατα το δυαδικο συστημα, τοτε σε μια σχεση χωρανε και αλλοι 8...
Εχω καει με αυτη την εργασια που κανω :mad:
Αν όχι εγώ,τότε ποιος;
Aν όχι τώρα,πότε;
Όποιος έχει αυτιά για να ακούει ας ακούσει.
Ι.Χ.
Για κάθε ομορφιά υπάρχει και ένα μάτι που θα δει. Για κάθε αλήθεια υπάρχει και ένα αυτί να ακούσει. Για κάθε αγάπη υπάρχει και μια καρδιά να την χωρέσει.
I. Panin
Everyone is special. Everyone is a hero, a lover, a fool, a villain. Everyone.
V
A king writes a letter. A fool delivers it.
N
Τί μυρωδιά έχει η δυστυχία?
Η δυστυχία έχει μυρωδιά απο μπαρούτι αναμμένο.
Η δυστυχία έχει την μυρωδιά της έντασης και του καβγά.
Quote:
Originally posted by weird
γιατι?
Δεν υπάρχει πάντα μια απάντηση.Quote:
Originally posted by krino
Quote:
γιατι?
Η δεν έχει νόημα να δοθεί η απάντηση.
Μπορεί μερικοί στις εντάσεις και τους καβγάδες να βρίσκουν την ευτυχία τους ωστόσο, αυτό δεν το αποκλείω.
Για μένα θυμός - ένταση- καβγάς που ανακυκλώνονται σαν μόνιμο σύμμπτωμα είναι κατάσταση δυσαρμονίας και δυστυχίας, για να μην πω, νοσηρότητας.
Έχουμε στο ψυχικό dna μας γραμμένες τις έννοιες της ειρήνης και της αρμονίας και αυτές είναι που σχετίζονται περισσότερο με την ευτυχία με βάση την δική μου αντίληψη των πραγμάτων.
Quote:
Έχουμε στο ψυχικό dna μας γραμμένες τις έννοιες της ειρήνης και της αρμονίας και αυτές είναι που σχετίζονται περισσότερο με την ευτυχία με βάση την δική μου αντίληψη των πραγμάτων.
γενικευεις.
Το μονο που συγκρατει τους ανθρωπους να μην γινονται βιαιοι και να καταστέλλουν τα ενστικτα τους ειναι οι νομοι και οχι η ηθικη. οπως ευαγγελιζεσαι.
1. όλα τα ένστικτα, δεν είναι συνυφασμένα με την βία.Quote:
Quote:
γενικευεις.
Το μονο που συγκρατει τους ανθρωπους να μην γινονται βιαιοι και να καταστέλλουν τα ενστικτα τους ειναι οι νομοι και οχι η ηθικη. οπως ευαγγελιζεσαι.
2. δεν μίλησα πουθενά για ηθική
3. Πιστεύω οτι ο άνθρωπος μπορεί, απεσπασμένος απο τον καμβά της νομιμοποιημένης έξουσίας, να είναι είτε ένα ζώο, είτε ένας Άνθρωπος.
Εξαρτάται, απο το τι θα κυριαρχήσει μέσα του. Στην απόλυτη ελευθερία, όλα είναι πιθανά.
Αλλά δεν δέχομαι a priori οτι ο δίχως καταναγκασμούς άνθρωπος θα γίνει έρμαιο των βίαιων και σκοτεινών ενστίκτων του.
Sorry διαφορετική φιλοσοφία ;)
Quote:
1. όλα τα ένστικτα, δεν είναι συνυφασμένα με την βία.
- δεν ειπα οτι ειναι, ουτε οτι μονοπωλούνται.
- μιλησα εγω.
3. Πιστεύω οτι ο άνθρωπος μπορεί, απεσπασμένος απο τον καμβά της νομιμοποιημένης έξουσίας, να είναι είτε ένα ζώο, είτε ένας Άνθρωπος.
- σωστο.
Εξαρτάται, απο το τι θα κυριαρχήσει μέσα του. Στην απόλυτη ελευθερία, όλα είναι πιθανά.
- και αυτο σωστο.
Αλλά δεν δέχομαι a priori οτι ο δίχως καταναγκασμούς άνθρωπος θα γίνει έρμαιο των βίαιων και σκοτεινών ενστίκτων του.
- το θεμα δεν ειναι τι δεχεσαι αλλα τι συμβαινει.
:P
- διαφορετικη προσεγγιση θα ελεγα....
αλλωστε μην ξεχνας οτι ο καθενας χτιζει την φιλοσοφια που τον κανει να νιωθει καλα.
;)
Καλημερα weird :) Η αδυναμια μιας ουσιαστικης συμφιλιωσης ειναι νομιζω που παγιωνει τη δυστυχια που περιγραφεις... Οχι μονο διαιωνιζει πολλες φορες τη διαμαχη και τους καβγαδες αλλα στιγματιζει ακομη και το μεμονωμενο περιστατικο. Που φυσικα σχεδον ποτε δεν ειναι τυχαιο ή εστω τυχαια η εκφραση του.
Quote:
Originally posted by oboro
Καλημερα weird :) Η αδυναμια μιας ουσιαστικης συμφιλιωσης ειναι νομιζω που παγιωνει τη δυστυχια που περιγραφεις... Οχι μονο διαιωνιζει πολλες φορες τη διαμαχη και τους καβγαδες αλλα στιγματιζει ακομη και το μεμονωμενο περιστατικο. Που φυσικα σχεδον ποτε δεν ειναι τυχαιο ή εστω τυχαια η εκφραση του.
με εχει εκπληξει η στροφη που εχεις κανει.
Αγνοώ τους λογους βεβαια που εχει γινει αυτο,
αλλα μου αρεσει να λεω αυτο που βλεπω.
Θα συμφωνήσω με τον Κρίνο :)Quote:
Quote:
με εχει εκπληξει η στροφη που εχεις κανει.
Αγνοώ τους λογους βεβαια που εχει γινει αυτο,
αλλα μου αρεσει να λεω αυτο που βλεπω.
Δεν θυσιάζω την αλήθεια χάριν της αισιοδοξίας ή του να νιώθω καλά.Quote:
Quote:
1. όλα τα ένστικτα, δεν είναι συνυφασμένα με την βία.
- δεν ειπα οτι ειναι, ουτε οτι μονοπωλούνται.
- μιλησα εγω.
- σωστο.
- και αυτο σωστο.
- το θεμα δεν ειναι τι δεχεσαι αλλα τι συμβαινει.
:P
- διαφορετικη προσεγγιση θα ελεγα....
αλλωστε μην ξεχνας οτι ο καθενας χτιζει την φιλοσοφια που τον κανει να νιωθει καλα.
;)
Καλά νιώθω όταν είμαι πιο κοντά στην αλήθεια των πραγμάτων, όσο σκοτεινά κι αν μπορεί να αποδειχτούν αυτά...
Η αδυναμία μιας ένωσης και μιας εναρμόνισης, αυτό θα έλεγα αντί συμφιλίωσης.Quote:
Διχόνοια....
Όσο για το μεμονωμένο περιστατικό, το κακό είναι όταν γίνεται σύμπτωμα πιστεύω.
Quote:
Δεν θυσιάζω την αλήθεια χάριν της αισιοδοξίας ή του να νιώθω καλά.
Καλά νιώθω όταν είμαι πιο κοντά στην αλήθεια των πραγμάτων, όσο σκοτεινά κι αν μπορεί να αποδειχτούν αυτά...
καταρχην μιλας για την αληθεια σου
αλλα περα απο αυτο, η αποκαλυψη της αληθειας δεν ειναι αυτο που σου δινει χαρα και οχι η αληθεια αυτη καθ΄αυτη?
Πιστευω οτι υπο το καθεστως της μη-συμφιλιωσης, γιατι αργα η γρηγορα γινεται καθεστως, υπαρχουν μονο δυο κατευθυνσεις - η καταστροφη των μεταξυ μας δεσμων (αλλα και των αντιστοιχων που υπαρχουν μεσα μας και συγκρατουνε το Εγω μας) και η καταχρηση αυτων που εχουν απομεινει με σκοπο, και παλι, τη συγκρουση... Α, εννοειται πως με τον ορο συμφιλιωση δεν εννοω τον εξωραϊσμο μιας υπαρχουσας Α σχεσης η αλληλεπιδρασης... Περισσοτερο την παραδοχη πως καποια κομματια της σχεσης ειτε χαλασαν, ειτε ηταν χαλασμενα, σκοτεινα κομματια του δικου μας εαυτου απ\' την αρχη, κομματια που η συγκρουση τα εφερε στο φως... Η ανοικοδομηση του εαυτου και της σχεσης ειναι συνυφασμενες διαδικασιες. Να πω επισης οτι το φορουμ αυτο εχει μεγαλο προβλημα με τη σκοτεινη πλευρα του. Ισως, μαλλον σιγουρα, λογω της ιδιαιτερης θεματολογιας και των ιδιαιτερων ψυχων που προσελκυει.
Πάντα μιλώ για την αλήθεια μου, που όμως αναπόφευκτα είναι ένα κομμάτι της οικουμενικής αλήθειας...Quote:
Quote:
Δεν θυσιάζω την αλήθεια χάριν της αισιοδοξίας ή του να νιώθω καλά.
καταρχην μιλας για την αληθεια σου
αλλα περα απο αυτο, η αποκαλυψη της αληθειας δεν ειναι αυτο που σου δινει χαρα και οχι η αληθεια αυτη καθ΄αυτη?
Η αποκάλυψη της αλήθειας και το νιώσιμο της όποιας αλήθειας μου δίνουνε ωφέλεια- χαρά θα έλεγα καλύτερα.
Ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Quote:
Πιστευω οτι υπο το καθεστως της μη-συμφιλιωσης, γιατι αργα η γρηγορα γινεται καθεστως, υπαρχουν μονο δυο κατευθυνσεις - η καταστροφη των μεταξυ μας δεσμων (αλλα και των αντιστοιχων που υπαρχουν μεσα μας και συγκρατουνε το Εγω μας) και η καταχρηση αυτων που εχουν απομεινει με σκοπο, και παλι, τη συγκρουση... Α, εννοειται πως με τον ορο συμφιλιωση δεν εννοω τον εξωραϊσμο μιας υπαρχουσας Α σχεσης η αλληλεπιδρασης... Περισσοτερο την παραδοχη πως καποια κομματια της σχεσης ειτε χαλασαν, ειτε ηταν χαλασμενα, σκοτεινα κομματια του δικου μας εαυτου απ\' την αρχη, κομματια που η συγκρουση τα εφερε στο φως... Η ανοικοδομηση του εαυτου και της σχεσης ειναι συνυφασμενες διαδικασιες. Να πω επισης οτι το φορουμ αυτο εχει μεγαλο προβλημα με τη σκοτεινη πλευρα του. Ισως, μαλλον σιγουρα, λογω της ιδιαιτερης θεματολογιας και των ιδιαιτερων ψυχων που προσελκυει.
Όμπορο… θέτεις πολλά θέματα για συζήτηση.
Το φόρουμ δεν είναι στατικό. Ανέκαθεν είχε την θεματολογία που έχει και εξέπεμπε πολύ περισσότερο φως.
Πιστεύω ότι είναι θέμα των μελών που απαρτίζουν αυτό το φόρουμ. Κοινώς, ο συσχετισμός δυνάμεων γέρνει προς το σκοτάδι και την νοσηρότητα.
Πολύ καλά και φωτεινά παιδιά, που είχαν δουλέψει τα του εαυτού τους και συνέβαλαν στην συνοχή του χώρου, έχουν φύγει.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα.
Η ανοικοδόμηση του εαυτού φυσικά και οδηγεί σε ανοικοδόμηση της σχέσης με το περιβάλλον και τον κάθε άλλο.
Τέλος, όσον αφορά το καθεστώς μη συμφιλίωσης, πέρα από την κατάχρηση και την καταστροφή, επίτρεψε μου να προσθέσω και την επούλωση – ανάπλαση των μελανών σημείων.
Καλημέρα επίσης : )
Οταν μιλησα για σκοτεινη πλευρα, δεν ειχα φυσικα σκοπο να υποτιμησω τη φωτεινη, ουτε στα μελη ουτε στην κοινοτητα συνολικα. Η υποτιμηση ομως της σκοτεινης πλευρας που τοσο εντονα ενυπαρχει, απο ολους οσους αδυνατουν να πραξουν σωστα στο πλαισιο της διαμαχης αυτης, ειναι για εμενα το προβλημα, αφου αγνοωντας την διογκωνεται (σε πληρη αντιδιαστολη με τη φωτεινη πλευρα, που ατροφει.) Το πως εκφραζεται η σκοτεινη αυτη πλευρα διαφερει απο ατομο σε ατομο, πολυ σπανια ομως δεν ακολουθει τους ιδιους εσωτερικους κανονες, πλην αντεστραμμενους, που ακολουθουν και οι πιο φωτεινες πλευρες μας. Μπορει να εκφραζεται σαν αδυναμια παρεμβασης, σαν επιθυμια για επιβολη στον αλλον, σαν ταση για λεκτικη επιθεση και καταστροφη, για γενικευμενο εκχυδαϊσμο του κλιματος, αδυναμια συμμετοχης ή εντονη ανάγκη για αποχώρηση κλπ.
Και φυσικα αναφερομαι στην παρουσα φαση, που εχει πολυ περισσοτερα σκοτεινα στοιχεια απ\' οτι απλως αρνητικα η τραυματισμενα, που οπως σωστα ανεφερες εχουν παιξει το ρολο τους αλλα περισσοτερο κατα τη γνωμη μου στο παρελθον.
Είναι ευκολότερο να μειώνεις το εσωτερικό σου φως, παρά να τα βάζεις με το έξω σκότος.
Προσωπικά, κουράστηκα να αναλύω και να εξετάζω την παθολογία της κατάστασης.
Ήρθε νομίζω η ώρα για δράση.
Ας εκπέμψει ο καθένας, τα οποιαδήποτε αποθέματα φωτός διαθέτει μέσα του...
Κραταω το αυτο το αποσπασμα, γιατι το βρισκω εξαιρετικο. Και πολυ καιριο σαν παρατηρηση... Αυτο ειναι η ενεργοποιηση της σκοτεινης πλευρας αλλωστε, τουλαχιστον οπως το ερμηνευω: εξωτερικευμενη πλεον, τη βρισκει κανεις μπροστα του σε καθε του βημα, χωρις ομως να μπορει τη δει... Βλεπει μονο τις συνεπειες, που παντα ομως αποδιδονται στους αλλους.Quote:
Είναι ευκολότερο να μειώνεις το εσωτερικό σου φως, παρά να τα βάζεις με το έξω σκότος.
Νομιζω μια αρχη τουλάχιστο μπορει να γινει.Quote:
Ας εκπέμψει ο καθένας, τα οποιαδήποτε αποθέματα φωτός διαθέτει μέσα του...
:)
Never tell a child that something is impossible,
for that child might surprise you.
The reverse side also has a reverse side.
We are the authors of our thoughts.
The artist is nothing without the gift,
but the gift is nothing without work-Emile Zola
No one is dragged to heaven by the hair.
Υπάρχουν αρετές νεκρές και υπάρχουν ελαττώματα που ήδη,
από τό το άλλο τους άκρο,μυρίζουνε μέλλον.Ποιος κράτησε ποτέ του μια διάφανη πέτρα και δεν ένιωσε μέσα της τον ουρανό;
Οδυσσέας Ελύτης
Ο ποιητής προτιμά το καίριο.
Ξέροντας πως,κι αν αστοχήσει στο επιμέρους,
το όλον δεν παύει να υπάρχει.
Οδυσσέας Ελύτης
Αφού μεγάλωσες...Καλά να πάθεις!
Π.Βενέτης
Το σπιτικό σου είναι το μέρος που,όταν πας εκεί,
είναι υποχρεωμένοι να σε μπάσουν μέσα.
Robert Frost
Όμως από τη μια θάλασσα στην άλλη
βρίσκεται η ζωή.
Πάβλο Νερούδα
Sine ira et studio
Τάκιτος
Υπέροχη μέρα η σημερινή,βροχερή και μουντή:D
Έχω κέφια γι αυτό θα σας γράψω μερικά(καημένα παιδιά,θα σας πρήξω,lol)
Τι να πω για τα ταξίδια μου με αεροπλάνο;Έχω πάει σε τόσα μέρη σε όσα σχεδόν έχουν πάει και οι βαλίτσες μου.
Bob Hope
Λέγε πάντα την αλήθεια.Έτσι δε θα χρειάζεται να θυμάσαι τι είπες.
Mark Twain
H φύση δεν κάνει ποτέ γκάφες.Όταν δημιουργεί έναν ανόητο,
το εννοεί.
Josh Billings
Δεν αξίζω αυτό το βραβείο,αλλά από την άλλη μεριά έχω αρθρίτιδα,την οποία επίσης δεν αξίζω.
Jack Benny
Yπάρχει μόνο ένας τρόπος για να έχεις ευτυχισμένο γάμο.Μόλις τον μάθω,θα παντρευτώ ξανά.Clint Eastwood
Αν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο,αυτό δεν είναι είδηση.
Αν ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκύλο,αυτό είναι είδηση.
John B.Bogart
Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε εδώ να γιορτάσουμε την 43η επέτειο των τριανταεννέα μου χρόνων.Βοb Hope
Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτε.Μετά ο Θεός είπε:\"Γεννηθήτω φως\".Δεν υπήρχε πάλι τίποτε,αλλά όλοι μπορούσαν να το δούνε.
Dave Thomas
Πάντα ήθελα να γίνω κάποια,αλλά έπρεπε να ήμουν πιο σαφής.
Lily Tomlin
Η πρόβλεψη είναι πολύ δύσκολη.Ειδικά για το μέλλον.Niels Bohr
Το δείπνο στους Χάντερκομπς είχε δύο θεατρικά στοιχεία:το κρασί ήταν κωμωδία και το φαί τραγωδία.Anthony Powell
Be who you are and say what you feel,
because those who mind don\'t matter
and those who matter don\'t mind.
Seuss
Ι took a course in speed reading and I was able to read \"War and Peace\"in twenty minutes.It\'s about Russia.
Woody Allen
To μυθολογικό τέρας είχε το κεφάλι λιονταριού και το σώμα λιονταριού,αν και δεν ήταν από το ίδιο λιοντάρι.Woody Allen
To μαύρο σκυλί ήταν το πιο ευφυές μέλος της οικογένειας.Μερικά
χρόνια αργότερα πέθανε.Δηλητηριάστηκε και κανείς δε θα με πείσει πως σεν αυτοκτόνησε.Hugh Leonard
H Ζαζά Γκαμπόρ είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έφυγε από το σιδηρούν παραπέτασμα φορώντας το.
Oscar Levant
Tραγωδία είναι να κοπώ στο δάχτυλο.Κωμωδία είναι αν πέσεις στον υπόνομο και σκοτωθείς.Mel Brooks
O άνθρωπος που δεν έχει τίποτε άλλο για να καυχηθεί παρά τους προγόνους του είναι σαν την πατάτα:το μόνο καλό που έχει βρίσκεται κάτω από τη γη.Thomas Overburry
Kαι ταινιούλες(λατρεύω τα movie quotes!)
You Underestimate my Power!
Anakin Skywalker
Will Turner-This is either madness or brilliance.
Jack Sparrow-It\'s remarkable how often those two traits
coincide.
The path to the Dark Side,fear is.-Yoda
Alas,Earwax!
Albus Dumbledore
Fiona-Where\'s Garreth?
Matthew-Torturing Americans.
Fiona-How thoughtful of him.
(4 γάμοι και 1 κηδεία)
Houston,we have a problem.
Αpollo 13
Αrthur-Do you know what I\'m going to do?I\'m going to take a bath.
Hobson-I\'ll alert the media.
(απ\'το Arthur)
Must Go Faster!(Jeff Goldblum φοβερή ατάκα στο Jurassic Park)
Nicko!Don\'t play with food!When I was your age I didn\'t have food!(Portokalos στο My Big Fat Greek Wedding)
There are two people who I trust,the first person is me the other one is not you.(Nicholas Cage-Con Air)
You look familiar.Have I threatened you before?
(Pirates of the Carribean)
No,I\'m all man.I even fought in World War ΙΙ.Οf course,I was wearing women\'s undergarments under my uniform.
Ed Wood
LOL!
\"Η σιωπή.. μερικές φορές λέει πολλά\"
\"Αν πιστεύεις στην ύπαρξη της διάκρισης, αυτή θα υπάρχει\"
Ότι κερδίζει κανείς σε ασφάλεια το χάνει σε ελευθερία και αντίστροφα.
Η πιο δύσκολη στιγμή μιας έννοιας είναι όταν απο λέξη, πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα την μετασχηματίσει σε πράξη.
Εκεί παίζονται όλα.
Εκεί κρίνονται όλα, μαζί και η επιβίωσή της στον πραγματικό κόσμο.
Στον έρωτα πηγαίνουμε πάντοτε αθώοι.
Σαν νήπια, σαν πρωτόπλαστοι.
\"Ο καθένας από μας είναι διάφοροι, είναι πολλοί, είναι ένας πολλαπλασιασμός των εαυτών τους\"
Φ.Πεσόα
“There is no \"i\" in team but there is in win”
to μεγαλυτερο μου ονειρο ειναι να αλλαξω τα ονειρα μου!
ειναι τοσο ματαιοδοξα..
People demand freedom of speech as a compensation for the freedom of thought which they seldom use
\"O χειρότερος και πιο ποταπός τρόπος να διεγείρεις κάποιον είναι να του χτυπήσεις καοηθώς στα μούτρα τα ευάλωτα στοιχεία του, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως ψυχασθενή.
Ο χειρότερος και πιο ποταπός τρόπος να κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλό σου, είναι να απασχολείς το βλέμμα των άλλων στις δικές τους ευάλωτες περιοχές ( που περίτεχνα διευρύνεις κατά το δοκούν) για να κρύψεις την σαπίλα της ψυχής σου και το αδύνατο, άρρωστο, κομπλεξικό πλάσμα που είσαι.\"
Ανέκαθεν αντιλαμβανόμουν το φόρουμ σαν ένα πολύτιμο εργαλείο παρατήρησης της ανθρώπινης ψυχής και συμπεριφοράς.
γινε καλυτερος ανθρωπος και βεβαιωσου πως ξερεις ποιος πραγματικα εισαι,πριν γνωρισεις καποιον ο οποιος ελπιζεις ν καταλαβει ποιος εισαι...
μην σταματας να χαμογελας ακομη και αν εισαι λυπημενος,καποιος μπορει να ερωτευτει το χαμογελο σου..
μην παλευεις τοσο πολυ για ολα,τα καλυτερα ερχονται εκει που δεν το περιμενεις...
Ακριβώς weird!
Αυτό εδώ:
He who is too busy doing good,finds no time to be good.
Rabindranath Tagore
If better were within,better would come out.
Thomas Fuller
If we could learn to like ourselves,even a little,maybe our cruelties and angers might melt away.
John Steinbeck
The greatest obstacle to discovery is not ignorance-it is the illusion of knowledge.
D.Boorstin
A fanatic is one who can\'t change his mind and won\'t change the subject.
W.Churchill
Το τελευταίο το τρώμε στη μάπα τον τελευταίο καιρό κατά κόρον και όσο κι αν θέλω να είμαι διαλλακτική,δεν παύει να είναι σα μαγνητοφωνάκι κολλημένο.Αντί ν\'αλλάξουμε τον κόσμο,δεν αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας;Σώστε μας απ\'τους σωτήρες που δεν ξέρουν να σώσουν το τομάρι τους,αλλά θέλουν να σώσουν τους πάντες.Όταν είσαι αυστηρός με τους άλλους,αλλά επιεικής με σένα,δεν πείθεις,γιατί οι άνθρωποι πείθονται από το παράδειγμα,όχι από τα λόγια.
Αυτοί οι υψηλοί σκοποί συχνά εμπεριέχουν έναν χαμηλό εαυτό.
Μαθαίνουμε πάντως weird και DG,δεν μπορείτε να πείτε πως δεν έχουμε άφθονo υλικό για παρατήρηση,lol.
Αν δεν μπορείς να πεις την αλήθεια στον εαυτό σου,απόφυγε να τη λες στους άλλους.Η αλλαγή ξεκινάει από την παραδοχή των σκουπιδιών μέσα μας,όχι από την παρακίνηση των άλλων να βγάλουν έξω τα δικά τους.Αντίστροφα ξεκινάμε,όταν προτιμάμε να μη κοιτάζουμε μέσα μας.
Είναι γλυκό το δόλωμα και έξυπνη η παγίδα.
Quote:
Originally posted by RainAndWind
Αντί ν\'αλλάξουμε τον κόσμο,δεν αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας;Σώστε μας απ\'τους σωτήρες που δεν ξέρουν να σώσουν το τομάρι τους,αλλά θέλουν να σώσουν τους πάντες.Όταν είσαι αυστηρός με τους άλλους,αλλά επιεικής με σένα,δεν πείθεις,γιατί οι άνθρωποι πείθονται από το παράδειγμα,όχι από τα λόγια.
Αυτοί οι υψηλοί σκοποί συχνά εμπεριέχουν έναν χαμηλό εαυτό.
........................
Αν δεν μπορείς να πεις την αλήθεια στον εαυτό σου,απόφυγε να τη λες στους άλλους.Η αλλαγή ξεκινάει από την παραδοχή των σκουπιδιών μέσα μας,όχι από την παρακίνηση των άλλων να βγάλουν έξω τα δικά τους.Αντίστροφα ξεκινάμε,όταν προτιμάμε να μη κοιτάζουμε μέσα μας.
Είναι γλυκό το δόλωμα και έξυπνη η παγίδα.
Ευγε!
Χαίρομαι που υπάρχουμε τόσο πολλοί που βλέπουμε τι γίνεται.
Ας μείνουμε ενωμένοι για να δούμε τι θα απογίνει με αυτή την νοσηρή κατάσταση.
;)
Οι χειρότεροι δάσκαλοι είναι αυτοί που δεν μαθαίνουν.
Οι χειρότεροι παρατηρητές είναι αυτοί που δεν παρατηρούν τον καθρέπτη.
Οι αδύναμοι δεν αυτοεπιβάλλονται αλλά επιβάλλουν.
Οι ανίδεοι δεν προτείνουν αλλά διεκδικούν.
Όποιος έχει μεγάλο στόμα ας προσέχει γιατί ότι θα πει αυτό το στόμα θα είναι αυτό που θα υπάρχει μέσα του. Τα αυτιά ακούνε αυτά που θέλουν να ακούσουν και τα μάτια σπανίως δείχνουν αυτό που δεν είναι.
Vince
Άκουσε,αλλιώς η γλώσσα σου θα σε κρατήσει κουφό.
Ινδιάνικη παροιμία