Καλά η δική μου περίπτωση είναι, εντελώς διαφορετική από της Μίλιβα. Εγώ είμαι single, έκανα μια φορά σχέση, αλλά δεν μου άρεσε γιατί η κοπέλα με καταπίεζε. Και από τότε βλέπω τις κοπέλες για φλερτ στο δρόμο ή για καμιά ξεπέτα αν γουστάρει και εκείνη. Σχέση δεν έχω τολμήσει να κάνω, ίσως δεν βρήκα την κατάλληλη.
Η δική μου οπτική είναι διαφορετική από της Μίλιβα, δεν ξέρω γιατί μια νέα κοπέλα αναλώνεται τόσο πολύ στην θεωρία, ίσως το έχουν και οι κοπέλες αυτό, να αναλώνονται περισσότερο στην θεωρία, παρά στην πράξη. Η δική μου οπτική, κυρίως είναι ό,τι στάξει και ό,τι βρέξει. Δεν κάνω προγράμματα και μπορώ να πω, πως στην προσωπική μου ζωή, είμαι και λίγο χύμα. Οι υποχρεώσεις μου όμως, είναι στην εντέλεια, αλλά εγώ είμαι πιο αέρα πατέρα.
Δεν γουστάρω πολύ στην θεωρία, βλέπω στον δρόμο ή στο μπαρ, μια κοπέλα να με κοιτάει, την κοιτάω και εγώ χαμογελώντας και αν και το κάνει και εκείνη, πλησιάζω για να γνωριστούμε. Δεν κάθομαι να αναλύσω την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Για να μην παρεξηγηθώ, τώρα θα τα βλέπει αυτά η Μίλιβα και θα τρομάξει. Δεν είμαι ο κλασικός μαλάκας, περνάω καλά και σέβομαι πολύ τις κοπέλες. Δεν ζω χωρίς ένα γυναικείο χαμόγελο, νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Είμαι άριστος φοιτητής και ψάχνω για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, μιας που έχω τα προσόντα. Δεν είμαι δηλαδή ο άεργος μαλάκας, που κοροϊδεύει τις γκόμενες. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κάτι τέτοιο.
Μπορείς αν θέλεις Ελισάβετ, να δεις ένα θέμα που είχα ανοίξει το friendzone. Είναι ένα από τα θέματα που έχω αυτό τον καιρό και θα ήθελα και την δική άποψη.
Όσο για την Μίλιβα, της έχουμε εξηγήσει πάνω κάτω, πως πρέπει να αφεθεί λίγο στην ηλικία μας, να μην σκέφτεται τόσο πολύ την κάθε κίνηση και σίγουρα όταν την πλησιάζει κάποιος, αυτό δεν σημαίνει πως θέλει μόνο να κάνουν σεξ και αυτός να εξαφανιστεί μετά. Πολλοί γάμοι, μακροχρόνιες σχέσεις κλπ. έτσι ξεκίνησαν, με μια απλή γνωριμία στο μπαρ (ξέρω και μια περίπτωση, που έκαναν σχέση, με αφορμή ένα μαλακτικό στο σουπερ μαρκετ). Άρα δεν είναι τόσο ο τόπος, αλλά το άτομο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κλειστεί, για να μην μπορέσει να πλησιάσει κανείς. Μόνο όταν πλησιάσει κάποιος, θα δει και τις προθέσεις του και από εκεί και πέρα, θα δει η ίδια, πως θα το διαχειριστεί.
Εγώ πιστεύω, πως έχουν πλησιάσει την Μίλιβα αρκετοί άντρες, παρ'όλο που λέει το αντίθετο. Μια όμορφη (κατά τα λεγόμενά της) κοπέλα, πάντα ελκύει. Το θέμα είναι ότι η ίδια φαίνεται, με τον τρόπο της, έκλεισε τις "πόρτες", ίσως άθελά της δεν ξέρω. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που δεν συνειδητοποιούμε και εγώ πιστεύω πως έχει δώσει άκυρα η Μίλιβα, ακόμη και σε φιλικές γνωριμίες, που μπορεί να μην το έκανε εσκεμμένα.
Πολλές φορές, εκείνος/η που είναι το άλλο μας μισό, είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε, αλλά επειδή είμαστε αδύναμοι, δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε και άρα δεν του/της δίνουμε και την απαραίτητη σημασία.
Θυμάμαι τι έλεγε η γυναίκα του Ηλία Μαμαλάκη, όταν ήταν φίλοι, σε μια κοινή παρέα. Που είχε βγει από την κουζίνα ο Μαμαλάκης, αρκετά μικρός και ήταν μέσα στα αλεύρια κλπ. και το είδε εκείνη και είπε, "εγώ, με αυτόν, ποτέ!". Κάπου το είχα διαβάσει και μου είχε κάνει εντύπωση, βλέπεις πως τα φέρνει η ζωή και έγιναν ένα αγαπημένο αντρόγυνο.
Πρέπει να αφήνουμε και λίγο τη ζωή να κυλήσει, όμως και εμείς να μην μένουμε άπραγοι.